Aalborg-firma åbner online supermarked: Vil erobre Danmark med nyt koncept

Skrevet af: Michael Qureshi
Johanne Mosgaard er blandt de tre stiftere af Danmarks første veganske online supermarked
Johanne Mosgaard er blandt de tre stiftere af Danmarks første veganske online supermarked

Af Charlotte Mortensen

Godt nyt til alle veganere, vegetarer og dig der bare gerne vil leve lidt sundere!

Netop nu er tre iværksættere, med base i Aalborg, i gang med at starte et vegansk online supermarked!

GreenOS er navnet på det nye initiativ. “OS” til sidst i navnet står for ”Online Supermarket” forresten.

Det er tre dygtige iværksættere, der står bag det nye spændende projekt.

Mark Urban, ejer af den populære tøj- og webbutik Streetammo, Kenneth Pinsker, ejer af BikeMedia.dk og Johanne Mosgaard, madblogger og kogebogsforfatter.

Johanne i Aalborg
GreenOS har base i Aalborg med de tre stiftere Kenneth Pinsker, Johanne Mosgaard og Mark Urban

MigogAalborg tog en snak med Johanne over en grøn juice og en lemonade (man skal jo være lidt sund).

Johanne har selv spist vegetarisk i mange år, og har de sidste fire år levet vegansk.

Hun blogger om den veganske livsstil på hendes madblog, Englerod, hvor hun deler ud af sine opskrifter. Johanne har endda også udgivet en kogebog om vegansk mad og har endnu en på vej.Johanne og resten af holdet vil gerne være et supermarked hvor du kan få det meste, så længe det selvfølgelig følger den veganske ånd.

”Vi vil gerne gøre det lettere for danskerne at få de gode veganske varer. Og også få lidt der smager hen ad kød, hvis man nu savner smagen, men ikke har lyst til at spise dyr” udtaler Johanne.

Etikken bag den veganske livsstil er nemlig en af de mest udbredte grunde til at folk begynder at spise vegansk, fordi de ikke vil spise kød og andre produkter der stammer fra dyr.

En af de store inspirationer for GreenOS er USA og Tyskland, da der i disse lande er et langt større udvalg af veganske varer i det fysiske supermarkeder.

”Der findes vildt mange produkter, der kommer så tæt på smagen af kød, så tæt på smagen af mælk, hvor i Danmark der må vi nøjes med, at der måske er to ting i de små supermarkeder, men det er stadig ikke til at få de lækre produkter” siger Johanne og fortsætter:

”Hvis du bor for eksempel helt nordpå i Nordjylland, så kan du ikke få de her produkter. Du kan måske få det i København, men det er ikke engang sikkert, så vi vil gerne gøre det nemmere for hele Danmark at få de her veganske produkter og gøre det lettere at leve vegansk”.

Varesortimentet kommer til at spænde bredt, da der kommer til at være varer til alle, der ønsker at spise vegansk mad.

Der kommer til at være varer til dem, der spiser rigtig sundt, altså rene råvarer, økologiske helseprodukter og frugt og grønt, men der kommer også til at være vegansk junkfood, som fx fryse pizzaer, veganske pølser og burgerbøffer.

Derudover kommer GreenOS til at føre alle Urtekrams veganske produkter, det svenske mærke Oatly der laver veganske mælkealternativer baseret på havre, samt mærker som Gardien, Tofurky og Beyond Meat.

Køle- og frostvarer sendes i flamingokasser med tør is i, så maden kan holde sig frisk.

Hvis du bor tæt på Aalborg kan du også vælge at hente dine varer på GreenOS lager i Nørresundby, og derfor spare fragten. Det er da god service!

GreenOS kommer også til at inddrage Johannes blog, Englerod, så deres kunder kan lade sig inspirere af hendes opskrifter.

Det er også et stort ønske, at deres kunder igennem sociale medier kan dele inspiration med siden og med hinanden, så virksomheden altid er i udvikling og passer til kundernes ønsker og behov.

På længere sigt vil de også gerne producere videoer, der viser hvordan man laver diverse veganske retter.

Ideen med GreenOS er altså, at hjemmesiden bliver et go-to for vegansk livsstil i Danmark.

”Vi vil gerne kunne dække hele Danmark og blive store inden for det, så at folk de vælger os fremfor for de store supermarkeder, fordi vi kommer til at have det hele.

Vi håber lidt, at dem der vil leve vegansk eller bare vil have en kødfri dag, de vil handle ind hos os”

Aalborg Greenos
GreenOs får lager i Nørresundby

Der er endnu ikke en præcis dato på hvornår GreenOS går i luften, da de gerne vil sikre sig, at de har de rigtige varer på lager, men Johanne lover at de åbner inden udgang af 2016.

Hvis du ikke vil gå glip af åbningsdagen, så kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her eller følg GreenOS på Facebook her.

Fik du læst?

Trendy butik åbnede i Aalborg i fredags: Rains er et dansk modefænomen

Rains Aalborg
Sådan ser Rains-butikken ud i Aarhus. Det kommer sandsynligvis til at være i samme stil i Aalborg

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her

Sommer-koncerter i Fårup Sommerland er et stort hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er primært forlystelser for barnlige sjæle, at man forbinder Fårup Sommerland med.

Danmarks sjoveste skov har i den grad en stor tiltrækningskraft på børnefamilierne, og er to år i træk kåret til Europas næstbedste forlystelsespark.

Men Fårup Sommerland spænder bredt og har skabt flere tiltag for at trække også teenagere og lidt ældre til forlystelsesparken. Det kan man blandt andet se på de navne, som spiller sommer-koncerter her i juli i Fårup.

Godt match på dobbelt-koncerten

Sidste uge var det Wafande, som med hele cv af hitliste-sange var det store trækplaster.

Fredag aften var det så dobbelt-koncert med hitmageren Bro og den mere sofistikerede Skinz. Faktisk et ret godt match hvor Bro med sine monsterhits “Sydpå” og “Hvor er du Bro” skød festen i gang for de over 5000 gæster.

Derfra overtog Skinz med Live Band og de mere dybe tekster serveret med hans karakteriske stemme. Han er god til at bruge og lege med de forskellige klangfarver i sin vokal.

Koncerten var rykket ud på de forreste parkeringspladser i Fårup Sommerland, og det var gennemtænkt, da man ingen andre steder i Parken kunne kapere den store publikumsinteresse.

Bro gik lige på og hårdt med “Sydpå”, men var også klog nok til at slutte af med samme sang, hvor han for alvor fik alle til at synge med på det store sommerhit, der har været i hot rotation på streamingtjenester og radiokanaler.

Sang med på det store radiohit

Skinz fik for alvor sit gennembrud nationalt med Malibu, og den fik han naturligvis også hele Fårup til at synge med. Men også numre som I Min Zone og Er Derude blev serveret med sjæl og indlevelse godt akkompagneret af et stærkt sammenspillet band.

Det giver løfter om flere gode koncertoplevelser i Fårup Sommerland, som pludselig er blevet en spiller i sommerens musikoplevelser i Nordjylland. Lige fra Fredagsfesterne i Karolinelund i Aalborg til musik på torvet i Blokhus.

På fredag den 27. juli er der endnu et stort navn på plakaten. Her kommer Joey Moe på besøg på Fårup-scenen. Han har de seneste år ædt sig godt ind på navne som Nik & Jay og Burhan G som en af de stærke danske artister.

Der sker rigtig meget i Fårup Sommerland både i resten af juli, august og september. Det kan du læse mere om her

Trænger du til en dukkert: 7 Villaer med egen pool

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

I år viser Danmark sig fra sin bedste side med snart 50 sommerdage. Badetøjet har også allerede været fundet frem en del flere gange end sidste år.

Der har ligefrem været en sydlandsk stemning over Nordjylland, og flere af dagene har temperaturen været højere end i nogle af de mest populære ferieområder i Sydeuropa.

I stedet for at bruge pengene på en eksotisk rejse sydpå,  kan man bruge pengene på en udbetaling til en villa med egen pool for at blive nedkølet i det varme danske sommervejr.

Fede boliger med swimmingpools

Er drømmen at have feriefølelsen hver eneste dag, hvor dagene nydes i en pool, liggende i en oppustelig lyserød flamingo, med en orangefarvet iskold Aperol Spritz i hånden, så er det lige her du skal læse med.

MigogAalborg Bolig har fundet syv skønne boliger i Aalborg og omegn med egne swimmingpools.

Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

thorkildkristensen.dk, Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

Denne bolig er 237 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her.

Hammervej 1, 9310 Vodskov

nybolig.dk, Hammervej 1, 9310 Vodskov

Denne bolig er 247 kvadratmeter og koster 3.995.000 kroner. Se den her.

Bavnebakken 85, 9530 Støvring

ambolig.dk, Bavnebakken 85, 9530 Støvring

Denne bolig er 334 kvadratmeter og koster 2.698.000 kroner. Se den her

Sætervej 8, 9520 Skørping

thorkildkristensen.dk, Sætervej 8, 9520 Skørping

Denne bolig er 384 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her

Houvej 50, 9370 Hals

home.dk, Houvej 50, 9370 Hals

Denne bolig er 181 kvadratmeter og koster 2.995.000 kroner. Se den her

Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

edc.dk, Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

Denne bolig er 243 kvadratmeter og koster 3.495.000 kroner. Se den her

Klarupvej 196, 9830 Tårs

edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

Denne bolig er 206 kvadratmeter og koster 2.650.000 kroner. Se den her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.