Aalborg-firma åbner online supermarked: Vil erobre Danmark med nyt koncept

Skrevet af: Michael Qureshi
Johanne Mosgaard er blandt de tre stiftere af Danmarks første veganske online supermarked
Johanne Mosgaard er blandt de tre stiftere af Danmarks første veganske online supermarked

Af Charlotte Mortensen

Godt nyt til alle veganere, vegetarer og dig der bare gerne vil leve lidt sundere!

Netop nu er tre iværksættere, med base i Aalborg, i gang med at starte et vegansk online supermarked!

GreenOS er navnet på det nye initiativ. “OS” til sidst i navnet står for ”Online Supermarket” forresten.

Det er tre dygtige iværksættere, der står bag det nye spændende projekt.

Mark Urban, ejer af den populære tøj- og webbutik Streetammo, Kenneth Pinsker, ejer af BikeMedia.dk og Johanne Mosgaard, madblogger og kogebogsforfatter.

Johanne i Aalborg
GreenOS har base i Aalborg med de tre stiftere Kenneth Pinsker, Johanne Mosgaard og Mark Urban

MigogAalborg tog en snak med Johanne over en grøn juice og en lemonade (man skal jo være lidt sund).

Johanne har selv spist vegetarisk i mange år, og har de sidste fire år levet vegansk.

Hun blogger om den veganske livsstil på hendes madblog, Englerod, hvor hun deler ud af sine opskrifter. Johanne har endda også udgivet en kogebog om vegansk mad og har endnu en på vej.Johanne og resten af holdet vil gerne være et supermarked hvor du kan få det meste, så længe det selvfølgelig følger den veganske ånd.

”Vi vil gerne gøre det lettere for danskerne at få de gode veganske varer. Og også få lidt der smager hen ad kød, hvis man nu savner smagen, men ikke har lyst til at spise dyr” udtaler Johanne.

Etikken bag den veganske livsstil er nemlig en af de mest udbredte grunde til at folk begynder at spise vegansk, fordi de ikke vil spise kød og andre produkter der stammer fra dyr.

En af de store inspirationer for GreenOS er USA og Tyskland, da der i disse lande er et langt større udvalg af veganske varer i det fysiske supermarkeder.

”Der findes vildt mange produkter, der kommer så tæt på smagen af kød, så tæt på smagen af mælk, hvor i Danmark der må vi nøjes med, at der måske er to ting i de små supermarkeder, men det er stadig ikke til at få de lækre produkter” siger Johanne og fortsætter:

”Hvis du bor for eksempel helt nordpå i Nordjylland, så kan du ikke få de her produkter. Du kan måske få det i København, men det er ikke engang sikkert, så vi vil gerne gøre det nemmere for hele Danmark at få de her veganske produkter og gøre det lettere at leve vegansk”.

Varesortimentet kommer til at spænde bredt, da der kommer til at være varer til alle, der ønsker at spise vegansk mad.

Der kommer til at være varer til dem, der spiser rigtig sundt, altså rene råvarer, økologiske helseprodukter og frugt og grønt, men der kommer også til at være vegansk junkfood, som fx fryse pizzaer, veganske pølser og burgerbøffer.

Derudover kommer GreenOS til at føre alle Urtekrams veganske produkter, det svenske mærke Oatly der laver veganske mælkealternativer baseret på havre, samt mærker som Gardien, Tofurky og Beyond Meat.

Køle- og frostvarer sendes i flamingokasser med tør is i, så maden kan holde sig frisk.

Hvis du bor tæt på Aalborg kan du også vælge at hente dine varer på GreenOS lager i Nørresundby, og derfor spare fragten. Det er da god service!

GreenOS kommer også til at inddrage Johannes blog, Englerod, så deres kunder kan lade sig inspirere af hendes opskrifter.

Det er også et stort ønske, at deres kunder igennem sociale medier kan dele inspiration med siden og med hinanden, så virksomheden altid er i udvikling og passer til kundernes ønsker og behov.

På længere sigt vil de også gerne producere videoer, der viser hvordan man laver diverse veganske retter.

Ideen med GreenOS er altså, at hjemmesiden bliver et go-to for vegansk livsstil i Danmark.

”Vi vil gerne kunne dække hele Danmark og blive store inden for det, så at folk de vælger os fremfor for de store supermarkeder, fordi vi kommer til at have det hele.

Vi håber lidt, at dem der vil leve vegansk eller bare vil have en kødfri dag, de vil handle ind hos os”

Aalborg Greenos
GreenOs får lager i Nørresundby

Der er endnu ikke en præcis dato på hvornår GreenOS går i luften, da de gerne vil sikre sig, at de har de rigtige varer på lager, men Johanne lover at de åbner inden udgang af 2016.

Hvis du ikke vil gå glip af åbningsdagen, så kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her eller følg GreenOS på Facebook her.

Fik du læst?

Trendy butik åbnede i Aalborg i fredags: Rains er et dansk modefænomen

Rains Aalborg
Sådan ser Rains-butikken ud i Aarhus. Det kommer sandsynligvis til at være i samme stil i Aalborg

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.