Aalborg-hotel med flot vækst: Store planer for fremtiden på Bühlmann Airport Hotel

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Aalborg Lufthavn er en af landets mest populære lufthavne, og 2018 slog tilmed rekord med hele 1.609.965 passagerer.

Men det er ikke kun i selve lufthavnen, at populariteten vokser stødt.

Kun 50 meter fra lufthavnen ligger der faktisk endnu en vaskeægte aalborgensisk succeshistorie.

Her finder man nemlig Aalborg Airport Hotel, der er drevet af Familien Bühlmann, som har hoteller, restauranter og kantinevirksomheder i Midt- og Nordjylland.

Hotellet har siden 2014 serviceret glade gæster fra både ind- og udland. Intet andet sted i verden finder du et lufthavnshotel så tæt på terminalen, hvilket er til stor gavn for lufthavnens mange rejsende.

Hotellet har løbende haft en flot vækst, og ambitionerne for fremtiden er skyhøje på det flotte hotel.

En bid af Nordjylland

Succesen kommer selvfølgelig ikke bare flyvende af sig selv – så at sige.

Den 1. februar fik hotellet ny hotelchef; nemlig den ambitiøse Mike Sthyr, der har store planer med det moderne hotel.

”Nordjylland har så meget at byde på – både hvad angår design, kunst og gastronomi. Det vil vi gerne vise frem her, så gæsterne får Nordjylland helt ind under huden, når de ankommer,” forklarer Mike.

I starten af marts lancerede man derfor det helt nye restaurantkoncept: Flyv ind til smagen af Nordjylland.

Dermed har restauranten fået et endnu større fokus på regionen, og frokost- og aftenretterne er tilberedt af lokale råvarer, som ofte er økologiske – derfor er Aalborg Airport Hotel også økologisk bronzecertificerede, der betyder, at mellem 30-60 % er økologiske råvarer.

Airport Hotel restaurant. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 13.03.19

De varme retter serveres fra kl. 17.00-22.00, mens man hele dagen kan nyde hjemmelavet smørrebrød.

”Vi har et simpelt menukort, hvor kvaliteten er i højsædet.

Alt er håndplukket, så vi kun serverer det bedste som Nordjylland har at byde på – lige fra Skagen skinke, økologiske oste fra Thise Mejeri, og oksekød af Himmerlandskød,” siger Mike og fortsætter:

”Vi har kun fået gode tilbagemeldinger fra vores gæster, som virkelig nyder, at de kan spise lokalt.

Vores mange internationale gæster lyser helt op, når vi kan fortælle spændende historier om kyllingen fra Rokkedahl eller den nordjyske gin fra Nordisk Brænderi.”

Aalborgenserne er mere end velkomne

Mike understreger dog, at man ikke behøver at være overnattende gæst for at nyde godt af de nordjyske lækkerier.

”Man er mere end velkommen til at spise i restauranten, så man selv kan opleve, at vi virkelig går op i helhedsoplevelsen med krop og sjæl.”

Smørrebrød kan fås til 44 kr. for 1 stk. og 3 stk. for 125 kr., mens hovedretterne til aften starter ved 145 kr.

Airport Hotel restaurant. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 13.03.19
Airport Hotel restaurant. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 13.03.19

Helhedsoplevelsen er vigtig

Restauranten er indrettet med bæredygtige møbler fra aalborgensiske Råt&Godt, som er et led i den bæredygtig tankegang på hotellet.

”Vi er lige nu i gang med et ambitiøst samarbejde med Aalborg Kommune om at blive endnu mere grønne i fremtiden, så vi med tiden kan blive Nordjyllands mest bæredygtige hotel,” fortæller Mike.

Derfor er bordene i restauranten eksempelvis også pyntet med diverse krydderurter, som giver en skøn duft i hele restauranten.

”Vi gør meget ud af helhedsoplevelsen. Både smagen, duften og det visuelle skal være i top, så vi kan vise det bedste fra Nordjylland.

Derfor har vi eksempelvis også pyntet området med håndlavet keramik fra Tolne Gæstgivergård og andre små udstillinger fra lokale kunstnere.”

Airport Hotel restaurant. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 13.03.19

Hotellets ambition er samtidig, at gæsterne kan købe alt det lokale, som de møder på hotellet.

”Det kunne da være bare fedt, hvis vi kunne hjælpe med til, at nordjyske ildsjæle kan få solgt nogle varer til udenlandske gæster.”

I forlængelse af restauranten har man etableret en hyggelig lounge, hvor afslapning er i fokus.

Her kan gæsterne slå benene op efter en lang dag på farten, læse en god bog fra hotel-biblioteket eller blot nyde roen foran pejsen.

”Vi har også mange gæster, der nyder at holde møde i de lidt mere uformelle omgivelser i loungen, samtidig med de kan nyde maden fra vores frokost – og aftenkort,” siger Mike.

Komfort og service i højsædet

Selvom Aalborg Airport Hotel har mange gæster fra lufthavnsbranchen og erhvervslivet, er andelen af almindelige gæster, som starter eller slutter deres drømmerejse på hotellet, støt stigende.

”Jeg tror, at flere og flere vælger os til for at få en god start eller afslutning på deres rejse. Vi har et stort fokus på komfort og service, så man virkelig får slappet af, når man er gæst.”

Det giver sig blandt andet til udtryk på de 64 værelser, som er lydisolerede med tre lag glas, så man ikke bliver vækket af flytrafik fra lufthavnen. For at øge komforten yderligere er der også aircondition og kaffe/the-maskiner på alle værelser.

”Derudover ved vi, at mange af vores gæster skal tidligt på farten. Derfor tilbyder vi vores økologiske morgenmadsbuffet allerede fra kl. 05.00 om morgenen, så man får en god start på dagen.”

Hvis man har parkeret ved Aalborg Lufthavn ved man, at de gode pladser tæt på terminalen ofte er optagede. Gæster på hotellet slipper for en lang gåtur, da man altid får gratis parkering lige ved siden af hotellet og lufthavnen.

”Derudover kan vi også stille en lånebil til rådighed, hvis man vil udforske Aalborg eller resten af Nordjylland,” siger Mike.

Store drømme for fremtiden

Og selvom det går flyvende for Aalborg Airport Hotel, har Familen Bühlmann endnu større drømme.

”Vi drømmer om en udvidelse på sigt, for det her hotel har så meget potentiale.

I 2020 får vi jo en togstation 25 meter fra hotellet, og der skal vi være det oplagte valg – blandt andet for det stigende antal turister i Aalborg,” forklarer ejer Danni Bühlmann til MigogAalborg.

Tagterrassen, som den ser ud i dag

Aalborg Airport Hotel har derudover en lækker tagterrasse, som Mike håber at omdanne til en grøn oase, der samtidig skal være en luksuriøs sky lounge.

”Her vil det være helt oplagt at nyde en kold fadøl fra et lokalt bryggeri, mens man nyder udsigten udover lufthavnen og Aalborg,” siger Danni.

Åbent hus fredag: Beddingen klar med 78 nye boliger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Visualisering: Dimension Design
Visualisering: Dimension Design

Nu skal du skynde dig, hvis du vil have en bolig på beddingen.

Beddingen 5 er et nyt boligkompleks med lejelejligheder ved Østre Havn, som har Limfjorden som nabo. Hvis du vil nå at have fat i en af disse attraktive boliger, så kridt skoene og kom til åbent hus på fredag d. 26 juli fra klokken 14.30 – 15.30.

Boligkomplekset består af 78 lejelejligheder, hvoraf de første 26 lejelejligheder allerede er udlejet.

Åbent hus for alle i prøveboligen

De foregående åbent hus-arrangementer i boligkomplekset har kun været for kunder, som har været skrevet op til boligerne hos udlejer Wagner Ejendomme.

Men nu kan alle deltage til åbent hus på fredag, hvor det er muligt at opleve lejligheder i mange størrelser og forskellige planløsninger. Lejeboligerne passer både til den studerende, singlen, parret, seniorerne og mindre familier.

Lejlighedernes størrelser er fra 64-114 kvadratmeter, hvor der er mulighed at leje enten 2- eller 3-værelses lejligheder med gulvvarme over alt i boligen.

Visualisering: Dimension Design

Alle lejlighederne har entré, badeværelse, køkken-alrum og alle værelserne har garderobeskabe.

I entréen er der også et garderobeskab, så der er mulighed for at gemme overtøjet og skoene væk.

Derudover har alle lejere i boligerne mulighed for at komme ud, hvor alle har udsigt til Limfjorden. Boligerne i stueplan får gårdhaver, hvor de øvrige etager får skønne altaner – alle vendt mod vest med udsigt ud til Limfjorden og det maritime område ved Østre Havnebassin.

Visualisering: Dimension Design

Derudover har alle lejligheder tilhørerende depotrum i kælderen, så der er mulighed for at opmagasinere alt ens habengut – men bare rolig – selvom du bor på den øverste etage skal du blot tage elevatoren ned, som der også er i bygningen.

Har man en bil, er der mulighed for at leje en parkeringsplads i kælderen, og holder man sig til den to-hjulede jernhest, så bliver der bygget et cykel-parkeringshus i terrænplan.

Lejeboligerne kan lejes fra 6400 kr./md.

Det maritime og aktive Østre Havn

Området ved Beddingen 5 rummer mange kvaliteter og alt der er brug for i hverdagen.

På indkøbsfronten kommer de nye beboere ikke til at skulle gå langt, da supermarkedet MENY ligger kort fra boligkomplekset. Hvis den søde tand skal tilfredsstilles er Lagkagehuset i forbindelse med MENY.

Det nye byggeri ligger ud til det mere vindstille Østre Havnebassin, som i sommerhalvåret er fuld af liv – her er der mulighed for at dyrke vandsport ved at stå på wakeboard, SUP-board eller spille kajakpolo.

Området giver desuden også rig mulighed for at nyde det urbane udeliv ved at dyrke motion med en rask gå- eller løbetur langs stierne.

Der er ikke mange minutters gåtur ind til Aalborgs pulserende byliv i midtbyen, hvor man kan begive sig hen ved at følge Aalborgs skønne havnefront.

Det er muligt at følge det nye byggeri ved Beddingen på facebook-siden, som du kan finde her.

Premiere på Løvernes Konge: Her er vores dom

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I år er det 25 år siden, at én af Disneys mest legendariske film kom til verden.

Nærmere bestemt i Afrika på Kongeklippen, hvor historien om en majestætisk løvefamilie udspiller sig.

Vi taler selvfølgelig om Løvernes Konge, der fik dansk premiere d. 18 november 1994.

Dengang solgte filmen mere end 1 mio. biografbilletter.

Gennem de seneste par år har Walt Disney Pictures valgt at gå all-in på at genskabe de ikoniske film, der stadig den dag i dag har fans i alle aldre og størrelser.

Dette er blandt andet sket med Skønheden og Udyret, Aladdin og Junglebogen.

I dag blev det så premieretid for – vel nok den mest berømte af dem alle – Løvernes Konge.

Der er slet ingen tvivl om, at netop denne film har stået højt på ønskelisten over de nye film. En Disney-film, der vel bare bliver bedre og bedre for hver eneste gang, du ser den.

Derfor var det også med stor forventning, at vi i dag lagde os tilrette i biografsæderne.

Den perfekte start

Noget, som en inkarneret Disney-fan sjældent finder sig i, er hvis der rodes alt for meget ved den originale historie.

Derfor starter filmen selvfølgelig også med: Naaaaaaaaahhhhhh tewhenyaaaaaa babadeee tiwawaaa!

Man er heller ikke mange sekunder inde i filmen, før man imponeres over de nærmest overrealistiske savannedyr, der nærmer sig Kongeklippen.

Faktisk er det nærmest som at se en naturdokumentar – og næsten umuligt at kende de animerede dyr fra den ægte vare … indtil de begynder at tale.

En del man (mærkeligt nok) lige skulle vænne sig til.

Men den computerskabte realisme er til gengæld et element, som tegnefilmen fra 1994 på ingen måde kan måle sig med.

Well done, Disney.

Sådan er 2019-udgaven

Berettermodellen følger trofast med i filmens udvikling og med det var vi jo også forberedte på, at århundredets familieforræderi nærmede sig med hastige … klove.

Den hjerteskærende scene efter gnuflugten, hvor Simba finder sin far død, er vel nærmest på (sørgelig) linje med Titanic-scenen med Jack og Rose, der tager afsked.

Scenen i den nye Løvernes Konge fulgte næsten 1:1 med originalen … men på grund af det ufatteligt realistiske set-up var oplevelsen altså også en anden.

I en tegnefilm kan man gøre, hvad man vil. Fantastien kan plante store følelser, vindende personlighed og rumme urealistisk dyre-mimik; det kan en naturrealistisk animation ikke.

Animatorerne havde alligevel forbarmet sig og givet Simba våde øjne – og det satte sig da også i vores.

Små overraskelser undervejs

Løvernes Konge er tilladt for børn over 11 år, og det satte da også vores tanker i gang om, hvorvidt denne udgave skulle være mere uhyggelig end den originale.

Er det igen realismen, der spiller én et puds?

Svaret til det må være, at: Nej, den er ikke mere uhyggelig. Men ja, realismen har noget at sige.

Men: Har man før set tegnefilmen, så skulle der altså ikke være noget at frygte i forhold til at se animationsfilmen. Den er fuldstændig forudsigelig.

Lykkeligvis var den dog også krydret med nye og moderne elementer, sådan at der stadig var små overraskelser undervejs.

Filmen var generelt noget mere “voksen”, så diskussionerne om familieforhold og de gode budskaber brændte ekstra igennem.

De barnlige udtryk var næsten elimineret, hvilket nok både siger noget om tiden, og at børn i dag er vant til et noget mere udtryksfuldt sprog, end man var for 25 år siden.

Humoren og selvironien var også skruet op til et nyt niveau.

Som eksempel, da Simba, Timon og Pumba afsluttede den nye udgave af Hakuna Matata, hvor Timon måtte bede Simba om at stoppe med at synge:

“You’ve grown 200 pounds since we started!”

En flot tribute til originalen

Alt i alt har den nye Løvernes Konge altså fat i noget rigtig godt, der både rummer den originale historie og udviklingen inden for filmteknikken.

Men netop derfor har snakken da også gået på, om den verdensberømte animationsfilm mon kunne formå at bevare sin autencitet og originalitet – og ikke bare være et led i et pengemaskineri?

Oprindeligt blev Løvernes Konge jo produceret af Disneys “B-hold” af animatorer. A-holdet var nemlig travlt beskæftiget med at producere Pocahontas, som var den helt store satsning.

I vores øjne er der ingen tvivl om hvilken udgave, der er den rigtige. Animationsfilmen kan vel bedst beskrives som et hardcore tributeband, der ved præcis hvad de laver – og hvad, de skal leve op til.

Dermed ikke sagt, at den ikke er en fuldstændig fantastisk reminder om den uerstattelige historie, der uden tvivl er en biografbillet værdig.

Vi ser i hvert fald gerne denne udgave igen. Og igen.

Sol over C.W. Obels Plads: Brdr. Price lokker med kolde drinks og sommersnacks

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommeren er kommet til Aalborg, og på de gode dage er den varme sommersol – heldigvis – det samme. I næste uge ser vi endda ud til at få over 30 grader enkelte dage.

Selvom det kan være fristende at stikke af til strand og frisk havvand, så er vi også mange, der lige så gerne vil nyde det gode vejr lige her i byen.

Mange af Aalborgs caféer og restauranter har jo udendørspladser, der må være det perfekte sted at slå sig ned med gode venner, lækkert mad og et koldt glas.

Brdr. Price på C.W. Obels Plads har vel hvad der må være tæt på den perfekte terrasse: Varme solskinsstråler det meste af dagen, store parasoller hvis du hellere vil være fri, overdådige snacks og drinks, der går lige i blodet.

Vi har før besøgt Brdr. Price i forbindelse med vores Tour De Brunch og blev også dengang fristet af deres gastronomiske fortællinger om resten af menukortet.

Derfor besluttede vi os for at lægge vejen forbi igen en solrig dag i juli.

Alt fra menukortet

De to tv-brødre åbnede deres første restaurant i 2013, og i dag består familien af hele seks restauranter i hele Danmark.

Adam og James Price havde et ønske om at kunne tilbyde danskerne alt det mad, som de bedst selv kunne lide.

Der hersker altså ingen restaurant-trends i de herskabelige og hyggelige lokaler – men derimod et alsidigt menukort med mad for alle.

Denne dag stod solen dog højt over C.W. Obels Plads og smør, hakkebøf og bearnaise var ikke just øverst på appetitlisten.

Men snacks, drinks og kold hvidvin eller rosé fangede derimod straks vores opmærksomhed, og vi endte med at bestille … ja, alt.

Prices skinke, en delikat, letrøget spegeskinke af en glad gris, knasende sprøde kyllingechips med svampecreme, oliven og mandler, danske jordbær og – naturligvis – østers.

Drinks for og med enhver smag

Derudover lod vi restaurantens dygtige bartender få fri leg til at shake løs af hvad end, han måtte have på drinkshjertet i dag.

Det var åbenbart en hel del, og vi endte med alt fra rosé og en kold Chardonnay (… der vist nok slap for at blive shaket), Cosmopolitan, Whisky Sour, Irish Coffee, White Russian, Martini, Dark ‘N’ Stormy til en brusende Kir Royal.

Er man typen, der ind i mellem begiver sig ud i drinkseventyret, så er man nok også bekendt med, at Aalborg byder på både gode og mindre gode bud på den front.

Efter at have haft snablen i Brdr. Prices varianter er vi ikke i tvivl om, hvor de befinder sig i skalaen.

Vores personlige krav til en fuldbyrdet perfekte drinksoplevelse, må være noget i retningen af:

  • Man skal blive i godt humør af dem: Tjek!
  • Udvalget skal være så bredt, at man får lyst til at bestille én mere … og én mere …
  • De må gerne være fotogene. Do it for the gram!
  • Det skal kunne smages, at der bliver brugt gode råvarer
  • Kan de nydes på en solbeskinnet terrasse i vores yndlingsby, er dette absolut en bonus

Alt i alt har Brdr. Price altså ret godt styr på (vores) smag, og det er bestemt ikke sidste gang, at vi lægger vejen forbi C.W. Obels Plads i sommermåneder.

Du kan finde alle de våde drikkevarer her.