Aalborg giver dig svaret på vægttab: sådan gør vi i Nordjylland

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Der findes utallige forklaringer på, hvordan man taber sig overalt. Her i Aalborg, er vi altid glade og positive, hvilket skyldes måden vi lever på. Vil vi gerne tabe os, så har vi også metoden og den kommer her.

En glad hverdag gør drømmevægten let

Når man har rigtig travle dage, som vi også kender til her i Nordjylland, så ved vi, hvor vigtigt afslappelse er. Vi gør en dyd ud af at få slappet af, så vores energiniveau kan komme op igen dagen efter. Vores hverdage, privatliv og job er alt sammen vigtigt, så vi ved, det hele skal passe sammen og hver for sig.

Har vi det godt på hjemmefronten, får vi det også bedre generelt, samtidig med vores job bliver nemmere. Vi gør en dyd ud af familielivet og gør hvad vi kan, for at få det bedst muligt. Vi spiser altid aftensmad sammen, også selvom vores dag har været lang. For os er det utrolig vigtigt med familiekvalitet.

Hvis der så ikke er tid til aftensmaden, går vi ikke på kompromis med kvalitet. Vi mener, at den rigtige mad er med til, at man forbliver i en acceptabel vægtmæssigtilstand. Derfor bestiller vi ofte måltidskasser, når vi ikke når at lave mad selv. På denne måde kan vi nemlig både få sund, lækker og nem aftensmad hver dag.

Sundhed kan også være lækkert

For os er sundhed ikke lig med dårlig og kedelig mad, foruden måltidskasser, spiser vi også andre lækre ting. Selv, hvis vi gerne vil forkæle os selv lidt, så spiser vi en energi bar med protein fra musclehouse.dk, det er også perfekt, når vi skal træne. Det giver grund til at træne ved tanken om forkælelse efterfølgende. Vi finder faktisk ret mange produkter fra musclehouse, da det også smager lidt bedre, når det er sundt.

Vi spiser meget sovs, kartofler og kød her, for det er noget mad, vi altid har spist. Vores kroppe er vant til det. Det skyldes nok også, vores kroppe er bygget til det. Vi tager gerne ud til Vesterhavet og løber en tur. De smukke omgivelser, giver mere blod på tanden for at dyrke motion.

Træningen der er sjov og virker

Vi er ikke blege for at prøve nye ting i Aalborg. Vi tester dog altid produkterne, inden vi benytter os af dem. Mange af de hjemmetræningsmidler, som vi bruger mest, har vi fundet på forbruger-test.dk, da de altid anbefaler de bedste ting til os.

Vi kan godt lide at holde styr på vores motion, hvorfor vi altid har et løbeur på, som vi også kan tjekke vores daglige score på. Her kan vi godt lide at udfordre hinanden i, hvem der har været mest aktive om dagen. På forbruger-test.dk fandt vi hvilke sportsure, som er bedst til vores individuelle situation.

Accepten af sig selv ved u-fordømmende mennesker

Her i Nordjylland, er det nemmere at være sig selv. Vi har nemt ved at acceptere os, for hvem vi er, fordi andre mennesker også gør det. Det er sjældent man hører negative kommentarer over ens krop. Vi holder os sunde af natur og erkender, at vi elsker, hvordan vi ser ud og er. Det gør alt meget nemmere, når man har det godt i sig selv.

Vi bruger ofte mindfulness metoden til at mindske negativitet i vores hverdag, så vi kan fokusere på det, der betyder noget. Vi lærer dermed os selv at lukke negativitet ude, hvilket gør os gladere og smitter af på vores familie. På den måde, har vi et meget bedre liv. Det siges stress mindsker chancen for vægttab. Vi er ikke stressede i Nordjylland.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15

Stegt flæsk ad libitum: Nu kan du prøve lækkert onsdags-koncept på Egholm

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Stegt flæsk med persillesovs.

Sætningen kan nok få tænderne til at løbe i vand hos de fleste danskere. Læg så dertil en overdådig isbar med flødeis fra Vebbestrup, som betegnes som en af landets bedste.

De to herligheder bliver ført sammen i én smuk og syndig symfoni hver onsdag på Restaurant Kronborg på Egholm fra 1. maj og frem til 25. september.

“Det var en stor succes sidste år, så det vil vi naturligvis ikke snyde gæsterne for i år.  Rekorden sidste år var 54 skiver flæsk til én enkelt gæst,” fortæller restauratør på Restaurant Kronborg, Kasper Kristensen.

Lokale råvarer til en skarp pris

Konceptet på den hyggelige restaurant på Aalborgs lille ø-perle hedder “onsdagsflæsk med isbar”, som kort sagt går ud på, at man kan nyde både stegt flæsk og is fra Vebbestrup ad libitum for en skarp pris på 148 kr. for voksne (Børn under 12 år koster 98 kr., mens børn under 3 år spiser til 48 kr.)

Restaurant Kronborg gør en dyd ud af at bruge så mange lokale producenter som muligt, og man kan blandt andet glæde sig til hjemmelavet persillesauce på økologisk jerseymælk fra Bøgebæk.

“Mælken er så frisk som den kan blive. Den har ikke været omkring noget mejeri, men bliver leveret direkte til os.

Køerne spiser frisk græs, så jo længere hen på sommeren vi kommer, jo mere gul bliver mælken – og dermed bliver smagen også bedre og bedre,” siger Kasper.

Sovsen bliver akkompagneret af smørvendte kartofler fra Lille Østergaard i Brønderslev, og (måske) verdens bedste syltede rødbeder, som ligesom alle andre komponenter er lavet fra bunden.

“På sådan en onsdag, kan der nemt ryge 18 kg. rødbeder, så de er virkelig populære,” forklarer Kasper.

Verdens bedste is?

De kloge siger, at der altid er plads til is, og det bliver af den fineste slags.

“Efter min mening er Vebbestrup Flødeis den bedste i verden, og vi har hele otte forskellige slags i vores isbar,” siger Kasper.

Restaurant Kronborg har fået installeret en helt ny markisse, som overdækker terrassen. Dermed har man plads til hele 160 spisende gæster.

“Hvis den danske sommer skulle svigte os, skal man ikke være bekymret for at fryse. Vi har varmelamper, der kan opvarme 300 kvm, og vi har altså kun 100 kvm på terrassen, så du kan nok fejre juleaften i minus 10 grader herude,” siger Kasper med et grin.

Hele Danmarks nationalret serveres hver onsdag fra 17.30-21.00, og du kan finde mere info om bordbestilling lige her.

Hvad: Onsdagsflæsk med Vebbestrup isbar
Hvor: Restaurant Kronborg på Egholm
Hvornår: Hver onsdag fra kl. 17.30-21.00