Aalborg Handelsskole: Et uddannelsescenter fyldt med muligheder

Skrevet af: Michael Qureshi

Uanset hvor man befinder sig i livet, er det aldrig for sent at gå i gang med en ny uddannelse, skifte karriere eller prøve nye udfordringer i ens tilværelse.

Det er Aalborg Handelsskole, grundlagt tilbage i 1875, et levende bevis på.

Da Aalborg Handelsskole først blev grundlagt for over 140 år siden, var det oprindeligt med tanken og idéen om, at stedet skulle fungere som en aftenskole, der tilbød kurser for butikspraktikanter og -ledere.

Siden da har handelsskolen været under en kæmpe udvikling, og er gået fra at være en simpel aftenskole til et moderne business college, der rummer 3000 elever fra både Danmark og udlandet. Internationalisering er en vigtig del af læringsprogrammet på Aalborg Handelsskole, der samarbejder med  andre handelsskoler i både USA og flere europæiske lande.

Aalborg Handelsskole tilbyder stort set alle former for uddannelse inden for det merkantile område; handelsgymnasiale uddannelser (hhx), erhvervsuddannelser (EUD og EUX Business) samt en moderne kursusafdeling hvor unge, voksne og virksomheder kan efter- og videreuddanne sig inden for flere forskellige felter, heriblandt IT, sprog, økonomi, salg, kommunikation og meget andet.

Fjernundervisning er også blevet et fleksibelt og populært uddannelsestilbud inden for de seneste år – især for voksne, der har et travlt karriere- eller familieliv, men som stadigvæk gerne vil lære noget nyt under deres egen tidsstrukturering.

Drømmer du også om at tage en uddannelse eller kursus, men ved ikke hvad der er det rette for dig? Nedenfor kan du læse mere om de mest populære uddannelsesretninger, der udbydes på Aalborg Handelsskole.

HHX

HHX er en 3-årig gymnasial uddannelse, der kvalificerer dig til et liv med sprog, handel, eksport, marketing og meget mere. HHX uddannelsen er opbygget således, at de 3 første måneder fungerer som et grundforløb.

Her får du indblik i alle hhx-fagene, der er opdelt i obligatoriske fag, studieretningsfag og valgfag. Under grundforløbet skal du beslutte dig for, hvilken studieretning du vil fortsætte med.

Du kan vælge mellem 7 forskellige studieretninger, alt efter hvilke områder der interesserer dig mest – det kunne for eksempel være international økonomi kombineret med et fremmedsprog, afsætning og innovation eller noget helt andet. Hvis du er ekstra ambitiøs, er det også muligt at tage en 2-årig hhx på Aalborg Handelskole.

Det er desuden muligt at tage en hhx-uddannelse som en international klasse, hvis du vælger enten afsætning og international økonomi eller virksomhedsøkonomi og international økonomi som din studieretning.

Når du tager en hhx som international klasse, kommer du bl.a. på tre studieforløb i udlandet, og dele af din undervisning kommer til at foregå på engelsk, så du bliver mere effektiv til at tænke og arbejde med internationale businessstrategier og begreber, fra marketing og kommunikation til online handelsfænomener såsom aktiebørser, forex trading og e-shops, der alle er blevet mere populære i takt med den teknologiske udvikling og globaliserede samfund, vi i dag lever i.

Den internationale klasse er kort sagt en kæmpe fordel for dig, som drømmer om at læse videre i udlandet, få en karriere i en international virksomhed eller bare få et større internationalt perspektiv, når du skal analysere markeds- og investeringsmuligheder, handelsfunktioner, forretningskultur etc.

Ved slutningen af dit internationale hhx-forløb bliver du tildelt det særlige European Business Baccalaureate Diploma, som åbner døren for en masse uddannelses- og karrieremuligheder i både Danmark og udlandet.

EUD og EUX Business

EUD og EUX er to typer af erhvervsuddannelser, der tilbydes på Aalborg Handelsskole. Uddannelserne er opbygget forskelligt og fokuserer på forskellige fagretninger.

EUD Business er et oplagt valg, hvis du vil gøre karriere inden for service, handel eller butik og gerne vil ud på det virkelige arbejdsmarked så hurtigt som muligt. EUD studiet er opbygget således, at det første halve til hele år fungerer som et grundforløb, hvor du skal have en blanding af obligatoriske fag, der både består af dansk og en række erhvervsfag såsom kommunikation og samarbejde, samt valgfag.

Efter grundforløbet er du klar til en elevplads i erhvervslivet, som varer 2 år (dette kaldes hovedforløbet). Når du har afsluttet hovedforløbet, er du enten udlært eller har mulighed for at videreuddanne dig inden for noget du har særlig interesse for, fx salg, merchandising osv. Erhvervsfag såsom kommunikation og samarbejde, samt valgfag.

Efter grundforløbet er du klar til en elevplads i erhvervslivet, som varer 2 år (dette kaldes hovedforløbet). Når du har afsluttet hovedforløbet, er du enten udlært eller har mulighed for at videreuddanne dig inden for noget du har særlig interesse for, fx salg, merchandising osv. EUD Business tilbyder to fagretninger; butik og e-handel eller business-to-business. fagretninger; butik og e-handel eller business-to-business.

EUX Business fungerer derimod som en blanding af en erhvervsuddannelse og en gymnasial eksamen, og den tager sammenlagt 4 år; de 2 første år er teoretiske og inddelt i hhv. et grundforløb og et studieår, hvor man skal have en række obligatoriske fag og valgfag. Ligesom ved hhv. et grundforløb og et studieår, hvor man skal have en række obligatoriske fag og valgfag.

Ligesom ved EUD, kan man specialisere sig inden for to fagretninger; administration og ledelse eller handel og ledelse. Efter de 2 første år på fagretninger; administration og ledelse eller handel og ledelse. Efter de 2 første år på EUX uddannelsen, starter et 2-årigt hovedforløb, hvor man får praktisk erfaring som elev i en virksomhed og mulighed for at specialisere sig inden for en uddannelsesretning.

Man kan dog også vælge at søge direkte ind på en anden, videregående uddannelse efter de 2 første år af 2-årigt hovedforløb, hvor man får praktisk erfaring som elev i en virksomhed og mulighed for at specialisere sig inden for en uddannelsesretning.

Man kan dog også vælge at søge direkte ind på en anden, videregående uddannelse efter de 2 første år af EUX Business, i stedet for at tage hovedforløbet. Her skal man bare være opmærksom på, at man ved at søge direkte ind på en videregående uddannelse ikke får færdiggjort ens EUX Business uddannelse.

Specialiserede kurser

Som tidligere nævnt består Aalborg Handelsskole også af en moderne kursusafdeling, nemlig Center for Karriere og Uddannelse, hvor der tilbydes forskellige kurser, der er designet til forskellige målgrupper.

Der tilbydes for eksempel kortere kurser som er skræddersyet til forskellige virksomheder, samt et 6-ugers jobforberedende kursus for folk, som er ledige. Hvis du har et job og gerne vil styrke dine kompetencer yderligere, er dette også muligt på Aalborg Handelsskole – fx tilbydes intensivkurser i it, administration, ledelse og meget andet.

Det er både muligt at tage de forskellige kurser som fjernundervisning eller som dagundervisning på Åbent Læringscenter. Uanset hvilket læringsmiljø og kursustype, du vælger, kan du være sikker på at få tilpasset kurset, sådan at det passer perfekt til dig og din dagligdag. jobforberedende kursus for folk som er ledige.

Hvis du har et job og gerne vil styrke dine kompetencer yderligere, er dette også muligt på Aalborg Handelsskole – fx tilbydes intensivkurser i it, administration, ledelse og meget andet. Det er både muligt at tage de forskellige kurser som fjernundervisning eller som dagundervisning på Åbent Læringscenter.

Uanset hvilket læringsmiljø og kursustype, du vælger, kan du være sikker på at få tilpasset kurset, sådan at det passer perfekt til dig og din dagligdag.

Kom med bag facaden: Foredrag med Rolf, Ritter og Valgren

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For mange er Tour de France lyden af sommer. De larmende helikoptere, de historiske fortællinger fortalt af Jørgen Leth og ikke mindst kommenteringen af Dennis Ritter og Rolf Sørensen.

Tour de France er nemlig ikke bare verdens største cykelløb og sommerens sportslige højdepunkt for millioner af seere over hele verden. Det er også et stykke kultur, som har en helt særlig aura over sig.

Det kan du komme meget tættere på, når Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Tour de France stjernen Michael Valgren holder et helt eksklusivt foredrag ved Bayern Autogroup i forbindelse med det stort anlagte gadeløb Spilnu.dk Grand Prix d. 24 august.

Udover foredraget vil Dennis Ritter og Rolf Sørensen også kommentere gadeløbet i Aalborg fra kl 18, hvor Michael Valgren er en af storfavoritterne til sejren.

Læs også: Unikt børnecykelløb: Kør på samme rute som de professionelle

Kom med bag facaden

Rolf Sørensen og Dennis Ritter har tilsammen været en del af Tour de France 25 gange, så de har oplevet dramaerne, mens de skete.

Til foredraget kan man se frem til at høre hele historien om aftenen, hvor Michael Rasmussen blev taget ud, om møderne med Lance Armstrong samt højdepunkterne fra årets Tour de France.

Det er naturligvis med stor stolthed af Spilnu.dk Grand Prix kan præsentere så store personligheder.

”Dagen er i sikre hænder, når Rolf og Ritter kigger forbi. Der findes vel næppe bedre formidlere af sporten i Danmark, og når Michael Valgren også deltager, så kan vi kun være tilfredse,” fortæller Jonas W. Mikkelsen, arrangør af Spilnu.dk Grand Prix, til MigogAalborg.

Anekdoter fra en ægte cykelstjerne

Michael Valgren har i år markeret sig som en af cykelsportens allerstørste profiler med sin sejr i Amstel Gold Race. Den kan betegnes som en af de største sportspræstationer af en dansker i nyere tid.

Til foredraget vil Michael Valgren selvfølgelig fortælle om den historiske sejr, og ikke mindst sjove anekdoter fra livet på landevejen og dette års Tour de France.

Foredraget varer fra 15.30-17 og dørene åbner kl. 15.  Billetter til foredraget kan købes her.

Indtil 1. august kan du få Early Bird billetter til kun 150 kr. Herefter stiger prisen til 200 kr.

Billetten kan ombyttes til en øl/vand ved Meat’s salgsbod på Nytorv i forbindelse med Spilnu.dk Grand Prix.

Eksklusiv pris med ClubAalborg

Medlemmer af ClubAalborg kan få 100 kr. rabat på billetten til foredraget. Du finder fordelen i din Goodiepack.

Er du endnu ikke medlem af ClubAalborg kan du tilmelde dig lige her. Det koster 35 kr. pr. måned at være medlem og dermed får du adgang til fede fordele til byens bedste restauranter og events.

Plads til masser af sjov: Maritim legeplads indviet i Aalborg Vestby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der var liv og glade dage, da Springeren i juni inviterede til indvielse af den helt ny maritime legeplads med navnet Aalborg Minimarina.

Legepladsen har kostet hele 1,5 mio. kroner, og den skal være med til at udbygge Springerens oplevelsessortiment og ikke mindst introducere flere aktivteter til de mindste besøgende.

Springeren blev grundlagt i 1992 under navnet Aalborg Søfarts- og Marinemuseum, men skiftede navn i 2012 til Springeren efter museets ubåd af samme navn. Oplevelsescenteret er placeret ved Limfjorden tæt på Skudehavnen og Friluftsbadet i Aalborg Vestby.

Se videoen, hvor Zjakalen prøver kræfter med den nye legeplads:

Det var Claus Hald Andreasen, som er Fondskoordinator for Spar Nord Fonden, der klippede snoren til den nye legeplads.

Samtidig poppede sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl sammen med administrerende direktør for Aalborg Havn Claus Holstein champagne, og Springerens direktør kan således glæde sig over, at oplevelsescenteret nu kan tilbyde endnu en oplevelse til sine gæster.

Mads Duedahl (t.v.) og Claus Hald

“På Springeren vil vi gerne involvere og overraske vores gæster, og derfor har vi de seneste år haft stor fokus på en højere grad af interaktion med de besøgende.

Det skal Aalborg Minimarina bidrage til. Her kan gæsterne sejle med små både i vores bassin, og børn kan lege sørøvere på legeskibet – de får altså en rigtig god maritim oplevelse,” lyder det fra Mads Sølver Pedersen, som er direktør for Springeren.

Masser af maritime oplevelser for børn og barnlige sjæle

Den nye legeplads består af et stort, flot legeskib med tilhørende sandkasse, der forventes at blive et hit blandt museets mindste gæster. Legepladsen er desuden lavet i forlængelse af et stort bassin, hvor besøgende kan sejle med fjernstyrede modelbåde, som de selv kan medbringe eller leje af museet.

Mads Sølver (t.v.) klar til at klippe snoren

“Der er rigtig mange børnefamilier, som besøger os her på centeret, så vi synes, at et legeskib var helt perfekt for os. Sidste år havde vi over 100 børnefødselsdage, og vi havde flere gange udsolgt af lokaler i løbet af efteråret,” fortæller Mads Sølver og afslutter:

“Så vi håber da, at endnu flere børnefamilier vil komme på besøg, når Aalborg Minimarina nu står færdigt.”

Spar Nord Fonden, A.P. Møller Fonden, Lauritzen Fonden og Aalborg Kommune har alle ydet støtte til projektet, som har kostet 1,5 millioner kroner.

Den nye legeplads er åbnet på adressen Vestre Fjordvej 81 i Aalborg Vestby.

Kæmpe opgradering: Aalborg Tekniske Gymnasium rykker til midtbyen

Skrevet af: Simone Vestergaard

Aalborg Tekniske Gymnasium, som er Danmarks største tekniske gymnasium, flytter ind i nye lokaler i FRIIS på Nyhavnsvej d. 15 august, der tidligere har huset blandt andet Aalborg Universitet.

Fede lokaler til de studerende

De studerende får store fede lokaler til brug af dagligdagens læring, uanset hvilken studieretning den studerende har valgt.

Det nye Aalborg Tekniske Gymnasium i FRIIS er fordelt ud på cirka 4600 kvadratmeter i 3. etager.

Lokalerne blevet bygget om, så der nu er 16 klasselokaler, 4 laboratorier, et træværksted, et tekstilværksted og et virtuelt laboratorium. Det inkluderer også flere store fællesområder, bibliotek og en lækker tagterrasse med boldbane.

Nogle af lokalerne er stadig under renovation, og Aalborg Tekniske Gymnasium er stadig igang med udpakningen.

Med den centrale placering har mange af lokalerne en fantastisk udsigt. De studerende får nemlig mulighed for at kigge på Limfjorden fra flere af lokalerne i det nye Aalborg Tekniske Gymnasium.

Byens mange faciliteter anvendes

Med godt 800 elever og 40 lærere kommer gymnasiet til at fylde godt i bylivet – og det er netop noget uddannelseslederen Carsten Jørgensen glæder sig meget til.

At vores gymnasium nu flytter ind til midtbyen betyder, at vi kommer til at bruge byens mange muligheder på en anden måde end før.” fortæller Carsten.

På nuværende tidspunkt benyttes Nordkraft, Østre Anlæg og Havnebadet allerede af beredskabslinjen til idrætsundervisning, og i fremtiden ligger det kun et stenkast fra gymnasiet.

Eleverne får forsmag på det virkelige liv

Aalborg Tekniske Gymnasium har også stor fokus på, at tilpasse de forskellige linjer til de videregående uddannelser, så eleverne er så parate som muligt.

Gymnasiet kommer til at tilbyde studieretninger inden for film og medie, beredskab og design.

”Grundessensen på vores gymnasium er, at vi gerne vil have et samspil med virkeligheden. Vores elever kommer til at arbejde med forskellige projekter rundt omkring i Aalborg, således at de får en fornuftig forståelse for, hvordan man gør tingene ude i den rigtige verden.

”Vores studieretninger skal klæde de studerende på til fremtiden. De forskellige linjer giver adgang til de fleste uddannelser, og det er vigtigt for mig, at de unge mennesker har så meget erfaring med i bagagen som muligt, når de skal ud i det virkelige liv,” fortæller Carsten.

Aalborg Tekniske Gymnasium differentierer sig fra andre gymnasier fordi de tager eleverne med hele vejen. Hvis de skal designe et produkt, så er det hele processen eleverne prøver, og ikke kun det at finde på ideen – den skal også produceres og videreudvikles.

Det giver eleverne mulighed for at bygge bro mellem teori og praksis.

”Det de lære på skolen skal være så håndgribeligt som muligt, således at de får en ordentlig forståelse for virkeligheden. Vi har derfor også fornyet fagene, og givet dem et ekstra skud energi, så de er mere spændende.

Vi håber, at en god kombination af effektive, motiverende timer og praksis giver eleverne den rette læring, så de ved hvad de vil i fremtiden, og er klar til at tage en videregående uddannelse.” afslutter Carsten.