Aalborg-firma har succes i mange lande: Deres produkter er helt unikke

Skrevet af: Michael Qureshi
Søren Lübech, Jette Gudiksen (Thorkild Kristensen) og Susanne Lübech
Søren Lübech, Jette Gudiksen (Thorkild Kristensen) og Susanne Lübech

Hvad har en thailandsk skovhugger, en europæisk forretningsmand på Sri Lanka og et aalborgensisk iværksætter-par tilfælles?

De er alle en del af den spændende rejse, som virksomheden Lübech Living har været på siden 2008.

Bag den fremadstormende Aalborg-virksomhed, med hovedkontor i Aalborg SV, står parret Søren og Susanne Lübech.

De var blandt de allerførste i Danmark, der virkelig fokuserede på bæredygtighed, miljøet og sociale forhold i deres produkter.

Har givet genlyd internationalt 

Det har i den grad givet genlyd internationalt, hvor Lübech Living i dag eksporterer deres unikke produkter til hele verden, og samarbejder med partnere i lande som Sverige, USA, Polen, Korea og mange andre.

På bordet set nogle af Lübech Livings produkter

Når de er repræsenteret på internationale messer hives de ofte frem på de store scener som dansk design, der gør en forskel på verdensplan.

Søren Lübech startede med at forhandle det amerikanske brand Zodax, og fik hurtigt behov for flere hænder. Sørens hustru Susanne sagde sit gode job op for at blive en del af virksomheden.

Efter et par sæsoner kom de i kontakt med Vance Kitira, en thailandsk skovhugger. Han har gjort det til sit livsværk at udvikle rene og ikke sundhedsskadelige lys.

 

Han havde fået etableret et større internationalt navn med sit brand i eget navn. Lysene er fremstillet af fødevaregodkendt Paraffin, det samme rene og giftfrie materiale, som eksempelvis mejeristen bruger til at fremstille ostens skorpe.

Skader ikke indeklimaet som mange andre lys

Disse lys skader hverken indeklima eller helbreddet som de “almindelige” supermarkeds-lys gør med de såkaldte sodpartikler. I mediet Bolius kunne man bl.a. læse i november måned, at forskere advarede mod, at danskerne tænder alt for mange stearinlys.

“De første år af virksomheden var vi på messer med det store amerikanske brand Zodax. Men da vi introducerede Vance Kitira, var det de få kvadratmeter af standen med det thailandske mærke, der tiltrak størst opmærksomhed.

Så vi tog beslutningen, at vi ville satse på noget, der var helt specielt. Vores kolleger i branchen troede, at vi var bindegale, men vi så ligesom lyset i at gå en helt ny vej,” fortæller Søren Lübech om starten på succesen.

Lübech Living har også lavet en jule-kollektion af genbrugspapir

Kunne lave vandtæt genbrugspapir

Det tog for alvor fart, da de kom i kontakt med en europæisk forretningsmand på Sri Lanka.

“Han hævdede hårdnakket, at han kunne lave genbrugspapir, der var vandtæt. Og da vi fik nogle vareprøver sendt til Aalborg, så kunne vi jo se, at den var god nok.

På den her måde kunne vi skabe produkter som potter, vaser og fade håndlavet med genbrugspapir. Vi kunne kombinere de rå papirprodukter med latex for at gøre dem vandtætte. Overskudslagre med denim, træ samt gamle plastikflasker og plastikposer blev brugt i designprocessen.

Så vi fik skabt en nordisk kollektion, som virkelig tiltrak en masse opmærksomhed hurtigt,” forklarer Søren Lübech entusiastisk.

Med til at skabe arbejdspladser for kvinder på Sri Lanka

Samarbejdet med fabrikken er ligeledes en del af et kvindeprojekt på Sri Lanka. I et fiskerisamfund syd for storbyen Colombo, hvor en ekstra indkomst er hårdt tiltrængt, arbejder 300 stolte og dygtige kvinder enten hjemme eller på fabrikken med at fremstille de håndlavede livsstilsprodukter.

“Vi har faktisk gjort det sådan, at kvinderne får den samme pris per stk, uanset om de producerer tre eller 300 om ugen. Vi gør ingen forskel på den måde. Vi har givet dem muligheden for et fint job under nogle ordentlige forhold. Susanne rejser til Sri Lanka fire-fem gange om året for hele tiden at optimere tingene og sørge for, at de har det godt,” siger Søren Lübech.

Fra fabrikken i Sri Lanka

Fik vild respons på historien

Navnet OOhh er heller ikke tilfældigt.

“De første gange, når vi fortalte om projektet på internationale messer, fik vi responsen “Oohh” fra folk. Så vi satte os for at skabe produkter, der gav den respons med tanker på hele processen omkring produkterne. Vi er stolte af, at vi har været med til at skabe noget, der rent faktisk gør en forskel både for miljøet men også for en masse mennesker, som ikke er så priviligerede som os her i Danmark,” forklarer han.

I Danmark har de i den grad også godt fat med mange forhandlere i hele landet men også i samarbejde med virksomheder. En af de lokale Aalborg-virksomheder Lübech Living kom i kontakt med, var ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen.

De har fået specialudviklet produkter med eget logo i EcoFelt, et filtlignende materiale fremstillet af gamle plastikflasker og plastikposer.

Susanne Lübech har ligeledes i tæt samarbejde med Jette Gudiksen fra Thorkild Kristensen samt Tine Hundrup fra Afiness indrettet hele Thorkild Kristensens nye kontor og fællesarealer på Havnefronten i Aalborg.

Mange tager et miljøansvar

Lübech Livings produkter er også en del af indretningen i forbindelse med ombygningen af Spar Nords filialer.

“Folk er begyndt at rykke sig i forhold til, at det ikke er ligegyldigt at tage et miljøansvar. Så kunder værdsætter også mere virksomheder, der gør en indsats. Virksomheder som Thorkild Kristensen og Spar Nord ønsker også at skille sig lidt ud på den måde, og vi er glade for at kunne hjælpe dem med det,” siger Søren Lübech.

Ud over thailandske Vance Kitira, deres eget OOhh forhandler de også italienske UASHMAMA.

“Folk driller os lidt med, at vi kun har mærker, man ikke kan udtale. Men med italienerne kunne vi bare ikke stå for deres historie. Det er en familie fra Toscana, som fremstiller poser, tasker og accessories af opdyrket papirfibre, som har de samme egenskaber som læder. Det er en helt unik måde at lave det materiale på, og det er virkelig flot.”

Bliver i Aalborg

Basen i Aalborg forbliver uanset hvor meget Lübech Living vokser. Man har blandt andet startet en produktion i Vietnam med fokus på genbrugspapir, så de også kommer til at engagere et lokalsamfund der.

Lübech Living satser endnu mere på det østeuropæiske marked samt asiatiske. Så man går en spændende fremtid i møde.

“Vi ser ikke rigtig nogen begrænsninger. Vi vil gerne fortsætte den positive vækst, vi har, men hele tiden med omtanke, for vi vil skabe nogle arbejdspladser for nogen med trange kår i udlandet.

Vi vil gerne fortsætte med at finde genbrugsmaterialer på Sri Lanka, og hele tiden tænke ud af boksen i forhold til, hvad der er af muligheder,” slutter Søren Lübech.

Du kan læse mere om Lübech Living her

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her

Sommer-koncerter i Fårup Sommerland er et stort hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er primært forlystelser for barnlige sjæle, at man forbinder Fårup Sommerland med.

Danmarks sjoveste skov har i den grad en stor tiltrækningskraft på børnefamilierne, og er to år i træk kåret til Europas næstbedste forlystelsespark.

Men Fårup Sommerland spænder bredt og har skabt flere tiltag for at trække også teenagere og lidt ældre til forlystelsesparken. Det kan man blandt andet se på de navne, som spiller sommer-koncerter her i juli i Fårup.

Godt match på dobbelt-koncerten

Sidste uge var det Wafande, som med hele cv af hitliste-sange var det store trækplaster.

Fredag aften var det så dobbelt-koncert med hitmageren Bro og den mere sofistikerede Skinz. Faktisk et ret godt match hvor Bro med sine monsterhits “Sydpå” og “Hvor er du Bro” skød festen i gang for de over 5000 gæster.

Derfra overtog Skinz med Live Band og de mere dybe tekster serveret med hans karakteriske stemme. Han er god til at bruge og lege med de forskellige klangfarver i sin vokal.

Koncerten var rykket ud på de forreste parkeringspladser i Fårup Sommerland, og det var gennemtænkt, da man ingen andre steder i Parken kunne kapere den store publikumsinteresse.

Bro gik lige på og hårdt med “Sydpå”, men var også klog nok til at slutte af med samme sang, hvor han for alvor fik alle til at synge med på det store sommerhit, der har været i hot rotation på streamingtjenester og radiokanaler.

Sang med på det store radiohit

Skinz fik for alvor sit gennembrud nationalt med Malibu, og den fik han naturligvis også hele Fårup til at synge med. Men også numre som I Min Zone og Er Derude blev serveret med sjæl og indlevelse godt akkompagneret af et stærkt sammenspillet band.

Det giver løfter om flere gode koncertoplevelser i Fårup Sommerland, som pludselig er blevet en spiller i sommerens musikoplevelser i Nordjylland. Lige fra Fredagsfesterne i Karolinelund i Aalborg til musik på torvet i Blokhus.

På fredag den 27. juli er der endnu et stort navn på plakaten. Her kommer Joey Moe på besøg på Fårup-scenen. Han har de seneste år ædt sig godt ind på navne som Nik & Jay og Burhan G som en af de stærke danske artister.

Der sker rigtig meget i Fårup Sommerland både i resten af juli, august og september. Det kan du læse mere om her

Trænger du til en dukkert: 7 Villaer med egen pool

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

I år viser Danmark sig fra sin bedste side med snart 50 sommerdage. Badetøjet har også allerede været fundet frem en del flere gange end sidste år.

Der har ligefrem været en sydlandsk stemning over Nordjylland, og flere af dagene har temperaturen været højere end i nogle af de mest populære ferieområder i Sydeuropa.

I stedet for at bruge pengene på en eksotisk rejse sydpå,  kan man bruge pengene på en udbetaling til en villa med egen pool for at blive nedkølet i det varme danske sommervejr.

Fede boliger med swimmingpools

Er drømmen at have feriefølelsen hver eneste dag, hvor dagene nydes i en pool, liggende i en oppustelig lyserød flamingo, med en orangefarvet iskold Aperol Spritz i hånden, så er det lige her du skal læse med.

MigogAalborg Bolig har fundet syv skønne boliger i Aalborg og omegn med egne swimmingpools.

Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

thorkildkristensen.dk, Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

Denne bolig er 237 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her.

Hammervej 1, 9310 Vodskov

nybolig.dk, Hammervej 1, 9310 Vodskov

Denne bolig er 247 kvadratmeter og koster 3.995.000 kroner. Se den her.

Bavnebakken 85, 9530 Støvring

ambolig.dk, Bavnebakken 85, 9530 Støvring

Denne bolig er 334 kvadratmeter og koster 2.698.000 kroner. Se den her

Sætervej 8, 9520 Skørping

thorkildkristensen.dk, Sætervej 8, 9520 Skørping

Denne bolig er 384 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her

Houvej 50, 9370 Hals

home.dk, Houvej 50, 9370 Hals

Denne bolig er 181 kvadratmeter og koster 2.995.000 kroner. Se den her

Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

edc.dk, Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

Denne bolig er 243 kvadratmeter og koster 3.495.000 kroner. Se den her

Klarupvej 196, 9830 Tårs

edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

Denne bolig er 206 kvadratmeter og koster 2.650.000 kroner. Se den her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.