Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vild weekend i juni: Aalborg er vært for fire danske mesterskaber

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Frederik Sivertsen
Foto: Frederik Sivertsen

Fire danske mesterskaber afvikles i Aalborg i den første weekend i juni. Mesterskaberne var tænkt som en bestanddel af IDRÆTSMØDET, men nu afvikles de som enkeltstående arrangementer.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Fed DM-uge i vente

DM-ugen rammer Aalborg i 2022 med en lang række danske mesterskaber i midten af Aalborg. Men allerede i år tester fire forbund de fysiske rammer af.

Alle fire mesterskaber var indtænkt som en del af IDRÆTSMØDET 2021. Men IDRÆTSMØDET er blevet flyttet til august, hvor det på grund af sæsonplaner i de fire forbund ikke har været muligt at flytte med.

Det drejer sig om DM i holdløb i cykling, DM i streethåndbold, DM i Triathlon på distancen ¼ ironman og en DM-afdeling af Sejlsportsligaen.

“Det havde været fantastisk at opleve disse mesterskaber i sammenhæng med IDRÆTSMØDETS rammer. Men nu, hvor IDRÆTSMØDET er flyttet, er vi rigtigt glade for at forbundene vælger at gennemføre mesterskaberne i Aalborg.

Helt i IDRÆTSMØDETS ånd er der stor mangfoldighed i de fire mesterskaber. Det bliver spektakulært at opleve,” siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune, og tilføjer:

“Det er corona-venlige arrangementer, da det er mesterskaber, hvor tilskuere kan stå spredt langs ruten og banerne.”

Hvornår sker det:

Fredag 4. juni kl. 15- 20: Hold DM tidskørsel i cykling (start ved Musikkens Hus)

Lørdag 5. juni kl. 10 – 15: DM i streethåndbold (Havnefronten, ved siden af Jomfru Ane Parken)

Lørdag 5. juni kl. 10 – 18 og søndag 6. juni kl. 10-16: DM-afdeling i Sejlsportsligaen (Limfjorden, Honnørkajen tæt ved Limfjordsbroen)

Søndag 6. juni kl. 8 – 15: DM i triathlon ¼ ironman (Ved Kridtgraven i Hasseris)

“Der er garanti for nogle dramatiske og spændende sportsoplevelser i Aalborg denne weekend. Her er både oplevelser for dem som godt kan lide korte intensive konkurrencer.

Sejlsportsligaens format er mange korte heats a 10-12 minutter med syv både på vandet af gangen med høj intensitet og action. Streethåndbold er ligeledes korte kampe på en lille overskuelig bane. Men der også noget for de mere tålmodige. Triathlon strækker sig over flere timer, lige som holdløbet i cykling først er afgjort, når det sidste hold er i mål,” siger Morten Arvidsson, koordinator for IDRÆTSMØDET.

IDRÆTSMØDET er flyttet til 27. august til 1. september og afsluttes med en to-dages konference i Aalborg Kongres og Kulturcenter.