ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg fik mere kultur: Rekordmange besøgende i Musikkens Hus i 2017

Af Michael Qureshi
Musikkens Hus har tidligere afviklet spændende arrangementer - fra torsdag gælder det Videnskabsmødet 2019
Musikkens Hus har tidligere afviklet spændende arrangementer - fra torsdag gælder det Videnskabsmødet 2019

64 procent mere kultur i Musikkens Hus i 2017.

Det er et tal, der er til at forstå, og som i den grad har været til stor glæde for aalborgenserne og resten af Nordjylland.

2017 blev endnu et godt år for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland. Årsregnskabet for husets 4. leveår er da også netop blevet godkendt til bestyrelsens store tilfredshed.

Det blev både et godt år med en øget omsætning, og så var der rekordmange gæster i 2017. 362.000 gæster sammenlignet med 135.000 i 2016.

Aktivitetsniveauet i huset blev løftet til 169 kulturarrangementer svarende til en stigning på 64 procent sammenlignet med 2016. Hertil kommer koncerter med Aalborg Symfoniorkester samt hundredvis af andre arrangementer.

Har flere aktiviteter og langt flere gæster

Det er ifølge adm. direktør Lasse Rich Henningsen et af husets vigtigste måltal.

“Fondens fornemmeste opgave er at fremme den musikkulturelle aktivitet. Det gælder selvsagt både i højden og i bredden, og vi skal hele tiden udfordre og tilbyde nye og varierede musikalske oplevelser af høj kvalitet,” siger han og fortsætter.

“Nu er vi gået over i en fase, hvor huset har mindre nyhedsværdi, men hvor vi stadig har haft rekordmange besøgende – nemlig 362.000 gæster, heraf 135.000 gæster til koncerter i huset, operafestival eller filmforevisninger med LIVE-orkester rundt om i Norden. Samtidig har vi bibeholdt en ekstrem høj belægningsgrad på 85 procent af alle udbudte billetter. Det er nogle af de nøgletal, som vi har mest fokus på, og som vi godt mener, at vi kan være særdeles tilfredse med,” forklarer Lasse Rich Henningsen.

Domingo Aalborg
Direktør for Musikkens Hus Lasse Rich Henningsen og Placido Domingo
Foto: Musikkens Hus

Den samlede omsætning i 2017 steg med 16 procent til 120,7 millioner kroner sammenlignet med 2016.

Koncertvirksomheden Musikkens Hus fik et overskud på 0,2 millioner kroner, mens resultatet for datterselskabet Musikkens Spisehus, der er forpagter af restauranten, blev et rundt 0.

Ledelsen ser begge tal som tilfredsstillende, da huset ikke som sådan har til formål at tjene penge, men i stedet at bruge hver en krone på kultur til nordjyderne.

Tilførsel af over ekstra 6 mio. kr.

Det forhøjede aktivitetsniveau er blandt andet muliggjort via tilførsel af yderligere 6,4 millioner kroner til arrangementsbudgettet i løbet af året. Ledelsen evaluerer løbende den økonomiske udvikling og tilpasser budgetterne herefter, og en særdeles positiv udvikling i løbet af året har givet plads til et merforbrug til arrangementer:

“Kultur er sjældent en god økonomisk forretning, og vi har derfor fra starten haft fokus på at holde de faste omkostninger nede, så vi kan producere mere kultur af høj kvalitet. Her har vi formået at sætte nye standarder – både i Danmark og i Norden – og at få pengene til at række længere.

Derfor er flere penge til kultur automatisk og direkte lig med et højere aktivitetsniveau. Vi er derfor meget tilfredse med, at fondens økonomi er forbedret i en sådan grad, at vi igen i 2017 har kunnet øge udbuddet af koncerter og kulturelle aktiviteter. Det er vigtigt i bestræbelserne på at indfri vores målsætning om at være skandinavisk markedsleder blandt eksklusive musikvenues,” fortsætter han.

En del af forklaringen er et stadigt stigende antal private sponsorer. Antallet af sponsorer lå i slutningen af 2017 på 86 private virksomheder og fonde, der tilsammen bidrog med 7,3 millioner kroner. Og erhvervslivets interesse for Musikkens Hus fortsætter: De seneste 12 måneder er der tegnet 35 nye sponsorkontrakter.

Del artikel