Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor tilslutning til vaccination: Aalborg har vaccineret alle beboere på plejehjem

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Lars Horn / Baghuset Pressefoto
Foto: Lars Horn / Baghuset Pressefoto

I dag den 2. januar får beboere på de sidste af Aalborg Kommunes plejehjem tilbud om vaccination med første dosis mod COVID-19. Dermed er alle beboere, som ønsker det, vaccineret.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

“Jeg er både glad og stolt over, at det er lykkedes at planlægge og gennemføre vaccinationer mod COVID-19 på alle Aalborgs plejehjem på så kort tid.

Det viser styrken af vores nære sundhedsvæsen her i Nordjylland, at de praktiserende læger, Region Nordjylland og vores egne medarbejdere beredvilligt har stillet op hen over jul og nytår for at løse en så vigtig opgave sammen,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Stor tilslutning til vaccination

Der har været stor tilslutning til vaccinen mod COVID-19 i Aalborg Kommune. Således har flere end 90 % af beboerne på plejehjem taget imod det gratis tilbud om at blive vaccineret.

Den første vaccination mod COVID-19 i Nordjylland blev givet den 27. december på plejehjemmet Birkebo til 92-årige Chresten Baisgaard.

Aalborg Kommune har 36 plejehjem og et akuttilbud med i alt cirka 1900 faste og midlertidige pladser. Derudover er der tre friplejehjem. Vaccinationerne mod COVID-19 er nu gennemført på samtlige plejehjem i kommunen.