Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg igen i top 3: Her er Danmarks bedste bøfsandwich

Af Emil Kjær Jørgensen
Bøfsandwich på VB
Bøfsandwich på VB

Hvis man spørger i Nordjylland, er der ingen tvivl.

Vestre Baadelaugs bøfsandwich er legendarisk. Det er juryen bag Danmarks Bedste Bøfsandwich heldigvis også klar over.

I 2013 blev den kåret til Danmarks bedste, men sidste år røg Vestre Baadelaug helt ud af top3, på trods af den blev stadig blev karakteriseret som det største brune fyrtårn i Nordjylland.

Men i år er Vestre Baadelaugs bud på den ultimative bøfsandwich igen at finde i top 3 … hvor vi i hvert fald også synes den hører til!

“Efter et yderst tæt opløb bliver tredjepladsen nemlig delt mellem 2013-vinderen Restaurant Vestre Baadelaug i Aalborg og Spisehuset i Pagoden i Ølgod, der også vandt den tredje Bøfsandwich Battle i 2018,” skriver Danmarks Bedste Bøfsandwich på Facebook.

Vinderen findes i Århus

De må dog begge se sig slået af Restaurant Kohalen i Aarhus.

Formand for foreningen De Brune Riddere, som står bag Danmarks Bedste Bøfsandwich, Lasse H. Görlit fortæller følgende om vinderen:

“Da vi brune missionærer sad om bordet i de historiske lokaler på havnen i Aarhus og smagte på Kohalens bøfsandwich – og jeg efter tre bidder tænkte: Det her er fandeme den bedste bøfsandwich jeg nogensinde har smagt!

Ja, så ved man at man er i gang med en meget speciel oplevelse med 950 gram sublim brun wellness på tallerkenen. Med denne bøfsandwich, hvor hvert enkelt element er hjemmelavet, er vi på et niveau hvor vi – som relativt garvede bøfsandwichspisere – er imponerede over denne usædvanligt selvstændige og udmærkede præstation.

Både over de enkelte elementer, men også hvordan det hele spiller perfekt sammen i en større synergistisk helhed – en episk brunfoni!”

Stadig flotte ord til Vestre Baadelaug

Sådan her beskriver juryen blandt andet Vestrebaadelaugs bøfsandwich, som de smagte på i december 2018:

“Vi blev mødt af et brunt vidunder der ikke lagde skjul på at der var lagt kærlighed i fremstillingen af sovsen.

På toppen en generøs omgang hjemmelavede ristede løg samt et drys hakkede forårsløg. Løg var faktisk et gennemgående tema, for lettede man låget på bøfsandwichen, fandt man yderligere rå løg, brunede løg samt nogle dejlige hjemmesyltede rødløg med godt bid og velafbalanceret syrlighed.

Ikke så meget at sige, andet end at her er en nominering for danmarks svedigste løg på sin plads. Til balancen i smagen finder man også sprød, hjemmesyltet agurkesalat samt grofthakkede rødbeder. Sidstnævnte lidt mere neutral end tidligere, men passede godt i det samlede smagsudtryk.”

Det lyder jo næsten bibelsk, når Danmarks Bedste Bøfsandwich beskriver den legendariske bøfsandwich fra Vestre Baadelaug.

Du kan læse den fulde anmeldelse her:

Del artikel