Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tredje år i træk: Aalborg Karneval laver endnu et flot overskud

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

Aalborg Karneval er hvert år én stor folkefest, som tiltrækker glade mennesker fra nær og fjern. I år var bestemt ingen undtagelse, og det gode vejr gjorde ikke stemningen mindre festlig i Aalborgs gader.

Foreningen bag Aalborg Karneval kan nu også melde, at det ikke kun var de deltagende og mange tilskuere, som havde et godt karneval.

I en pressemeddelelse lyder det nemlig, at årsregnskabet for Aalborg Karneval er godkendt med et overskud på lige under 1 mio. kroner. Det er tredje år i træk, at man kan melde om overskud.

Den positive udvikling fortsætter

Alle betydelige indtægtskanaler viser fremgang, og den gode økonomiske udvikling fortsætter til trods for et budget, der var sat til at gå i nul.

Tredje år i træk: Aalborg Karneval laver endnu et flot overskud

Der er styr på omkostningerne, som stort set er holdt i ro, og der har samtidig været plads til større investeringer i kunstnerisk udvikling, sanitet og sikkerhed.

“Det er skønt at opleve en parade fyldt med glade deltagere, som i den grad udfylder den ramme, vi stiller til rådighed som forening. Aalborg Karneval er Nordjyllands absolut største kulturevent og lysten til at deltage aktivt i denne fest stiger år efter år.

Det er en stor glæde, at vi samtidig kan konstatere at vores elskede karnevalister også i stigende grad ønsker at bidrage økonomisk til festen, idet der i år blev solgt 45.000 loyalitetsarmbånd mod 39.000 året før,” udtaler formand for Aalborg Karneval, Mette Bugge.

Mette Bugge fortsætter:

“Selvom vi helt sikkert er godt på vej i den rigtige retning, så hviler vi ikke på laurbærrene. Hvis Aalborg Karneval skal være bæredygtigt fremadrettet, så skal vi hvert år kunne præstere et overskud af denne størrelse – altså omkring 10% af den samlede omsætning.

,De seneste år har vi været begunstiget af godt vejr, og selvom vi håber, at det gode vejr fortsat er med os, så er det vigtigt at vi har penge på kontoen til at ruste os mod vind og vejr.”

Karnevallet skal udvikles endnu mere

Regnskabet fortæller en historie om en forening i positiv udvikling. Egenkapitalen er nu genskabt og tiden kan bruges på at udvikle Nordeuropas største karneval.

“Vi er i karnevalsbestyrelsen og sekretariatet utroligt stolte, over den opbakning vi møder. Den positive udvikling fortsætter, og det giver os tro på, at vi i fremtiden kan fortsætte med at forløse det store potentiale, som karnevallet besidder,” afslutter Mette Bugge.

Del artikel

Andre læser også