Aalborg-firma har gjort parkering lettere: I morgen kan de vinde stor pris

Skrevet af: Michael Qureshi
Her ses Mads Peter Veiby og Bo Abrahamsen, mændene bag ParkPark, efter de vandt Entrepreneur Of The Year i Region Nordjylland
Her ses Mads Peter Veiby og Bo Abrahamsen, mændene bag ParkPark, efter de vandt Entrepreneur Of The Year i Region Nordjylland

Af Charlotte Mortensen

Der er drøn på iværksætter-livet i Aalborg og i resten af Nordjylland.

Flere og flere start-up virksomheder blomstrer frem i regionen. I slutningen af oktober modtog en af disse Aalborg start-ups en eftertragtet pris.

Parkeringsvirksomheden, ParkPark, er blevet kåret til Entrepreneur Of The Year for start-up virksomheder i region Nordjylland.

Entrepreneur Of The Year er en stor pris, der bliver uddelt af det anerkendte og internationale revision- og konsulentvirksomhed Ernst & Young.

I Danmark er prisen blevet uddelt siden 1997, bl.a. inden for start-ups, men også Innovation, Life Sciences m.fl.

Derfor var det et kæmpe klap på skulderen, at ParkPark hentede den fine pris her i efteråret.

Hos ParkPark er de meget glade for at have vundet:

”Det var ikke noget, vi havde regnet med, det var selvfølgelig fedt at få et skulderklap om at man gør det godt” siger Bo Abrahamsen, direktør og medstifter.

ParkPark var indstillet sidste år, men endte ikke med at blive nomineret. Men med dette års introduktion af regionskåringer, så fik ParkPark altså både en nominering og en sejr i hus.

Efter en udvælgelsesproces blev ParkPark nomineret sammen med to andre nordjyske virksomheder, hvor yderligere seks virksomheder i regionen var i betragtning.

Uddelingen skete til et stort event i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor hver af de tre virksomheder havde tre minutter til at pitche deres virksomhed til en jury, der bestod af 250 erhvervsledere.

 

Bo Abrahamsen til Entrepreneur Of The Year prisuddelingen. Foto: ParkParks Facebook-side
Bo Abrahamsen til Entrepreneur Of The Year prisuddelingen. Foto: ParkParks Facebook-side

”Det er en meget fed måde at få lov til at pitche sin forretning. Tre minutter. Det er altså ikke ret lang tid” fortæller Bo.

Om hvorfor han tror, ParkPark løb med sejren, siger han:

”Vi var bare længere i vores livscyklus, end de andre var. Vi har ligesom bevist vores vækstpotentiale, og vi kan eksekvere vores strategi og sådan nogle ting”.

Bo giver stor ros til de andre to virksomheder og siger, at han tror, de har stor chance for at vinde prisen i fremtiden.

Som vinder i region Nordjylland skal ParkPark kæmpe imod vinderne i hver af de fire andre regioner om at vinde den landsdækkende kåring som Entrepreneur Of The Year i start-up kategorien.

Denne kåring foregår ved et stort show i Bella Centret i København torsdag d. 24. november, hvor blandt andet iværksætterne Christian Stadil og Tommy Ahlers, kendt fra DR’s Løvens Hule, skal være med til at udpege vinderen.

 


Med et klik på din smartphone skærm kan du med ParkPark’s app finde parkeringspladser tæt på dig og derefter tjekke ind og ud fra parkeringspladsen.

Alt betaling foregår digitalt via app’en, og den minder dig også på dine parkeringer, så du slipper for at overbetale og undgår trælse p-bøder.

”Vores vision er at gøre parkering nemmere, og derfor har vi udviklet det her landsdækkede abonnement, som gør, at man på tværs af udbydere kan parkere i hele landet med vores løsning.

Vi vil gerne automatisere så meget som muligt” fortæller direktøren for ParkPark, Bo Abrahamsen.

ParkPark blev startet i 2013 af Aalborg iværksætteren Mads Peter Veiby, stifter af M1 og SpilNu, sammen med Per Moesgaard fra Vejle og Bo Abrahamsen.

Om at have Mads med i virksomheden, siger Bo:

ParkPark
Bo Abrahamsen og Mads Peter Veiby

”Det var Mads der fik ideen til ParkPark i sin tid, og det er denne ide, jeg skal forsøge at gøre til virkelighed.”

De to har tidligere arbejdet sammen i virksomheden M1, som Mads startede. Bo overtog senere direktørstolen

”Han er selvfølgelig en stor inspiration for den måde, jeg gør tingene på, og han har jo lært mig mange ting gennem tiden. Han er super god at have med på sidelinjen til at sparre med og vende ideer med.

Og i forhold til Entrepeneur of the Year, så er det jo ekstra fedt, hvis vi kan vinde i år, fordi det er 10 år siden, Mads vandt den med M1, og det var lige før, jeg startede, så det kunne være rigtig fint” fortæller Bo.

Bo Abrahamsen pitcher ParkPark til prisuddelingen
Bo Abrahamsen pitcher ParkPark til prisuddelingen

ParkPark er godt repræsenteret i hele landet, hvor de i samarbejde med kommuner og private parkeringshuse tilbyder deres service til de danske billister i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

”Vi får mere end 150 nye brugere hver dag, så det er blevet til en del” beretter direktøren, og fortsætter:

”Vi er stort set med de steder, vi gerne vil være, men vi vil gerne lige lave de sidste aftaler med nogle af de store private udbydere”.

Ifølge Bo betyder prisen ikke så meget for deres virksomhed i forhold til at få nye kunder, men det er mere den anerkendelse, det har givet dem i erhvervslivet og vil give dem yderligere, hvis de vinder landskåringen.

”Og så betyder det mere i forhold til personalet og dagligdagen. Det er et skulderklap om, at vi gør det rigtig godt, og at vi har gjort det godt. Det giver et selvtillids boost, at vi skal bare klø på” fortæller han.

Den Aalborgensiske virksomhed har klare mål for fremtiden:

”Vi vil gerne være dominerende i Danmark, og så vil vi gerne i gang i udlandet. Vi er allerede i gang med at kigge på, hvilke markeder vi skal angribe først. Sverige og Holland står højt på listen”

Bo har altså store ambitioner med ParkPark, på trods af at det har krævet meget arbejde at få stablet ParkPark på benene, så er Bo klar på udfordringen.

Om deres chancer for at vinde landskåringen, siger Bo:

”Det ved jeg ikke. Det er jo nogle super fede virksomheder, der er indstillet fra de andre regioner, så det er et hårdt felt. Vi tager det, som det kommer, og vi er glade for at være med i finalen”.

Skal du købe eller sælge?: Disse særlige kendetegn spiller en stor rolle for prisen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
danbolig.dk, Julius Posselts Vej 1D, 2. 3., 9400 Nørresundby
danbolig.dk, Julius Posselts Vej 1D, 2. 3., 9400 Nørresundby

Når der enten sættes en bolig til salg eller handles en, så har nogle helt særlige specifikationer indflydelse på udbudsprisen eller valget af boligen ved en handel.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at sælgere af boliger med udsigt, elevator eller altan forventer en højere kvm. pris., hvor omvendt at køberne kan skrive boligen på den sorte liste, hvis boligen ikke opfylder særlige specifikationer.

Særlige faciliteter kan være afgørende

Helt særlige specifikationer har indflydelse for udbudsprisen for sælgerne.

Omvendt kan det for køberne have stor betydning, om disse specifikationer er tilgængelige i boligen.

“Særlige “features” kan have helt afgørende betydning for boligkøberne – alt efter hvor svært og dyrt, det er at tilføje det til boligen.

Og hvis den ønskede “feature” ikke er tilstede, kan det sagtens betyde, at boligen ryger på den “sorte liste”,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker hos Home.

Særligt ved lejligheder hvor der er en altan eller elevator kan være afgørende for et køb, da disse ikke er billige eller nemme at etablere.

”For lejligheder kan det for eksempel være “altan” eller “elevator”, som nogle købere har som et ufravigeligt krav, og det kan være umuligt eller meget besværligt og dyrt at etablere.

Drømmer man derimod om en terrasse, en udestue, en brændeovn eller lignende features i sit hus, så kan dette relativt let tilføjes boligen og har ikke afgørende betydning for om man vælger – eller fravælger – den,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

Altan og elevator

Netop ordet “altan” er populært, når de boligsøgende selv tilføjer parametre i deres søgninger på Boliga‘s hjemmeside.

Netop dét ord er det mest benyttede ord i fritekstsøgefeltet. Og skal der være altan på lejligheden, så har prisforventningerne hos sælgerne også været højere.

32.638 kr. lød den gennemsnitlige udbuds kvm. pris for lejligheder på fra januar til slutningen af november.

34.872 kr. var den steget til, hvis “altan” var blevet skrevet ind i teksten om boligen. Det er en prisforskel på 2.234 kr.

“Altaner giver beboerne himmel over hovedet og et nyt rum, hvor de kan drikke morgenkaffe og grille om sommeren.

Når man bor i byen, savner mange et frirum, og der er altanen helt oplagt,” siger Casper Gorm Knudsen, administrerende direktør i altan.dk.

Priserne stiger dog endnu mere, hvis der er “elevator” til lejligheden. 36.852 kr. har de ifølge Boliga været udbudt til salg for, hvilket er lige over 4.000 kr. mere pr. kvm. end gennemsnittet.

Ordet udsigt er den største prispresser

For villaer var en af de helt store pris-pressere dog ordet “udsigt”, hvor den gennemsnitlige udbudspris gik fra 16.316 kr. til 18.127 kr.

“Udsigt er i rigtig høj kurs blandt boligkøberne, og især udsigt til hav og fjord trækker, men også til sø, skov og marker er eftertragtet.

Når det ikke slår hårdere igennem på priserne, skyldes det, at der også er masser af boliger med udsigt, som ikke nødvendigvis er specielt dyre men som ligger naturskønt,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

“Have” fik villa-sælgerne til at sætte prisen op til 18.063 kr. – en stigning på 10,7 procent.

Boligas opgørelse har opgjort den gennemsnitlige udbudskvadratmeterpris på villa/rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse i perioden 1. januar til 30. november 2018. Der er desuden lavet beregninger på udbuds kvm. prisen, hvis specifikke – populære – søgeord optræder i annoncen.

Har fået aalborgensere til at spise sundere: We Feat er nu klar til erobre København

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De har netop fejret to års fødselsdag.

De var frontløbere på sundhedsfronten i Aalborg. De gav kål en helt ny mening.

Og snart åbner de deres fjerde butik.

Det var noget af en satsning, da Frederik Løwe og Benjamin Hvid åbnede We Feat i hjertet af Boulevarden, kort før kalenderen sagde 2017.

Det banebrydende koncept bød på sund takeaway, sammensat efter ideelle kostprincipper, og altid 100 % økologiske råvarer.

I starten fokuserede den newyorker inspirerede foodbar primært på spændende, friske salatbowls og drikkevarer, men siden er der både kommet morgenmadsfristelser, juice, shakes og snacks på menuen.

Overvældende start i Århus

I november 2017 kunne We Feat afsløre, at de netop havde landet en millioninvestering, der skulle realisere drømmen om at gøre konceptet til en kæde.

Denne drøm blev til virkelighed d. 15. juli i år, da dørene blev slået op til We Feat i Guldsmedgade i Århus. Tre måneder senere åbnede endnu en lillebror på Frederiks Allé.

Der er med andre ord sket lidt af hvert de sidste to år, siden de startede eventyret lige her i Aalborg.

Vi har derfor taget en snak med de to travle stiftere af den aalborgensiske foodbar. Travle – men stolte.

“Det var fuldstændig vanvittigt, da vi åbnede i Århus midt i juli. Der var fuld smæk på: meget mere end forventet.

Folk er generelt sindssygt positive, og vi har allerede mange stamkunder, der kommer igen og igen. Det er virkelig noget, vi hæfter os ved,” fortæller Frederik.

We Feat er skabt til udlandet

Efter en overvældende start er flowet igen blevet stabilt; hvilket var medvirkende til, at We Feat nemt og effektivt kunne udvide familien med endnu en Århus-afdeling.

Modsat Guldsmedgade, der er cirka dobbelt større af den i Aalborg, er butikken på Frederiks Allé stik modsat og med kun seks pladser i vinduerne.

Her håber We Feat at kunne få endnu mere gang i takeaway-delen, der også har været en ambition siden start.

Man må altså sige, at der er fart på de to Aalborg-drenge – men rejsen slutter bestemt ikke her: allerede i foråret har de nemlig ambitioner om at åbne endnu en butik. Denne gang i hovedstaden.

“Vi er rigtig glade for, at vi startede på vores hjemmebane. Hvis man kan åbne i Aalborg midt om vinteren, så kan vi også andre steder.

Der er rigtig mange københavnere, der efterspørger en We Feat. Derfor er vi allerede nu ved at kigge efter den rigtige location, så vi forhåbentlig kan åbne i løbet af foråret.” fortæller Benjamin.

Det er da heller ikke tilfældigt, at hele konceptet, der omkranser We Feat, har en international klang.

De to venners helt store mål er nemlig også at få bredt foodbaren udover landets grænser.

En komplet måltid

Men hvad er det så egentlig for nogle parametre, som har gjort We Feat til en succes? Frederik er ikke i tvivl.

“Vores fordel er helt bestemt, at vi ikke er bundet til noget bestemt køkken. Vi kan gøre, hvad vi vil og tilgodese alle.

Vi har fra start besluttet os for, at vi ville skille os ud og stræbe efter at kunne servere et mættende og komplet måltid, der er for alle.

Uanset om man er kødspiser, vegetar, veganer, allergiker eller bare sulten efter noget gennemført lækkert.” forklarer han, men slår også fast, at det ikke kun er maden, der er i fokus.

“Foruden selve maden er alle parametre også nøje overvejede. Stemningen skal være god, folk skal altid føle sig budt velkommen af vores fantastiske personale.

Folk skal komme herind for at få den samlede oplevelse, det er meget vigtigt for os.”

Smagen af sæsonen

Tiden flyver altså afsted i We Feat, men alligevel har de sørget for, at menukortet kan følge med.

En ny sæson betyder nemlig også nye retter på kortet, og vinteren byder blandt andet på en gennemført winter bowl med grønkål, blomkålsris, squash, tomat, belugalinser, persille/hvidløgsolie, falaffel, feta og græskarkerner.

Derudover er winter juicen Mean Green tilbage på kortet og byder på kål, selleri, agurk, lemon og æble.

Stærkt efterfulgt af en vaskeægte juleshake med kardemomme, kanel, appelsinskal, rå kakao, avocado og vanille soyamælk.

Halleluja!

Afslutningsvis vil vi altså gerne lige slå et slag for de nye, runde julelækkerier: Glutenfri havregrynskugler!

Disse er lavet på dadler, glutenfri havregryn, kokosolie, kakaopulver og fås med hhv. smag af kanel/appelsin, kokos eller appelsin.

Et helt perfekt treat, hvis du er blevet træt af den fede julemad, men stadig har lyst til den ægte smag af jul.

Og lad det blive de sidste ord for denne gang – men hvis vi kender Frederik og Benjamin ret, så går der nok ikke særlig længe, før vi er nødt til at tage en opfølgning med dem … igen, igen.

Meny i Kennedy sørger for nytårsmaden: Lækker 4 retters menu til nytårsfesten

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Når det store juleræs er overstået – for de fleste omkring den 27. december – kan mange ånde lettet op, slå mave ovenpå ædegilderne og lade freden sænke sig.

For andre går den helt store nytårsplanlægning for alvor i gang.

Er du en af dem, der skal holde årets nytårsfest, og allerede nu stresser over planlægningen? Så har vi har et godt råd til dig:

Få mere tid til dine gæster og overlad maden til MENY!

”Vi vil gerne gøre det nemt for vores kunder, samtidig med at de stadig kan få lækker mad til en overkommelig pris.

Nytårsaften handler om at hygge sig med hinanden, og det kan være svært at få tid til, hvis man skal stå for en menu med flere retter,” siger købmand Michael Andersen til MigogAalborg.

Få mere tid til dine gæster nytårsaften

MENY Kennedy disker i år op med en overdådig 4-retters nytårsmenu til 298 kr. pr. person, bestående af:

APPETIZER
Tapas toast med peberfrugtcreme og grillede artiskok og tapas toast med røget laksesalat.

FORRET
Hummersuppe med cognac og kammuslinger.
Hertil pagnottellabrød og smør.

HOVEDRET
Oksemørbrad med kartoffelgratin med emmentaler, rødvinssauce pisket med frisk smør, gulerodspuré
og syltede italienske borettaneløg.

DESSERT
Chokolade/saltkaramelkage på krokantbund
med blodappelsincoulis, sprød cookiecrumble, marengs og friske bær.

”Vi vil gerne tage os af maden, så folk i stedet kan hygge sig om gæsterne. Nytårsaften skal være god for alle, og vi synes ikke, at man skal bruge al sin energi i et køkken,” siger Michael.

Få en gratis champagne med i købet

Bestiller du minimum seks kuverter inden den 23. december, så får du ovenikøbet en gratis flaske champagne med til en værdi af 219,95 kr.

Champagnen er ikke hvilken som helst – det er en Piper Heidsieck. Den er den bedst anmeldte non-vintage Champagne det sidste årti!

Den lys og gylden, let og frugtig, frisk og med en enorm kompleksitet for en non-vintage.

Champagnen kan med fordel nydes til appetizeren under Dronningens nytårstale eller til desserten senere på aftenen.

MigogAalborgs facebookside kan du lige nu deltage i konkurrencen om to kuverter af årets nytårsmenu til en samlet værdi af 596 kr.

Sådan vinder du:

  • Like opslaget (udgivet den 11. december)
  • Skriv i facebookopslaget hvad MENY Kennedys nytårsmenu koster
  • Skriv mindst en du gerne vil holde din nytårsaften sammen

Er du ikke den heldige vinder, kan du bestille din nytårsmenu ved henvendelse i delikatessen i MENY Kennedy, via besked på MENY Kennedys facebookside eller på telefon 99 34 04 32.