Aalborg-firma har succes i mange lande: Deres produkter er helt unikke

Skrevet af: Michael Qureshi
Søren Lübech, Jette Gudiksen (Thorkild Kristensen) og Susanne Lübech
Søren Lübech, Jette Gudiksen (Thorkild Kristensen) og Susanne Lübech

Hvad har en thailandsk skovhugger, en europæisk forretningsmand på Sri Lanka og et aalborgensisk iværksætter-par tilfælles?

De er alle en del af den spændende rejse, som virksomheden Lübech Living har været på siden 2008.

Bag den fremadstormende Aalborg-virksomhed, med hovedkontor i Aalborg SV, står parret Søren og Susanne Lübech.

De var blandt de allerførste i Danmark, der virkelig fokuserede på bæredygtighed, miljøet og sociale forhold i deres produkter.

Har givet genlyd internationalt 

Det har i den grad givet genlyd internationalt, hvor Lübech Living i dag eksporterer deres unikke produkter til hele verden, og samarbejder med partnere i lande som Sverige, USA, Polen, Korea og mange andre.

På bordet set nogle af Lübech Livings produkter

Når de er repræsenteret på internationale messer hives de ofte frem på de store scener som dansk design, der gør en forskel på verdensplan.

Søren Lübech startede med at forhandle det amerikanske brand Zodax, og fik hurtigt behov for flere hænder. Sørens hustru Susanne sagde sit gode job op for at blive en del af virksomheden.

Efter et par sæsoner kom de i kontakt med Vance Kitira, en thailandsk skovhugger. Han har gjort det til sit livsværk at udvikle rene og ikke sundhedsskadelige lys.

 

Han havde fået etableret et større internationalt navn med sit brand i eget navn. Lysene er fremstillet af fødevaregodkendt Paraffin, det samme rene og giftfrie materiale, som eksempelvis mejeristen bruger til at fremstille ostens skorpe.

Skader ikke indeklimaet som mange andre lys

Disse lys skader hverken indeklima eller helbreddet som de “almindelige” supermarkeds-lys gør med de såkaldte sodpartikler. I mediet Bolius kunne man bl.a. læse i november måned, at forskere advarede mod, at danskerne tænder alt for mange stearinlys.

“De første år af virksomheden var vi på messer med det store amerikanske brand Zodax. Men da vi introducerede Vance Kitira, var det de få kvadratmeter af standen med det thailandske mærke, der tiltrak størst opmærksomhed.

Så vi tog beslutningen, at vi ville satse på noget, der var helt specielt. Vores kolleger i branchen troede, at vi var bindegale, men vi så ligesom lyset i at gå en helt ny vej,” fortæller Søren Lübech om starten på succesen.

Lübech Living har også lavet en jule-kollektion af genbrugspapir

Kunne lave vandtæt genbrugspapir

Det tog for alvor fart, da de kom i kontakt med en europæisk forretningsmand på Sri Lanka.

“Han hævdede hårdnakket, at han kunne lave genbrugspapir, der var vandtæt. Og da vi fik nogle vareprøver sendt til Aalborg, så kunne vi jo se, at den var god nok.

På den her måde kunne vi skabe produkter som potter, vaser og fade håndlavet med genbrugspapir. Vi kunne kombinere de rå papirprodukter med latex for at gøre dem vandtætte. Overskudslagre med denim, træ samt gamle plastikflasker og plastikposer blev brugt i designprocessen.

Så vi fik skabt en nordisk kollektion, som virkelig tiltrak en masse opmærksomhed hurtigt,” forklarer Søren Lübech entusiastisk.

Med til at skabe arbejdspladser for kvinder på Sri Lanka

Samarbejdet med fabrikken er ligeledes en del af et kvindeprojekt på Sri Lanka. I et fiskerisamfund syd for storbyen Colombo, hvor en ekstra indkomst er hårdt tiltrængt, arbejder 300 stolte og dygtige kvinder enten hjemme eller på fabrikken med at fremstille de håndlavede livsstilsprodukter.

“Vi har faktisk gjort det sådan, at kvinderne får den samme pris per stk, uanset om de producerer tre eller 300 om ugen. Vi gør ingen forskel på den måde. Vi har givet dem muligheden for et fint job under nogle ordentlige forhold. Susanne rejser til Sri Lanka fire-fem gange om året for hele tiden at optimere tingene og sørge for, at de har det godt,” siger Søren Lübech.

Fra fabrikken i Sri Lanka

Fik vild respons på historien

Navnet OOhh er heller ikke tilfældigt.

“De første gange, når vi fortalte om projektet på internationale messer, fik vi responsen “Oohh” fra folk. Så vi satte os for at skabe produkter, der gav den respons med tanker på hele processen omkring produkterne. Vi er stolte af, at vi har været med til at skabe noget, der rent faktisk gør en forskel både for miljøet men også for en masse mennesker, som ikke er så priviligerede som os her i Danmark,” forklarer han.

I Danmark har de i den grad også godt fat med mange forhandlere i hele landet men også i samarbejde med virksomheder. En af de lokale Aalborg-virksomheder Lübech Living kom i kontakt med, var ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen.

De har fået specialudviklet produkter med eget logo i EcoFelt, et filtlignende materiale fremstillet af gamle plastikflasker og plastikposer.

Susanne Lübech har ligeledes i tæt samarbejde med Jette Gudiksen fra Thorkild Kristensen samt Tine Hundrup fra Afiness indrettet hele Thorkild Kristensens nye kontor og fællesarealer på Havnefronten i Aalborg.

Mange tager et miljøansvar

Lübech Livings produkter er også en del af indretningen i forbindelse med ombygningen af Spar Nords filialer.

“Folk er begyndt at rykke sig i forhold til, at det ikke er ligegyldigt at tage et miljøansvar. Så kunder værdsætter også mere virksomheder, der gør en indsats. Virksomheder som Thorkild Kristensen og Spar Nord ønsker også at skille sig lidt ud på den måde, og vi er glade for at kunne hjælpe dem med det,” siger Søren Lübech.

Ud over thailandske Vance Kitira, deres eget OOhh forhandler de også italienske UASHMAMA.

“Folk driller os lidt med, at vi kun har mærker, man ikke kan udtale. Men med italienerne kunne vi bare ikke stå for deres historie. Det er en familie fra Toscana, som fremstiller poser, tasker og accessories af opdyrket papirfibre, som har de samme egenskaber som læder. Det er en helt unik måde at lave det materiale på, og det er virkelig flot.”

Bliver i Aalborg

Basen i Aalborg forbliver uanset hvor meget Lübech Living vokser. Man har blandt andet startet en produktion i Vietnam med fokus på genbrugspapir, så de også kommer til at engagere et lokalsamfund der.

Lübech Living satser endnu mere på det østeuropæiske marked samt asiatiske. Så man går en spændende fremtid i møde.

“Vi ser ikke rigtig nogen begrænsninger. Vi vil gerne fortsætte den positive vækst, vi har, men hele tiden med omtanke, for vi vil skabe nogle arbejdspladser for nogen med trange kår i udlandet.

Vi vil gerne fortsætte med at finde genbrugsmaterialer på Sri Lanka, og hele tiden tænke ud af boksen i forhold til, hvad der er af muligheder,” slutter Søren Lübech.

Du kan læse mere om Lübech Living her

Ny grøn oase indvies i næste uge: Gratis Paradis-is og kaffe til Lommeparkens åbning

Skrevet af: Michael Qureshi

En helt ny grøn park med byskov og legeplads åbnes officielt i næste uge.

Det sker fredag d. 31. maj kl. 15.30, hvor Aalborg Kommune officielt indvier den nye grønne oase midt i Aalborg.

Rådmand Hans Henrik Henriksen holder åbningstale og er desuden vært for gratis is fra Paradis samt kaffe.

Derudover kan de fremmødte være med til få indflydelse på, hvad parken i fremtiden skal hedde. Aalborg Kommune skriver nemlig i invitationen, at Lommeparken hidtil blot har været en arbejdstitel, men at man nu ønsker et fremtidigt nyt navn.

Til indvielsen uddeles der stemmesedler, hvor man kan stemme på flere udvalgte navne.

Rivende udvikling ved Budolfi Plads

Det er i området omkring Budolfi Kirke, hvor er der lige nu gang i en rivende byudvikling med Budolfi Plads.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

 

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Tour de Nordjylland: Se adskillige nybyggede hus på samme dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Går I med drømme om at bygge jeres eget lækre hus?

Så afholder HusCompagniet Tour De Nordjylland på søndag d. 26. maj, hvor de inviterer alle boliginteresserede nordjyder på en ekstraordinær inspirationstur i 10 forskellige huse.

Her har du mulighed for at opleve HusCompagniets forskellige huse lige fra Thisted i Vest, Støvring i Syd, Hjallerup i Øst og Brønderslev i Nord.

Derudover er der også ekstraordinært åbent hus i deres store showroom i Aalborg på dagen.

I januar afholdt man også Tour de Nordjylland i anledning af 10 års jubilæum for den nordjyske afdeling med hovedkontor i Aalborg.

Det blev en massiv succes, og derfor gentager man nu arrangementet.

10 års jubilæum i Aalborg

I 2009 byggede HusCompagniet Aalborg deres første hus i Nordjylland, og siden har de hjulpet over 1300 familier med at få et nyt hjem.

”Vi oplever fortsat en stigende interesse for nybyggeri i det nordjyske.

Derfor glæder vi os til endnu en omgang af Tour de Nordjylland med HusCompagniet.

Her kan alle, som overvejer at bygge hus, tage på tur rundt til vores udstillingshuse i Nordjylland og blive inspireret af de mange forskellige muligheder,” siger Peter Jakobsen, der er afdelingsdirektør i HusCompagniet i Aalborg.

HusCompagniet er Danmarks største parcelhusbygger, og er fem år i træk blevet kåret til årets husbygger.

De 10 huse er alle bygget af HusCompagniet og ligger spredt i store dele af Nordjylland. Se adresserne nederst i artiklen.

Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

Udstillingsby med fire huse

I Aalborg på Griegsvej i Frejlev vil hele udstillingsbyen med fire huse være åben.

Alle huse er bygget i forskellige arkitekturer med en stor variation af boligløsninger og -materialer samt nye smarte løsninger på elektriske installationer.

”Vi har i de seneste år fokuseret meget på produktudvikling, og det kommer også til udtryk i vores Tour de Nordjylland, hvor man kan se mange forskellige løsninger, som er tilpasset forskellige stilarter og trends, så der er noget for enhver smag.

Vi viser både vinkelhuse, H-huse og længehuse i klassisk arkitektur og moderne funkis stil,” siger Peter Jakobsen og fortsætter:

”Samtidig har vi sørget for en meget virkelighedsnær oplevelse, da alle huse er fuldt møblerede. Indvendigt vil det være muligt at blive inspireret både i forhold til eksempelvis køkkener, badeværelser, gulve og forskellige indretninger.

Således kan man køre fra hus til hus og sammenligne boligerne, så man lettere kan danne sig et overblik over de mange muligheder og gøre boligdrømmene mere håndgribelige.”

Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

Hvis du ønsker at få nybygger-drømmen opfyldt, så læs meget mere her:

Sparekassen Vendsyssel vil også være repræsenteret de forskellige steder, hvor der er mulighed for at drøfte finansiering og høre mere om gratis grundkøbskredit.

HusCompagniet og Sparekassen Vendsyssel byder alle steder på gratis kaffe, vand og kage, og der vil være overraskelser til børnene.

Tour De Nordjylland, som fungerer som et åbent hus arrangement vil være fra klokken 11-16 på følgende adresser:

 1. Showroom, Blytækkervej 18-20, 9000 Aalborg
 2. Griegsvej 134, 9200 Aalborg SV
 3. Griegsvej 158, 9200 Aalborg SV
 4. Griegsvej 160, 9200 Aalborg SV
 5. Griegsvej 179, 9200 Aalborg SV
 6. Rådyret 207, 9530 Støvring
 7. Nørre Mølle 27, 7700 Thisted
 8. Horsbækken 16, 9440 Aabybro
 9. Ådalen 2, 9700 Brønderslev
 10. Ådalen 16, 9700 Brønderslev
 11. Skelbakken 68, 9320 Hjallerup

Safarishow og børne-zoo: Equitour Aalborg holder stor familiedag på lørdag

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

I lørdags kunne vi fortælle, at det store ridestævne Equitour Aalborg arrangerer en masse fede events den 24. maj, der inkluderer gin-festival og fællesspisning med optræden af comedy bandet The Powls.

Men børn og familier er bestemt ikke blevet glemt.

Faktisk dedikerer arrangørerne hele lørdag den 25. maj til børne- og familiedag i Uggerhalne, Vodskov.

Vil du gerne ud af byen lørdag, hvor Aalborg eksploderer i farver og fest til det årlige Karneval, kan du sætte dig ind i bilen og køre blot 20 minutter nordpå fra 9000 Aalborg.

Små som store vil kunne opleve alt fra safarishow til ballondyr, børne-zoo og naturlegeplads på oplevelsesområdet.

”Vi vil gerne give familier et alternativ til karneval.

Vi har bygget videre på sidste års børne- og familiedag, og det bliver endnu større i år,” fortæller Jens Trabjerg, arrangør af Equitour Danmark.

Begivenheden afholdes i samarbejde med den nordjyske erhvervsmand Andreas Helgstrand, der ejer Helgstrand Dressage.

Noget for hele familien

Oplevelsesområdet er åbent fra kl. 10.00 til 18.00, og her vil der være noget for børn i alle aldre.

Nogle af dagens højdepunkter er Søren Brynjolfs forrygende safarishow, hvor gøgleren spiller og synger med sine talende aber Rango og Ludwig, og børne-zoo med klapning af geder, kaniner og grise.

Med ballondyr og ponytræk oveni er der i det hele taget masser af aktiviteter til dyreelskere, men er man mere kreativt anlagt, kan man både deltage i en tegne-og maleworkshop, lære pileflet samt få sit ansigt malet.

Jens Trabjerg sætter dog en tyk streg under, at det er en dag for hele familien:

”Forældrene skal ikke sidde og kede sig på en bænk, mens børnene løber rundt.

Det bliver en skøn mulighed for at opleve noget sammen med hele familien.”

Med en entrébillet får de voksne adgang til hele stævnepladsen og alle dagens aktiviteter.

Her kan de opleve veteranbiltræf og biludstillinger, se store sportslige begivenheder, spise i VIP loungens restaurant eller få sig en bid mad i Food Court og Sweet Corner.

Hele begivenheden er gratis for børn under 12 år, mens forældre og ældre børn skal slippe 100 kr i entréen.

En dag proppet med sjov

Det internationale ridestævne Equitour Aalborg er en årlig tradition i Uggerhalne, der løber fra den 23-26. maj, og er et af de største stævner på dansk jord.

Med en billet til børne- og familiedagen får du adgang til stævnet og ridning i verdensklasse.

Du kan bl.a. opleve Nations Cup i springning og Nordic International Sales følauktion. Til sidste års auktion blev det dyreste føl solgt til 102.000 kr.

Fuldt program:

Kl. 10.00 – Oplevelsesområdet åbner

Kl. 10.00 – Tegne-og maleworkshop (åbent til kl. 18.00)

Kl. 11.00 – 11.45 – Safarishow med Søren Brynjolf

Kl. 11.00 – 14.00 – Få lavet dit eget ballondyr

Kl. 11.00 – 15.00 – Børne-zoo

Kl. 13.00 – 15.00 – Kendte sange i børnehøjde

Kl. 13.00 – 17.00 – Ansigtsmaling

Kl. 14.30 – 16.40 – Ponytræk

Kl. 18.00 – Oplevelsesområdet lukker

Køb billetter her.

Hvad: Børne- og familiedag

Hvor: Grindstedvej 54, 9310 Uggerhalne

Hvornår: Lørdag den 25. maj