Aalborg-firma har gjort parkering lettere: I morgen kan de vinde stor pris

Skrevet af: Michael Qureshi
Her ses Mads Peter Veiby og Bo Abrahamsen, mændene bag ParkPark, efter de vandt Entrepreneur Of The Year i Region Nordjylland
Her ses Mads Peter Veiby og Bo Abrahamsen, mændene bag ParkPark, efter de vandt Entrepreneur Of The Year i Region Nordjylland

Af Charlotte Mortensen

Der er drøn på iværksætter-livet i Aalborg og i resten af Nordjylland.

Flere og flere start-up virksomheder blomstrer frem i regionen. I slutningen af oktober modtog en af disse Aalborg start-ups en eftertragtet pris.

Parkeringsvirksomheden, ParkPark, er blevet kåret til Entrepreneur Of The Year for start-up virksomheder i region Nordjylland.

Entrepreneur Of The Year er en stor pris, der bliver uddelt af det anerkendte og internationale revision- og konsulentvirksomhed Ernst & Young.

I Danmark er prisen blevet uddelt siden 1997, bl.a. inden for start-ups, men også Innovation, Life Sciences m.fl.

Derfor var det et kæmpe klap på skulderen, at ParkPark hentede den fine pris her i efteråret.

Hos ParkPark er de meget glade for at have vundet:

”Det var ikke noget, vi havde regnet med, det var selvfølgelig fedt at få et skulderklap om at man gør det godt” siger Bo Abrahamsen, direktør og medstifter.

ParkPark var indstillet sidste år, men endte ikke med at blive nomineret. Men med dette års introduktion af regionskåringer, så fik ParkPark altså både en nominering og en sejr i hus.

Efter en udvælgelsesproces blev ParkPark nomineret sammen med to andre nordjyske virksomheder, hvor yderligere seks virksomheder i regionen var i betragtning.

Uddelingen skete til et stort event i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor hver af de tre virksomheder havde tre minutter til at pitche deres virksomhed til en jury, der bestod af 250 erhvervsledere.

 

Bo Abrahamsen til Entrepreneur Of The Year prisuddelingen. Foto: ParkParks Facebook-side
Bo Abrahamsen til Entrepreneur Of The Year prisuddelingen. Foto: ParkParks Facebook-side

”Det er en meget fed måde at få lov til at pitche sin forretning. Tre minutter. Det er altså ikke ret lang tid” fortæller Bo.

Om hvorfor han tror, ParkPark løb med sejren, siger han:

”Vi var bare længere i vores livscyklus, end de andre var. Vi har ligesom bevist vores vækstpotentiale, og vi kan eksekvere vores strategi og sådan nogle ting”.

Bo giver stor ros til de andre to virksomheder og siger, at han tror, de har stor chance for at vinde prisen i fremtiden.

Som vinder i region Nordjylland skal ParkPark kæmpe imod vinderne i hver af de fire andre regioner om at vinde den landsdækkende kåring som Entrepreneur Of The Year i start-up kategorien.

Denne kåring foregår ved et stort show i Bella Centret i København torsdag d. 24. november, hvor blandt andet iværksætterne Christian Stadil og Tommy Ahlers, kendt fra DR’s Løvens Hule, skal være med til at udpege vinderen.

 


Med et klik på din smartphone skærm kan du med ParkPark’s app finde parkeringspladser tæt på dig og derefter tjekke ind og ud fra parkeringspladsen.

Alt betaling foregår digitalt via app’en, og den minder dig også på dine parkeringer, så du slipper for at overbetale og undgår trælse p-bøder.

”Vores vision er at gøre parkering nemmere, og derfor har vi udviklet det her landsdækkede abonnement, som gør, at man på tværs af udbydere kan parkere i hele landet med vores løsning.

Vi vil gerne automatisere så meget som muligt” fortæller direktøren for ParkPark, Bo Abrahamsen.

ParkPark blev startet i 2013 af Aalborg iværksætteren Mads Peter Veiby, stifter af M1 og SpilNu, sammen med Per Moesgaard fra Vejle og Bo Abrahamsen.

Om at have Mads med i virksomheden, siger Bo:

ParkPark
Bo Abrahamsen og Mads Peter Veiby

”Det var Mads der fik ideen til ParkPark i sin tid, og det er denne ide, jeg skal forsøge at gøre til virkelighed.”

De to har tidligere arbejdet sammen i virksomheden M1, som Mads startede. Bo overtog senere direktørstolen

”Han er selvfølgelig en stor inspiration for den måde, jeg gør tingene på, og han har jo lært mig mange ting gennem tiden. Han er super god at have med på sidelinjen til at sparre med og vende ideer med.

Og i forhold til Entrepeneur of the Year, så er det jo ekstra fedt, hvis vi kan vinde i år, fordi det er 10 år siden, Mads vandt den med M1, og det var lige før, jeg startede, så det kunne være rigtig fint” fortæller Bo.

Bo Abrahamsen pitcher ParkPark til prisuddelingen
Bo Abrahamsen pitcher ParkPark til prisuddelingen

ParkPark er godt repræsenteret i hele landet, hvor de i samarbejde med kommuner og private parkeringshuse tilbyder deres service til de danske billister i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

”Vi får mere end 150 nye brugere hver dag, så det er blevet til en del” beretter direktøren, og fortsætter:

”Vi er stort set med de steder, vi gerne vil være, men vi vil gerne lige lave de sidste aftaler med nogle af de store private udbydere”.

Ifølge Bo betyder prisen ikke så meget for deres virksomhed i forhold til at få nye kunder, men det er mere den anerkendelse, det har givet dem i erhvervslivet og vil give dem yderligere, hvis de vinder landskåringen.

”Og så betyder det mere i forhold til personalet og dagligdagen. Det er et skulderklap om, at vi gør det rigtig godt, og at vi har gjort det godt. Det giver et selvtillids boost, at vi skal bare klø på” fortæller han.

Den Aalborgensiske virksomhed har klare mål for fremtiden:

”Vi vil gerne være dominerende i Danmark, og så vil vi gerne i gang i udlandet. Vi er allerede i gang med at kigge på, hvilke markeder vi skal angribe først. Sverige og Holland står højt på listen”

Bo har altså store ambitioner med ParkPark, på trods af at det har krævet meget arbejde at få stablet ParkPark på benene, så er Bo klar på udfordringen.

Om deres chancer for at vinde landskåringen, siger Bo:

”Det ved jeg ikke. Det er jo nogle super fede virksomheder, der er indstillet fra de andre regioner, så det er et hårdt felt. Vi tager det, som det kommer, og vi er glade for at være med i finalen”.

Så er datoen afsløret: Denne dag ankommer Julemanden til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Visitaalborg
Foto: Visitaalborg

Vi har stort set lige afsluttet den lækre sommer, og nu kommer de mørke dage med kulde, regn og blæst.

Men der er lige en enkelt ting, som rigtig mange glæder sig til, hver eneste gang året drejer ind i den kolde efterårstid. Julemandens ankomst til Aalborg på Honnørkajen.

Det er efterhånden blevet en tradition for tusinder af aalborgensere at dukke op, når Aalborgs faste glade julemanden lægger til kaj på Havnefronten. Derfor er der rigtig mange, som har ventet på den officielle dato på Julemandens ankomst.

Kommer sejlende i sit store røde skib

Den har Aalborg City nu afsløret på Facebook, og der er rigtig mange, som allerede har markeret sig interesseret eller deltager på Facebook-begivenhed.

Det bliver således lørdag den 17. november kl. 10.45, at Julemanden kommer sejlende i sit store røde skib og indtager Aalborg. Herefter plejer han at være rundt omkring i Aalborg frem mod juleaften.

Således var han både på julemarkedet på Gl. Torv og i Friis Shoppingcenter sidste år.

Programmet er således lagt op;

Kl. 10:45 Aalborg gardens nisseorkester underholder
Kl. 11:00 Julemandens skib ligger til ved Honnørkajen
Kl. 11.45 Velkomsttale til julemanden ved borgmester Thomas Kastrup-Larsen
Kl. 12:00 Julemanden og borgmesteren kører i kane igennem byens gader – de stopper ved julemarkedet på Gammeltorv

Samme dag tændes det store Juletræ på Nytorv også. Her holder borgmester Thomas Kastrup Larsen traditionen tro også en tale til byen.

Du kan selv melde dig interesseret i Julemandens ankomst her

Er der andre børnefamilier i kvarteret: Her er det “hemmelige” trick

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Du har endelig fundet drømmehuset i den rette by, og i det rigtige område.

Men nu kommer det store spørgsmål, som kan være væsentligt for at få dine børn til at blive aktiveret i fritiden.

Bor der andre børnefamilier i nærheden?

Vi kan alle huske gadelegene spark til bøtten, antonios, og jeg erklærer krig. Det var fantastisk at kunne lege i fritiden med de andre børn på villavejen.

De nostalgiske minder man selv har om barndommens leg, ønsker man som forældre at give videre til sine børn. Derfor er det ofte væsentligt, om der bor børn i området, men hvordan kan man undersøge det på forhånd?

Trampolin tricket

Vi kender alle Google Maps og Google Earth, men for kort tid siden valgte Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet at frigive 1,3 millioner skråfotos af danske ejendomskomplekser som en del af forvaltningsgrundlaget til de nye ejendomsvurderinger.

Ved at benytte de ovenstående luftfotos systemer, hvor Energi, Forsynings og Klimaministeriet har de nyeste fotos over Danmark, så kan du slå din kommende bopæl op og se hvor mange trampoliner, som der står i dine kommende naboers have.

Med trampolinerne i haverne, så er der stor sandsynlighed for børn i området.

Prøv det her, og find ud af om der er børnefamilier i det kommende kvarter hvor du flytter ind.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Alle kan stille op: Hvem er Aalborgs bedste karaoke-sanger?

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste gør det. Enten i badet, foran spejlet med hårbørsten eller når der kommer lidt alkohol i blodet…

… Her er der selvfølgelig tale om at skråle med på de største sange og leve sig ind i livet som popstjerne.

Karaoke er en evig kilde til sjov og spas, og her i weekenden kan du både få den ultimative håneret og vinde fede præmier, når Aalborgs bedste karaoke-sanger skal findes.

Aalborgs første mesterskab i karaoke

Café Frederiksberg inviterer nemlig til Aalborg Mesterskab i karaoke på fredag 29. september fra klokken 21.

“Drømmer du om at få luftet din sangstemme, give den fuld gas ved mikrofonen og fyre den max af til publikum, så tilmeld dig som karaokesanger når Café Frederiksberg afholder Aalborgs første Aalborg Mesterskab i Karaoke fredag d. 28. september.

‘Hvis du tør – så kom med mig, vi skal slingre ned af Vestergade, aldrig sige aldrig, se Venedig og dø, inden vi styrter ned på en øde ø, hvor vi skråler Born ind the USA og Livin’ on a Prayer, inden vi ender i Folsom Prison og savner Someone Like You,” skriver Café Frederiksberg på Facebook.

Gratis entré og masser af præmier

Hvis du ønsker at deltage, vælger du selv din helt egen sang. Nummeret skal blot være tilgængeligt på YouTube. Det er gratis at deltage og tilmelding kan ske til nfo@onlinenord.dk.

“Vinderen af ”Aalborg Mesterskab i Karaoke 2018” bliver fundet ved publikums afstemning og et dommerpanel.

Det bliver den vildeste hitaften, og uanset om du vil synge eller heppe, så gå ikke glip af denne festlige begivenhed,” skriver Café Frederiksberg på Facebook.

Udover æren, kan vinderen se frem til en pokal, en studieindspilning og en gæsteoptræden med en af Nordjyllands bedste sangere, Claus Hassing forsanger i Bryan Adams Tribute.

Du kan finde mere info om begivenheden her.