Aalborg Handelsskole: Et uddannelsescenter fyldt med muligheder

Skrevet af: Michael Qureshi

Uanset hvor man befinder sig i livet, er det aldrig for sent at gå i gang med en ny uddannelse, skifte karriere eller prøve nye udfordringer i ens tilværelse.

Det er Aalborg Handelsskole, grundlagt tilbage i 1875, et levende bevis på.

Da Aalborg Handelsskole først blev grundlagt for over 140 år siden, var det oprindeligt med tanken og idéen om, at stedet skulle fungere som en aftenskole, der tilbød kurser for butikspraktikanter og -ledere.

Siden da har handelsskolen været under en kæmpe udvikling, og er gået fra at være en simpel aftenskole til et moderne business college, der rummer 3000 elever fra både Danmark og udlandet. Internationalisering er en vigtig del af læringsprogrammet på Aalborg Handelsskole, der samarbejder med  andre handelsskoler i både USA og flere europæiske lande.

Aalborg Handelsskole tilbyder stort set alle former for uddannelse inden for det merkantile område; handelsgymnasiale uddannelser (hhx), erhvervsuddannelser (EUD og EUX Business) samt en moderne kursusafdeling hvor unge, voksne og virksomheder kan efter- og videreuddanne sig inden for flere forskellige felter, heriblandt IT, sprog, økonomi, salg, kommunikation og meget andet.

Fjernundervisning er også blevet et fleksibelt og populært uddannelsestilbud inden for de seneste år – især for voksne, der har et travlt karriere- eller familieliv, men som stadigvæk gerne vil lære noget nyt under deres egen tidsstrukturering.

Drømmer du også om at tage en uddannelse eller kursus, men ved ikke hvad der er det rette for dig? Nedenfor kan du læse mere om de mest populære uddannelsesretninger, der udbydes på Aalborg Handelsskole.

HHX

HHX er en 3-årig gymnasial uddannelse, der kvalificerer dig til et liv med sprog, handel, eksport, marketing og meget mere. HHX uddannelsen er opbygget således, at de 3 første måneder fungerer som et grundforløb.

Her får du indblik i alle hhx-fagene, der er opdelt i obligatoriske fag, studieretningsfag og valgfag. Under grundforløbet skal du beslutte dig for, hvilken studieretning du vil fortsætte med.

Du kan vælge mellem 7 forskellige studieretninger, alt efter hvilke områder der interesserer dig mest – det kunne for eksempel være international økonomi kombineret med et fremmedsprog, afsætning og innovation eller noget helt andet. Hvis du er ekstra ambitiøs, er det også muligt at tage en 2-årig hhx på Aalborg Handelskole.

Det er desuden muligt at tage en hhx-uddannelse som en international klasse, hvis du vælger enten afsætning og international økonomi eller virksomhedsøkonomi og international økonomi som din studieretning.

Når du tager en hhx som international klasse, kommer du bl.a. på tre studieforløb i udlandet, og dele af din undervisning kommer til at foregå på engelsk, så du bliver mere effektiv til at tænke og arbejde med internationale businessstrategier og begreber, fra marketing og kommunikation til online handelsfænomener såsom aktiebørser, forex trading og e-shops, der alle er blevet mere populære i takt med den teknologiske udvikling og globaliserede samfund, vi i dag lever i.

Den internationale klasse er kort sagt en kæmpe fordel for dig, som drømmer om at læse videre i udlandet, få en karriere i en international virksomhed eller bare få et større internationalt perspektiv, når du skal analysere markeds- og investeringsmuligheder, handelsfunktioner, forretningskultur etc.

Ved slutningen af dit internationale hhx-forløb bliver du tildelt det særlige European Business Baccalaureate Diploma, som åbner døren for en masse uddannelses- og karrieremuligheder i både Danmark og udlandet.

EUD og EUX Business

EUD og EUX er to typer af erhvervsuddannelser, der tilbydes på Aalborg Handelsskole. Uddannelserne er opbygget forskelligt og fokuserer på forskellige fagretninger.

EUD Business er et oplagt valg, hvis du vil gøre karriere inden for service, handel eller butik og gerne vil ud på det virkelige arbejdsmarked så hurtigt som muligt. EUD studiet er opbygget således, at det første halve til hele år fungerer som et grundforløb, hvor du skal have en blanding af obligatoriske fag, der både består af dansk og en række erhvervsfag såsom kommunikation og samarbejde, samt valgfag.

Efter grundforløbet er du klar til en elevplads i erhvervslivet, som varer 2 år (dette kaldes hovedforløbet). Når du har afsluttet hovedforløbet, er du enten udlært eller har mulighed for at videreuddanne dig inden for noget du har særlig interesse for, fx salg, merchandising osv. Erhvervsfag såsom kommunikation og samarbejde, samt valgfag.

Efter grundforløbet er du klar til en elevplads i erhvervslivet, som varer 2 år (dette kaldes hovedforløbet). Når du har afsluttet hovedforløbet, er du enten udlært eller har mulighed for at videreuddanne dig inden for noget du har særlig interesse for, fx salg, merchandising osv. EUD Business tilbyder to fagretninger; butik og e-handel eller business-to-business. fagretninger; butik og e-handel eller business-to-business.

EUX Business fungerer derimod som en blanding af en erhvervsuddannelse og en gymnasial eksamen, og den tager sammenlagt 4 år; de 2 første år er teoretiske og inddelt i hhv. et grundforløb og et studieår, hvor man skal have en række obligatoriske fag og valgfag. Ligesom ved hhv. et grundforløb og et studieår, hvor man skal have en række obligatoriske fag og valgfag.

Ligesom ved EUD, kan man specialisere sig inden for to fagretninger; administration og ledelse eller handel og ledelse. Efter de 2 første år på fagretninger; administration og ledelse eller handel og ledelse. Efter de 2 første år på EUX uddannelsen, starter et 2-årigt hovedforløb, hvor man får praktisk erfaring som elev i en virksomhed og mulighed for at specialisere sig inden for en uddannelsesretning.

Man kan dog også vælge at søge direkte ind på en anden, videregående uddannelse efter de 2 første år af 2-årigt hovedforløb, hvor man får praktisk erfaring som elev i en virksomhed og mulighed for at specialisere sig inden for en uddannelsesretning.

Man kan dog også vælge at søge direkte ind på en anden, videregående uddannelse efter de 2 første år af EUX Business, i stedet for at tage hovedforløbet. Her skal man bare være opmærksom på, at man ved at søge direkte ind på en videregående uddannelse ikke får færdiggjort ens EUX Business uddannelse.

Specialiserede kurser

Som tidligere nævnt består Aalborg Handelsskole også af en moderne kursusafdeling, nemlig Center for Karriere og Uddannelse, hvor der tilbydes forskellige kurser, der er designet til forskellige målgrupper.

Der tilbydes for eksempel kortere kurser som er skræddersyet til forskellige virksomheder, samt et 6-ugers jobforberedende kursus for folk, som er ledige. Hvis du har et job og gerne vil styrke dine kompetencer yderligere, er dette også muligt på Aalborg Handelsskole – fx tilbydes intensivkurser i it, administration, ledelse og meget andet.

Det er både muligt at tage de forskellige kurser som fjernundervisning eller som dagundervisning på Åbent Læringscenter. Uanset hvilket læringsmiljø og kursustype, du vælger, kan du være sikker på at få tilpasset kurset, sådan at det passer perfekt til dig og din dagligdag. jobforberedende kursus for folk som er ledige.

Hvis du har et job og gerne vil styrke dine kompetencer yderligere, er dette også muligt på Aalborg Handelsskole – fx tilbydes intensivkurser i it, administration, ledelse og meget andet. Det er både muligt at tage de forskellige kurser som fjernundervisning eller som dagundervisning på Åbent Læringscenter.

Uanset hvilket læringsmiljø og kursustype, du vælger, kan du være sikker på at få tilpasset kurset, sådan at det passer perfekt til dig og din dagligdag.

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2019

Skrevet af: Redaktionen

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS.

Over 18.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og det har været ekstremt tæt i langt de fleste kategorier.

I år har vi valgt at tage 6 finalister med i hver kategori til AALBORG AWARDS, der afholdes lørdag d. 30. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det bliver en af årets fedeste fester, og det er Vi Elsker 90’erne, der står for et Mega Afterparty. Se her hvilket kæmpe internationalt 90’er navn, der spiller til afterparty.

Du kan selv komme med til den store fest – der kan vælges mellem både siddepladser- og ståpladser. Der er drinks, show og afterparty inkluderet i billetten. Se billetterne her

Men du skal igen hjælpe med at stemme. For læsernes stemme har også en betydning for finalisterne.

Her voterer juryen med en stemme hver, og så tæller læsernes stemme i den her nye afstemning (den starter i bunden af artiklen) også med 1 stemme.

Juryen i år består af;

Gastromand v. Mads Schytte og Anders Damm Christensen
Peter Christian Jensen, direktør Ruths Hotel
Mark Bering, direktør Himmerland Golf & Spa Resort
Tina Mikkelsen, store manager, Magasin Aalborg
Michael Qureshi, redaktør MigogAalborg
Læsernes stemme

Vi har lavet en side om AALBORG AWARDS, hvor du kan læse mere om showet og se vores mange fantastiske sponsorer her

Ellers så er det bare om at stemme, så vi kan få afgjort, hvem der er Byens Bedste i de forskellige kategorier.

powered by Typeform

Så er det i dag: AaB søger indløbsbørn med event i Magasin

Skrevet af: Michael Qureshi

I dag onsdag d. 20. februar kan du møde AaB-spillerne Jores Okore og Kristoffer Pallesen i Magasin i Aalborg.

I den forbindelse søger AaB også børn til at gå med spillerne på banen til forskellige kampe.

Så de er på udkig efter 44 børn, der drømmer om at få en kæmpe oplevelse at gå på Aalborg Portland Park sammen med Superliga-spillerne.

Frem til kl. 16.00 er der nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn, hvis man svinger forbi Magasin.

Mød to AaB-profiler

Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med i konkurrencen om at blive indløbsbarn for AaB, bare man er en dreng eller pige i alderen 6-12 år.

For at deltage skal man fotograferes af en professionel fotograf i stormagasinet.

Billedet kan man efterfølgende få lov til at få med hjem.

Uanset om man er blandt de heldige indløbsbørn eller ej, har alle fremmødte mulighed for at møde to af AaB’s spillere helt tæt på i Magasin.

Forsvarsspillerne Kristoffer Pallesen og Jores Okore er nemlig til stede, og de står klar til at skrive autografer og tage selfies med børnene.

“I Magasin arbejder vi hele tiden på at lave events, overraskelser, konkurrencer, optrædener og andre impulser, som giver liv i byen og skaber glæde og inspiration.

AaB er uden tvivl en af Aalborgs stoltheder, og derfor vil vi gerne være med til at give byens borgere muligheden for at komme helt tæt på klubben og dens spillere,” fortæller Tina Mikkelsen.

De første 50 fremmødte deltagere får desuden en gratis Hummel-cap i ”Goodie”-appen.

Magasins Goodie App har løbende opdateringer om gode tilbud, shoppeweekender med 20 % rabat, events og gratis gaver. Den kan downloades hvor du normalt henter apps.

Stort cadeau: Aalborg Teaters forestilling opføres i Tyskland

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er stor jubel på Aalborg Teater i øjeblikket.

I efteråret 2017 fik Aftenlandet premiere på Lille Scene, og forestillingen opnåede på kort tid stor anerkendelse i Danmark.

Aftenlandet kredser om den aktuelle samfundsdebat vedrørende flygtninge, Europas fremtid, og hvor EU er på vej hen.

Forestillingen blev især omtalt, fordi alle statisterne også er asylansøgere fra nordjyske asylcentre uden for teaterscenen.

Men nu har selve forestillingen også bevæget sig udover Danmarks grænser.

I år kan stykket – i en oversat udgave – nemlig også opleves i Tyskland – og allerede d. 20. marts får det aktuelle værk premiere i München og i 2020 følger endnu et tysk teater efter.

Prisvindende og aktuelt

På trods af det store cadeau fra udlandet, så er det bestemt ikke første gang, at forestillingen har fået store roser med på vejen.

I 2018 modtog forestillingens mor og én af de mest markante stemmer i dansk teater, Julie Maj Jakobsen, en Reumertpris som Årets Dramatiker for netop Aftenlandet.

Tue Bering iscenesatte stykket og løb i den forbindelse også med prisen som Årets Instruktør.

Forestillingen fik 5.3 stjerner i gennemsnit fra publikummet og høstede selvfølgelig også topkarakterer fra anmelderne.

Aalborg Teater genopsætter forestillingen

Nåede du ikke at opleve Aftenlandet, da de spillede i Aalborg? Og synes du, der er lidt langt til Tyskland?

Så er der også gode nyheder.

Fra 16. til 25. maj 2010 genopsætter teateret nemlig forestillingen på Lille Scene, hvor det igen bliver muligt at overvære dagens konfliktfyldte Europa på tætteste hold.

Du kan købe billetter til forestillingen her.

Kæmpe scoop: MØ vender tilbage til Nibe Festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Efter flere års fravær vender den karakteristiske, vokale lyd, vi kender fra verdensstjerne MØ, endelig tilbage til Nibe Festival.

MØ gæstede ellers både Nibe i gennembrudsåret og året efter igen … men siden har festivalen knoklet intensivt for at lokke hende tilbage til Skalskoven.

… og i år er det endelig lykkes!

”MØ er som sagt på ingen måde en artist, som har overrendt de danske festivaler og spillesteder de seneste år.

Derfor er det selvfølgelig en kæmpe sejr og en meget stor glæde for os, at Nibe-publikummet nu skal feteres med fantastiske MØ,” udtaler festivalleder Peter Møller Madsen.

Gigantisk verdensstjerne vender hjem

Siden sit internationale gennembrud har hele verden nemlig været legeplads for MØ, også kendt som Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, hvilket har efterladt et utålmodigt undertryk på de danske scener.

Hun har på ganske kort tid formået at skabe sig en kæmpe musikkarriere, og kan blandt andet skrive samarbejder med Justin Bieber og Major Lazer på sit musikalske CV.

Den fynske pige har altså sat dybe aftryk på den internationale scene – men til sommer vender hun atter tilbage: klar til at få trætoppene til at vibrere med tonsvis af hits!

Lige fra numrene ”Pilgrim”, ”Maiden” og ”Waste Of Time” fra opstarten over MØ-klassikere som ”Don’t Wanna Dance”, ”Kamikaze”, ”Final Song”, ”Nights With You” og ny-hittet ”Blur” til gigantiske, internationale hits som ”Lean On” med Major Lazer & DJ Snake og ”Cold Water” med Major Lazer & Justin Bieber.

Eneste koncert udenfor Sjælland

Onsdag d. 3. juli bliver det MØ’s tur til at shine på Store Scene – og så bliver denne koncert desuden sommerens eneste udenfor Sjælland, hvor MØ også er blandt Roskilde Festivals hovednavne.

Udover MØ kan årets festivalgæster (indtil videre) se frem til: Nephew, Nik & Jay, Suspekt, The Minds Of 99, Gnags, Benal, Christopher, Queen Machine, SAVEUS, Clara, Folkeklubben, Ude Af Kontrol, Fool og Rasmus Bjerg – John.

OBS! Mandag d. 4. marts kl. 10 stiger prisen på både partout- og dagsbilletter på www.nibefestival.dk.

Husk derfor at sikre dig din billet … asap!