Aalborg Handelsskole: Et uddannelsescenter fyldt med muligheder

Skrevet af: Michael Qureshi

Uanset hvor man befinder sig i livet, er det aldrig for sent at gå i gang med en ny uddannelse, skifte karriere eller prøve nye udfordringer i ens tilværelse.

Det er Aalborg Handelsskole, grundlagt tilbage i 1875, et levende bevis på.

Da Aalborg Handelsskole først blev grundlagt for over 140 år siden, var det oprindeligt med tanken og idéen om, at stedet skulle fungere som en aftenskole, der tilbød kurser for butikspraktikanter og -ledere.

Siden da har handelsskolen været under en kæmpe udvikling, og er gået fra at være en simpel aftenskole til et moderne business college, der rummer 3000 elever fra både Danmark og udlandet. Internationalisering er en vigtig del af læringsprogrammet på Aalborg Handelsskole, der samarbejder med  andre handelsskoler i både USA og flere europæiske lande.

Aalborg Handelsskole tilbyder stort set alle former for uddannelse inden for det merkantile område; handelsgymnasiale uddannelser (hhx), erhvervsuddannelser (EUD og EUX Business) samt en moderne kursusafdeling hvor unge, voksne og virksomheder kan efter- og videreuddanne sig inden for flere forskellige felter, heriblandt IT, sprog, økonomi, salg, kommunikation og meget andet.

Fjernundervisning er også blevet et fleksibelt og populært uddannelsestilbud inden for de seneste år – især for voksne, der har et travlt karriere- eller familieliv, men som stadigvæk gerne vil lære noget nyt under deres egen tidsstrukturering.

Drømmer du også om at tage en uddannelse eller kursus, men ved ikke hvad der er det rette for dig? Nedenfor kan du læse mere om de mest populære uddannelsesretninger, der udbydes på Aalborg Handelsskole.

HHX

HHX er en 3-årig gymnasial uddannelse, der kvalificerer dig til et liv med sprog, handel, eksport, marketing og meget mere. HHX uddannelsen er opbygget således, at de 3 første måneder fungerer som et grundforløb.

Her får du indblik i alle hhx-fagene, der er opdelt i obligatoriske fag, studieretningsfag og valgfag. Under grundforløbet skal du beslutte dig for, hvilken studieretning du vil fortsætte med.

Du kan vælge mellem 7 forskellige studieretninger, alt efter hvilke områder der interesserer dig mest – det kunne for eksempel være international økonomi kombineret med et fremmedsprog, afsætning og innovation eller noget helt andet. Hvis du er ekstra ambitiøs, er det også muligt at tage en 2-årig hhx på Aalborg Handelskole.

Det er desuden muligt at tage en hhx-uddannelse som en international klasse, hvis du vælger enten afsætning og international økonomi eller virksomhedsøkonomi og international økonomi som din studieretning.

Når du tager en hhx som international klasse, kommer du bl.a. på tre studieforløb i udlandet, og dele af din undervisning kommer til at foregå på engelsk, så du bliver mere effektiv til at tænke og arbejde med internationale businessstrategier og begreber, fra marketing og kommunikation til online handelsfænomener såsom aktiebørser, forex trading og e-shops, der alle er blevet mere populære i takt med den teknologiske udvikling og globaliserede samfund, vi i dag lever i.

Den internationale klasse er kort sagt en kæmpe fordel for dig, som drømmer om at læse videre i udlandet, få en karriere i en international virksomhed eller bare få et større internationalt perspektiv, når du skal analysere markeds- og investeringsmuligheder, handelsfunktioner, forretningskultur etc.

Ved slutningen af dit internationale hhx-forløb bliver du tildelt det særlige European Business Baccalaureate Diploma, som åbner døren for en masse uddannelses- og karrieremuligheder i både Danmark og udlandet.

EUD og EUX Business

EUD og EUX er to typer af erhvervsuddannelser, der tilbydes på Aalborg Handelsskole. Uddannelserne er opbygget forskelligt og fokuserer på forskellige fagretninger.

EUD Business er et oplagt valg, hvis du vil gøre karriere inden for service, handel eller butik og gerne vil ud på det virkelige arbejdsmarked så hurtigt som muligt. EUD studiet er opbygget således, at det første halve til hele år fungerer som et grundforløb, hvor du skal have en blanding af obligatoriske fag, der både består af dansk og en række erhvervsfag såsom kommunikation og samarbejde, samt valgfag.

Efter grundforløbet er du klar til en elevplads i erhvervslivet, som varer 2 år (dette kaldes hovedforløbet). Når du har afsluttet hovedforløbet, er du enten udlært eller har mulighed for at videreuddanne dig inden for noget du har særlig interesse for, fx salg, merchandising osv. Erhvervsfag såsom kommunikation og samarbejde, samt valgfag.

Efter grundforløbet er du klar til en elevplads i erhvervslivet, som varer 2 år (dette kaldes hovedforløbet). Når du har afsluttet hovedforløbet, er du enten udlært eller har mulighed for at videreuddanne dig inden for noget du har særlig interesse for, fx salg, merchandising osv. EUD Business tilbyder to fagretninger; butik og e-handel eller business-to-business. fagretninger; butik og e-handel eller business-to-business.

EUX Business fungerer derimod som en blanding af en erhvervsuddannelse og en gymnasial eksamen, og den tager sammenlagt 4 år; de 2 første år er teoretiske og inddelt i hhv. et grundforløb og et studieår, hvor man skal have en række obligatoriske fag og valgfag. Ligesom ved hhv. et grundforløb og et studieår, hvor man skal have en række obligatoriske fag og valgfag.

Ligesom ved EUD, kan man specialisere sig inden for to fagretninger; administration og ledelse eller handel og ledelse. Efter de 2 første år på fagretninger; administration og ledelse eller handel og ledelse. Efter de 2 første år på EUX uddannelsen, starter et 2-årigt hovedforløb, hvor man får praktisk erfaring som elev i en virksomhed og mulighed for at specialisere sig inden for en uddannelsesretning.

Man kan dog også vælge at søge direkte ind på en anden, videregående uddannelse efter de 2 første år af 2-årigt hovedforløb, hvor man får praktisk erfaring som elev i en virksomhed og mulighed for at specialisere sig inden for en uddannelsesretning.

Man kan dog også vælge at søge direkte ind på en anden, videregående uddannelse efter de 2 første år af EUX Business, i stedet for at tage hovedforløbet. Her skal man bare være opmærksom på, at man ved at søge direkte ind på en videregående uddannelse ikke får færdiggjort ens EUX Business uddannelse.

Specialiserede kurser

Som tidligere nævnt består Aalborg Handelsskole også af en moderne kursusafdeling, nemlig Center for Karriere og Uddannelse, hvor der tilbydes forskellige kurser, der er designet til forskellige målgrupper.

Der tilbydes for eksempel kortere kurser som er skræddersyet til forskellige virksomheder, samt et 6-ugers jobforberedende kursus for folk, som er ledige. Hvis du har et job og gerne vil styrke dine kompetencer yderligere, er dette også muligt på Aalborg Handelsskole – fx tilbydes intensivkurser i it, administration, ledelse og meget andet.

Det er både muligt at tage de forskellige kurser som fjernundervisning eller som dagundervisning på Åbent Læringscenter. Uanset hvilket læringsmiljø og kursustype, du vælger, kan du være sikker på at få tilpasset kurset, sådan at det passer perfekt til dig og din dagligdag. jobforberedende kursus for folk som er ledige.

Hvis du har et job og gerne vil styrke dine kompetencer yderligere, er dette også muligt på Aalborg Handelsskole – fx tilbydes intensivkurser i it, administration, ledelse og meget andet. Det er både muligt at tage de forskellige kurser som fjernundervisning eller som dagundervisning på Åbent Læringscenter.

Uanset hvilket læringsmiljø og kursustype, du vælger, kan du være sikker på at få tilpasset kurset, sådan at det passer perfekt til dig og din dagligdag.

Har du set dem? Amerikanske Navy Seals træner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Navy Seals
Pressefoto: Navy Seals

Den seneste uge har du muligvis set kamphelikoptere flyve lavt og andre militære fartøjer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Måske endda hørt skud eller set skarpt bevæbnede soldater.

Op mod 2000 elitesoldater fra hele verden træner i øjeblikket specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland. Øvelsen kalder de for Night Hawk løber af stablen.

Det helt specielle er, at verdens bedste soldater, Navy Seals fra USA, også deltager i øvelsen.

Også Danmarks bedste soldater Frømandskorpset og Jægerkorpset træner for fuld udblæsning med i denne vigtige øvelse.

Der er deltagelse af soldater fra Danmark, USA, Tyskland, Finland, Holland, Polen, Schweiz, Østrig, Belgien og Litauen.

Løber frem til på fredag

Det hele begyndte 10. september, og det løber frem til på fredag den 28. september.

Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danner ramme om den store specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset træner specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at det er så realistisk som mulig, så foregår øvelsen på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft