Aalborg-forskere vil revolutionere branche: Grøntsager skal vaccineres

Skrevet af: Michael Qureshi

Rester fundet af sprøjtegifte i grøntsager er mangedoblet gennem de seneste syv år.

Det er et alvorligt problem for fødevarebranchen, og der arbejdes hele tiden på at finde løsningen på at reducere nødvendigheden for sprøjtegifte.

Måske opfindes den løsning lige her i Aalborg, og kan potentielt revolutionere en global branche.

Vacciner til korn og grøntsager

DR Nordjylland skriver onsdag, at et forskningsprojekt på Aalborg Universitet går ud på, at man vil udvikle vacciner til korn og grøntsager.

“På samme måde som mange smitsomme sygdomme først blev et alvorligt problem hos mennesker, da vi begyndte at flytte sammen i byer, så repræsenterer en kartoffelmark et land af mælk og honning for kartoffelskimmel med så mange ens planter på samme sted.

Derfor er det helt centralt at kunne kontrollere vigtige plantesygdomme i produktionen af fødevarer,” siger professor Kåre Lehmann Nielsen fra Institut for Kemi og Biovidenskab ved Aalborg Universitet.

Formålet er at reducere mængden af sprøjtegift og på den måde sikre fødevaresikkerheden på verdensplan.

Fond støtter forskning med over en million kroner

Projektet bliver finansieret af Villum Fonden, der har bevilget 1,2 millioner kroner til forskningen over de næste to år.

I 2016 viste en rapport fra Fødevarestyrelsen, at der var fundet rester af sprøjtegift i 27% af de testede grøntsager.

I en af danskernes favoritter, agurken, blev der fundet spor efter sprøjtegift i 68 procent af tilfældene. I mange tilfælde opdagede myndighederne mere end én sprøjtegift per agurk.

Adventskonkurrence: Vind nytårsmenu fra Tabu til 4 personer

Skrevet af: Michael Qureshi

Så er det 2. advent i december, og det er tid til endnu en adventskonkurrence.

Denne gang kigger vi mod nytårsaften, som mange er ved at få helt styr på i den her periode. Vi har allieret os med Restaurant Tabu, kendt som en af Aalborg og Nordjyllands allerbedste restauranter.

I samarbejde med Restaurant Tabu i Vesterå udlodder vi deres lækre nytårsmenu til 4 kuverter. En samlet præmie på 2000 kr.

Hvis du ikke allerede har bestilt nytårsmenuen, så er det også værd at overveje at booke nytårsmenuen fra Tabu allerede. Så kan du altid supplere med de 4 kuverter, hvis du er den heldige vinder.

Her er Tabus nytårsmenu

Her kan du læse om Nytårsmenuen 2019/2020 på Restaurant Tabu.

Tá Tabu med hjem i jeres køkken nytårsaften!
Vi har sammensat 8 serveringer med kvalitetsprodukter fra det Nordjyske spisekammer.
Vi har forberedt det meste for jer – I skal blot lægge sidste hånd på retterne & anrette dem.

Menuen kommer med en udførlig fremgangsmåde & kan downloades via vores hjemmeside www.ta-bu.dk

Årets nytårsmenu er som følgende:

Snacks til Dronningens nytårstale

“En tur rundt i det Nordjyske”
Hengemte tomater med tørret dild
Sprøde kartofler med creme af estragon & eddikepulver
Hjemmelavet pølse fra Rosenbeck i Dronninglund med remoulade

Vores bagværk & Gårdmejeriet Sønderhaven
Surdejsbrød med kærnet smør

Torsk fra Vestkysten
Vesterhavstorsk med jordskokkecreme
Vinaigrette med fermenteret jordskok, purløg, hasselnød & æblemost

Wagyu fra Struer
Terrin af Wagyu kvæg fra Struer med selleripuré, syltede champignoner, sauce med selleri, persilleolie & sennepskorn

Krogmodnet Ribeye af okse
Med løgchutney, kålrabi, oksesauce & små kartofler

Æbler fra Anhøj
Saltet karamelmousse med æblepure, æblesorbet, sprød vaffel & karamelsauce

Pris pr. person
Kr. 500,-

Sælges i pakker af 2, 4, 6 & 8 personer

Hvis I bliver over 8 personer, bestilles der blot yderligere op til det antal, I er.

Vi har lavet et par matchende vintilbud til jer, som I kan vælge som tillæg under bestillingen.

Bestil den lige her

Konkurrence

Vind nytårsmenu for 4 personer fra Restaurant Tabu

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebook-side
Skriv mindst en du vil fejre nytår med

Forbudt for børn: Vovet juleshow kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Christopher Thomsen // fotojyden.dk
Foto: Christopher Thomsen // fotojyden.dk

Hvis man er til frækkere ting end Tinka og Kongespillet, så bør man overveje Cabaresque’s The Yule Show 2019.

På onsdag d. 11. december og torsdag d. 12. december kommer det vovede jule-show til Teater Nordkraft i Aalborg.

Burlesque show er kendt for at være frækt, erotisk, pirrende og lige på grænsen. Her kombinerer man det så med cabaret med jule-tema.

Publikum ved derfor aldrig 100% hvad, de går ind til, også selvom de har set showet før.

Cabaresque’s The Yule Show 2019 er det sjette julebaserede burlesque show, som har etableret sig som en fornøjelig og forførende tradition hos Cabaresques stampublikum over hele landet.

Showet er strengt forbudt for folk under 18 år.

Foto: Cabaresque

Få lunet kinderne

Showet er en “burlesque julestue for voksne”, hvor man kan træde indenfor i varmen, smide nissehuen og få lunet kinderne til vaskeægte vinter-burlesque!

Kom og oplev lokale såvel internationale burlesqueartister, der alle står klar til at forføre jer direkte ind i et pirrende univers med det allerbedste af burlesque!

Showet er sat sammen af en række acts styret af en konferencier, og publikum kan forvente alt fra klassisk burlesque til nycirkus, akrobatisk varieté, neo-burlesque og live-sang.

Cabaresque’s The Yule Show 2019 finder sted på Teater Nordkraft, onsdag og torsdag den 11.  og 12. december kl. 20:00.

Billetterne koster 205 kr. – og man kan købe dem via dette link

Så skal der bestilles: Her er de bedste nytårsmenuer i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

Info: Denne artikel indeholder reklamelinks – stederne på listen har betalt for at få deres booking informationer med i artiklen. 

Julefrokosterne er på sit højeste, og juleaften nærmer sig med hastige skridt.

Men vi ved jo alle, at nytårsaften pludselig også pludselig står der. Hvis du ikke har fået styr på nytårsmenuen endnu, så har vi samlet det bedste overblik over gode nytårsmenuer i Aalborg.

Det er både ud af huset og nogle også på selve restauranterne.

Denne liste går A til Å

Alimentum

NYTÅRSMENU

Ud af huset
“En go’ start”
Snacks i 3 servering
Sprød kyllingskind – Mousse – Malt Syltet kartoffel – Taskekrabbe – Ørredrogn Knoldselleri – Remoulade – Urter

Surdejsbrød & smør fra Ingstrup mejeri

Forret

Alimentums nytårstorsk
Hø-røget torskeryg, rødbeder, friteret kapers, vagtelæg, kartoffel aioli & sennepssalat

Mellemret

Gravad okse, “kimchee” mayo, hjertesalat & Klosterost

Hovedret

Label Rouge perlehøne, fermenteret asparges aromatiske urter, blanquette, flødekartofler & frisk trøffel

Dessert

Mørk chokoladeis med indlæg af skovmærkesorbet, sprød gulerodskage & kandiseret havesyre

Tilkøb

10 gr. Baerii Caviar, 2 stk. surdejs æbleskiver & creme fraiche
275 kr. (måske nok til 2)
Madeleines, fransk nougat, kransekage & skumfiduser med citronverbena Sødt til kaffen 100 kr. pr. person
Vinbutikken
Alimentums vinkælder er åben, hvor der er klargjort vinpakker tilpasset menuen og jeres ønsker. Vores sommelier giver gerne gode råd.

Pris 400 kr. pr. person
Skal bestilles på kontakt@restautant-alimentum.dk inden d. 23/12-19

Vejledning medfølger
Afhentning og betaling sker på Alimentum d. 31/12-19 fra kl. 11-14 Ved betaling med gebyr-pålagte kreditkort tillægges omkostningerne.

Bistro V

V – NYTÅRSMENU 2019

Nytårs menuen kan bestilles helt ned til 2 personer.
bestilles senest 2 dage før nytår.

Udførlig vejledning med billleder medfølger.

Husk at få oplyst afhentningstidspunkt. Det er muligt at afhente.
12.00 -12.30 -13.00 -13.30 -14.00 -14.30 – 15.00
menuerne

kan bestilles både I Aalborg og Hjørring

Begrænset antal

TAKE AWAY

“NYTÅRS MENU”2019

RØGET LAKS FRA HYTTELS MED

PURLØGSMAYONNAISE, URTER HYTTEOST, KAPERS, RØDLØG & MALT

***

DANSK OKSEMØRBRAD MED KARTOFFEL I BUTTERDEJ, SELLERIPURÈ, SALTBAGT SELLERI, SYLTEDE LØG & TRØFFELSAUCE

***

MØRKCHOKOLADE MOUSSE MED , KIRSEBÆR, KARAMEL, MANDLER & MARENGS

INKL. BRØD 295,-

UDVALG AF OSTE, KNÆKBRØD & KOMPOT 50,-

FRISTENDE TILVALG

Start med Snacks & dip til boblerne pr. person 45,-1⁄2 hummer, citron og mayonnaise 195,- Østers med citron og viniagrette pr. stk. 25,- Hjemmelavede petit four 3 stk. 25,- Kransekagehorn pr. stk. 25,- Hjemmelaves flødebolle pr. stk . 20,- Vendia brød lys eller mørk stk. 40,-

Udvalg af oste med knækbrød og konpot 50.- Natmad: Pølser, ost, oliven & brød pr. person 85,-

DET ANBEFALER VI TIL MADEN

Før maden ”Cuvée Royale Brut – Plletier 90,- Til fisk 2018 Grüner Veltliner – Krems 125,-
Til kødet 2016 Barbera- Reverdito 120,-
Til desserten NV. Spumante – Valsé (75cl) 85 Til kl. 24.00 Champagne Brut – Charpentier 230,- Hele aftenen Vendia øl fra 30,-
2 l Vendia øl i patentflaske 120,- (Flasken 80,-)

DELIEN ANBEFALER

Frisk bagt Vendia brød Udvalg af oste
Vendia chokolader Vendia Kaffe
Vendia The Peberbidder
Vendia Spegepølser Færdigretter (Tømmermandsmad) Røget andebryst
Vine
Øl
Saft
Glas
Porcelæn

Tlf.: 98 16 40 00 mail: aalborg@v-bistro.dk

Brdr. Price

BRDR. PRICES NYTÅRSMENU 2019/20

BOBLER & SNACKS
Sprøde jomfruhummerhaler med bisque-mayo.
Iberico skinke.
Sprøde kyllingechips med svampemayo.
N.V. Blanc de Blanc 1. Cru, De Saint Gall, Champagne

FORRET
Carpaccio af krondyr med estragon, hasselnødder, ristet løg og Baerii Caviar fra ”ROGN”. 
2014 Signature Pinot Gris, King Estate, Oregon

MELLEMRET
Stegt havtaske med skaldyrssky og brunet smør samt vintersalat og croutons.
2017 Saint Aubin V.V. Domaine Roux

OPFRISKER
Lime, rom og sort peber.

HOVEDRET
Stegt oksemørbrad fra Kildegaarden serveres med variation af jordskokker, pommes fondant og trøffelsauce med syltede brombær. 
2015 Chateauneuf-du-Pape, Cote de l´Ange

DESSERT 
Brdr. Prices nytårsdessert med Valrhona chokolade.
2007 Colheita Port, Santa Eufemia

NYTÅRSKRANSEKAGE
Kaffe

Vi runder nytårsaften af med kaffe og kransekage kl. 23-23.30.

NYTÅRSMENU PER PERSON KR. 895
Inkl. bobler & kaffe

VINMENU PER PERSON KR. 695
Inkl. Mineralvand

Vi gør opmærksom på, at nytårsmenuen skal købes på forhånd.

KØB BILLET HER / BUY TICKETS HERE

For mere info skriv til info.aalborg@brdr-price.dk eller besøg https://brdr-price.dk/aalborg

Cafeministeriet

5 serveringer – appetizer, 3 lækre retter samt chokolade til kaffen:
355,- pr. person.

Appetizer:
The Golden Nugget”
Luksus “nugget” med soufflé af kyllingebryst, sprøde serrano bidder og timian. Serveret med spicy mango salat og hjemmelavet barbeque hotsauce.

Forret:
Koldrøget laks på “Æg Royale” med trøffel og spinat, toppet med friskost, dild og sprødt rugbrød.
Hertil sprøde radisser, salater og grøn urteolie.

Hovedret:
Bøf skåret af kalvefilet. Serveret med saltbagt selleri med crust af grønne urter og hasselnødder.  Hertil bagte gulerødder, pebersauce med cognac og grøn madagascarpeber samt små kartofler vendt i sesam smør og timian.

Dessert:
Berry Splash Oreo Cheesecake.
Ministeriets klassiske cheesecake i nytårsklæder..
Cheesecake på sprød bund af knuste Oreos. Serveret med hindbærpuré, sprød hvid chokolade, små hindbær marengstoppe med lakrids samt syltede blåbær og mynte.

Til kaffen:
hjemmebagte biscotti – mørk chokoladetrøffel med chili – sprøde toppe med macadamia og kirsebær.

Bestilling inden 16 dec: Kr. 355,- pr. person
Bestilling efter den 16 dec. Kr. 385,- pr. person

Børnemenu ( til børn op til 12 år )
Forret:
Rejecocktail, med rejer, salat, tomat, agurk og hjemmelavet dressing.

Hovedret:
“Byg selv” Burger: Grillet oksebøf  – brioche burgerbolle – agurk -tomat – salat – cheddarost – bacon – mayonnaise samt pommes frites.

Dessert:
Berry Splash Oreo cheesecake.
Ministeriets klassiske cheesecake i nytårsklæder..
Cheesecake på sprød bund af knuste Oreos. Serveret med hindbærpuré, sprød hvid chokolade, små hindbær marengstoppe med lakrids samt syltede blåbær og mynte.

Pris pr. kuv. 185,-

Friskbagte økologiske surdejsbrød kr. 25,- pr. stk kan købes på stedet, så længe lager haves.

Menuen kan bestilles indtil den 28 dec. kl. 14 eller så længe lager haves.

Menuen skal afhentes 31 december 2019 mellem kl. 11.00 og 13.00 hvor vi byder på et glas med bobler.

Med menuen følger udførlig og enkel beskrivelse til hver enkelt ret.

Brød er ikke inkluderet i menuen men kan købes på stedet så længe lager haves.

Minimum 4 personer, bestilling og antal er bindende og kan ikke ændres.

Bestil din nytårsmenu på: reservation@cafeministeriet.dk eller tlf: 98194050

Fandanko

SNACK TIL NYTÅRSTALEN

  • Sprød Wonton med tigerrejer og urter. Hertil sort peber-mayo
  • Kræmmerhus med Karl Johan mousse og karamelliseret sesam
  • Saltede Macadamianødder

Forret 
Nytårstorsk toppet med rødbede, bacon og hampefrø
Hertil cremet suppe på jordskok og urteolie
Nybagt surdejsbrød

Hovedret 
Tournedos af oksemørbrad med indbagt kartoffeltærte
Serveres med selleri og trøffelpure, Sous vide gulerødder med
grønt støv, urtefriterede østershatte og kraftig sauce med Shitaki svampe

Dessert 
Siciliansk citronkage med ”maltjord” og blodappelsinsorbet
Hertil granatæble samt lille kurv med mørk chokolademousse og puffet ”sølv”

4 retter – Pr. person kr. 379,00
Kan afhentes på FANDANKO d. 31/12 i tidsrummet 10.00-13.00
Ved bestilling på webshoppen, tilbyder vi gratis levering i Aalborg og Nørresundby

Børnemenu
Reduceret størrelse af nytårsmenuens hovedret og dessert
Tilbydes til børn under 12 år og ved samtidig køb af voksenmenuer
Pr. stk. kr. 199,00 

Kontakt på tlf.: 98162211

Fusion

Byd det nye år velkommen i elegante rammer sammen med 80 andre festklædte gæster, når Restaurant Fusion inviterer til nytårsgalla.

FUSION teamet sørger for en sublim nytårsmiddag samt nøje udvalgte vine til menuen.

Aftenen starter med velkomstbobler og snacks til Dronningens nytårstale på storskærm og efterfølgende en 6 retters nytårsmenu.

Menu

Snacks

Tamago – tobiko – kimchee

Macaron – foie gras

Kroket af Peking and

  1. Dansk yellowtail – hvid soja – caviar – ponzu
  2. Frisk kammusling – dashi – wasabisne
  3. Sort hummer – abalonesauce – kantareller
  4. Fransk due – brændt fløde – yuzu – foie gras
  5. Australsk wagyu – frisk trøffel – kimchee – koriander
  6. Citronfromage i nitrogen – karamelliseret, saltede nødder

​Kl. 24:00 skydes det nye år ind med champagne, imens man kan nyde udsigten til et herligt festfyrværkeri

Pris pr. person kr. 2020 kr.


Afterparty

Efter middagen er der lagt op til den store afterparty med DJ & Dans, hvor ikke spisende gæster selvfølgelig også er velkommen til at nyde deres super tilbud på bl.a. champagnepakker specielt sammensat i aftenens anledning.

Nytårs take away

Vælger man at holde nytårsaftenen i sit eget hjem, men gerne vil have samme menu som ovenstående, er det også muligt. Restaurant Fusion tilbyder i år 100 kuverter af deres gallamenu til take away udover deres populære nytårssushi.

LÆS MERE OM NYTÅRSAFTEN PÅ RESTAURANT FUSION HER.

Hotel Comwell Hvide Hus

Byd det nye år velkommen med nytårsfest hos Comwell Hvide Hus Aalborg.

Tirsdag Den 31. december 2019

  1. 15-17 Kaffe og kage for overnattende gæster
  2. 17.45 Cocktail og Dronningens nytårstale i Kilden
  3. 18.30 4-retters menu kreeret af vores dygtige kokke og serveret i Restaurant Vesterbro på 1. sal med udsigt til byens puls. Vores sommerlier har sammensat en lækker vinmenu tilpasset retterne
  4. 23.00 Aftenskaffe og sødt serveres i Bar V på stueplan
  5. 23.50 Vi serverer champagne
  6. 24.00 Nyd Aalborgs fyrværkeri fra hotellets terrasse

Venligst bemærk, at det er min. 2 personers borde.

Priser 

Helaftensarrangement med drikkevarer – 1.395 kr. pr. person.

Overnatning i delt dobbeltværelse med eftermiddagskaffe og kage den 31/12 samt morgenbuffet den 1/1 – 400 kr. pr. person.

WINE AND DINE AT CHEFS TABLE! kl. 17.45 – 02.00 

Også i år tilbyder de, som noget helt eksklusivt, deres Panorama Lounge med egen pejs og vinduer vendt mod både nord og vest! Du får en unik mulighed for at blive kræset om af din personlige kok og tjener hele aftenen med kaviar, cocktails og champagne!

Bordet er til max. 20 personer.

Kontakt restaurantchef Jeanette Olsen på jol@comwell.dk for at høre mere.

Pris for bordet inkl. overnatning: 45.000 kr.

Eksklusivt nytårsarrangement med udsigt fra 15. sal

Reservér på tlf.: 98 13 84 00 eller på mail: hotel.aalborg@comwell.dk

Læs mere om Hvide Hus her

 La Locanda

Snacks
Grissini, paté di prosciutto al tartufo Schiacciatine alle erbe, olive e pesto al basilicoHjemmebagte grissini, med skinkepaté tilsmagt med trøffelKnækbrød med krydderier, oliven og basilikumpesto

Antipasto / Forret
Merluzzo, nero di seppia, fantasia di barbabietole, mele in carpioneRimmet torsk, blæk, fantasi af beder, æbler i ”Carpione”

* Piatto di mezzo / Mellemret
Risotto alla crema di scampi
Klassisk risotto med jomfruhummerbisque og jomfruhummerkød

Secondo / Hovedret
Stinco di manzo, patate, parmiggiano, tartufo, sedano rapa e meleBraiseret kalveskank, kartoffel og trøffel, selleri med æble

** Formaggi / OstFormaggi misti con composta di mela cotognaItaliensk ostetallerken med kvædekompot

Dessert
Torta ai cioccolati e profumo di arancia, gelato al cioccolato bianco e zenzeroChokoladekage med duft af appelsin, hvid chokoladeis med ingefær

PRIS Kr. 375,- (3 retter + appetizer)
* TILKOBING AF RISOTTO Kr. 85,-
** TILKOBING AF OST Kr. 65,-
VED KØB AF FULD MENU (Min. 4 kuverter) FÅS 1 FLASKE SPUMANTE

Min. Bestilling 2 kuverter

Seneste bestilling mandag den 23.12.2019 Menu bestilles på: info@lalocanda.dk

Menu afhentes ved LA BOTTEGA Mandag den 30.12.2019 efter aftale
Tirsdag den 31.12.2019 mellem kl. 12.00 og kl. 14.30

Foto: Jimmy Bro Støvring

MEAT

Restaurant MEAT har igen i år sammensat en spændende menu med nogle velkendte klassikere fra menukortet samt lækre nye retter, der passer til temaet “nytår”.

De har haft for øje at skabe en menu, der er let at gå til, hvor størstedelen af arbejdet er lavet på forhånd.

Det kræves blot, at maden anrettes og bøfferne steges eller grilles.

tlf.: 98 10 35 00 mail: info@restaurantmeat.dk

Mortens Kro

Snacks 

Laksetatar med sød senneps creme- forårsløg og sort sesam

Rielette af and med kvæde pure, nødder og skalotteløg

Saltede mandler.

Røget kulmule fra Hanstholm røgeri

Med dildcreme, håndpillede rejer, fennikel,

ørredrogn og rugbrødschips.

Hummer salat

Af frisk kogt hummer med avokado, mango med bagte tomat rørt med basilikum mayo.

Grillet oksemørbrad i skiver 

serveres med estragoncreme, rødbede, tyttebær,

syltet skalotteløg og blå chips.

Konditor Fabien Chevreuils klassiker Gateau Marcel

af 72 % Valrhona chokolade serveret med chokolade flager,

Syltede abikoser og pisket hvidchokolade trøffel.

Kroens hjemmebagt brød samt lokal smør fra Aabybro.

Bestil din nytårs take away fra Mortens Kro her.

 

MUMS

Du skal kun bruge minimal tid til opvarmning og anretning af maden, så har du overskud til at nyde en aften i gode venners lag.

Røget Laks Grand Cru, råsyltet fennikel, dild mayo og rugbrødscrumble

Røget okeinderlår med purløgs mayo, syltet selleri og høvlet havgus

Oksemørbrad, pommes anna, rødbeder i balsamico, jordskokkepuré, hjemmesyltet skalotteløg og kraftig rødvinssauce.

Chokolade brownie, Summerbird vanilie is, hjemmelavet bærcoulis og grov hakket Summerbird Amber chokolade

Pris for 4 retter er kr. 375 kr.

Find informationer om bestilling her.

Nam x Applaus

Lad Applaus & Nam tilbyde en nem og lækker menu til din nytårsaften! Slip for indkøb og stress i køkkenet – de klarer maden. Menuen er lavet, så der kun kræves meget lidt tilberedning derhjemme.

OBS:  10% rabat hvis der bestilles inden 1. december 

4 SNACKS

Vaffel m. modnet skinke og trøffelcreme

”Kartoffelsandwich” m. rygeost, kapers og urter

Tataki tun m. yuzucreme og sesam

BBQ gris m. stikkelsbærsalsa og knas

Brød og smør

4 RETTER

Marmoreret fjerkræsterrine m. karl johan creme, chips, sennepskorn, salater og ponzu

Pocheret nytårstorsk m. hummerbisque, saltet mandler og urteolie

Bålrøget okse m. glaseret rødbeder, solbær, kartoffelfondant med kartoffelemulsion, knas og trøffelsauce

Mørk chokolademousse på sprød kiksebund m. passionscreme og knas på karamelliseret hasselnødder, marengs, tørret havtorn og skovsyre

tlf. Nam: 25 54 10 10 tlf. Applaus: 71 72 81 81

Prinses Juliana

Gastronomisk assistance nytårsaften

Prinses Julianas Take Away Nytårsmenu 2019

Forret:

Cremet hummerbisque serveret med bagt torsk, basquaise på tomat og fennikel, grøn olie og karse.

Hertil skibets lækre hjemmebagte surdejsbrød.

Mellemret

Terrin af andelår serveret med syrlig creme og bedebånd.

Hovedret:

Rosastegt oksemørbrad serveret med selleripuré, bagte jordskokker, puffet ris samt råmarineret tyttebær.
Hertil grov kartoffelmos og okseglace.

Dessert:

Panna cotta serveret med solbærcreme, krystalliseret mørk chokolade og blød karamel.

4 retters menu kr. 355,-

Mulighed for tilkøb af:

3 slags hjemmelavede chokolader

  1. 35,- pr. couv.

Bestilling senest d. 28/12 kl. 12.00 – booking link finder du her.

 Din bestilling skal afhentes på skibet den 31/12 2019 mellem kl. 11.00 og 13.00.

 (Husk at tjekke alt er i kassen) 

Bestilling og antal er bindende og kan ikke ændres.

Foto. Prinses Juliana

SanGiovanni

Nytårsmenu ud af huset 2019

Social Dining

De har sammensat en helt fantastisk nytårsmenu der består af flere små retter, som kan nydes henover aftnen – både kolde og lune i jeres eget tempo, det kalder de Social Dining.

De kolde retter består af:

  • Vores koldthævede surdejsbrød og hjemmelavet pesto
  • Lufttørret Parmaskinke og oliven
  • Porchetta krydret med salvie og hvidløg i tynde skiver med soltørrede tomater
  • Scampirejer marineret med hvidløg, chili og urter på tomat relish
  • Salat af plukket torsk med friske krydderurter
  • Grillet tun vendt i puré af brændte peberfrugter anrettet med pistaciecreme
  • “Bjælker” af 2 slags Norditalienske fastoste på komælk med syltede nødder

De lune retter består af:

  • “Arancini” friterede riskugler fyldt med svampe hertil parmesanmayo
  • Perlehønebryst stegt med rosmarin og hvidløg
  • Braiseret kalveskank med sauterede grove grøntsager
  • Bagt kartoffelpuré tilsmagt med friske krydderurter og toppet med parmesanost

Alt er anrettet i engangsemballage klar til at anrettet på jeres egne fade og tallerkner. Brødet er forbagt og skal bages færdig. Til de lune retter er der en vejledning med ift. opvarmning.

Kr. 299 kr. pr. pers. min 2. personer

De kan også bestille lidt mere…

Dessert:

  • Chokoladekage toppet med chokolademousse kr. 45,00 pr. stk.
  • Vores hjemmelavede italienske is – 500ml bægre kr. 65,00 pr. stk. – vi tilbyder vanilje, chokolade og pistacie
  • SanGiovannis Tira-Mi-Su – 1 bakke ca. 2 personer kr. 65,00

Pizza – alle kr. 85 kr. pr. stk.:

De har forbagt pizzaerne i vores Italienske stenovn så de er klar til færdigbagning.

  • 1 Tomat og bøffelmozzarella, basilikum
  • 2 Tomat, ost, skinke
  • 3 Tomat, ost, oksekød
  • 4 Tomat, ost, parmaskinke, rucola, parmesan
  • 5 Tomat, ost, Salsiccia forte (pepperoni fra Napoli)

Brød:

  • Ekstra surdejsbrød kr. 40,00 pr. stk.

Du bestiller det hele online på shop.sangiovanni.dk

Sidste bestilling den 27/12 (eller til der er udsolgt)

Menu afhentes d. 31. december mellem kl. 11.00 og 14.00 i vores Trattoria på hjørnet af Vesterbro & Vingårdsgade.

Foto: Jesper Thomasen

 

Scheelsminde

Forret

JOMFRUHUMMER

Terrin af jomfruhummer marmoreret i tørret tomat. Serveres med intens bisque på jomfruhummer og piment d’espelette, aromatisk dildolie og rød mizuna.

Mellemret

TEMPERERET VESTERHAVS-TORSK

Serveret med rødbeder sprød bacon og peberrod samt urter.

Hovedret

KALVEMØRBRAD

Grillet mørbrad af kalv. Hertil Pommes Anna lavet på brunet smør og trøffel, confiteret og flamberet løg, pure på alverdens svampe og fed morkelsauce med fløde 50%.

Dessert

CHOKOLADE

Brud af sticky brownie på 64% Manjari. Hertil Hertil en parfait på brændt chokolade og tonkabønnemed rosapeber, broken gel på grillet citrus og bergamotte hertil fromage af tonkabønne.

Pris pr. person

3 retters nytårsmenu kr. 395 kr.

Mellemret til nytårsmenuen kr. 95 kr.

AFHENTES 31/12, MELLEM KL. 10-14.

Bestil nytårsmenu her.

Nytårsmenu Scheelsminde. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 03.10.19

Simon’s

Simon’s har sammensat det bedste fra deres køkken, for at gøre årets sidste aften til en fest.

4 retter som alle er klargjort af deres kokke og kun skal varmes og anrettes.
Udførlig vejledning og billeder til anretning medfølger.

Bestil ned til 2 kuverter – Afhentes d. 31/12 kl. 10.00 – 12.00

Forret
Smørbagt kulmule og røget flæsk med karamelliseret rødbede og hønse veloute tilsmagt med Dijon sennep

Variation af koldhævet brød fra eget bageri og smør fra Vrejlev kloster med Blokhus sydesalt

Mellemret
Røget og tempereret andebryst med selleri pure, vilde vinter svampe og brombær gastrik

Hovedret
Helstegt oksemørbrad med timian, glaseret pastinakker og persillerødder

Pommes Anna og aromatisk rødvinssauce

Dessert
Lun og cremet fondant af mørk belgisk chokolade med sprøde ”kys”, hindbær coulis og mynte

400,- PR. KUVERT

Se mere om nytårsmenu’en på Simon’s her.

SMÆK

Hos SMÆK tilbydes nytårs take away som består af  en 3 retters med for 295,- pr. person.

Menu:
Karameliseret jordskokkesuppe m. bagt vesterhavsfisk, mandler, baconknas og urteolie.

-Grillet oksecuvette m. Pommes Anna, confiteret/grillet selleri, sellericreme, citrontimian, vesterhavsost og pebersauce.

Chokoladebar m. hvid chokolade creme, marengs & knas.

Brød og smør

Du kan bestille din nytårsmenu fra SMÆK her.

Textur x Struktur x Rævhede Naturprodukter

Nytårspakken 2019 – kr. 444,-

Snacks

Rævhede Skinke – Sprød malt – Sprøde sagochips –  Dip med sorte hvidløg

Brød & smør

Vores surdejsbrød & smør

Menuen

Torskeryg & cremet suppe med fermenteret ramsløg

Carpaccio af kryddermodnet okse med trøffel og ‘gulerodstatar’

Stegt Kronvildt fra Rævhede & sauce med varme krydderier

Callebaut Chokolade, karamel & passionsfrugt

Kransekage

Vores kransekage med appelsinnoter

Find informationer om bestilling her.

TABU

Vi har sammensat 8 serveringer med kvalitetsprodukter fra det Nordjyske spisekammer.
Vi har forberedt det meste for jer – I skal blot lægge sidste hånd på retterne & anrette dem.

Menuen kommer med en udførlig fremgangsmåde & kan downloades via vores hjemmeside www.ta-bu.dk

Årets nytårsmenu er som følgende:

Snacks til Dronningens nytårstale

“En tur rundt i det Nordjyske”
Hengemte tomater med tørret dild
Sprøde kartofler med creme af estragon & eddikepulver
Hjemmelavet pølse fra Rosenbeck i Dronninglund med remoulade

Vores bagværk & Gårdmejeriet Sønderhaven
Surdejsbrød med kærnet smør

Torsk fra Vestkysten
Vesterhavstorsk med jordskokkecreme
Vinaigrette med fermenteret jordskok, purløg, hasselnød & æblemost

Wagyu fra Struer
Terrin af Wagyu kvæg fra Struer med selleripuré, syltede champignoner, sauce med selleri, persilleolie & sennepskorn
Krogmodnet Ribeye af okse
Med løgchutney, kålrabi, oksesauce & små kartofler

Æbler fra Anhøj
Saltet karamelmousse med æblepure, æblesorbet, sprød vaffel & karamelsauce

Pris pr. person
Kr. 500,-
Sælges i pakker af 2, 4, 6 & 8 personer
Hvis I bliver over 8 personer, bestilles der blot yderligere op til det antal, I er.

Vi har lavet et par matchende vintilbud til jer, som I kan vælge som tillæg under bestillingen.

Man bestille nytårsmenuen her

Victors Madhus

Hos Victors Madhus er det som altid kvalitet til en fornuftig pris, der er på tavlen.

For 275 kr. får du et både nemt og lækkert nytår med en 3-retters menu – og du kan tilkøbe en lækker suppe med torsk for 90 kr.

Forret 

Torsk

Let pocheret torsk med sprød crumble af bacon, serveret med syrlige beder og purløgscreme stænket med cremet sauce på æggeblomme

Hovedret

Kalv & Gris

Rosastegt kalvemørbrad og terrin af grisekæber tilsmagt timian, serveret på kraftig svampepure med grillet confiteret kartoffel. Hertil urtecrumble, syltede bøgehatte og røget sauce

Dessert

Mørk chokoladebrownie

Serveret med lys chokolademousse og karamelcreme, hertil hengemte solbær og estragonsukker

Pris pr. person

3 retter Kr. 275, kr.

Mellemret (tilkøb)

Bisque på blåmusling serveret med purløgsolie og små syltede urter

Hertil stegt kammusling og dild

Kr. 90 kr. pr. person

Kontakt Victors Madhus på tlf.: 98 15 77 00 eller mail: info@victorsmadhus.dk

 

Nytårsmenu Victors. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 03.10.19