Aalborg-firma åbner online supermarked: Vil erobre Danmark med nyt koncept

Skrevet af: Michael Qureshi
Johanne Mosgaard er blandt de tre stiftere af Danmarks første veganske online supermarked
Johanne Mosgaard er blandt de tre stiftere af Danmarks første veganske online supermarked

Af Charlotte Mortensen

Godt nyt til alle veganere, vegetarer og dig der bare gerne vil leve lidt sundere!

Netop nu er tre iværksættere, med base i Aalborg, i gang med at starte et vegansk online supermarked!

GreenOS er navnet på det nye initiativ. “OS” til sidst i navnet står for ”Online Supermarket” forresten.

Det er tre dygtige iværksættere, der står bag det nye spændende projekt.

Mark Urban, ejer af den populære tøj- og webbutik Streetammo, Kenneth Pinsker, ejer af BikeMedia.dk og Johanne Mosgaard, madblogger og kogebogsforfatter.

Johanne i Aalborg
GreenOS har base i Aalborg med de tre stiftere Kenneth Pinsker, Johanne Mosgaard og Mark Urban

MigogAalborg tog en snak med Johanne over en grøn juice og en lemonade (man skal jo være lidt sund).

Johanne har selv spist vegetarisk i mange år, og har de sidste fire år levet vegansk.

Hun blogger om den veganske livsstil på hendes madblog, Englerod, hvor hun deler ud af sine opskrifter. Johanne har endda også udgivet en kogebog om vegansk mad og har endnu en på vej.Johanne og resten af holdet vil gerne være et supermarked hvor du kan få det meste, så længe det selvfølgelig følger den veganske ånd.

”Vi vil gerne gøre det lettere for danskerne at få de gode veganske varer. Og også få lidt der smager hen ad kød, hvis man nu savner smagen, men ikke har lyst til at spise dyr” udtaler Johanne.

Etikken bag den veganske livsstil er nemlig en af de mest udbredte grunde til at folk begynder at spise vegansk, fordi de ikke vil spise kød og andre produkter der stammer fra dyr.

En af de store inspirationer for GreenOS er USA og Tyskland, da der i disse lande er et langt større udvalg af veganske varer i det fysiske supermarkeder.

”Der findes vildt mange produkter, der kommer så tæt på smagen af kød, så tæt på smagen af mælk, hvor i Danmark der må vi nøjes med, at der måske er to ting i de små supermarkeder, men det er stadig ikke til at få de lækre produkter” siger Johanne og fortsætter:

”Hvis du bor for eksempel helt nordpå i Nordjylland, så kan du ikke få de her produkter. Du kan måske få det i København, men det er ikke engang sikkert, så vi vil gerne gøre det nemmere for hele Danmark at få de her veganske produkter og gøre det lettere at leve vegansk”.

Varesortimentet kommer til at spænde bredt, da der kommer til at være varer til alle, der ønsker at spise vegansk mad.

Der kommer til at være varer til dem, der spiser rigtig sundt, altså rene råvarer, økologiske helseprodukter og frugt og grønt, men der kommer også til at være vegansk junkfood, som fx fryse pizzaer, veganske pølser og burgerbøffer.

Derudover kommer GreenOS til at føre alle Urtekrams veganske produkter, det svenske mærke Oatly der laver veganske mælkealternativer baseret på havre, samt mærker som Gardien, Tofurky og Beyond Meat.

Køle- og frostvarer sendes i flamingokasser med tør is i, så maden kan holde sig frisk.

Hvis du bor tæt på Aalborg kan du også vælge at hente dine varer på GreenOS lager i Nørresundby, og derfor spare fragten. Det er da god service!

GreenOS kommer også til at inddrage Johannes blog, Englerod, så deres kunder kan lade sig inspirere af hendes opskrifter.

Det er også et stort ønske, at deres kunder igennem sociale medier kan dele inspiration med siden og med hinanden, så virksomheden altid er i udvikling og passer til kundernes ønsker og behov.

På længere sigt vil de også gerne producere videoer, der viser hvordan man laver diverse veganske retter.

Ideen med GreenOS er altså, at hjemmesiden bliver et go-to for vegansk livsstil i Danmark.

”Vi vil gerne kunne dække hele Danmark og blive store inden for det, så at folk de vælger os fremfor for de store supermarkeder, fordi vi kommer til at have det hele.

Vi håber lidt, at dem der vil leve vegansk eller bare vil have en kødfri dag, de vil handle ind hos os”

Aalborg Greenos
GreenOs får lager i Nørresundby

Der er endnu ikke en præcis dato på hvornår GreenOS går i luften, da de gerne vil sikre sig, at de har de rigtige varer på lager, men Johanne lover at de åbner inden udgang af 2016.

Hvis du ikke vil gå glip af åbningsdagen, så kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her eller følg GreenOS på Facebook her.

Fik du læst?

Trendy butik åbnede i Aalborg i fredags: Rains er et dansk modefænomen

Rains Aalborg
Sådan ser Rains-butikken ud i Aarhus. Det kommer sandsynligvis til at være i samme stil i Aalborg

Lækre biler til særpriser: Kæmpe Brugtbils Festival med kendte mærker i weekenden

Skrevet af: Redaktionen

Det er ikke så tit, at man kan få en Audi, Golf, Passat eller Skoda til en særpris.

Men i den kommende weekend lørdag d. 16. november og søndag d. 17. november inviterer bilhuset Semler Retail på Ny Kærvej til stor Brugtbils Festival. Fra klokken 11-16 begge dage.

Her kan man få særligt gode priser på de tre kendte mærker Audi, Volkswagen + Volkswagen Erhverv og Skoda.

De kører skarpe priser på deres brugte biler + GRATIS undervognsbehandling på alle brugte biler solgt denne weekend, og ugen efter.

Ender man med at købe en brugt bil derude i weekenden deltager man automatisk i lodtrækningen om et gavekort på 4000,- til et spaophold.

Derudover er der også en anden konkurrence, som alle kan deltage i, hvor man kan vinde et gavekort på 1000 kr.

Gratis pølser, balloner og sodavand

Udover bilerne er der andre gode grunde til at kigge forbi og man kan let tage hele familien med. Der er nemlig sørget for pølsevogn, der deler GRATIS pølser ud, samt sodavand.

Desuden er der balloner til børnene.

Blandt helt skarpe tilbud kan man bl.a. købe en Audi A3 30 TDI Sport Limited Sportsback S Tronic der kun har kørt 8.000 kilometer til 310.000 kr.

En Audi A6 2,0 TDI 190 Ultra Avant S Tronic med 101.000 kilometer på tælleren står i 335.000 kr. Så altså meget bil for gode penge.

En Skoda Fabia 1,0 TSI 95 Ambition Combi der har kørt 3.000 kilometer kan man købe 175.000 kr.

Se flere tilbud på dette link Brugtbil Festival

Hvad: Brugtbil Festival
Hvor: Ny Kærvej 47
Hvornår: Lørdag & søndag d. 16 og 17. november
Klokken 11-16 begge dage

Ugens tip: Grillen Burgerbar laver den ultimative andeburger

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi elsker at forkæle jer med de bedste nyheder fra verdens fedeste by, og nu er vi klar med endnu et tiltag, som forhåbentlig får jer til at udnytte endnu flere af de mange lækre kulinariske sager, som byens madsteder byder på.

Ugens Tip er en stor succes på vores søstermedie MigogKbh, hvor redaktionen tipper om alt fra gourmet-pita, lækkert kaffe, smørrebrød og varm chokolade.

Det er vi nu også klar med her på MigogAalborg, og Ugens Tip er et højaktuelt og indbydende ét af slagsen.

Den ultimative andeburger

Vi har før skrevet om Grillen Burgerbars geniale julefrokost-koncept, hvor flæskesteg, kartofler og sovs er byttet ud med burger og bajere.

Hovedingrediensen i julefrokosten er burgeren Grill De Canard, som er deres bud på den ultimative andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard.

Men den greasy andeburger er ikke kun gæst til julefrokosten, for den findes nemlig også på menukortet i en begrænset periode.

Sidste år kunne burgeren kun bestilles i perioden 1.-23. december, men på grund af stor efterspørgsel har de i år valgt at sætte burgeren på menuen allerede d. 8. november og helt frem til 31. december.

Det virker altså til, at Grill De Canard er ved at blive et decideret julehit, og det så vi som den perfekte andledning til lige at lave en lille tester.

Derfor satte vi GPS’en til Ved Stranden 1 og satte os for at lave en lille andmeldelse af den populære burger.

ANDmeldelse af Confit De Canard

Confit de Canard består som beskrevet af confiteret and, rødkål, flæskesvær og er smurt med Grillen’s mayo.

Kender du endnu ikke til confiteret and, fortjener du næsten at blive kogt i dit eget fedt … for det er netop, hvad andekødet er gået igennem for at blive så mørt, at du kan spise det uden gebis.

Det gik ikke længe fra vi andkom til den fristende burger stod foran os.

Efter kyndig vejledning fra tjeneren valgte vi at supplere burgeren med ekstra and og flæskesvær til 25. kr. ekstra (… for hvorfor ikke?!) og så en gang pickles (+ 5 kr.), som skulle være et tiltrængt syrligt indspark til de mange tunge elementer i burgeren.

Kombinationen af det fede og møre (!) and, den let-syrlige rødkål, mayo’en og brioche-bollen var virkelig lækker!

Men vores klare holdning er, at du ligeså godt kan gå all in og bestille den med ekstra kød og pickles, for det gjorde den samlede smagsoplevelse helt suveræn.

Du vælger selvfølgelig at bestille Confit De Canard som menu (129 kr.), hvor du kan vælge mellem Curly Fries, Fries, Cheese Fries (+10 kr.), Oh My Fries (+20 kr.) eller Sweet potato fries (+10 kr.).

Dertil får du også en valgfri mayo, og her faldt vores valg naturligvis på den hjemmelavede Bearnaise mayo … det var simpelthen for fristende ikke lige at prøve kombinationen af confiteret and og bearnaise sauce.

Spoiler alert: Det fungerer selvfølgelig glimrende!

Den samlede pris for oplevelsen landede på 159 kr. og så tør vi godt garantere, at du ikke går sulten derfra.

Hvad: Grill De Canard (Andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard)
Hvor: Grillen Burgerbar
Hvornår: Frem til 31/12
Pris: Burger: 109 kr. (både i restauranten og takeaway) Menu: 129 kr (Ekstra and og flæskesvær: 25 kr., Pickles: 10 kr.)

Store biografdag på søndag i Aalborg: Alle film koster en 50’er

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Årstiden indbyder for alvor til filmhygge og lune popcorn.

Så er det jo meget heldigt, at Nordisk Film Biografer på søndag, d. 17. november, fejrer filmglæden og afholder Den Store Biografdag.

Her kan du kurere tømmermændene, hygge med kæresten eller tage familien med i Nordisk Film Biografer i Kennedy Arkaden og i Shoppen i City Syd for en flad 50’er.

MigogAalborg har været kontakt med Nordisk Film biograferne i Aalborg, og de oplyser, at der allerede er solgt mange billetter.

Derfor skal du nok være hurtig på tasterne, hvis du vil have lige præcis din yndlingsplads … eller være sikker på at kunne se lige netop din favoritfilm.

Tilbuddet gælder alle billetter og til alle forestillinger dagen igennem.

“En biografoplevelse er oplagt måde at være sammen om en fælles oplevelse. Både med dem, man har med i biografen, og med de andre gæster i biografsalen.

Og den fælles oplevelse skal have de allerbedste rammer. Derfor arbejder Nordisk Film Biografer altid på at matche de mange, gode film med den højeste kvalitet i både service, komfort og biografteknik,” skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Det kan du se i biografen på søndag

På Den Store Biografdag kan biografgæsterne opleve film for enhver smag, og valget er dit:

Du kan blandt andet se den højspændte og anmelderroste danske film Kollision med fantastisk skuespil af blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil.

Der er også underholdning i vente for de mindste i familien, som kan se tegnefilmen Familien Addams, som byder på masser af grin og monsterballade.

Er du i det romantiske hjørne kan du se frem til den den romantiske julefilm Last Christmas, der handler om Kate, som arbejder i en julebutik i London og møder den fremmede mand Tom, som sætter hjertet i brand.

For de fartglade er en mulighed filmen Le Mans ’66, som handler om optakten til Le Mans-løbet i 1966 med Christian Bale og Matt Damon i hovedrollerne.

Derudover vises der også film som Midway, Downton Abbey, Ser du Månen, Daniel, Jagtsæson, Joker, Zombieland, og den nye Terminator med Arnold Schwarzenegger tilbage i sin glansrolle.

Gratis kaffekapsler til folket

I år præsenteres Den Store Biograf i samarbejde med L’OR kaffekapsler, og det betyder, at der på selve dagen vil blive uddelt prøver på L’OR kaffekapsler i alle Nordisk Film Biografer.

Hvad: Den Store Biografdag
Hvor: Alle Nordisk Films biografer (I Aalborg: City Syd og Kennedy)
Hvornår: Søndag d. 17 november hele dagen.

Du finder billetinfo her.