Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

De gjorde det: Aalborg Håndbold vinder DM-guld efter kæmpe drama

Af Michael Qureshi
Foto: Aalborg Håndbold
Foto: Aalborg Håndbold

Efter at Fredericia overraskende vandt til aller sidst i onsdagens 2. finalekamp skulle mesterskabet endegyldigt afgøres i en sidste finalekamp her til eftermiddag i Sparekassen Danmark Arena.

Aalborg Håndbold havde et pænt forspring hele 1. Halvleg, hvor de endda kom til pause med en føring på hele fem mål med 13-8.

Desværre var kampen hurtigt tæt igen i 2. Halvleg, hvor Fredericia kæmpede sig tilbage, og med blot et kvarter igen udlignede de til stillingen 19-19.

Her kunne man have frygtet at favoritterne fra Aalborg Håndbold ville blive nervøse, men heldigvis viste flere af de største spillere deres rutine og ro, og de lykkedes igen med at skabe et lille forspring på et par mål hurtigt.

Men spændingen var slet ikke ovre.

Drama til det sidste

Det sidste kvarter blev en meget rodet affære, hvor flere hårde tacklinger krævede at dommerne måtte afbryde spillet og se video, for at finde frem til de rette kendelser.

Aalborg kunne slet ikke knække Fredericia, der også 3 min før tid udlignede igen.

Endnu engang leverede publikum en formidabel kulisse i Gigantium, og da det hele spidsede til mod enden bakkede de fuldt op – endda da Fredericia 2 min før tid havde muligheden for at komme foran.

Heldigvis glippede muligheden, og angrebet efter scorede Mads Hoxer og bragte Aalborg på sejrskurs.

Efter en timeout til Fredericia 30 sekunder før tid, lykkedes det Aalborg på flot vis at lukke ned, og dermed var sejren – og mesterskabet – hjemme.

Kampen endte 27-26.

Lad os håbe at drengene får lov at fejre DM-titlen resten af weekenden inden at de i næste uge kigger frem mod Champions Leagues Final 4-stævne, hvor de i semifinalen møder de tyske mestre fra Magdeburg.

Del artikel

Andre læser også