Rosé i stride strømme: Nu får Aalborg en helt ny stor roséfestival
Hvis du er en af de mange, der elsker rosé, så kan du godt begynde at glæde dig.
Faktisk bør du allerede nu sætte et stort fedt kryds i kalenderen fredag den 17. maj fra kl. 13-17, for her bliver Fusion klædt i lyserødt, når de sammen med Vinslottet inviterer til roséfestival.
Her kommer du til at svæve på en lyserød rosésky, når du smager dig igennem de 30 forskellige vine, som Vinslottet er klar til at skænke til aalborgenserne.
Billetterne for at smage dig igennem alt det bedste rosé koster kun 250 kr.
Du finder billetter til rosé-festivalen lige her
Der er også en fuld oplevelse med, hvor Fusion har sammensat en helt ekstravagant menu til selve roséfestivalen. Den kan du læse mere om længere nede i artiklen.
Smag dig frem til din yndlings
Alle 30 vine kommer fra små- eller mellemstore håndværksproducenter, som producerer vine af høj kvalitet og med masser af kærlighed.
“Flere af vinene kommer fra Provence, der er anset for at være det bedste område i hele verden for produktion af vin.
Der er blandt andet bred enighed i vinverdenen om, at de laver de bedste rosévine i verden,” fortæller sommelier og vinkonsulent ved Vinslottet, David Andreasen.
Blandt vinene er der både rosé champagne, cava, orangevin og rosé portvin. Her er der fokus på kvalitet fremfor kvantitet. og derfor har alle vinene en stor “wow”-effekt.
Når du træder ind til vinmessen, får du udleveret dit eget glas, som du kan tage med dig rundt til de forskellige boder og smage dig frem til din yndlings rosé.
“Rosévine har aldrig været så populære, som de er lige nu. Og derfor mangler Aalborg selvfølgelig en roséfestival. Vi vil med festivalen gerne give inspiration til at bestille de roséer, som man gerne vil have på lager i løbet af sommeren.”
Serveres på Michelin-restauranter
Et af vinslottets helt store flagskibe er Chateau Roubine i Lorgues, Provence, der producerer flere forskellige typer af Rosèvine.
Vinene er præsenteret på franske Michelin-restauranter og har i Danmark vundet Børsens test af rosèvine 2 gange. Slottet er et af Frankrigs ældste og kom i 1955 med i en særlig kategori af slotte, som må skrive Cru Classè på flasken.
Den mærkat finder man blandt andet på rosévinen Premium, som er en frisk og balanceret vin, der har en tør smag med saftige indslag af både jordbær, hindbær og melon.
Den og mange andre kan du finde på vinmessen. Hvis du er vinkender, ved du måske, om det er en vin efter din smag eller ej, og ellers kan du få kyndig vejledning til, hvilken rosé du skal gå efter.
Der vil være vinbeskrivelser til alle vine, så du også selv kan gå i dybden med vinenes baggrund.
“Man får muligheden for at smage i sit eget tempo og på den måde finde frem til sin smagsprofil. Og derefter kan man beslutte, hvilke flasker man vil have med hjem,” forklarer David Andreasen.
Fusion har designet menuen
Hvis du vil have den fulde oplevelse med, så har Fusion designet en vaskeægte rosémenu.
Den består af seks serveringer, der er designet til at passe perfekt til de forskellige rosévine, som bliver serveret dertil.
De seks serveringer får selskab af et glas velkomst roséchampagne og ni forskellige rosévine.
Velkomst:
Brut Rosè Nv, Alain Thienot, Reims.
Toast – spicy laks – Hvedekugle – ramsløg – silderogn
Forret:
Tataki laks – ponzu – ørredrogn – springløg
Hertil 2 klassiske franske Rosè vine:
Sancerre Rosè 2023, Domaine Roger Champault, Loire & Chateau Roubine Premium 2023, Cru Classè, Provence
Mellemret:
Dampet hvidfisk – karamelliseret fiskesauce – sennepsfrø
Hertil spansk Rosè vs Italiensk Rosè
Filarino Rosè 2022, Poderi dal Nespoli, Emilia Romagna & Herencia Altes Rosè 2022, Terre Alta, Penedes
Hovedret:
Unghanebryst – sæsonens grønsager – hønseglace – petit kartofler
Hertil 2 fantastiske Orangevine
Orange Nespoli 2022, Emilia Romagna, Italien & Tremantiere 2021, Herencia Altes, Terre Alta, Spanien.
Osteret:
3 slags ost fra Arla Unika
Hertil 2 Top- Rosè vine fra Cru Classè slotted Chateau Roubine, Provence
Lion & the Dragon Rosè 2022 & Inspire Rosè 2022
Dessert:
Yuzufromage – lime- ingefærsorbet – brunsvigersauce – friske bær
Hertil Rosè-port fra Quinta de la Rosa
Om aftenen kommer du helt tæt på rosévin, hvordan man producerer den og historien bag de forskellige vinhuse, der fremstiller vinene.
Du vil nemlig blive taget i hånden af David Andreasen fra Vinslottet gennem hele vinmenuen, så du går derfra som en vaskeægte rosévinkender.
Menuen plus vinmenu får du for 995 kroner, og her er vinmessen om eftermiddagen inkluderet i prisen.
Prisen for vinmessen uden aftenens menu er 250 kr. pr. mand.