ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg Gymnasier med stor konkurrence: Vind en tur til NASA Kennedy Space Center

Af Clara Edgar Jakobsen

Kender du følelsen af at stå overfor et problem, som ingen har løsningen på?

Det kan være, at du synes det virker unødigt svært at tømme opvaskemaskinen, at det er svært at affaldssortere, at undervisningen er svær at følge med i digitalt eller noget fjerde, femte eller sjette. 

Uanset hvad problemet er, så har du nu muligheden for at vinde en tur til NASA Kennedy Space Center i Florida, hvis du kan komme op med en kreativ løsning og går i udskolingen eller 1.G på et alment gymnasium.

Det er nemlig den præmie, der er på højkant i konkurrencen “Mindblow”, som er arrangeret af Aalborg Katedralskole, Nørresundby Gymnasium, Hasseris Gymnasium og Aalborghus Gymnasium. 

Deadline for deltagelse er d. 20. december, så der er altså stadig god tid til at gå ind i den innovative tænkeboks.

Plads til at tænke ud af boksen

Bag projektet står de aalborgensiske STX-gymnasier.

Rektor på Hasseris Gymnasium Ole Droob forklarer, at målet i høj grad er at få kickstartet den innovative tankegang hos de unge og samtidig vise, at STX er et sted, hvor eleverne lærer at tænke ud af boksen.

“Konkurrencen er både målrettet de unge på gymnasierne og de ældste børn i folkeskolen, fordi vi gerne vil skubbe til, at de innovative tanker allerede bliver søsat i udskolingen, så de unge får et fundament, som de så kan bygge videre på, når de kommer på de gymnasiale STX-uddannelser, hvor vi parrer kreativitet med faglighed,” siger Ole.

Aalborg Gymnasier med stor konkurrence: Vind en tur til NASA Kennedy Space Center

For Ole er det indlysende, at netop innovation er noget af det, vi skal leve af i fremtiden. Derfor fylder det også meget i undervisningen på både Hasseris og de øvrige gymnasier.

“Det kreative rum er jo noget, vi arbejder meget med på tværs af de forskellige fag, hvor vi fremmer innovation samtidig med, at vi giver de unge en solid faglighed, som betyder, at de også kan omsætte de vilde og spændende ideer til reelle løsninger,” siger Ole.

Han håber, altså at konkurrencen kan være med til at vise de unge i folkeskolen, at STX er et sted, hvor man får en solid viden og bred dannelse, men hvor der også er plads til krøllede hjerner.

“Nogen tænker måske, at et alment gymnasium er et sted, hvor det primært handler om at være god til at række hånden op og svare korrekt på nogle spørgsmål, men det er meget mere end det.

Det er også et sted med fokus på kreativitet og nytænkning,” siger Ole.

Spændende dommerpanel kårer vinderen

Om ens ide handler om et større samfundsmæssigt problem, eller tager udgangspunkt i noget, man selv oplever som irriterende, er helt op til en selv.

Rammerne er fuldstændig frie, og man må gerne gå sammen med en ven, for at finde og udvikle den bedste løsning. 

De gode ideer skal uploades online. Det kan eksempelvis være med en video, hvor man præsenterer sin ide, eller man kan fremlægge ud fra en planche.

Er man ikke så glad for at stå foran et kamera, kan man også bare skrive sin ide ned og uploade den. Kun fantasien sætter grænser.

Alle ideerne bliver gennemgået, og de bedste bliver sendt videre til et dommerpanel, som vurderer hver enkelt. Ud fra det findes der en vinder i januar 2022, som altså får en rejse for to til Florida og en tur i NASA Kennedy Space Center.

Du kan se mere om konkurrencen og uploade din ide på www.stxmindblow.dk 

Del artikel