Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åbner fredag: Så vild bliver Europas største Virtual Reality Café

Af Michael Qureshi

Tak for kaffe!

Da denne artikels skribent tirsdag eftermiddag kom ud fra et prøvespil i Aalborgs nye store Virtual Reality Café, var jeg gennemsvedt og helt rundtosset.

Blot ti minutter som Formel 1 kører i simulatoren var en total surrealistisk oplevelse. Den nye store satsning med adresse i DSBs gamle billetkontor på Banegården hedder VR Game, og bliver fremtidens version af det vi kender som internetcaféer.

Du er INDE i skydespillene

Her sidder du ikke og spiller skydespil på rad og række. Du er INDE i skydespillene, og selv tidligere jægersoldater, som har testet det, er forbløffet over, hvor realistisk det er.

“Man har ingen ide om, hvor hårdt det er at spille bare 20 minutter i sådan en simulator. Jeg målte, at jeg havde forbrændt lige så mange kalorier, som hvis jeg havde stået på en crosstrainer i samme tidsrum,” fortæller Jens Hartvig.

Han er manden bag den nye VR Game, der åbner dørene for aalborgensere og øvrige nordjyder på fredag klokken 15.00. Jens Hartvig har været i tv branchen i adskillige år, hvor han blandt andet arbejder på TV 2 Nord, og har sine tekniske kompetencer fra tv faget.

VR caféen åbner han sammen med sin 22-årige søn Mads og kæresten Dorthe.

Åbner fredag: Så vild bliver Europas største Virtual Reality Café

I Asien er Virtual Reality Simulator Caféer et gigantisk marked. I Europa er gennembruddet ikke kommet endnu. Blandt andet fordi de her specielle maskiner produceres i Asien. Derfor bliver denne i Aalborg også efter deres udsagn den største her på kontinentet og med sikkerhed i Norden.

Udfordringer med maskiner fra Kina

Det har også været en af de allerstørste udfordringer for Jens Hartvig og sønnen at få maskinerne hjem fra Kina.

“Da vi tændte for maskinerne var de indstillet på engelsk sprog, men da vi så fik koblet dem online, så stod det hele pludselig på kinesisk. Det er bare et af utallige eksempler på, at det har været op af bakke med en hel masse praktik og logistik,” forklarer han og giver endnu et eksempel;

“Jeg skulle blandt andet overføre hele beløbet for den første maskine, og de er ikke billige skulle jeg hilse og sige.

Dagen efter fik jeg så en bekræftelse på, at der var sendt en pakke på 500 gram med fragtfly. Og de her vejer altså 500 Kilo, så jeg var sikker på, at vi var blevet snydt. Det var så batterierne, der skulle sendes seperat. Så det var en forløsning, da vi endelig fik alle maskinerne her til Aalborg,” forklarer Jens Hartvig.

Åbner fredag: Så vild bliver Europas største Virtual Reality Café

Der var intet på Google

Der er i alt opstillet 10 skydespils-simulatorer, hvor 10 personer af gangen enten kan spille krig mod hinanden eller i individuelle spil. Det var blandt andet her, at næste store udfordring kom.

“De her specielle HTC VR briller må under ingen omstændigheder “se” hinanden, så står systemet helt af. Så vi googlede alt muligt, men der er ingen erfaringer at trække på, fordi andre slet ikke har det her samme set-up som os. Så vi måtte i gang med egne løsninger, som heldigvis fungerer glimrende,” siger Jens og griner.

Åbner fredag: Så vild bliver Europas største Virtual Reality Café

 

Derudover er der også fire bil-simulatorer, som er købt igennem et jysk firma, der i den grad har leveret state of the art system. Man kan både køre Formel 1, Le Mans og alle de andre berømte racerbaner i verden. Det føles fuldstændig som om, at man kører i virkeligheden.

Hvad er det så, at Aalborg kan glæde sig til, og hvad kommer det til at koste at prøve?

“Vi har kigget på markedet rundt omkring og lagt os væsentligt billigere. Vi vil gerne have, at folk har lyst til at komme igen og prøve det, og prisen ikke bremser nogen i at få en god oplevelse inde hos. Priserne ligger på de 120 kr. for 20 minutter i vores skydesimulator. Vil man spille 50 minutter, så koster det 190 kr.” siger Jens og fortsætter;

Jeg er sikker på, at Aalborg er parat til sådan et sted som vores. Det er en stor studieby med rigtig mange unge mennesker, og det er langt bedre at komme herned og brænde noget krudt af, end kun at sidde foran en skærm hele dagen lang,” forklarer Jens Hartvig.

Åbningsfest på fredag

Det var blandt andet sønnen Mads’ store computerspilsforbrug, som i første omgang fik ham på tankerne om det spændende projekt.

“Mads kunne sidde på sit værelse en hel dag, uden jeg overhovedet så skyggen af ham. Så var det jeg tænkte, om vi ikke kunne sætte et spil til vores crosstrainer, så han i det mindste kunne kombinere det med motion.

Derfra kom idéen til denne VR Café, og siden har vi sammen som familie været stærkt indstillet på at kaste os ud i det. Nu åbner vi på fredag, og vi håber, at folk vil kigge forbi og få stillet nysgerrigheden,” slutter Jens Hartvig.

Åbner fredag: Så vild bliver Europas største Virtual Reality Café

På fredag er der åbningsfest hos VRgame på Banegården fra klokken 15.00. Det markeres med kagemand, sodavand, øl osv.

Åbningstiderne er i weekenderne fra formiddag til sen aften. I hverdagene fra formiddag til aften.

Du kan allerede booke en tid til at prøve en af de fede spil hos VrGame på Banegården. Book eller læs mere om det her

Del artikel

Andre læser også