Aalborg fik mere kultur: Rekordmange besøgende i Musikkens Hus i 2017

Skrevet af: Michael Qureshi
Der var lang kø foran Musikkens Hus, da verdensarkitekten kiggede forbi. 
Foto: Rene Jeppesen, Musikkens Hus
Der var lang kø foran Musikkens Hus, da verdensarkitekten kiggede forbi. Foto: Rene Jeppesen, Musikkens Hus

64 procent mere kultur i Musikkens Hus i 2017.

Det er et tal, der er til at forstå, og som i den grad har været til stor glæde for aalborgenserne og resten af Nordjylland.

2017 blev endnu et godt år for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland. Årsregnskabet for husets 4. leveår er da også netop blevet godkendt til bestyrelsens store tilfredshed.

Det blev både et godt år med en øget omsætning, og så var der rekordmange gæster i 2017. 362.000 gæster sammenlignet med 135.000 i 2016.

Aktivitetsniveauet i huset blev løftet til 169 kulturarrangementer svarende til en stigning på 64 procent sammenlignet med 2016. Hertil kommer koncerter med Aalborg Symfoniorkester samt hundredvis af andre arrangementer.

Har flere aktiviteter og langt flere gæster

Det er ifølge adm. direktør Lasse Rich Henningsen et af husets vigtigste måltal.

“Fondens fornemmeste opgave er at fremme den musikkulturelle aktivitet. Det gælder selvsagt både i højden og i bredden, og vi skal hele tiden udfordre og tilbyde nye og varierede musikalske oplevelser af høj kvalitet,” siger han og fortsætter.

“Nu er vi gået over i en fase, hvor huset har mindre nyhedsværdi, men hvor vi stadig har haft rekordmange besøgende – nemlig 362.000 gæster, heraf 135.000 gæster til koncerter i huset, operafestival eller filmforevisninger med LIVE-orkester rundt om i Norden. Samtidig har vi bibeholdt en ekstrem høj belægningsgrad på 85 procent af alle udbudte billetter. Det er nogle af de nøgletal, som vi har mest fokus på, og som vi godt mener, at vi kan være særdeles tilfredse med,” forklarer Lasse Rich Henningsen.

Domingo Aalborg
Direktør for Musikkens Hus Lasse Rich Henningsen og Placido Domingo
Foto: Musikkens Hus

Den samlede omsætning i 2017 steg med 16 procent til 120,7 millioner kroner sammenlignet med 2016.

Koncertvirksomheden Musikkens Hus fik et overskud på 0,2 millioner kroner, mens resultatet for datterselskabet Musikkens Spisehus, der er forpagter af restauranten, blev et rundt 0.

Ledelsen ser begge tal som tilfredsstillende, da huset ikke som sådan har til formål at tjene penge, men i stedet at bruge hver en krone på kultur til nordjyderne.

Tilførsel af over ekstra 6 mio. kr.

Det forhøjede aktivitetsniveau er blandt andet muliggjort via tilførsel af yderligere 6,4 millioner kroner til arrangementsbudgettet i løbet af året. Ledelsen evaluerer løbende den økonomiske udvikling og tilpasser budgetterne herefter, og en særdeles positiv udvikling i løbet af året har givet plads til et merforbrug til arrangementer:

“Kultur er sjældent en god økonomisk forretning, og vi har derfor fra starten haft fokus på at holde de faste omkostninger nede, så vi kan producere mere kultur af høj kvalitet. Her har vi formået at sætte nye standarder – både i Danmark og i Norden – og at få pengene til at række længere.

Derfor er flere penge til kultur automatisk og direkte lig med et højere aktivitetsniveau. Vi er derfor meget tilfredse med, at fondens økonomi er forbedret i en sådan grad, at vi igen i 2017 har kunnet øge udbuddet af koncerter og kulturelle aktiviteter. Det er vigtigt i bestræbelserne på at indfri vores målsætning om at være skandinavisk markedsleder blandt eksklusive musikvenues,” fortsætter han.

En del af forklaringen er et stadigt stigende antal private sponsorer. Antallet af sponsorer lå i slutningen af 2017 på 86 private virksomheder og fonde, der tilsammen bidrog med 7,3 millioner kroner. Og erhvervslivets interesse for Musikkens Hus fortsætter: De seneste 12 måneder er der tegnet 35 nye sponsorkontrakter.

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her

Sommer-koncerter i Fårup Sommerland er et stort hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er primært forlystelser for barnlige sjæle, at man forbinder Fårup Sommerland med.

Danmarks sjoveste skov har i den grad en stor tiltrækningskraft på børnefamilierne, og er to år i træk kåret til Europas næstbedste forlystelsespark.

Men Fårup Sommerland spænder bredt og har skabt flere tiltag for at trække også teenagere og lidt ældre til forlystelsesparken. Det kan man blandt andet se på de navne, som spiller sommer-koncerter her i juli i Fårup.

Godt match på dobbelt-koncerten

Sidste uge var det Wafande, som med hele cv af hitliste-sange var det store trækplaster.

Fredag aften var det så dobbelt-koncert med hitmageren Bro og den mere sofistikerede Skinz. Faktisk et ret godt match hvor Bro med sine monsterhits “Sydpå” og “Hvor er du Bro” skød festen i gang for de over 5000 gæster.

Derfra overtog Skinz med Live Band og de mere dybe tekster serveret med hans karakteriske stemme. Han er god til at bruge og lege med de forskellige klangfarver i sin vokal.

Koncerten var rykket ud på de forreste parkeringspladser i Fårup Sommerland, og det var gennemtænkt, da man ingen andre steder i Parken kunne kapere den store publikumsinteresse.

Bro gik lige på og hårdt med “Sydpå”, men var også klog nok til at slutte af med samme sang, hvor han for alvor fik alle til at synge med på det store sommerhit, der har været i hot rotation på streamingtjenester og radiokanaler.

Sang med på det store radiohit

Skinz fik for alvor sit gennembrud nationalt med Malibu, og den fik han naturligvis også hele Fårup til at synge med. Men også numre som I Min Zone og Er Derude blev serveret med sjæl og indlevelse godt akkompagneret af et stærkt sammenspillet band.

Det giver løfter om flere gode koncertoplevelser i Fårup Sommerland, som pludselig er blevet en spiller i sommerens musikoplevelser i Nordjylland. Lige fra Fredagsfesterne i Karolinelund i Aalborg til musik på torvet i Blokhus.

På fredag den 27. juli er der endnu et stort navn på plakaten. Her kommer Joey Moe på besøg på Fårup-scenen. Han har de seneste år ædt sig godt ind på navne som Nik & Jay og Burhan G som en af de stærke danske artister.

Der sker rigtig meget i Fårup Sommerland både i resten af juli, august og september. Det kan du læse mere om her

Trænger du til en dukkert: 7 Villaer med egen pool

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

I år viser Danmark sig fra sin bedste side med snart 50 sommerdage. Badetøjet har også allerede været fundet frem en del flere gange end sidste år.

Der har ligefrem været en sydlandsk stemning over Nordjylland, og flere af dagene har temperaturen været højere end i nogle af de mest populære ferieområder i Sydeuropa.

I stedet for at bruge pengene på en eksotisk rejse sydpå,  kan man bruge pengene på en udbetaling til en villa med egen pool for at blive nedkølet i det varme danske sommervejr.

Fede boliger med swimmingpools

Er drømmen at have feriefølelsen hver eneste dag, hvor dagene nydes i en pool, liggende i en oppustelig lyserød flamingo, med en orangefarvet iskold Aperol Spritz i hånden, så er det lige her du skal læse med.

MigogAalborg Bolig har fundet syv skønne boliger i Aalborg og omegn med egne swimmingpools.

Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

thorkildkristensen.dk, Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

Denne bolig er 237 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her.

Hammervej 1, 9310 Vodskov

nybolig.dk, Hammervej 1, 9310 Vodskov

Denne bolig er 247 kvadratmeter og koster 3.995.000 kroner. Se den her.

Bavnebakken 85, 9530 Støvring

ambolig.dk, Bavnebakken 85, 9530 Støvring

Denne bolig er 334 kvadratmeter og koster 2.698.000 kroner. Se den her

Sætervej 8, 9520 Skørping

thorkildkristensen.dk, Sætervej 8, 9520 Skørping

Denne bolig er 384 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her

Houvej 50, 9370 Hals

home.dk, Houvej 50, 9370 Hals

Denne bolig er 181 kvadratmeter og koster 2.995.000 kroner. Se den her

Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

edc.dk, Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

Denne bolig er 243 kvadratmeter og koster 3.495.000 kroner. Se den her

Klarupvej 196, 9830 Tårs

edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

Denne bolig er 206 kvadratmeter og koster 2.650.000 kroner. Se den her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.