Øger testkapaciteten før jul: Falck åbner døgnåbent testcenter i Gigantium

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Region Nordjylland og øvrige regioner skruer løbende op for testkapaciteten op til jul.

Op mod jul vil omkring 12.000 nordjyder dagligt kunne få foretaget en offentlig coronatest i Region Nordjylland.

Det er for nyligt også blevet muligt at få foretaget såkaldte hurtigtest uden beregning hos visse private leverandører, og det er nu blevet muligt at lade sig teste helt uden beregning ved Aalborg Lufthavn.

Og nu åbner endnu et stort testcenter i Aalborg. Falck har i forvejen et testcenter på Jørgen Berthelsens Vej 30 i Nørresundby, men på grund af stor efterspørgsel åbner man hele fire nye centre i henholdsvis Hjørring, Hobro, Thisted og Aalborg.

Centrene i Hjørring, Hobro og Thisted åbner allerede i morgen, den 17. december, men Falck har netop lavet en aftale med Gigantium om at åbne endnu et testcenter i hallen en af de nærmeste dage. uden dog at komme nærmere ind på, hvornår det præcis bliver.

Det fortæller regionsdirektør Kjeld Brogaard til DR P4 Nordjylland.

MigogAalborg følger naturligvis sagen, og vi vil melde ud, når datoen er på plads.

Vær opmærksom på retningslinjerne

Centret vil holde døgnåbent, og det forventes, at det nye store center vil give bedre mulighed for at få en hurtigtest op mod jul.

Det er værd at bemærke, at der er tale om en såkaldt antigentest, der er mindre præcis end de tests, der udføres via Region Nordjylland og TestCenter Danmark.

Det betyder, at man godt kan være smittet, selvom hurtigtesten viser noget andet. Derfor bør man ikke anvende en hurtigtest forud for et besøg hos en person i øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19, fx et ældre familiemedlem eller hvis man vil være helt sikker på, at man ikke er smittet.

Man bør ikke bruge antigentest, hvis man skal testes som nær kontakt til en smittet, eller hvis man har symptomer på COVID-19.

Du kan altid finde info på www.rn.dk/coronatest