Aalborg Karneval laver kirkegård: Begrav din vogn og få en øl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

Den 26. maj går det igen løs til Nordeuropas største karneval.

Sidste år gik alt op i en højere enhed, da Stjerneparaden slog rekord med over 70.000 deltagere, samtidig med vejret viste sig fra sin bedste side på én årets eneste rigtige solskinsdage.

Men så mange deltagere skaber også store mængder af skrald, og sidste år indsamlede man mere end 72 ton i og omkring Kildeparken. En stor del af skraldet består af de vogne, som deltagerne bruger i optoget.

Det vil Aalborg Karneval nu komme til livs med et koncept, som gavner både miljø og de tørstige karnevalister.

”Vi laver en vognkirkegård ved Vesterbro overfor Kildeparken, hvor man kan smide sin vogn og få en øl eller en mokai i bytte,” fortæller den daglige leder af Aalborg Karneval, Kresten Thomsen, til MigogAalborg.

Foto: Rafael Zajac

En grønnere folkefest i fremtiden

Selvom den umiddelbare gevinst for karnevalisterne er – endnu mere – koldt til ganen, så er initiativet også en del af et større fokus på bæredygtighed til den store folkefest.

”Traditionelt set har der ikke været så meget genanvendelse i vores oprydning, men med vognkirkegården får vi en større sortering på stedet, og dermed kan materialerne fra vognene genbruges,” forklarer Kresten.

Idéen bag kirkegården er, at man kun rører ved tingene én gang, og laver sorteringen på stedet.

”Hvis man gør det rigtigt første gang, sparer vi jo både tid, mandskab og ressourcer,” siger Kresten.

Vognkirkegården er bare én af mange tiltag, som Aalborg Karneval løbende vil teste, så folkefesten får en endnu mere grøn profil i fremtiden.

”Karnevallet i år bliver lidt en test, for at se om det fungerer i praksis, og vi håber, at folk vil tage godt imod den lidt anderledes kirkegård, hvor man både kan gavne miljøet og få en lille gevinst ud af det,” slutter Kresten til MigogAalborg.

Teamet for Aalborg Karneval 2018 er “Til vands, til lands og i luften”. Du kan tilmelde dig begivenheden lige her.