Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Topper flot statistik: Aalborg Håndbold har seks spillere med i dagens VM-finale

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto / Foto: Aalborg Håndbold
Arkivfoto / Foto: Aalborg Håndbold

Klokken 17.30 i dag forventes op mod 2 millioner spændte danskere at følge med i VM-finalen i håndbold mellem Sverige og Danmark.

Der sidder helt sikkert masser af stolte danskere og svenskere i de skandinaviske stuer, men ét sted i Aalborg må man alligevel være helt oppe at køre.

Aalborg Håndbold har nemlig hele seks spillere med i VM-finalen, og de er dermed den klub i verden, der har flest spillere med i dagens skandinaviske brag.

Flere store profiler på holdene

På det danske landshold er Aalborg Håndbold repræsenteret af den rutinerede forsvarsgenerel Henrik Mølgaard, stregspilleren Magnus Saugstrup og bagspilleren Nikolaj Læsø.

Henrik Mølgaard har med vanlig ro og elegance styrede det danske forsvarsspil under VM, mens stregspilleren Magnus Saugstrup har fået sit helt store gennembrud under slutrunden med flotte præstationer både defensivt og offensivt, hvor han senest scorede hele syv mål i semifinalen.

Nikolaj Læsø har indtil videre spillet en mindre rolle i slutrunden, og det er forventet, at han igen i dag må nøjes med rollen som oversidder.

I den svenske trup er det målmand Mikael Aggefors, Felix Claar og Lukas Sandell, der skal forsøge at spolere den danske VM-fejring.

Mikael Aggefors har leveret flere gode præstationer i det svenske mål, mens Felix Claar og Lukas Sandell blev noteret for fem mål og tre assists i semifinalen mod Frankrig.

Uanset udfaldet i dagens VM-finalen kan Aalborg Håndbold altså snart byde velkommen til tre VM-vindere … og så tre spillere, der hænger lidt mere med hovedet på trods af en flot præstation.

Nummer to på listen over flest spillere i VM-finalen er i øvrigt en anden dansk klub i form af GOG, der topper den danske håndboldliga pt med Aalborg Håndbold lige i hælene.

Del artikel

Andre læser også