Drømmer du om eget firma?: Aalborg Handelsgymnasium uddanner til iværksætteri

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Antallet af iværksættere stiger og stiger – mens aldersgennemsnittet på dem falder og falder.

Unge, der drømmer om at skabe sit eget imperium, stiger nemlig atter stødt, og det bekræfter tal fra Aalborg Kommune.

46% af iværksættere med bopæl i Aalborg centrum er under 30 år, når de opstarter deres virksomhed – og knap 20% af dem, er under uddannelse.

Forklaringen på sidstnævnte er blandt andet, at flere uddannelsessteder gør en masse ud af at motivere deres elever til at kaste sig ud i iværksætterdrømmene.

Dette gør sig blandt andet gældende på Aalborg Handelsgymnasium, der har afdelinger i hhv. Saxogade og Turøgade.

Innovative iværksættermiljøer motiverer eleverne

I de sidste par år har handelsgymnasiet udviklet sig på mange fronter: ét af de nyeste tiltag er oprettelsen af nogle innovative iværksættermiljøer, der skal støtte, rådgive og ikke mindst motivere de elever, der går rundt med en spirende iværksætter i maven.

I Saxogade synger Create Gate stadig på første vers, og her mødes eleverne Malte, Casper, Emil og fire andre elever med deres innovationslærere én gang ugentligt, hvor de får lov at arbejde intensivt med deres individuelle virksomhedsdrømme.

“I en stresset hverdag med lektier og afleveringer, så er det virkelig fedt, at vi kan få lov at komme herned i zonen. Her kan vi fokusere på dét, som vi gerne vil, og samtidig sparre med hinanden,” fortæller Emil Jess Jensen, der allerede er godt i gang med sin etablerede virksomhed, www.futric.dk.

“Det er perfekt, at vi kan komme herned i det her kontor-lignende miljø og være sammen med dem, der har brug for det samme som os.

De lærere, der er her med os, har en masse erfaring og viden, så de kan hjælpe os på vej,” fortæller Kasper Kowalski, der sammen med Malte Kjær er ved at udvikle Mort & Kow – en cocktail på glasflaske.

De unge iværksættere ser altså ikke hinanden som konkurrenter – men snarere som tætte sparringspartnere, der kan se objektivt på hinandens idéer. Og det er lige i skolens ånd.

“Vi har mange kompetencer samlet her i huset, og det er tit små ting, der kan være med til at bringe virksomheden et skridt videre,” fortæller Kristian Søltoft, som er underviser på skolen og facilitator i Create Gate.

“Vi har set en rigtig positiv udvikling for de elever, der er startet, så formålet er helt sikkert at skabe et miljø, hvor vi kan agere rådgivere for dem og bringe dem dét stykke videre.”

Business Lift Off et skridt på vejen

I Turøgade er tiltaget ikke nyt – men stadig meget populært.

Også her mødes interesserede elever op til ekstralektioner, hvor de løbende får oplæg inden for de emner, der er relevante som nyopstartede.

Business Lift Off er opdelt i forskellige moduler, hvor eleverne frivilligt kan tilmelde sig forløbet – uanset om de allerede har startet en virksomhed eller ej.

Mette Reichstein og Sarah Gadegaard er begge eleverne i Turøgade, og de var ikke i tvivl om, at forløbet var noget for dem.

“Vi har begge en drøm om at blive selvstændige på sigt, så for os er Business Lift Off et godt skridt på vejen,” forklarer Sarah og Mette.

“Det er jo ikke et krav, at man ønsker at starte sit eget op – men det er en god måde at finde ud af, om det er dét, man vil.

Det er selve processen og erfaringen, vi synes, er interessant. Så er det sådan set ligemeget, hvor langt man i realiteten er – underviserne er rigtig gode til at indstille sig efter folks behov.”

Støtte på alle fronter

Thomas Toft gennemførte allerede BLO-modulerne sidste år, men bruger nu innovationsmiljøet til at arbejde med de faglige områder samt sparre i forhold sin virksomhed.

“Jeg har altid interesseret mig for forretning, så jeg startede i en ung alder med at sælge ting,” fortæller Thomas, der i dag sælger prævention online ved siden af sin skolegang.

“Jeg har lært utroligt mange ting.

Hvert modul har forskellige temaer, og jeg er blandt andet blevet klogere på, hvordan man laver en hjemmeside og registrerer moms.

Derudover kan man også få tilknyttet en mentor, så når jeg har tid, og skal have hjælp til noget, så smutter jeg derhen,” fortæller han.

Drømmer du også om en gymnasial uddannelse, hvor du ikke behøver gå på kompromis og udskyde dine iværksætterdrømme?

Så holder Aalborg Handelsgymnasium åbent hus i Turøgade torsdag d. 10. januar, 16.30-19.00 samt lørdag d. 26. januar, 11.00-13.00.

Afdelingen i Saxogade afholder åbent hus onsdag d. 16. januar, 16.30-19.00. 

Til Åbent Hus kan du møde handelsgymnasiets studievejledere, undervisere og nuværende elever, som alle står parate til at svare på spørgsmål om uddannelsen, fagene, studieretningerne, det sociale liv m.m.

Læs mere her.

Fire dage med fuld smæk på: I morgen starter de store Drive-in events i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Så er det fra i morgen, at de store Drive-in events løber af stablen.

Det hele starter med Anders Matthesen show klokken 17.00 i morgen torsdag, og derfra kommer der fuld smæk på parkeringsområdet i Aalborg Lufthavn helt frem til søndag.

Det kommer til at vrimle med store navne, når Mads Langer, Anden, L.O.C., Phlake, Lars Lilholt, Ude af Kontrol og mange flere indtager Aalborg.

Der er stadig ledige billetter til alle shows, hvor der er plads til 600 biler. Men det begynder at tynde ud med pladser på de fleste events.

De fleste billetter koster omkring de 675 kr. per bil, som så giver 135 kr. per mand, hvis man fylder bilen op. Der er så nogle events der er billigere endnu, og andre som er lidt dyrere.

L.O.C imponerer stort

I København fik de store Drive-In events arrangeret af Københavns Lufthavn, Live Culture, Kulturaktører i Aalborg, MCH Herning og Live Nation Danmark debut i hovedstaden i sidste uge.

Siden har man så været i Aarhus og i Herning.

Her blev de helt særlige events taget godt imod. Blandt andet L.O.C leverede nogle helt vilde live-shows, hvor han var rigtig meget nede blandt publikum i bilerne.

Mads Langer på fredag bliver en skøn oplevelse, og her ventes der udsolgt lige om lidt. Det går så til gengæld helt amok, når Ude af Kontrol-drengene indtager scenen lørdag aften.

Det hele kører fra d. 4. juni og frem til d. 7. juni, som byder på arrangementer fra din egen bil.

Hør bl.a. Mads Langer, Anders Matthesen, L.O.C., Mads & Monopolet, Malk de Koijn, Annika Aakjær, Lars Lilholt, Onkel Reje, Claus Hempler og Teitur og mange flere.

Arrangementerne er designet til at overholde alle officielle anbefalinger, så publikum roligt kan nyde de mange koncerter, comedyshows og familieoplevelser.

Scenen bygget ekstra høj, så udsynet bliver bedst muligt for alle, ligesom 3 storskærme vil gøre oplevelsen ekstra god.

Det bliver en kæmpe fest og jo flere I er i bilen – jo billigere bliver det. Man køber nemlig billet til bilen.

Hvad: Drive-in koncerter med Live Nation

Hvor: Aalborg Lufthavn Parkering P3

Hvornår: Fra d. 4. juni og helt frem til d. 7. juni 2020

Hvor meget: Fra 395 kr. pr. bil med op til 5 personer

Hvordan: Køb din bils billet lige her 

Nuværende arrangementsoversigt til Drive In – Live i Aalborg

Torsdag

4/6 Anden

4/6 Malk De Koijn

Fredag

5/6 Phlake

5/6 Annika Aakjær

5/6 Mads Langer (få billetter)

Lørdag

6/6 Onkel Reje

6/6 Claus Hempler/ Teitur

6/6 Ude af kontrol

6/6 L.O.C

Søndag

7/6 Lars Lilholt

7/6 Drive-In med Mads & Monopolet

 

Jeg vil meget mere sydpå: Vinbar i midtbyen frister igen med Sangria Buffet

Skrevet af: Michael Qureshi

De færreste danskere kommer på sommerferie sydpå i år og kan nyde lange aftener med iskold sangria.

Men hvis vi ikke kan komme til det sydlige Europa, så må det jo komme til os i stedet.

Douro Wine Bar i Danmarksgade er som de fleste andre spisesteder og barer genåbnet, og nu introducerer de igen deres vildt populære koncept med Sangria Buffet for 290 kr.

Det betyder, at du kan drikke alt den Sangria du vil i tre timer for prisen.

Kører alle torsdage

Sangria-festen starter fra i morgen torsdag d. 4. juni og fortsætter alle torsdage i løbet af sommeren. Det skriver Douro Wine Bar på Facebook.

Har du været på ferie i Spanien eller nabolandene, kender du nok alt for godt den kølende og beroligende effekt, som et iskoldt glas Sangria kan have på både krop og sind.

De sidste par dage har solen da også skinnet ufortrødent over byen, så i morgen er en oplagt mulighed for at nyde godt af sommerens bedste kombinationer – og måske drømme sig væk til de spanske himmelstrøg.

Douro Wine Bar råder over en lækker udeservering ud til Frederikstorv, hvor den flydende buffet også vil stå til rådighed hele aftenen.

Man kan også få tapas og andre let anretninger på Douro Winebar.

Læs mere her.

Tæt på Aalborg: Her får du en villa med egen gildesal og fitnessrum

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Home
Foto: Home

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

25 minutters kørsel fra Aalborg har en helt særlig villa fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser. Og så kan man endda få den for under 5 mio. kr.

Foto: Home
Foto: Boliga/Home

Underjordisk tunnel fra gildesalen

Ejendomsmægleren Home skriver videre om den noget vilde villa;

“Her får du en fantastisk gildesal, som er indrettet med hvælvinger, bar og gulvvarme. Der er lavet en underjordisk tunnel, som går tørskoet fra gildesalen og op i husets baggang!

Husets have er heller ikke en man ser hver dag. Du får her både skov, et muret orangeri, en stor grillhytte og masser af solkroge.”

Du kan se mere af boligen lige her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Tidligere præstegård på Fyn med grotter og vandfald

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en opulent bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her