Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Svært ved at holde på vandet?: Aalborg Fysioterapi kan hjælpe dig

Af Redaktionen

Oplever du frygt for ikke at kunne holde på vandet, når du er en tur på trampolinen, løber en tur, løfter eller udføre andre fysiske aktiviteter?

Eller har du tendens til pludselig og kraftig tissetrang, og når du ikke altid på toilettet helt i tide?

Så er du ikke alene. Næsten 500.000 danskere har problemer med at holde på vandet, men kun omkring en fjerdedel søger hjælp for det.

Urininkontinens, som tilstanden også kaldes, er desværre stadig et tabu område, selvom det er en problemstilling mange har.

Heldigvis skal der ofte ikke de store forandringer til for at forbedre situationen betydeligt.

Fysioterapeuterne Kasper Overgaard Bjarnskov og Caroline Linder fra Aalborg Fysioterapi vil gerne hjælpe med til at nedbryde dette tabuområde og hjælpe folk til en bedre livskvalitet og mindske frygten for at være “utætte”.

Meget kan gøres for at forebygge og forbedre

Cirka hver tredje kvinde over 45 år har problemer, og kvinderne står ikke alene.

Mange mænd kender også til problematikken med efterdryp ved toiletbesøg, svært ved at tømme blæren samt forstyrret nattesøvn på grund af tissetrang.

Kasper og Caroline arbejder ved Underlivsklinikken hos Aalborg Fysioterapi og er begge fysioterapeuter med speciale inden for inkontinens, også kaldet GynObs fysioterapeuter.

“Vi oplever desværre i vores arbejdsdag, at mange har gået unødigt længe med deres inkontinens problematik, før de søger hjælp.

Og ligesom så meget andet får man hurtigere styr på problematikken, jo før man henvender sig,” forklarer Kasper.

Selvom forekomsten af urininkontinens er stigende med alderen, så er det en fejlagtig misforståelse, at inkontinens er en naturlig følgedel af aldringsprocessen.

Der kan gøres meget for at forebygge og forbedre urininkontinens. Løsningen er ikke at fokusere på symptomerne alene i form af større bind/trusseindlæg, men at tage fat om selve årsagen til inkontinens.

Kasper og Caroline står klar til at hjælpe

Behandlingen mod inkontinens er i mange tilfælde simpel og uden smerter eller negative bivirkninger.

Der er derfor ingen grund til at være bange eller tilbageholden med at søge professionel hjælp.

Udover en grundig undersøgelse så vil det typiske forløb indebære vejledning, bækkenbundstræning, blæretræning, udspænding af bækkenbund og bækken relateret muskler samt evt. behandling.

Selvom bækkenbundstræning i sig selv virker simpelt, er det svært for mange at aktivere (knibe) eller afspænde deres bækkenbund.

Flere undersøgelser har vist at ca. 50% med inkontinens ikke kan fange/mærke deres bækkenbund, og derved ikke får effekt af bækkenbundstræning på egen hånd.

Hjælp mod inkontinens:

– Søg hjælp ved praktiserende læge, der kan lave en henvisning til GynOns fysioterapeut

– Bækkenbundstræning

– Vejledning om væskeindtag og toiletvaner

– Blæretræning

– Bækkenbundsudspænding

– Træning og spænding af bækken relateret muskulatur

De har behov for specialiseret hjælp og evt. hjælpemidler for at skabe en effektiv træning og/eller afspænding af bækkenbundsmuskulaturen.

Dette kan Kasper og Caroline hjælpe med i Underlivsklinikken.

“Mange af vores kunder udtrykker efter et forløb en frustration over, at de ikke havde henvendt sig for længe siden, nu hvor de mærker de positive konsekvenser ved at få afhjulpet deres inkontinens problematik med ofte simple, men effektive tiltag,” fortæller Caroline.

Faktisk viser studier, at dem som søger aktiv hjælp og gør en indsats, øger deres sandsynlighed for at afhjælpe deres inkontinens med en faktor på otte gange i forhold til at lade det stå til.

“Uvidenhed og tabusering omkring urininkontinens er desværre fortsat aktuelt i dagens Danmark, og det håber vi at kunne gøre vores del til at nedbryde samt at dele budskabet om, at der er hjælp at hente,” siger Caroline afslutningsvis.

Book en konsultation hos Aalborg Fysioterapi her.

Del artikel

Andre læser også