Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skudsikker præstation: Aalborg Håndbold sikrede stort beløb til godt formål

Af Emil Kjær Jørgensen

Det er blevet fast tradition, at Aalborg-firmaet SpilNu.dk hvert år samler penge ind til velgørenhed på en ret særlig måde.

De udfordrer nemlig sportsstjerner i Aalborg til at yde deres bedste i den gode sags tjeneste.

I 2017 var det AaB’s daværende målmand Nicolai Larsen, der skulle hjælpe SpilNu.dk med at sparke penge ind til en god sag.

De donerede 1.000 kr. pr meter han kunne sparke til en fodbold, og det endte med at blive en donation på hele 56.000 kr.

Sidste år var det så Aalborg Pirates’ landsholdspiller Mikkel Højbjerg, der skulle hamre en hockey puck så hårdt i mål som overhovedet muligt, og da kilometertælleren i målet viste imponerende 155 km/t, blev det til en donation på ca. 77.500 kr. til velgørenhed.

Svære udfordringer i vente

I år er puck og fodbold skiftet ud med håndbolden, for medstifter af SpilNu.dk og manden bag donationsprojektet, Mads Peter Veiby, har nemlig udfordret de to Aalborg Håndbold-profiler Tobias Ellebæk og Mark Strandgaard til at brillere på håndboldbanen.

Det var en både spændt og forventningsfuld Mads Peter Veiby, der kunne videregive udfordringen til sportsstjernerne i Aalborg Stadionhal:

“Vi donerer 10.000 kr. hver gang, at du (Tobias red.) rammer overliggeren og for, at det ikke skal være alt for nemt for dig, så skal du ramme overliggeren fra 20-meter pletten.

Og dig, Mark: Jeg ved, at du skruer rigtig godt med bolden.

Vi giver også 10.000 kr. hver gang du scorer et mål med et skruet skud. Men for at det ikke skal være alt for nemt for dig, har vi besluttet, at du skal stå oppe på tribunen og skyde!”

Præcision og masser af skruebolde

Det var altså umiddelbart lagt op til en meget svær udfordring, men både Tobias og Mark levede i høj grad op til det høje niveau, som Aalborg Håndbold har leveret over de seneste sæsoner.

Tobias var første mand på pletten, og da første kast gik snert forbi overliggeren kunne man frygte, at donationen blev af en lille størrelse i år.

Men det var åbenbart bare lige nerverne, der skulle ud af kroppen, for Tobias ramte stensikkert overliggeren på de efterfølgende fire kast.

Skudsikker præstation: Aalborg Håndbold sikrede stort beløb til godt formål

Dermed var de første 40.000 kr. hjemme til et godt formål.

Dernæst var det tid for skrue-specialisten Mark, der blev placeret på tribunen bag det mål, som han skulle ramme – umiddelbart en næsten umulig udfordring.

Men Mark scorede på hele tre ud af fem skud, og dermed nåede den samlede donation op på hele 70.000 kr.

“Jeg er meget imponeret over begge skytter, og det er bare fedt, at vi nu kan give 70.000 kr. videre til et godt formål,” fortæller Mads.

Skudsikker præstation: Aalborg Håndbold sikrede stort beløb til godt formål

Du kan bestemme hvem pengene skal gå til

Hvem pengene skal gå til lader SpilNu.dk være op til deres brugere og andre interesserede på Facebook. Her kan du nemlig skrive en kommentar med, hvem du synes pengene skal gå til.

“Vi synes det er alt for kedeligt, hvis det blot var op til os, hvem pengene skulle gå til. I stedet lytter vi til, hvad vores kunder synes, den skal gå til,” afslutter Mads.

Det eneste krav er, at organisationen laver velgørende arbejde for udsatte børn og unge i Danmark. De fem organisationer, der bliver nævnt flest gange, går videre til en afstemning.

Tjek videoen her i linket og skriv så i kommentarfeltet, hvilket formål du synes, pengene skal gå til.

Del artikel