Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt vanvittigt: Aalborg Håndbold er i Champions League Final 4

Af Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Onsdag aften har Aalborg Håndbolds herrer leveret en kæmpe sensation og kvalificeret sig til EHF Champions League Final 4 ved at slå danskerklubben Flensburg Handewitt samlet over to kampe.

Godt nok tabte man i Tyskland med 33-29, men det var stadig nok til at gå videre efter en større sejr i Aalborg i sidste uge.

Dette er kun sket én gang tidligere for et dansk herrehåndboldhold tilbage i 2012 (AG København), og det var ikke noget der lå i kortene for Jan Larsens drenge allerede i år.

Klubben har ellers tidligere meldt ud, at det er deres klare målsætning i fremtiden at nå den eftertragtede Final 4 med Europas fire bedste klubber i direkte dyst om trofæet.

Mikkel Hansen og andre stjerner er på vej

Ambitionerne har man klart signaleret ved at hente verdensstjernen Aron Palmarssón til næste sæson, og i sommeren 2022 vender selveste Mikkel Hansen også snuden mod Aalborg.

Men det var nok de færreste, der havde set det ske, allerede inden stjernernes ankomst.

Den samlede sejr blev sikret, efter at Aalborg sikrede sig en 5 måls sejr i sidste uge på hjemmebane, og dette betød at Flensburg i dag skulle vinde med minimum 6 mål for at gå videre.

Aalborg startede suverænt og kom til pausen med en 2 måls føring, men efter en meget dårlig start på 2. halvleg var det hele pludselig meget åbent.

Til sidst blev spændingen maksimal, da Flensburg bare skulle bruge et enkelt mål til sidst, men det var altså Aalborg der var i angreb.

Felix Claar steppede op sendte bolden i kassen, og sendte dermed også sit hold i Final 4.