Aalborg Halvmarathon åbner kortere rute: Nu kan du løbe 10 km og stadig prøve tunnellen

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var en stor oplevelse for dem, der løb Aalborg Halvmarathon sidste år.

Her fik man lov til at løbe igennem Limfjordstunnellen, som er en af den slags oplevelser, der virkelig er specielle, når man bor i Aalborg.

Igen i år er der mulighed for det til Aalborg Halvmarathon, men ruten på lidt over 21 kilometer skræmmer måske de fleste motionister.

Derfor har Aalborg Halvmarathon nu valgt at åbne for en kortere rute, som også inkluderer en løbetur igennem tunnellen.

“Vi har fået mulighed for at sende 8000 løbere igennem Limfjordstunnelen, og vil gerne give så mange som muligt oplevelsen,” siger Palle Fogh, som er formand i DGI Nordjylland, i en pressemeddelelse.“For os handler det om at få flest muligt til at dyrke motion – og med en 10 kilometer rute gennem tunnelen giver vi måske nogen, som ikke kan løbe en halvmaraton, et godt fyrtårn at sigte efter,” forklarer han.

Aalborg Halvmarathon afvikles søndag 21. maj klokken ni ved start ved Nordkraft i Aalborg.

Man kan læse mere om løbet og tilmelding her

Fik du læst?

Aalborg-geni sætter dansk odds-rekord: Vandt pengene 179.974 gange igen

Aalborg Lotto

Café er lukket ned: Nu har DailyNam overtaget lokalerne med spændende planer

Skrevet af: Michael Qureshi
Flere spisesteder har ligget her på Eternitten - nu overtager DailyNam
Flere spisesteder har ligget her på Eternitten - nu overtager DailyNam

I november åbnede café og gastropub Gastrohouse på Eternitten.

I lokaler der tidligere har huset steder som Deli Marché og Victors Madhus.

Corona-krisen ramte imidlertid Gastrohouse hårdt, og 30. april meldte de, at der ikke længere var grobund for at drive spisestedet videre.

Men snart er der igen liv i de fede lokaler i den spirende bydel tæt på Aalborgs midtby.

MigogAalborg kan nu fortælle, at DailyNam har overtaget stedet og har spændende planer for fremtiden.

Måltidskasser er en bragende succes

DailyNam er en del af Restaurant Nam, og startede ud med lækre asiatisk inspirerede måltidskasser, da Corona-krisen var størst og restauranterne var tvunget til at holde lukket.

Måltidskasserne blev en bragende succes fra start, og de lever i allerhøjeste grad videre, selv efter restauranterne er genåbnet.

Bag DailyNam står Kim Jeppesen og Anne Menendez, der tilmed også har Nam, SMAEK og Restaurant Menendez.

De glæder sig sammen med en tredje partner Bo Rasmussen nu til at brede DailyNam-konceptet endnu mere ud.

“Vi synes, der er et stort potentiale i lokalerne og på Eternitten, hvor der efterhånden bor mange mennesker og har en perfekt beliggenhed ifht afhentning af take away.

Samtidig er der mange virksomheder i området, så vi tror på, at DailyNam får en god placering der,” forklarer Anne Menendez til MigogAalborg.

Måltidskasser, butik og frokostordninger

Det er planen at slå dørene op i august, hvor der kommer til at ske en hel del.

Først og fremmest kan man naturligvis afhente måltidskasser, der vil være frokostordning for virksomheder og man kommer også til at kunne spise frokost i lokalerne.

“Vi har flere ting på tegnebrættet, men det er helt sikkert at vi laver en butik hvor man kommer til at kunne hente take away, færdigretter og convinence produkter.

Det bliver med nogle af de ting, vi bruger i måltidskasserne. Marinader, økologiske produkter og mange flere lækre ting man måske ikke lige finder i det nærmeste supermarked,” forklarer Anne Menendez.

Har fået god respons

Hun fortsætter;

“Det bliver et sted, hvor der bliver fokus på måltidskasserne og hele convience food markedet.

Vi har fået rigtig god respons på DailyNam-konceptet, som jo faktisk leverer ud til alle steder i hele landet, så nu synes vi, at konceptet fortjener sine egne lokaler og univers,” forklarer Anne Menendez.

Du kan læse mere om DailyNam måltidskasserne her

 

Nu lysner det: Politiet giver grønt lys til badning i Vestre Fjordpark

Skrevet af: Michael Qureshi

Årets første rigtige sommerdag rundede de 25 grader her i Aalborg-området.

Havde det været et normalt år havde der været totalt proppet i Vestre Fjordpark med badende aalborgensere. Men selv om man gerne må sole sig derude i det store friluftsbad, så er der endnu ikke vand i anlægget.

Aalborg Kommune har afventet nye retningslinjerne fra Rigspolitiet og sundhedsmyndighederne, før de ville sætte dato på, at Vestre Fjordpark sådan for alvor åbner op.

Nu er der grønt lys fra øverste myndighed.

Rigspolitiet og sundhedsmyndighederne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det skriver Dansk Svømmebadsteknisk Forening i en pressemeddelelse.

“Vi har nu Rigspolitiets ord for, at der ikke er noget juridisk til hinder for, at friluftsbade, svømmesøer og havnebade kan åbne.

Ligeledes har sundhedsmyndighederne bekræftet, at det er fuldt ud sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne friluftsbade,” lyder det i pressemeddelelsen.

Foto: Stine Kjølby Christensen

Odense har allerede dato på

Nu gælder det så lokalt, hvornår man genåbner. I Odense har man allerede sat datoer på åbning af både Havnebad- og Friluftsbad, og det sker allerede inden for de kommende 10 dage.

Pressevagten hos Aalborg Kommune fortæller her 2. pinsedag til MigogAalborg, at genåbning af Vestre Fjordpark er et vigtigt punkt på dagsordenen, når Magistraten samles tirsdag.

Magistraten består hovedsagligt af Aalborg Kommunes rådmænd, og er kommunens koordinerende organ.

Den tager sig af alle de opgaver, der kræver samordning, eller som ikke kan løses i de enkelte kommunale afdelinger.

Det ventes dog at blive ganske smertefrit, at Magistraten giver grønt lys til genåbningen.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

30 år i byen fejres: Azzurra genåbner med nyt menukort og nyrenoverede lokaler

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen
Maurizio Quattromani
Maurizio Quattromani

Langt om længe er det igen muligt at forkæle sig selv med en tur på restaurant, og én af de restauranter, der i den grad har været savnet, er Azzurra.

Maurizio Quattromani var en af de første i Aalborg til at åbne en restaurant med et rustikt italiensk landkøkken, da han i 1990 for første gang slog dørene op til Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade.

Dét skal selvfølgelig fejres!

I hele juni måned bliver det 30-års jubilæum fejret med en masse godt til ganen, når restaurantdelen Pizza e Vino af Azzurra slår dørene op til en restaurant med både nyt udseende og nyt menukort.

Faktisk har restauranten også fået det lokale navn “Pizza e Vino” ligesom selskabslokalet “L’antipasto” samt en ny og mere iøjnefaldende indgang på hjørnet.

Tanken er, at stedet også skal kunne benyttes som vinbar, hvor man smage forskellige vine, som man efterfølgende kan købe med hjem.

Byder velkommen med Aperol Spritz

Maurizio vil gerne markere de 30 år i Jens Bangs gade, og det gør han ved at tilbyde velkomstdrinks til alle spisende gæster i restauranten hele juni måned.

”Vi tilbyder Aperol Spritz til alle vores aftengæster i restauranten hele juni måned. En italiensk klassiker, der er et hit i sommermånederne,” fortæller Maurizio.

Derudover vil der også gratis to-go-kaffe til de 300 første gæster hele juni måned.

Nye italienske specialiteter på menukortet

Azzurra fejrer ikke kun jubilæum, men også post-corona-genåbning med et helt nyt menukort i restauranten Pizza e Vino i Jens Bangs Gade.

Maurizo Quattromani åbnede Azzurra med en vision om at servere rustikke, italienske retter inspireret af de lokale landkøkkener i det sydlige Italien.

Den vision har han nu udlevet i 30 år, og han har gennem årene også udviklet Azzurra til et decideret madværksted, der kan levere alt fra dine-in, take away og catering.

Mest af alt er de dog nok kendt for deres autentiske pizzaer, der både gør det godt i restauranten såvel som på spisebordet derhjemme.

”Vores nye menukort byder på endnu flere autentiske retter fra min hjemby, Napoli. Blandt andet kan vi tilbyde pizza fritta, som er en italiensk specialitet.

Faktisk er det, som navnet antyder, stegt pizza – det skal helt sikkert prøves!” fortæller Maurizio og tilføjer:

”Derudover har vi også optimeret vores kaffeudstyr i Azzurra, Jens Bangs Gade. Vi serverer friskbryggede italienskristede bønner – virkelig kvalitetskaffe.”

Den friskbryggede kaffe, der sender italienske noter hele vejen hen langs Reberbansgade kan nydes både i restauranten og to-go.

Det nye menukort er gældende i restauranten Pizza e Vino i Azzurra, Jens Bangs Gade, mens jubilæumstilbuddene gælder i Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade og Azzurra Nordkraft.

På grund af de afstandspåbuddene, har Azzurra Nordkraft valgt kun at åbne for restaurantbesøg i Kedelhallen og på den udendørs Terrasse, således take away-kunder stadig kan betjenes.