Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Perfekt til ferien: Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum klar med nyt tiltag til børn

Af Emil Kjær Jørgensen

Sommerferie er meget andet end sol, strand og is i massevis.

Det er nemlig også en unik mulighed for at dykke ned i de mange fantastiske kulturinstitutioner i Danmark, som bare venter på at blive udforsket.

En af af vores absolutte favoritdestinationer her i byen er Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum i Vestbyen.

Museet er et sandt slaraffenland for både store og små, og man kan opleve alt lige fra store jetfly, våben, motorcykler, kanoner, militærkøretøjer, uniformer og særudstillinger på nærmeste hold.

Og nu bliver det snart endnu sjovere for børnene at gå rundt i de historiske omgivelser.

I samarbejde med en iværksættergruppe fra Aalborg Universitet, BE-RET, er man klar med sommerens helt store satsning.

Man har nemlig lavet et helt nyt og kreativt børnespor i museets udstilling.

Perfekt til ferien: Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum klar med nyt tiltag til børn

Det kan børnene glæde sig til

Børnesporet går i alt sin enkelthed ud på at formidle dansk 2. verdenskrigshistorie til børnene, der besøger Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum.

Når børnene ankommer til museet, får de udleveret et hæfte – der er formet som en kuffert – som guider dem rundt i museets udstillinger og stiller både reflekterende spørgsmål, men også spørgsmål til, hvad børnene kan se i udstillingen.

Børnene skal på en rejse tilbage i tiden med det fiktive søskendepar Gerda og Ole, der vil fortælle børnene om Danmarks rolle under 2. verdenskrig.

Gennem hæftet har børnene mulighed for at skrive deres navn i morsekode, farvelægge en uniform, hjælpe en modstandsmand med at lede efter de ting, han skal bruge, samt tegne ting de elsker, og selv pakker, når de skal rejse.

Hæftet er altså interaktivt og lægger op til refleksion blandt både børn og voksne.

Perfekt til ferien: Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum klar med nyt tiltag til børn

Hæftet er helt gratis, og det henvender sig primært til børn i alderen 7-13 år, men går man sammen med en forældre eller bedsteforældre, kan man sagtens følge sporet og få en masse ud af det, selvom man er under 7 år.

Ideen til børnesporet er udtænkt af BE-RET, en start-up virksomhed fra Aalborg Universitet.

BE-RET består af Cecilie Knop Lund, der har illustreret hæftet, Rasmus Szast, der i samarbejde med det trejde medlem, Ditte Diana Grøndal Hansen, har skrevet teksterne og lavet research omkring materialet i udstillingerne.

Børnesporet er allerede frit tilgængeligt på museet, og det er altså helt gratis at gå på opdagelse med Børnesporet, når entréen først er betalt.

Perfekt til ferien: Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum klar med nyt tiltag til børn

Oplev museet fra mobilen

Jamen skal de voksne bare gå rundt og kede sig imens?

Det får man slet ikke tid til. Udover at fordybe sig i de fantastiske udstillinger om det danske forsvars historie, så kan du nemlig også opleve museet direkte fra din mobil.

Aalborg Forsvars – og Garnisonsmuseum har nemlig sluppet de gode fortællinger fra i den smarte app Useeum, som du kan downloade helt gratis – og dernæst søge på “Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum”.

Når du går rundt i de fascinerende udstillinger, skal du blot holde øje med USEEUM-logoet, og så kan du ellers finde videoklip, lydoptagelser mv., som fortæller indgående om det pågældende emne.

Perfekt til ferien: Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum klar med nyt tiltag til børn

Oplev et vaskeægte F-16 fly

Aalborg Forsvars – og Garnisonsmuseum har åbent alle dage hele sommeren, og udover at dykke ned i udstillinger om alle grene af det danske forsvar, opleve den historiske kæmpehangar bygget under Anden Verdenskrig og de mange fantastiske køretøjer, så er man klar med noget af en nyhed denne sommer.

Fra 27. juni til 1. august kan du opleve intet mindre end et F-16 fly på museet. Det kommer til at finde plads ved siden af Leopard 1’eren – som netop er det, som Danmark kan levere til Ukraine i krigen mod Rusland.

Entréen er 80 kr. for voksne og 40 kr. for børn.

Du finder Aalborg Forsvars – og Garnisonsmuseum på Skydebanevej 22, og de har åbent alle dage fra 10-17 (1/7-31/8)

Du finder mere info her.

Del artikel

Andre læser også