Aalborg-hotel med flot vækst: Store planer for fremtiden på Bühlmann Airport Hotel

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Aalborg Lufthavn er en af landets mest populære lufthavne, og 2018 slog tilmed rekord med hele 1.609.965 passagerer.

Men det er ikke kun i selve lufthavnen, at populariteten vokser stødt.

Kun 50 meter fra lufthavnen ligger der faktisk endnu en vaskeægte aalborgensisk succeshistorie.

Her finder man nemlig Aalborg Airport Hotel, der er drevet af Familien Bühlmann, som har hoteller, restauranter og kantinevirksomheder i Midt- og Nordjylland.

Hotellet har siden 2014 serviceret glade gæster fra både ind- og udland. Intet andet sted i verden finder du et lufthavnshotel så tæt på terminalen, hvilket er til stor gavn for lufthavnens mange rejsende.

Hotellet har løbende haft en flot vækst, og ambitionerne for fremtiden er skyhøje på det flotte hotel.

En bid af Nordjylland

Succesen kommer selvfølgelig ikke bare flyvende af sig selv – så at sige.

Den 1. februar fik hotellet ny hotelchef; nemlig den ambitiøse Mike Sthyr, der har store planer med det moderne hotel.

”Nordjylland har så meget at byde på – både hvad angår design, kunst og gastronomi. Det vil vi gerne vise frem her, så gæsterne får Nordjylland helt ind under huden, når de ankommer,” forklarer Mike.

I starten af marts lancerede man derfor det helt nye restaurantkoncept: Flyv ind til smagen af Nordjylland.

Dermed har restauranten fået et endnu større fokus på regionen, og frokost- og aftenretterne er tilberedt af lokale råvarer, som ofte er økologiske – derfor er Aalborg Airport Hotel også økologisk bronzecertificerede, der betyder, at mellem 30-60 % er økologiske råvarer.

Airport Hotel restaurant. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 13.03.19

De varme retter serveres fra kl. 17.00-22.00, mens man hele dagen kan nyde hjemmelavet smørrebrød.

”Vi har et simpelt menukort, hvor kvaliteten er i højsædet.

Alt er håndplukket, så vi kun serverer det bedste som Nordjylland har at byde på – lige fra Skagen skinke, økologiske oste fra Thise Mejeri, og oksekød af Himmerlandskød,” siger Mike og fortsætter:

”Vi har kun fået gode tilbagemeldinger fra vores gæster, som virkelig nyder, at de kan spise lokalt.

Vores mange internationale gæster lyser helt op, når vi kan fortælle spændende historier om kyllingen fra Rokkedahl eller den nordjyske gin fra Nordisk Brænderi.”

Aalborgenserne er mere end velkomne

Mike understreger dog, at man ikke behøver at være overnattende gæst for at nyde godt af de nordjyske lækkerier.

”Man er mere end velkommen til at spise i restauranten, så man selv kan opleve, at vi virkelig går op i helhedsoplevelsen med krop og sjæl.”

Smørrebrød kan fås til 44 kr. for 1 stk. og 3 stk. for 125 kr., mens hovedretterne til aften starter ved 145 kr.

Airport Hotel restaurant. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 13.03.19
Airport Hotel restaurant. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 13.03.19

Helhedsoplevelsen er vigtig

Restauranten er indrettet med bæredygtige møbler fra aalborgensiske Råt&Godt, som er et led i den bæredygtig tankegang på hotellet.

”Vi er lige nu i gang med et ambitiøst samarbejde med Aalborg Kommune om at blive endnu mere grønne i fremtiden, så vi med tiden kan blive Nordjyllands mest bæredygtige hotel,” fortæller Mike.

Derfor er bordene i restauranten eksempelvis også pyntet med diverse krydderurter, som giver en skøn duft i hele restauranten.

”Vi gør meget ud af helhedsoplevelsen. Både smagen, duften og det visuelle skal være i top, så vi kan vise det bedste fra Nordjylland.

Derfor har vi eksempelvis også pyntet området med håndlavet keramik fra Tolne Gæstgivergård og andre små udstillinger fra lokale kunstnere.”

Airport Hotel restaurant. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 13.03.19

Hotellets ambition er samtidig, at gæsterne kan købe alt det lokale, som de møder på hotellet.

”Det kunne da være bare fedt, hvis vi kunne hjælpe med til, at nordjyske ildsjæle kan få solgt nogle varer til udenlandske gæster.”

I forlængelse af restauranten har man etableret en hyggelig lounge, hvor afslapning er i fokus.

Her kan gæsterne slå benene op efter en lang dag på farten, læse en god bog fra hotel-biblioteket eller blot nyde roen foran pejsen.

”Vi har også mange gæster, der nyder at holde møde i de lidt mere uformelle omgivelser i loungen, samtidig med de kan nyde maden fra vores frokost – og aftenkort,” siger Mike.

Komfort og service i højsædet

Selvom Aalborg Airport Hotel har mange gæster fra lufthavnsbranchen og erhvervslivet, er andelen af almindelige gæster, som starter eller slutter deres drømmerejse på hotellet, støt stigende.

”Jeg tror, at flere og flere vælger os til for at få en god start eller afslutning på deres rejse. Vi har et stort fokus på komfort og service, så man virkelig får slappet af, når man er gæst.”

Det giver sig blandt andet til udtryk på de 64 værelser, som er lydisolerede med tre lag glas, så man ikke bliver vækket af flytrafik fra lufthavnen. For at øge komforten yderligere er der også aircondition og kaffe/the-maskiner på alle værelser.

”Derudover ved vi, at mange af vores gæster skal tidligt på farten. Derfor tilbyder vi vores økologiske morgenmadsbuffet allerede fra kl. 05.00 om morgenen, så man får en god start på dagen.”

Hvis man har parkeret ved Aalborg Lufthavn ved man, at de gode pladser tæt på terminalen ofte er optagede. Gæster på hotellet slipper for en lang gåtur, da man altid får gratis parkering lige ved siden af hotellet og lufthavnen.

”Derudover kan vi også stille en lånebil til rådighed, hvis man vil udforske Aalborg eller resten af Nordjylland,” siger Mike.

Store drømme for fremtiden

Og selvom det går flyvende for Aalborg Airport Hotel, har Familen Bühlmann endnu større drømme.

”Vi drømmer om en udvidelse på sigt, for det her hotel har så meget potentiale.

I 2020 får vi jo en togstation 25 meter fra hotellet, og der skal vi være det oplagte valg – blandt andet for det stigende antal turister i Aalborg,” forklarer ejer Danni Bühlmann til MigogAalborg.

Tagterrassen, som den ser ud i dag

Aalborg Airport Hotel har derudover en lækker tagterrasse, som Mike håber at omdanne til en grøn oase, der samtidig skal være en luksuriøs sky lounge.

”Her vil det være helt oplagt at nyde en kold fadøl fra et lokalt bryggeri, mens man nyder udsigten udover lufthavnen og Aalborg,” siger Danni.

Løb langs Stigsborg Havnefront: Tapas og bobler venter ved målstregen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Er du helt vild med tapas, bobler … og motion?

I så fald har vi fundet det helt perfekte løb til dig.

Stigsborg Havnefront Løbet afvikles næste søndag, d. 22. september, fra 10-13 og indbyder til, at alle slags ben kan være med.

Ruterne er nemlig opdelt i forskellige distancer: 5 km., 10 km., 15 km. og 21,1 km.

Og uanset hvilken rute du vælger, er der altså velfortjent lokkemad i enden i form af tapas og bobler.

Løb med udsigt til Aalborg

Start og målområdet er på kajen i Nørresundby foran Aalborg Kommunes By- og Landsskabsforvaltning.

Her får løberne et fantastik udsyn til Aalborg og dens byggerier; her iblandt Musikkens Hus, som pryder havnefronten med sin arkitektoniske majestætlighed.

Herefter fortsætter ruten langs den gamle jernbane, der fører videre ind til Nørresundbys centrum.

Løberne vil her se broen, der forbinder Nørresundby med Aalborg – og resten af Danmark.

Turen fortsætter herefter ad Engvej, der grænser op til den bydel, der skal opføres i de kommende år. De grønne arealer vil nok derfor være ugenkendelige, hvis du slår vejen forbi igen til næste år.

Få et indblik i nye byggerier

Efter et lille sidespring løbes der langs og over den Nordjyske Motorvej.

Herefter svinges der ind på den nyanlagte: ”Camino Aalborg-Stien”, som ligger helt ned til fjorden, hvor Østre Havn og alt nybyggeriet langs Aalborgs Havnefront bliver en fryd for øjet, den næste 1 km.

Selvom fokusset er på vandet og udsigten til Aalborg, så går ruten også på denne sti/passage forbi området, hvor det nye parkanlæg, skal anlægges.

Parken bliver på størrelse med Kongens Have i København.

På de sidste meter af ruten hilser du på den lille sejlklub Syrens Bådelaug, krydser et infinity bassin og vupti!

… Så har du nuppet 5 km. – og er enten parat til at løbe i mål eller tage endnu en runde.

Du booker din plads her.

Hvad: Stigsborg Havnefront Løbet
Hvor: Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby
Hvornår: 22. september 2019, kl. 10

Smagen af jul: Caféministeriet lokker med juletapas og vinbar ad libitum

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen sniger sig allerede (næsten) ubemærket ind i Aalborg … men planlægning af julens udskejelser behøver vel ikke at vente så meget længere?!

I hvert fald har Caféministeriet gjort det svært at udskyde forventningens glæde ved at lancere årets Juletapas.

Juletapas er et genialt bud på en aften fyldt med julestemning, hvis du måske er kørt lidt træt i den traditionelle julefrokost.

Tapas er spansk, men menuen er selvfølgelig inspireret af det bedste fra den danske jul. Lige som vi elsker det.

Som med Caféministeriets populære Tapas/Vinbar, hvor du kan drikke og spise alt det, du vil i enten to eller tre timer, er konceptet det samme med juletapas – og så kan aftenen selvfølgelig sluttes af med et udvalg af køkkenets søde sager.

Du skal være hurtig

Hele 11 datoer er meldt ud, hvor Caféministeriet liner et gastronomisk julelandskab op i den hyggelige café i Mølleå – men du skal være hurtig, hvis du skal med.

Aftenerne vil være opdelt i to seatings (17.30-19.30/20-23) og koster hhv. 170 og 215 kr. afhængigt af, om du vil sidde i to eller tre timer.

Fri vinbar kan tilkøbes for samme pris som tapasen, og derudover kan du lade dig forkæle med to cocktails for blot 100 kr.

Årets julemenu starter fredag d. 15. november og kører herefter hver fredag og lørdag til og med d. 21. december (Black Friday) undtaget.

Hvad: Juletapas
Hvor: Caféministeriet, Møllegade 19
Hvornår: 15. november til 21. december

Du booker dit bord her.

 

Hold liv i kærligheden: Tag dit parforhold på date i Vor Frue Kirke

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vor Frue Kirke har haft stor succes med deres såkaldte pop-in bryllup, hvor ethvert par kunne slå vejen forbi kirken på udvalgte datoer og blive gift på under et kvarter.

Et tilbud, som mange par har benyttet sig af, da dette altså er en nem og overskuelig måde at få sat ord på sin kærlighed i en til tider presset hverdag.

Men hvad sker der så når bryllupseuforien har lagt sig, og alle de praktiske gøremål igen melder sin ankomst?

Har du talt med dit barn i dag? Har du trænet og tjekket e-mails og sørget for sund mad til familien? Ja og ja og ja …

Og hvad med dit parforhold, hvordan trives det? Det er vist OK – så længe jeg ikke hører andet.

Men er OK godt nok? Og stærkt nok? Også i det lange løb?

Parforholdet skal plejes

Vor Frue Kirke i Aalborg og Folkekirkens Familiestøtte, der arbejder med familiers trivsel, er gået sammen om at invitere til en Dinner-dating, hvor parforholdet er hædersgæst.

Fredag 4. oktober bliver der dækket op i Vor Frues stemningsfulde kirkerum til en aften med levende musik, god mad – og inspirerende oplæg om, hvordan du og din partner kan holde liv i kærligheden.

“Når hverdagen kører derudaf, og alle de praktiske gøremål skal fordeles, er det nemt at glemme, at et parforhold er mere end et arbejdsfællesskab.

Det er også en relation, et venskab og et kærlighedsforhold, der har brug for opmærksomhed og omsorg.

Parforholdet skal have noget at leve af, hvis det skal være godt at være i, og hvis det skal klare modgang og problemer,” siger Kamma Graversen, sognepræst i Vor Frue Kirke.

Hun møder jævnligt par, der er gået fra hinanden, fordi benzintanken er kørt fuldstændig tom. De har ikke sørget for re-fill, mens tid var – og bagefter kan de stå tilbage med en følelse af, at beslutningen om skilsmisse var forkert.

“Vi vil med den her aften sætte lys på, at parforholdet som et vigtigt fundament, der skal værdsættes og prioriteres.

For eksempel ved at bruge en fredag aften i en hyggelig og stemningsfuld ramme, hvor det ikke handler om vores børn eller venner – men om os to og det, vi har bygget op sammen,”

Hvad forelskede du dig i?

Aftenens underviser er psykolog Tina Ringer Mogensen fra Folkekirkens Familiestøtte.

Hun vil følges med deltagerne ned ad memory lane – tilbage til forelskelsen.

Hvad faldt du for hos din partner? Hvad bandt jer sammen i den første intense tid, hvor I var overbeviste om, at det her er for ever?

Parrene vil også få viden om de faktorer, der beskytter et parforhold – fx tryghed, venskab og glæde. Og de vil få små øvelser i god kommunikation.

“Sammen med Folkekirkens Familiestøtte vil vi minde moderne og travle mennesker om, at parforholdet også skal have tid i vores kalender.

Det bliver ikke stærkt og lykkeligt og livslangt ganske af sig selv – det kræver noget af dig. Men hvis du beslutter dig for at investere i det, er gevinsten til gengæld stor.

Du får noget dybt og uerstatteligt: Én at dele livet med,” siger Kamma Graversen.

Billetprisen er blot 150 kr. for et par, og billetter kan købes her.

Hvad: Dinner Dating
Hvor: Vor Frue Kirke
Hvornår: 4. oktober, kl. 17-20.30