Aalborg går MGP-amok: Så meget sker der i byen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er både musik, liv og glade dage i Aalborg i disse dage. Byen kommer nemlig til at summe til lyden af Dansk Melodi Grand Prix 10. februar og Børnenes MGP 17. februar i Gigantium.

Januar har allerede budt på masser af arrangementer, men her i dagene op til de to fester intensiveres de mange byaktiviteter rundt omkring i byen.

Om du er så interesseret i at male byen rød, eller bare sidde med to lys på et bord, er der ingen tvivl om, at der er masser at give sig til i Melodi Grand Prix’ets tegn.

Vi har samlet det fulde overblik her:

Melodi Grand Prix Nedtælling

For enden af gågaden og lige der, hvor hjertet slår finder du en festlig portal, der er opstillet specielt i Grand Prix’ets anledning.

Selvom dagen nærmer sig med hastige skridt, så kan det måske stadig være svært at tælle til fem (dage) af ren og skær begejstring.

Det hjælper den særlige portal til, da du hele tiden kan holde dig opdateret på hvor mange dage, timer, minutter og sekunder der er til årets Melodi Grand Prix.

De syngende træer i Kildeparken

Vi er fans af De syngende træer hele året rundt, men de helt særlige træer i Kildeparken bidrager lige nu med vaskeægte Grand Prix-stemning. I denne tid kan du nemlig nyde tonerne af store hits som Vi Maler Byen Rød, Der Står Et Billede Af Dig På Mit Bord, Smuk Som et Stjerneskud og mange, mange flere.

Kig forbi og udfordr træerne til en god gang karaoke.

Så er der ikke længe til den store dag! 🎉 Den 10. og 17. februar vender Melodi Grand Prix’et tilbage i Aalborg – denne gang i @_akkc_ 🤩 Men kan du ikke vente så længe … så skulle du måske kigge ned til De Syngende Træer, som frem til MGP’et synger de bedste klasssikere igennem tiden😍🌲🎶 Det her må absolut være byens bedste og sejeste træstammer👏🏼 (efter dem fra bageren – naturligvis😅) #migogaalborg #aalborg #melodigrandprix2018 #desyngendetræer

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

Sallings facade lyser i Grand Prix farver (5.-17. februar)

For ganske kort tid siden var Sallings facade prydet af ren julestemning i form at de mange LED-lys. Frem til 17. februar kan vi i stedet se frem til, at den kæmpemæssige facade lyser op i grandprix-farver og forhåbentlig giver den helt rette grandprix-stemning i byen.

Snowglobe i Shoppen

De eventyrlige snekugler er meget in i øjeblikket, og ikke kun sæsonorienteret. Derfor har Shoppen “selvfølgelig” også opsat en snow globe, der er meget svær at overse.

Den er nemlig kæmpestor og udsmykket med både diskokugler og konfetti. Globen kan uden problem rumme et voksent menneske, så kig forbi i Shoppen og put dit bedste selfie face on – krøller eller ej!

En KÆMPE snowglobe “grandprix-style” er lige nu i @shoppenaalborg 🎉 @nataschafrost, der er centerchef i Shoppen har skaffet den fede globe 👏 DU kan også prøve den frem til 17. februar 😍 #tagenselfie #vildemedgrandprix #grandprix #dmgp #shoppenaalborg #akkc #danskmelodigrandprix #mitaalborg

Et opslag delt af AalborgKongres&KulturCenter (@_akkc_) den

8.-17. februar: Grand Prix-bus i Aalborg

I dagene mellem DMGP og MGP kan du komme med på en unik bustur, når den pompøse grandprix-bus slippes løs i Aalborgs gader. Grandprix-bussen kører på forskellige ruter rundt i byen og vil være pyntet med diskokugler og festlige farver, ligesom bussen vil blæse gamle grandprix-slagere ud af højtaleren for fulde gardiner.

8. februar: Mageløse Melodi Grand Prix på Hovedbiblioteket (kl. 19-20.15)

Kom med til et interessant og anderledes foredrag, når journalist og grandprix-ekspert, Johann Sørensen, gæster Aalborg Hovedbibliotek. Aftenens helt store samtaleemne vil være melodigrandprixet, nærmere bestemt grandprixets mageløse evne til at samle folk i en tid, hvor verdenskonflikter og politiske beslutninger distancerer os fra hinanden.

9. februar: Melodi Grand Prix på Aalborg Busterminal (kl.14-16)

Aalborg Busterminal og NT varmer op til Dansk Melodi Grand Prix og byder dagen før det store show på både softdrinks og grandprix-musik i Kennedy Arkaden, hvor også den festglade DJ Kongerslev lægger vejen forbi.

9. februar: Grand Prix samler alle (kl. 16-18)

Kirkens Korshær åbner dørene og inviterer indenfor til en sand grandprix-fest for Aalborgs hjemløse. Eftermiddagen byder blandt andet på livemusik med den garvede grandprix-deltager, Helge Engelbrecht, som har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix hele fire gange.

Helge Engelbrecht

10. februar: Finalekåring af årets MGP-kage i Shoppen (kl. 13)

Kom med til den store bagedystfinale, når Shoppen Aalborg danner rammen for kåringen af årets MGP-kage. Til finalearrangementet kan du møde Liv Martine (vinder af DR’s Den store bagedyst 2015), som skal agere dommer og bedømme samt kåre vinderkagen, ligesom du selv får mulighed for at prøvesmage finalisternes mesterværker.

10. februar: Melodi Grand Prix i Yoga Huset (kl. 16-17.30)

YOGA HUSET Aalborg hylder Dansk Melodi Grand Prix og inviterer dagen derpå til grandprix-yoga. Find din indre glamour-yogi frem, medbring glimmermåtten og tag del i en sjov og anderledes yogatime til lyden af klassiske grandprix-slagere.

10. februar: Melodi Grand Prix live på storskærm i Nordkraft (kl. 20)

Vi siger “Hallo, hallo!” Vi ved godt, du er hjemme … Men hvorfor ikke i stedet opleve Melodi Grand Prix’et i nogle anderledes rammer?

I Nordkraft kan du se showet live i selskab med andre grandprix-entusiaster. Ønsker du at kombinere festlighederne med et velsmagende måltid, kan du, mod bestilling, få stillet sulten hos Azzurra Nordkraft, som byder på spisning kl. 18.30.

Melodi Grand Prix-cocktail i Jomfru Ane Gade

Er der et sted i Aalborg der kan finde ud af at starte en fest, så må det være i Jomfru Ane Gade.

Frem til Melodi Grand Prix’et er der endda ekstra grund til at danse i måneskin, da flere af barerne har fortolket deres helt egen cocktail efter gamle Melodi Grand Prix-klassikere.

Fortolkede klassikere:

Fabrikken: Smuk som et stjerneskud

Andy’s: Cliche Lovesong

Heidis Bier Bar: To lys på et bord

Sprutten: Skibet skal sejle i nat

LA Bar: Der står et billede af dig på mit bord

Den Nordiske Ambassade: Vi maler byen rød

Hornsleth: Disco Tango

Guldhornene: Boom Boom

Melodi Grand Prix i Jomfru Ane Gade:

Udover de farverige drinks, så er der også flere andre festlige Melodi Grand Prix-arrangementer i Gaden, som er værd at tjekke ud.

25. januar – 8. februar:
Gin Prix, Fire luksusgin med tonic for 150 kr. på LA Bar.

7. februar:
Bingo på Heidi’s Bier Bar – MGP Quiz på Guldhornene (kl. 21)

8. februar:
MGP Beer Pong på Heidi’s Bier Bar (kl. 21)

MGP Kahoot på Fabrikken (kl. 21)

9. februar:
Karaoke Grand Prix Edition på Fabrikken (kl. 22)

10. februar:
Melodi Grand Prix klassikere hele natten på Fabrikken

10. februar:
MGP live på storskærm på Heidi’s Bier Bar kl. 20.

Grand prix Afterparty på Heidi’s (efter finalen i Gigantium)

10. februar:
Live Melodi Grand Prix musik på Andy’s

Du kan se det fulde program for byaktiviteterne her.