Aalborg i 1200 år: Kom på byvandring gennem historien

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I år er det (cirka deromkring) 1200 år siden, at Aalborg opstod ved bredden af Østerå. I hvert fald hvis man tager udgangspunkt i de ældste fund, der indtil videre er gjort.

Dét synes Aalborg Historiske Museum skal fejres – og det bliver det med en særlig byvandring, hvor du kan komme med på tur gennem hele byens (mindst) 1200 år lange liv.

Her vil de største highlights blive præsenteret; lige fra byens spændende og til tider dramatiske historie.

Du får fortællinger om oprør, krige, henrettelser og andre højdramatiske begivenheder, men du kommer også forbi mere fredelige steder, som for eksempel den store købmand Jens Bangs helt enestående stenhus, der stod færdigbygget i 1624.

Det var et imponerede bygningsværk, som sammen med kirketårnene tegnede byens skyline i renæssancen.

På tur gennem historien

Turen går også til Helligåndsklosteret, der er et af Danmarks mest velbevarede middelalderklostre; Budolfi Kirke, hvis ældste dele er fra 1300-tallet; Aalborghus Slot, der blev opført af Christian 3. i 1539-53; Vesterbro, der betegnes som Danmarks flotteste funkisgade – og ikke mindst til den nye havnefront, som ligger der, hvor byens rygende skorstene og industri lå for ikke ret mange år siden.

Aalborg gennem 1200 år tager dig til i alt ti forskellige steder, som alle på hver sin måde har været med til at forme Aalborg. Her har du rig mulighed for at blive klogere på din yndlingsby – uanset om du er tilflytter … eller har boet her i 1200 år.

Byvandringen varer ca. 1,5 time, og billetprisen er 85 kr.

Du køber billet via dette link.