Aalborg-hotel nomineret til pris: Blandt landets bedste i denne kategori

Skrevet af: Michael Qureshi
Hotel Scheelsminde
Hotel Scheelsminde

Aalborg-hotellet Hotel Scheelsminde har netop opnået en meget anerkendt nominering af Den Danske Spiseguide, som en af kun fem nominerede i hele landet.

Den Danske Spiseguides redaktø fremhæver Aalborg-hotellets vellykkede og anerkendte satsning på etablering af gourmetrestaurant Bühlmann.

Det er i kategorien som ”Årets Bo&Spis adresse 2017” i Danmark.

”Scheelsminde er et veldrevet sted, der gennem flere generationer har været garant for den gode totaloplevelse, når forretningsmanden eller turisten kommer til Aalborg og ønsker en dejlig hoteloplevelse, god mad og god service,” forklarer Bent Christensen.

Niveauet er skærpet på Scheelsminde

Han er dansk topgastronomis grand old mand og redaktør for det kollegie af anonyme anmeldere, som Den Danske Spiseguide hele året sender rundt i landet for at rapportere om den øjeblikkelige standard på landets restauranter og hoteller.

”I de senere år har guidens anmeldere ikke kunnet undgå at bemærke, hvordan niveauet er yderligere skærpet på Scheelsminde. Bl.a. gennem etableringen af den eksklusive Restaurant Bühlmann, som vi giver tre stjerner og betragter som en af Nordjyllands absolut bedste gourmetrestauranter.

Men også den velovervejede løbende nænsomme renovering og opgradering, som samtidig er foregået på det øvrige hotel. Et særdeles positiv udvikling på baggrund af ambition, som vi hos spiseguiden finder god grund til at fremhæve.”

Værtspar er glade for nomineringen

På Hotel Scheelsminde, der har været under familien Bühlmanns kyndige lederskab i generationer, er det nuværende værtspar Anemette og Danni Bühlmann meget stolte men også ydmyge overfor nomineringen.

”Det er jo fire fantastiske kollegavirksomheder, som vi fremhæves sammen med. Vi er glade for, at det bliver bemærket, hvor dedikeret medarbejderstaben dagligt arbejder for at nå vores mål og give vores gæster en relevant og personlig topoplevelse, som den bør forventes i 2017.

Erfaringerne, vi gør os i Restaurant Bühlmann, bestræber vi os dagligt på forplanter sig i al vores madlavning i huset – fra morgenmad over præstationerne i brasseriet med frokost og aftenåbning – til selskabsserveringerne i og udenfor huset,” forklarer direktør Danni Bühlmann.

Han fremhæver desuden, at hotellet bl.a. i sin smukke, gamle park det seneste år har etableret flot køkkenhave med drivhus, hvori husets kokke selv dyrker mange af de kvalitetsgrøntsager og urter, der serveres på hotellet. En oase, der samtidig for gæsterne har udviklet sig til lidt af en attraktion ligesom f.eks. hotellets wellness-område.

Køkkenhaven i Parken på Hotel Scheelsminde
Vinderen afsløres ved stort gallaarrangement

Vinderen af Årets Bo&Spis adresse 2017 og en del andre priser afsløres ved et galla-arrangement på Hotel Frederiksminde den 29. oktober, hvor alle landets bedste etablissementer er repræsenteret, når årets spiseguide nr. 41 offentliggøres.

De øvrige fire kandidater til denne pris er i øvrigt navnkundige Falsled Kro v. Faaborg, Malling Kro v. Aarhus, Dyvig Badehotel v. Nordborg og Frederiksminde v. Præstø.

Adskillige andre nordjyske restauranter er i øvrigt foreløbigt nomineret til nogle af de andre af spiseguidens øvrige gastronomipriser, der samtidig er på spil:  Det gælder Mortens Kro, Restaurant Tabu, Bistro 59 og Essens i Frederikshavn.

Eksklusivt tilbud: Kom i tapas-himlen på CANBlau på torsdag

Solen er retur – og Vestre Fjordpark er åben for badegæster igen

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter en regnvåd weekend har solen og de lune temperaturer igen meldt sin ankomst.

Timingen er således ret god for det populære Vestre Fjordpark, der netop er blevet genåbnet for badegæster efter fund af colibakterier i fredags.

Vandprøver havde påvist, at der var for høje tal på blandt andet ekolier i det ene hjørne af Vestre Fjordpark. Tallet skal normalt være under 500, og prøverne viste 1100.

Resultatet fra prøver ser fine ud

Men nu melder Aalborg Kommune, at badevandet er åbnet igen.

“Vi har modtaget resultatet af den supplerende analyse af badevandet, som blev taget i fredags, og det ser fint ud,” skriver Aalborg Kommune på Facebook.

Det bekræfter bademester Kaj Bjerregaard Jensen over for MigogAalborg.

 

Forleden havde Badevandet en fantastisk temperatur på 17 grader, så mange benytter sig stadig af det lækre anlæg.

I fredags lød det således fra bademester Kaj Bjerregaard Jensen.

“Det kan sagtens være, at alt er ude igen, fordi der som sagt kommer nyt vand ind, men vi tager ingen chancer. Det er rigtig fint at mærke, at vores sikkerhedssystem med konstante vandprøver fungerer,” forklarer bademesteren.

Har ikke oplevet det her før

Han har efterhånden stået i spidsen for Vestre Fjordpark (også da det var Friluftsbadet) i en menneskealder, og han understreger, at det aldrig er oplevet før.

“Det eneste tilfælde jeg kan huske er, at vi engang fandt en død ræv i det ene hjørne. Men ellers har jeg ikke oplevet det her før. Jeg synes, det er drønærgerligt, fordi det her normalt aldrig sker, men det kan være grundet stormen i weekenden, at der er kommet det her,” forklarer Kaj Bjerregaard Jensen.

Shopping: Kom hele spektret rundt med disse 3 modebutikker i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Bylivet i Aalborg bugner med lækre butikker, og der åbnes konstant flere og flere.

Det betyder derfor også, at der findes en lang række butikker med noget for enhver smag.

Har du dog ikke tid til at besøge de mange fede aalborgensiske tøjbutikker på én shoppingtur, guider vi dig her til tre butikker i midtbyen, som sammen rammer et bredt spektrum, hvad angår stil og prisklasse.

Strøyer – dansk design med feminine undertoner

Når du besøger butikken i Gravensgade, træder du ind i et feminint univers bestående af forunderlige prints, skønne pastelfarver, florlette materialer og glimtende detaljer. Denne unikke stemning bliver skabt af eksklusive danske brands som Julie Fagerholt Heartmade, Stine Goya og Pieszak.

Besøg butikken her: Gravensgade 21, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 11 03 90 / stroyer@stroyer.net

Online: https://www.facebook.com/stroyeraalborg/

Streetammo – cool streetwear til mænd og kvinder

 

Hos Streetammo er det urbant streetwear, nørdet nostalgi og sporty minimalisme, der er på spil. Her finder du casual items som T-shirts, hoodies, caps og ikke mindst sneakers fra fede brands som adidas Originals, Wood Wood og Obey.

Forkæl garderoben med moderigtige styles, der tilmed er komfortable at have på.

Besøg butikken her: Boulevarden 32, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 53 37 85 50 / aalborg@streetammo.dk

Online: https://www.streetammo.dk/

Fandango – budgetvenlig highstreet og nye trends

 

Er du blandt de mange mennesker, der elsker highstreet brands for deres evne til at opfange tidens trends og omsætte dem til prisvenlige styles? Så er Fandango et sandt paradis for dig. Her finder du nemlig mærker som Moves by minimum, Ichi og Pieces, der alle producerer trendy og budgetvenlig mode.

Besøg butikken her: Bredegade 5, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 78 00 38 / shop@fandangoaalborg.dk

Online: https://www.fandangoaalborg.dk/

Hvis du ikke har mulighed for at lægge vejen forbi hjertet af Aalborg lige foreløbig, kan du finde mange af de nævnte brands online, eksempelvis hos Katoni.dk

De samler nemlig en lang række webshops ét sted, og derfor kan du finde alle de nævnte modebrands her – lige fra Pieszak til Saint Tropez. Mange af de repræsenterede shops har fri fragt og sender naturligvis de fine varer afsted til Aalborg og omegn.

Er du mere til streetwear, finder du også et fedt udvalg hos webshoppen Skatepro. Her kan du tilmed finde udstyr som longboards og rulleskøjter, hvis du vil gennemføre den urbane livsstil. Besøg eventuelt skateparken på Saurs Plads og vis dit fede tøj og tricks frem.

Med online shopping har du et fint alternativ til de dage, du er forhindret i at shoppe i de hyggelige aalborgensiske gader.

Stor ændring før cykelløb: Tvunget til ny rute i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På fredag er der traditionen tro stort gadeløb i Aalborgs gader.

Store cykelstjerner som Michael Valgren, Jesper Hansen, Søren Kragh Andersen og Matti Breschel stiller alle til start i gadeløbet Spilnu.dk Grand Prix.

Men nu er der lige pludselig opstået en noget stresset situation. Ruten i midtbyen er nemlig nødt til at blive ændret i sidste øjeblik.

Normalt har rundstrækningen haft start og mål på Nytorv ved Gammel Torv, hvorefter man kørte forbi Friis Shoppingcenter, til højre ad Lykkegade, til højre af Danmarksgade, til højre ad Boulevarden og så ned til mål.

Ny rundstrækning – stadig i midtbyen

En fejl ved Aalborg Kommune har gjort, at den planlagte rute er nødt til at blive skrottet.

“De (Kommunen red.) har desværre gravet Danmarksgade op, som ellers var en del af den oprindelige rute. Der er blevet arbejdet på at få den lappet, så der kan køres cykelløb på den, men det kan ikke nå at blive færdigt, før løbet på fredag,” afslører Jonas W. Mikkelsen, arrangør for Spilnu.dk Grand Prix, overfor MigogAalborg

Det har naturligvis skabt ekstra travlhed, men cykelglade aalborgensere, kommune og ikke mindst arrangørerne bag, kan heldigvis ånde lettede op.

Rundstrækningen kommer i stedet til at have start/mål ved Gabels Torv, hvorefter rytterne skal køre via Nytorv, forbi Havnefronten og tilbage til Gabels Torv. Det indebærer, at det ene rør ved Nyhavnsgade bliver afspærret.

“Det er lidt held i uheld, for i mine øjne er det en meget federe rute, end den oprindelige. Nu får ryttere og publikum mulighed for at nyde den flotte havnefront i Aalborg, og dermed tager løbet sig ud fra sin allerbedste side,” siger Jonas og fortsætter:

“Vi er selvfølgelig noget stressede af, at vi først har fået afklaring i dag, men Aalborg Kommune har været rigtig gode til at finde en løsning på problematikken.  Det er dermed kun geografien, som flytter sig lidt. Tidspunkterne for alle begivenhederne i løbet af dagen forbliver de samme.”

Husk børneløbet før de professionelle

De begivenheder tæller blandt andet foredrag med Rolf&Ritter, autografskrivning, børneløb og ikke mindst hovedbegivenheden – Spilnu.dk Grand Prix 2018 med start 18.45.

Ruten er den samme, som blev kørt, da Alberto Contador stillede til start i 2015. Der var det en ung Michael Valgren, som spurtede sig til sejren i Aalborg.

“Michael Valgren stiller jo også til start i år, så mon ikke han kommer med en god portion selvtillid i år,” afslutter Jonas til MigogAalborg.