Aalborg-firma åbner online supermarked: Vil erobre Danmark med nyt koncept

Skrevet af: Michael Qureshi
Johanne Mosgaard er blandt de tre stiftere af Danmarks første veganske online supermarked
Johanne Mosgaard er blandt de tre stiftere af Danmarks første veganske online supermarked

Af Charlotte Mortensen

Godt nyt til alle veganere, vegetarer og dig der bare gerne vil leve lidt sundere!

Netop nu er tre iværksættere, med base i Aalborg, i gang med at starte et vegansk online supermarked!

GreenOS er navnet på det nye initiativ. “OS” til sidst i navnet står for ”Online Supermarket” forresten.

Det er tre dygtige iværksættere, der står bag det nye spændende projekt.

Mark Urban, ejer af den populære tøj- og webbutik Streetammo, Kenneth Pinsker, ejer af BikeMedia.dk og Johanne Mosgaard, madblogger og kogebogsforfatter.

Johanne i Aalborg
GreenOS har base i Aalborg med de tre stiftere Kenneth Pinsker, Johanne Mosgaard og Mark Urban

MigogAalborg tog en snak med Johanne over en grøn juice og en lemonade (man skal jo være lidt sund).

Johanne har selv spist vegetarisk i mange år, og har de sidste fire år levet vegansk.

Hun blogger om den veganske livsstil på hendes madblog, Englerod, hvor hun deler ud af sine opskrifter. Johanne har endda også udgivet en kogebog om vegansk mad og har endnu en på vej.Johanne og resten af holdet vil gerne være et supermarked hvor du kan få det meste, så længe det selvfølgelig følger den veganske ånd.

”Vi vil gerne gøre det lettere for danskerne at få de gode veganske varer. Og også få lidt der smager hen ad kød, hvis man nu savner smagen, men ikke har lyst til at spise dyr” udtaler Johanne.

Etikken bag den veganske livsstil er nemlig en af de mest udbredte grunde til at folk begynder at spise vegansk, fordi de ikke vil spise kød og andre produkter der stammer fra dyr.

En af de store inspirationer for GreenOS er USA og Tyskland, da der i disse lande er et langt større udvalg af veganske varer i det fysiske supermarkeder.

”Der findes vildt mange produkter, der kommer så tæt på smagen af kød, så tæt på smagen af mælk, hvor i Danmark der må vi nøjes med, at der måske er to ting i de små supermarkeder, men det er stadig ikke til at få de lækre produkter” siger Johanne og fortsætter:

”Hvis du bor for eksempel helt nordpå i Nordjylland, så kan du ikke få de her produkter. Du kan måske få det i København, men det er ikke engang sikkert, så vi vil gerne gøre det nemmere for hele Danmark at få de her veganske produkter og gøre det lettere at leve vegansk”.

Varesortimentet kommer til at spænde bredt, da der kommer til at være varer til alle, der ønsker at spise vegansk mad.

Der kommer til at være varer til dem, der spiser rigtig sundt, altså rene råvarer, økologiske helseprodukter og frugt og grønt, men der kommer også til at være vegansk junkfood, som fx fryse pizzaer, veganske pølser og burgerbøffer.

Derudover kommer GreenOS til at føre alle Urtekrams veganske produkter, det svenske mærke Oatly der laver veganske mælkealternativer baseret på havre, samt mærker som Gardien, Tofurky og Beyond Meat.

Køle- og frostvarer sendes i flamingokasser med tør is i, så maden kan holde sig frisk.

Hvis du bor tæt på Aalborg kan du også vælge at hente dine varer på GreenOS lager i Nørresundby, og derfor spare fragten. Det er da god service!

GreenOS kommer også til at inddrage Johannes blog, Englerod, så deres kunder kan lade sig inspirere af hendes opskrifter.

Det er også et stort ønske, at deres kunder igennem sociale medier kan dele inspiration med siden og med hinanden, så virksomheden altid er i udvikling og passer til kundernes ønsker og behov.

På længere sigt vil de også gerne producere videoer, der viser hvordan man laver diverse veganske retter.

Ideen med GreenOS er altså, at hjemmesiden bliver et go-to for vegansk livsstil i Danmark.

”Vi vil gerne kunne dække hele Danmark og blive store inden for det, så at folk de vælger os fremfor for de store supermarkeder, fordi vi kommer til at have det hele.

Vi håber lidt, at dem der vil leve vegansk eller bare vil have en kødfri dag, de vil handle ind hos os”

Aalborg Greenos
GreenOs får lager i Nørresundby

Der er endnu ikke en præcis dato på hvornår GreenOS går i luften, da de gerne vil sikre sig, at de har de rigtige varer på lager, men Johanne lover at de åbner inden udgang af 2016.

Hvis du ikke vil gå glip af åbningsdagen, så kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her eller følg GreenOS på Facebook her.

Fik du læst?

Trendy butik åbnede i Aalborg i fredags: Rains er et dansk modefænomen

Rains Aalborg
Sådan ser Rains-butikken ud i Aarhus. Det kommer sandsynligvis til at være i samme stil i Aalborg

DMI melder ud: Sådan bliver vejret til Aalborg Karneval

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

Med mindre end 48 timer til Aalborg Karneval, er de fleste deltagere nok ved at have udklædningen på plads.

Men det helt store spørgsmål er jo selvfølgelig: “Er der vejr til den perfekte Baywatch-uniform?”

Selvom de fleste nok skal få en kæmpe fest, uanset vejr og vind, er det nu meget rart, at man slipper for, at karnevals-makeuppen bliver ødelagt, og endnu værre: øllen bliver fortyndet af heftig regn.

Men vi kan allesammen ånde lettede op. Vi har snakket med Thyge Rasmussen fra DMI, og dommen er klar:

“Der bliver med garanti ingen regnvejr lørdag i Aalborg,” lover Thyge.

Solen kigger også frem

Under paraden kan vi se frem til en blanding af skyer og sol.

“Der bliver ikke specielt varmt, men temperaturen stiger støt i løbet af dagen, og den kan komme op på cirka 15 grader,” fortæller Thyge.

Vinden bliver  en frisk vind fra vest, så der er ikke umiddelbar fare for, at der flyver øldåser og andet skrald rundt i gaderne.

Thyge fortæller derudover, at der kan komme enkelt bygger natten til søndag, hvor de fleste karnevals-gæster nok også er ved at være godt trætte. Lidt regn plejer også at være velkomment efter karnevallet, så både øl, cider og tis kan blive skyllet væk.

Søndagen bliver mere blæsende og temperaturer på omkring 12-13 grader, så det ligner umiddelbart en perfekt tømmermandsdag i Aalborg.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Du kan finde mere info om Aalborg Karneval her.

Alle er inviteret: Comwell Hvide Hus inviterer til 50 meter lang kagemand i dag

Skrevet af: Redaktionen

Comwell Hvide Hus fylder 50 år i denne måned, og i dag markerer de det runde jubilæum med et helt særligt event hvor hele byen er inviteret.

Det ikoniske hotel holder i eftermiddag en større reception ude på deres parkeringsplads, hvor de byder på en 50 meter lang kagemand, kaffe og saft.

“Vi håber, at Aalborg vil hjælpe med at fejre vores 50 års fødselsdag. Vi har en 50 meter lang kagemand klar på torsdag d. 23 maj mellem klokken 14.00-15.30.

Vi håber så mange som muligt vil komme og hjælpe med at fejre os,” siger hotellets direktør Mette Bonderup.

Man skal bare møde op

Hotellet er altså vært ved gratis kage, kaffe og saftevand for alle der ønsker at ønske tillykke til hele holdet bag et af Aalborgs allerbedste hoteller.

Man skal sådan set bare møde op på parkeringspladsen foran hotellet og tage for sig af lækkerierne.

Hvad: 50 meter lang kagemand
Hvor: Comwell Hvide Hus, Vesterbro
Hvornår: Torsdag d. 23. maj kl. 14-15.30
Følg deres jubilæums-portal her og bliv opdateret på alt hvad der sker i årets løb

Læs om hele hotellets forvandling siden Comwell-koncernen overtog

Uhyggelig udstilling indtager Kunsten: Oplev gigantiske edderkopper i tusmørke

Skrevet af: Michael Qureshi

Forestil dig du står i mørke omgivelser og kan se en gigantisk skikkelse rejse sig foran dig.

Du ser den har mange tynde ben og en kæmpe krop. Kan du alene ved tanken mærke, hvordan det løber koldt ned af ryggen på dig?

Sådan bliver det i hvert fald for dem, der hader edderkopper.

For det er et par gigantiske af slagsen, der flytter ind på Kunsten i Aalborg til efteråret. Heldigvis er de ikke levende men skabt som kunstværk til en udstilling.

Til efteråret præsenterer Kunsten i Aalborg udstillingen Twilight Zone med ikoniske værker fra Louisiana, blandt andet Louise Bourgeois gigantiske edderkoppe-par.

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

Udstillingen er anden – og mest ambitiøse del – af et tre-årigt samarbejde mellem de to kunstmuseer. Et samarbejde, der generøst er muliggjort af støtte fra Augustinus Fonden.

Udstillingen iscenesættes i museets underetage, hvor Ny Sals omsluttende mørke står i skærende kontrast til Alvar Aaltos ikoniske lysfyldte udstillingssale i museets øvre niveau.

Hudløs i skumringstiden

I udstillingen, der bærer titlen Twilight Zone, tager et bredt værkudvalg livtag med to overordnede tematikker; naturen, der ikke er naturlig og mennesket, der ikke er menneskeligt.

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Spiller på efterårets skumringstid

Andre dele af udstillingen er knap så figurative og eksplicitte, men alle værker bevæger sig i tusmørke-temaet, hvor lys, mørke, mystik, forundring, melankoli og fremmedgørelse hersker inden i mennesker og i naturen.

For eksempel i Thomas Demands drømmeagtige Lichtung, et eksempel på Demands kunstneriske produktion, hvor store naturscener omhyggeligt opbygges som skulpturer af pap, plast, flamingo, tape og andet – for dernæst at blive fotograferet således, at næsten alle spor af fiktion forsvinder.

“Når efterårets skumringstider og eftertænksomhed igen tager over, så lukker vi tusmørket ind på Kunsten og lader store, internationale stjerner lyse vores kunsthimmel op.

Vi kommer til at vise nogle helt exceptionelle og ikoniske værker –  takket være vores samarbejde med Louisiana,” siger Stinna Toft, kunstfaglig chef på Kunsten.

Hun fortsætter;

“I kunsthistorien har skumringstidens særlige blanding af lys og mørke siden romantikken dannet baggrund for kunstværker, hvor fantasi og virkelighed blandes sammen og skaber de mest tankevækkende scenarier.”

I stedet for at vise idyl, dyrkes der her en livsopfattelse, hvor individets splittelse, fremmedgørelse og et irrationelt mørke kan forføre udstillingsgæsten.

Værkerne i udstillingen er nøje udvalgt fra Louisianas ypperlige samling af moderne kunst og samtidskunst. Den er sat i scene som en anelsesfuld rejse ind i mørket via lyset af udstillingsarkitekt Anne Schnettler.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.