Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Over 5.000 kvadratmeter: Nu går stort byggeri i gang i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Forsyning
Foto: Aalborg Forsyning

Onsdag blev første spadestik taget til byggeriet af Aalborg Forsynings nye driftscenter på Gasværksvej 24. Her skal cirka 80 driftsmedarbejdere på tværs af Aalborg Forsyning samles i ét fælles driftscenter.

Hidtil har driftsmedarbejderne fra vand, varme, gas, kloak og køl samt lageret været spredt på fire adresser i Aalborg, men i 2024 bliver de altså samlet på Gasværksvej.

Det skriver Aalborg Forsyning i en pressemeddelelse.

En stor dag for alle parter

Det var borgmester Thomas Kastrup-Larsen, bestyrelsesformand for Aalborg Forsyning, Per Clausen, og administrerende direktør i Aalborg Forsyning, Søren Gais Kjeldsen, der stak spaderne i jorden for symbolsk at markere, at nu går byggeriet af det 5.000 kvadratmeter store driftscenter i gang.

”Det er en rigtig stor dag, for med dette første spadestik markerer vi også, at vi har skabt en ny og optimal struktur på forsyningsområdet med et multiforsyningsselskab, der skal sikre stærke samarbejdsforbindelser på tværs af forsyningsarterne og en mere grøn forsyning,” sagde borgmester Thomas Kastrup Larsen til de omkring 100 mennesker, der var mødt frem for at fejre første spadestik.

Thomas Kastrup-Larsen håber, at Aalborg Forsynings nye driftscenter bliver en af de bedste arbejdspladser i Aalborg:

”Jeg er i hvert fald sikker på, at det bliver en rigtig spændende arbejdsplads, og at det også vil betyde, at vi får en så effektiv drift som muligt, så forbrugerne i Aalborg kan få de bedst mulige priser.”

Over 5.000 kvadratmeter: Nu går stort byggeri i gang i Aalborg
Foto: Aalborg Forsyning

Brug af miljømærkede materialer

Det nye driftscenters indretning er bl.a. blevet besluttet på workshops med medarbejderne, og derud-over har Aalborg Forsyning valgt, at det nye byggeri skal certificeres efter byggestandarden DGNB Guld.

Det betyder bl.a., at der til byggeriet bliver brugt miljømærkede materialer og fundamenter, terrændæk og slidlag af CO2-reduceret beton, og på facaden kommer lameller af træ fra ansvarlig skovdrift. Byggema-terialer og konstruktionsløsninger vil desuden blive udvalgt på baggrund af livscyklusberegninger.

”Målet er, at vi skaber en attraktiv arbejdsplads, hvor arbejdsmiljøet er i top, hvor samarbejdet på tværs kan blomstre, og hvor vi kan sikre en fortsat effektiv drift,” sagde Per Clausen, bestyrelsesformand for Aal-borg Forsyning. Han kunne også fortælle, at gasværkets historie på adressen går helt tilbage til 1904, hvor et nyt bygasværk blev indviet:

”Det er jo ikke, fordi det er nyt, at medarbejderne, der arbejder i driften, samarbejder. Faktisk har vand og bygas samarbejdet siden 1853, hvor de første ledninger blev lagt i jorden. Men jeg er sikker på, at samarbejdet bliver styrket, når alle er på samme adresse,” sagde Per Clausen.

Det nye driftscenter kommer til at bestå af værksteder, kontorer og lager, og skal stå færdigt i sommeren 2024. Byggefirmaet HP Byg er totalentreprenør på byggeriet, som udføres i samarbejde med tre aalbor-gensiske rådgivningsvirksomheder: Arkinord, By+Land samt Frandsen & Søndergaard, mens COWI er byg-herrerådgiver.

Del artikel

Andre læser også