Skudsikker præstation: Aalborg Håndbold sikrede stort beløb til godt formål

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det er blevet fast tradition, at Aalborg-firmaet SpilNu.dk hvert år samler penge ind til velgørenhed på en ret særlig måde.

De udfordrer nemlig sportsstjerner i Aalborg til at yde deres bedste i den gode sags tjeneste.

I 2017 var det AaB’s daværende målmand Nicolai Larsen, der skulle hjælpe SpilNu.dk med at sparke penge ind til en god sag.

De donerede 1.000 kr. pr meter han kunne sparke til en fodbold, og det endte med at blive en donation på hele 56.000 kr.

Sidste år var det så Aalborg Pirates’ landsholdspiller Mikkel Højbjerg, der skulle hamre en hockey puck så hårdt i mål som overhovedet muligt, og da kilometertælleren i målet viste imponerende 155 km/t, blev det til en donation på ca. 77.500 kr. til velgørenhed.

Svære udfordringer i vente

I år er puck og fodbold skiftet ud med håndbolden, for medstifter af SpilNu.dk og manden bag donationsprojektet, Mads Peter Veiby, har nemlig udfordret de to Aalborg Håndbold-profiler Tobias Ellebæk og Mark Strandgaard til at brillere på håndboldbanen.

Det var en både spændt og forventningsfuld Mads Peter Veiby, der kunne videregive udfordringen til sportsstjernerne i Aalborg Stadionhal:

“Vi donerer 10.000 kr. hver gang, at du (Tobias red.) rammer overliggeren og for, at det ikke skal være alt for nemt for dig, så skal du ramme overliggeren fra 20-meter pletten.

Og dig, Mark: Jeg ved, at du skruer rigtig godt med bolden.

Vi giver også 10.000 kr. hver gang du scorer et mål med et skruet skud. Men for at det ikke skal være alt for nemt for dig, har vi besluttet, at du skal stå oppe på tribunen og skyde!”

Præcision og masser af skruebolde

Det var altså umiddelbart lagt op til en meget svær udfordring, men både Tobias og Mark levede i høj grad op til det høje niveau, som Aalborg Håndbold har leveret over de seneste sæsoner.

Tobias var første mand på pletten, og da første kast gik snert forbi overliggeren kunne man frygte, at donationen blev af en lille størrelse i år.

Men det var åbenbart bare lige nerverne, der skulle ud af kroppen, for Tobias ramte stensikkert overliggeren på de efterfølgende fire kast.

Dermed var de første 40.000 kr. hjemme til et godt formål.

Dernæst var det tid for skrue-specialisten Mark, der blev placeret på tribunen bag det mål, som han skulle ramme – umiddelbart en næsten umulig udfordring.

Men Mark scorede på hele tre ud af fem skud, og dermed nåede den samlede donation op på hele 70.000 kr.

“Jeg er meget imponeret over begge skytter, og det er bare fedt, at vi nu kan give 70.000 kr. videre til et godt formål,” fortæller Mads.

Du kan bestemme hvem pengene skal gå til

Hvem pengene skal gå til lader SpilNu.dk være op til deres brugere og andre interesserede på Facebook. Her kan du nemlig skrive en kommentar med, hvem du synes pengene skal gå til.

“Vi synes det er alt for kedeligt, hvis det blot var op til os, hvem pengene skulle gå til. I stedet lytter vi til, hvad vores kunder synes, den skal gå til,” afslutter Mads.

Det eneste krav er, at organisationen laver velgørende arbejde for udsatte børn og unge i Danmark. De fem organisationer, der bliver nævnt flest gange, går videre til en afstemning.

Tjek videoen her i linket og skriv så i kommentarfeltet, hvilket formål du synes, pengene skal gå til.

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15