Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Laver vin til guld: Aalborg-firmaet Rare Wine leverer rekordregnskab

Af Michael Qureshi
Direktør Anders Børsen
Foto: Lange PR
Direktør Anders Børsen Foto: Lange PR

De nordjyske købmænd i Rare Wine og investeringsrådgiverne i søsterselskabet Rare Wine Invest har endnu engang formået at trylle kostbar vin, champagne og spiritus om til guld.

Således har selskaberne i seneste årsregnskab for første gang nået næsten en kvart milliard i omsætning.

Efterspørgslen efter de bedste vine, champagne og whisky tordner fortsat i vejret – både til luksusforbrug og investering.

Det har endnu engang smittet positivt af på engros-vinhandleren Rare Wine, investeringsselskabet Rare Wine Invest og søsterselskabet Dansk Toldoplag, hvor investorer toldfrit kan opbevare deres værdiflasker.

De tre selskaber er samlet under Rare Wine Holding (RWH ApS), der i regnskabsåret 2017/2018 nåede en årsomsætning på 245,6 millioner kroner og en bundlinje på 10,8 mio. kroner før skat.

Sammenligner man det netop afleverede årsregnskab med året før har de tre selskaber under Rare Wine Holding formået at løfte top og bund med hhv. 96 procent og 125 procent.

Laver vin til guld: Aalborg-firmaet Rare Wine leverer rekordregnskab

Vil løfte omsætningen til 400 mio. kr i næste regnskab

Og selskaberne med base i Aalborg Kommune ser ingen tegn på afmatning i markedet, hvorfor ledelsen i indeværende regnskabsår (2018/2019) forventer at kunne løfte omsætningen til 400 mio. kroner med en bundlinje på 20 mio. kroner.

“Vi har investeret ret massivt de sidste par år og bygget Skandinaviens første og eneste toldfrie opbevaringsmulighed for vinsamlere og -investorer.

Desuden har vi investeret i en væsentlig forøgelse af medarbejderstaben, så vi kan fortsætte væksten og opretholde en høj kvalitet i vores arbejde.

Alligevel har vi formået at løfte indtjeningen til et historisk højt niveau, og det er vi naturligvis godt tilfredse med.

Markedet har for alvor fået øjnene op for investeringsværdige vine, og de værdistigninger og afkast, vi ser, er noget af det, der er med til at drive vores forretning fremad,” siger adm. direktør i Rare Wine Invest, Anders Børsen.

Med et afkast på 32 procent de seneste tre år har vin outperformet enhver klassisk aktivklasse.

I samme periode har aktiemarkedet (MSCI Europe net returns) leveret et rundt nul.

Vin har leveret værdistigning på 240 procent på 15 år

Kigger man 15 år tilbage har vin leveret en værdistigning på hele 240 procent, mens aktier kun er steget med 116 procent.

I 2018 faldt aktiemarkedet tilmed 11 procent, hvor vinmarkedet til gengæld steg med 14 procent. Det er den højeste stigning i otte år og det tiende år i træk med positive afkast på vin.

Bordeaux har historisk set været højdespringeren, når det gælder værdistigninger, men de senere år er det især de fineste vine fra Bourgogne og Champagne, der tegner sig for de største stigninger,

“I Rare Wine er det typisk de absolut fineste og dermed også dyreste huse, kunderne beder os om at skaffe vine fra, men i Rare Wine Invest er det ikke nødvendigvis de klassiske huse, der leverer det største afkast for investorerne.

Derfor handler det i Rare Wine Invest om at rådgive kunderne til at investere i den vin, champagne eller spiritus, som kan levere de højeste værdistigninger.

Præcis ligesom på aktiemarkedet. Og her har Bourgogne og whisky på det seneste været de helt store vindere, mens fremtiden formentlig ligger i champagne,” kommenterer Anders Børsen.

Laver vin til guld: Aalborg-firmaet Rare Wine leverer rekordregnskab

Nordens største i handel med dyr vin og spiritus

Rare Wine og Rare Wine Invest er på få år vokset til i dag at være Nordens største, når det gælder handel med kostbar vin, champagne og spiritus.

Selskaberne ansætter i snit én ny medarbejder hver måned og forventer at være godt 30 ansatte inden udgangen af 2019.

Alene værdien af de flasker, som kunderne har investeret i og siden lagt på lager i det forseglede Dansk Toldoplag i Nordjylland, er gået fra 47,5 mio. kroner i 2017 til ultimo januar 2019 at ligge på 124,3 mio. kroner.

Antallet af flasker er i samme periode steget fra 47.200 til 74.200.

Den klassiske investor hos Rare Wine Invest råder typisk over en investeringsramme på 250.000 kroner, men selskabet har også kunder, der investerer helt ned til 50.000 kroner.

Den største investor ejer vin og champagne for knap 20 millioner kroner, der er en del af de flasker, der ligger forseglet hos Dansk Toldoplag.

Del artikel

Andre læser også