Aalborg Håndbold-stjerner før finalegyser i aften: Sådan vinder vi guldet

Skrevet af: Michael Qureshi
Sander Sagosen er skiftet til Paris SG
Sander Sagosen er skiftet til Paris SG

Scenen er sat. En fyldt Jutlander Bank Arena i Gigantium med 5000 håndboldfans. DM-finale mellem Aalborg Håndbold og Skjern Håndbold. To klubber, der tørster efter guld.

Efter i sidste uge at have trukket det længste strå i semifinaleserien mod Bjerringbro-Silkeborg, kan Aalborg Håndbold i aften komme et skridt nærmere DM-guldet, som klubben senest vandt i 2013.

Det kræver en sejr over ærkerivalerne fra Skjern Håndbold.

Aalborg Håndbold blev overbevisende grundspilsvindere og er gennem slutspil og semifinaler blevet bedre og bedre. Holdets helt store stjerne, norske Sander Sagosen, har et bud på, hvorfor det unge hold har præsteret så godt:

”Vi er en sammentømret trup, der under hinanden succes. Vi har arbejdet stenhårdt gennem hele sæsonen, og vi er blevet ved med at spille det spil, som har været så godt.”

Også forsvarskrumtappen, den lokale Aalestrup-dreng René Antonsen, roser kollektivet – og specielt målmand Mikael Aggefors:

”Vi er et rigtig stærkt team, hvor alle kan byde ind. Vi har en god sammensætning af unge og ældre mere erfarne spillere. Vi har fået et rigtig stærkt forsvar op at stå, samtidig med at Aggefors har gjort det fuldstændig fantastisk i målet den sidste halvdel af sæsonen.”

Aalborg Håndbold og Skjern Håndbold har for vane at spille tætte og intense kampe, og det bliver der bestemt ikke lavet om på i finaleserien.

”Jeg tror, at kampene bliver utrolig intense og præget af meget infight og mange små kampe i kampen – en stor slåskamp! Vi har spillet utrolig mange nervepirrende kampe mod Skjern de seneste sæsoner, og de her kampe bliver, hvis muligt, endnu mere nervepirrende og intense, mener René Antonsen.”

Sander Sagosen er ikke i tvivl om, hvad der afgør, hvem der til sidst kan løfte den store pokal og dermed kalde sig danske mestre.

”Forsvars- og målmandsspillet. Det hold, som klarer det bedst, vinder DM.”

Med et tilskuergennemsnit i sæsonen tæt på 4000 tilskuere, er Aalborg Håndbold det hold i håndboldligaen, der har suverænt flest tilskuere. Den gode hjemmebane skal hverken spillere eller fans undervurdere.

”Vores hjemmebane i Jutlander Bank Arena bliver afgørende. Hvis vi kan få en lige så imponerende kulisse som i den sidste semifinale, bliver vi svære at slå. Vores defensiv skal være bedre end de seneste opgør i denne sæson mod Skjern Håndbold, og kontraen skal køre som smurt. Hvis dette lykkes, står vi med guldet om halsen,” spår René Antonsen.

Sander Sagosen er særligt imponeret over den loyalitet og støtte, som det aalborgensiske håndboldpublikum har vist holdet:

”Vi kan mærke, at vi får mange kommentarer på vores gode spil. Samtidig har vi altid vores fans i ryggen – de er meget loyale og støtter altid op om os. Specielt her i slutspillet har det været specielt.”

Finaleserien spilles bedst af tre kampe og starter altså ud i Jutlander Bank Arena Kristi Himmelfartsdag, torsdag 25.maj, med kampstart 16.10.

Anden kamp spilles i Skjern Bank Arena søndag 28. maj klokken 16.10.

Vinder holdene en kamp hver, bliver der spillet en tredje og altafgørende kamp i Jutlander Bank Arena mandag 5. juni, 2. pinsedag.

Aalborg summer de næste fire dage: Så mange vilde ting sker der i byen

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.