ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborgs hyggeligste kunstudstilling: Aalborg i Farver sætter kulør på byen næste weekend

Af Nathalia Hentze Nielsen

Næste weekend sættes der igen kulør på Aalborg, når kunstudstillingen Aalborg i Farver finder sted i Idrætshallen Østre Allé.

Efter at have måtte undvære den store kunstudstilling det seneste år pga. Covid-19, er begivenheden endelig tilbage – og så er der endda 10 års jubilæum.

49 kunstnere står klar lørdag den 5. marts og søndag den 6. marts fra kl. 10.00 til 16.00, og så er der også fint besøg af rapper, gadekunstner, graffitimaler, vinterbader, ginmager og Aalborgs selvudnævnte undergrundsborgmester Jonny Hefty.

Multikunstneren står for åbningstalen og efter et musikalsk indslag fra Hasseris Kirkes pigekor, sætter han sig i den varme stol i et par timer, mens to kunstnere, Birgitte Winther Christiansen og Kung Hansen, maler hvert deres portræt af ham.

Jonny Hefty udvælger selv et af malerierne, som han tager med sig hjem. Det andet vil blive solgt til højstbydende ved en auktion, der forløber hen over de to dage, som arrangementet varer.

Der er dermed lagt op til nogle spændende aktiviteter og med en entrépris på kun 40 kroner, er det bare med at komme afsted. Oveni prisen og de kunstneriske oplevelser får du et katalog og et glas vin, en øl eller vand. Børn op til 15 år er gratis.

Aalborgs hyggeligste kunstudstilling: Aalborg i Farver sætter kulør på byen næste weekend
Jonny Hefty holder eller rapper åbningstalen ved Aalborg i Farver, hvorefter han sætter sig i en magelig stol for at blive portrætteret. Foto: Lasse Sand

Alsidigt, mangfoldigt og farverigt

Størstedelen af de 49 kunstnere på udstillingen er billedkunstnere, men der vil også være smykkekunstnere, keramikere, stenhuggere og en trædrejer for blot at nævne nogle af deltagerne.

Ti af disse kunstnere vil i løbet af arrangementet sidde og arbejde på deres værker, så man også kan opleve kunstprocessen helt tæt på.

I det hele taget er det et spændende og hyggeligt arrangement, hvor man får unik mulighed for at tale med kunsterne og selvfølgelig købe deres værker.

“Vi har ry for at have den hyggeligste udstilling. Der er altid rigtig god stemning, men der er bestemt også spræl i det,” fortæller Mogens Møller fra Aalborg Håndboldklub og Aalborg i Farver og tilføjer:

“Kunstnerne er vældigt spredt alders- og genremæssigt, da vi hvert år forsøger at være så alsidige, mangfoldige og farverige som muligt.”

De 49 kunstnere kommer primært fra Nordjylland, men der vil også være deltagere fra andre dele af landet samt fra Norge og Island.

Solsidens Malekoloni optræder med en lille separat udstilling. Blandt koloniens seks medlemmer er bilforhandler Jens Krogh, Lindholm, hvis storbymotiv bliver det første, publikum ved Aalborg i Farver får øje på, når de træder indenfor døren.

Aalborgs hyggeligste kunstudstilling: Aalborg i Farver sætter kulør på byen næste weekend
Motivet til Aalborg i Farver 2022 er skabet af fotokunstneren Lars V. Andersen, Aalborg. Titlen er ”She Can’t Breathe”

Også noget for de mindste

De mindste skal heller ikke snydes for en sjov oplevelse, og søndag får de lejlighed til at boltre sig med fremstilling af finurlige, eventyrlige kunstværker under kyndig vejledning af Maria Provst, som er billedkunstlærer på Seminarieskolen. De små mesterværker får børnene lov at tage med hjem.

Udover kunst i lange baner vil der også være mulighed for at få noget godt til ganen i caféen, ligesom der vil være en tombola, hvor man kan vinde masser af fede præmier – eksempelvis biografbilletter, kunstværker, bøger og meget mere.

Aalborg i Farver arrangeres af Aalborg Håndboldklub. Læs mere om arrangementet her.

Følg med på Instagram her.

Hvad: Aalborg i Farver
Hvor:
Idrætshallen Østre Allé, Østre Alle 87
Hvornår: 5. og 6. marts fra kl. 10.00-16.00

Del artikel