Aalborg giver dig svaret på vægttab: sådan gør vi i Nordjylland

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Der findes utallige forklaringer på, hvordan man taber sig overalt. Her i Aalborg, er vi altid glade og positive, hvilket skyldes måden vi lever på. Vil vi gerne tabe os, så har vi også metoden og den kommer her.

En glad hverdag gør drømmevægten let

Når man har rigtig travle dage, som vi også kender til her i Nordjylland, så ved vi, hvor vigtigt afslappelse er. Vi gør en dyd ud af at få slappet af, så vores energiniveau kan komme op igen dagen efter. Vores hverdage, privatliv og job er alt sammen vigtigt, så vi ved, det hele skal passe sammen og hver for sig.

Har vi det godt på hjemmefronten, får vi det også bedre generelt, samtidig med vores job bliver nemmere. Vi gør en dyd ud af familielivet og gør hvad vi kan, for at få det bedst muligt. Vi spiser altid aftensmad sammen, også selvom vores dag har været lang. For os er det utrolig vigtigt med familiekvalitet.

Hvis der så ikke er tid til aftensmaden, går vi ikke på kompromis med kvalitet. Vi mener, at den rigtige mad er med til, at man forbliver i en acceptabel vægtmæssigtilstand. Derfor bestiller vi ofte måltidskasser, når vi ikke når at lave mad selv. På denne måde kan vi nemlig både få sund, lækker og nem aftensmad hver dag.

Sundhed kan også være lækkert

For os er sundhed ikke lig med dårlig og kedelig mad, foruden måltidskasser, spiser vi også andre lækre ting. Selv, hvis vi gerne vil forkæle os selv lidt, så spiser vi en energi bar med protein fra musclehouse.dk, det er også perfekt, når vi skal træne. Det giver grund til at træne ved tanken om forkælelse efterfølgende. Vi finder faktisk ret mange produkter fra musclehouse, da det også smager lidt bedre, når det er sundt.

Vi spiser meget sovs, kartofler og kød her, for det er noget mad, vi altid har spist. Vores kroppe er vant til det. Det skyldes nok også, vores kroppe er bygget til det. Vi tager gerne ud til Vesterhavet og løber en tur. De smukke omgivelser, giver mere blod på tanden for at dyrke motion.

Træningen der er sjov og virker

Vi er ikke blege for at prøve nye ting i Aalborg. Vi tester dog altid produkterne, inden vi benytter os af dem. Mange af de hjemmetræningsmidler, som vi bruger mest, har vi fundet på forbruger-test.dk, da de altid anbefaler de bedste ting til os.

Vi kan godt lide at holde styr på vores motion, hvorfor vi altid har et løbeur på, som vi også kan tjekke vores daglige score på. Her kan vi godt lide at udfordre hinanden i, hvem der har været mest aktive om dagen. På forbruger-test.dk fandt vi hvilke sportsure, som er bedst til vores individuelle situation.

Accepten af sig selv ved u-fordømmende mennesker

Her i Nordjylland, er det nemmere at være sig selv. Vi har nemt ved at acceptere os, for hvem vi er, fordi andre mennesker også gør det. Det er sjældent man hører negative kommentarer over ens krop. Vi holder os sunde af natur og erkender, at vi elsker, hvordan vi ser ud og er. Det gør alt meget nemmere, når man har det godt i sig selv.

Vi bruger ofte mindfulness metoden til at mindske negativitet i vores hverdag, så vi kan fokusere på det, der betyder noget. Vi lærer dermed os selv at lukke negativitet ude, hvilket gør os gladere og smitter af på vores familie. På den måde, har vi et meget bedre liv. Det siges stress mindsker chancen for vægttab. Vi er ikke stressede i Nordjylland.

Fra alle os til alle jer: Oplev stor Disney-koncert på Skråen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er typer, der ikke vil høre et ord om jul, før vi rammer d. 1. december.

Og så er der os andre, som slet ikke kan vente.

Denne artikel er dedikeret til de sidstnævnte: Vi kan nemlig afsløre, at der i den grad bliver noget at glæde sig til i år.

Luftens Helte, et 18-mands stort band, der spiller alle de fedeste sange live fra de største tegnefilm gennem tiderne, lægger nemlig vejen forbi Aalborg d. 7. december – og her bliver der virkelig skruet op for julemagien.

Hits fra de bedste tegnefilm

Luftens Helte garanterer en musikalsk oplevelse i særklasse, når de til lyden af barndommens nostalgi spiller op til fest med velkendte og elskede sange fra alle vores favorit-tegnefilm.

Det er vel i forvejen heller ikke rigtig jul, før du har siddet klistret til Disney’s Juleshow – men du kan jo ligeså godt få lagt en god bund inden.

Aftenen fyldes med sange fra klassiske tegnefilm som Junglebogen og Aristocats, 90’ernes storfavoritter som Løvernes Konge, Herkules og Tarzan samt de mest julede Disneysange og de nyeste hits fra film som Frost og Vaiana.

Luftens Helte lover 100 % garanti for fest, julestemning og magi, når de om kun 175 dage indtager scenen på Skråen.

… og vi kan slet ikke vente!

Hvad: Luftens Heltes Julekoncert
Hvornår: 7. december 2019
Hvor: 
Skråen, Aalborg

Billetterne koster 215 kr. og kan købes lige her.

Sankt Hans i næste weekend: Her er de bedste bålfester

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På næste søndag skal der traditionen tro sendes hekse af sted til Bloksbjerg.

Midsommeren fejres med nogle hyggelige arrangementer rundt omkring i Aalborg, hvor der gøres noget ud af at skabe nogle gode rammer for bålfesten.

Vi har samlet de bedste her:

Musikkens Hus

Hvis du ikke før har fejret midsommeren i hjertet af Aalborg, så må det være på tide.

Traditionen med sankthansbål foran den arkitektoniske perle på Havnefronten, er blevet et kæmpe trækplaster de sidste par år – og i år bliver ingen undtagelse.

Aftenen starter i koncertsalen, hvor Ida Corr sætter tonen i samspil med to nordjyske pigekor. Herefter går turen ud på pladsen foran, hvor et endnu ikke offentliggjort navn vil spille, mens snobrødene bages med udsigt til bål på fjorden.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Musikkens Hus her

Fra kl. 19.

Aalborg Zoo

Hvis man vil være sikker på en god og stemningfuld aften for både store og små, så er arrangementet i Aalborg Zoo en sikker vinder.

Igen i år tændes der bål på savannen, hvor Julie Bertelsen står for årets båltale.

Der vil være reduceret billetpris i aftenens anledning, hvor voksne fra kl. 16 kan komme ind for 90 kr., mens børn koster 60. Du kan altså sagtens kombinere bålfesten med et par underholdende runder i haven.

Du kan for eksempel nå at hilse på de helt nye tigerunger. 

Foto: Aalborg Zoo

Du kan læse mere om Sankt Hans i Aalborg Zoo her

Fra kl. 17.30.

Lindholm Høje

Vil du være omgivet af ældgammel historie, imens du nyder en stolt tradition fra fordums tid, så skal turen gå til Lindholm Høje.

Her kan du nyde en smuk sommeraften i selskab med kammerkoret Coro Misto.

Båltalen holdes i år af rådmand Hans Henrik Henriksen, fra By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Arrangementet er gratis, men hvis du vil opgradere oplevelsen, kan du fra kl. 18 besøge Café Lindholm, der byder på en særlig tre-retters Sankt Hans menu. Læs mere om dét her.

Husk også, at hvis du i stedet er sulten efter lidt historiefortælling, så kan du dykke ned i både vikingetid og oldtid indenfor på Lindholm Høje Museet, hvor der er fri entré fra kl. 17.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Lindholm Høje her

Fra kl. 20.30.

Mølleparken

Endnu en genganger på sankthansbålet, er når Lions Club indbyder til en hyggelig Sankt Hans aften i hele Aalborgs Møllepark, hvor du på plænen ved skulpturen Noahs Ark, kan nyde en aften med picnic, underholdning og (selvfølgelig) – et bål.

A Minor Blues Band står endnu engang for swingende blues.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Mølleparken her.

Fra kl. 18. 

Sankt Hans fest i Østre Anlæg

I Østre Anlæg har man valgt at fejre midsommeren med et hyggelig børneloppemarked, der starter fra kl. 16. Der vil desuden være mulighed for ansigtsmaling, hoppepude og snobrød.

Kl. 18 holder Skt. Markus Kirke Åbent Tårn, hvor alle er velkomne til at nyde udsigten.

Herefter tændes bålet, hvor rådmand Mai-Britt Iversen holder årets båltale.

Der vil kunne købes sodavand, øl, vin, kaffe, the, kage, pølser, slush ice og popcorn.

Fra kl. 20.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Østre Anlæg her.

Sankt Hans fest ved Margrethekirken

I tæt samarbejde med Blårævene og FDF er det en glæde at byde hjertelig velkommen til en hyggelig Sankt Hans fest med snobrød, pandekager og popcorn i skovbrynet bag Margrethekirken.

Årets båltaler er Flemming Møller Mortensen, og der vil være masser af børneaktiviteter, bålfest og fællessang.

Hele aftenen kan der købes pølser, øl og sodavand.

Fra kl. 20. 

Du kan læse mere om Sankt Hans ved Margrethekirken her.

Få sommerlæsningen i hus: Hovedbiblioteket holder kæmpe bogsalg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er sommeren den tid på året, hvor man tager sig tid til fordybelse i en god, gammeldags bog.

Hvis man er meget flittig med læsningen, så kan det selvfølgelig blive en bekostelig affære – medmindre du selvfølgelig lægger vejen forbi Aalborg Hovedbibliotek, der d. 25. juni endnu engang afholder bogsalg på adressen i Rendsburggade.

Denne tirsdag sælger biblioteket ud af sine kasserede materialer, der blandt andet består af romaner, krimier og børnelitteratur.

Du kan også være heldig at finde musik – både LP’er (klassisk musik), CD’er og bokssæt.

Normalt er der kø langt ud i Nørregade, så kom i god tid.

Noget for enhver bogorm

For at holde bibliotekernes samlinger aktuelle og indbydende, bliver uaktuelle og slidte bøger og tidsskrifter løbende kasseret.

Det kan også være materialer, som bibliotekerne har for mange af i forhold til efterspørgslen.

Der vil altså være gode muligheder for at sikre sig en masse skatte, uanset hvad du måtte mangle hjemme i bogreolen – eller i strandtasken.

Hvad: Bogsalg på Hovedbiblioteket
Hvor: Rendsburggade 2, 9000 Aalborg
Hvornår: 25. juni, 10-17

Bemærk, at der kun kan betales med kontanter eller MobilePay.