Aalborg får sit eget Folkemøde: Byen vinder kapløbet om et kæmpe Idrætsmøde

Skrevet af: Michael Qureshi

Bornholm har et meget populært Folkemøde, som mange byer og regioner skæver misundeligt til.

Siden er der opstået en masse andre Folkemøder på mad, kultur og så videre. Men ingen af de større danske byer har formået at etablere Idrætsmødet.

Den sætter Aalborg sig nu på, og får dermed sin egen version af et stort Folkemøde.

Liv og glade dage i hele byen

Aalborg er en sportsglad kommune.

Der er masser af medlemmer i det rige foreningsliv og masser af sportshold og udøvere i den absolutte top i mange sportsgrene. Derfor giver det mening med et Idrætsmøde i byen.

Vi kan godt forvente, at der kommer til at være liv og glade dage langs Havnefronten og i Vestre Fjordpark.

Der bliver masser af fede sportsaktiviteter i hele byen, opvisninger og talkshows med idrætsprofiler fra både Aalborg og resten af landet.

Kort sagt så bliver det fire fede dage for aalborgenserne, når Idrætsmødet indtager byen.

Idéen opstod efter DGI Landsstævne

Idéen om idrætsmødet opstod efter en succesfuld afvikling af DGI Landsstævne i Aalborg Midtby i 2017, hvor især havnefronten og Vestre Fjordpark viste sig som fremragende arenaer for idrætsevents.

Idrætsmødet skal udfolde sig i Aalborg over fire dage fra 29. august til og med 1. september.

Målet er at gøre fysisk aktivitet og idrætten tilgængelig for alle, samtidigt med at idrætsmødet gerne vil være forum for en debat rundt om idrætten og dens betydning.

I spidsen for at planlægge og eksekvere Idrætsmødet har Aalborg Kommunen hentet en topprofil. Den tidligere professionelle håndboldtræner og elitechef i Randers Kommune, Morten Arvidsson er i fuld gang i sit nye job.

“Det er et meget spændende event, vi er ved at udvikle.

Sport og idræt har altid haft stor bevågenhed i Aalborg, og byens infrastruktur kan rumme al sport – både på land og på Limfjorden. Så jeg er virkeligt glad for at få lov at arbejde med at udvikle idrætsmødet,” siger Morten Arvidsson.

Kæmpe scoop

I starten 2019 blev der afsat midler til at udvikle første udgave. Sundheds- og Kulturrådmand Mads Duedahl er glad for at man har fået Morten Arvidsson med på holdet.

“Jeg ser det som et kæmpescoop, at vi har Morten i spidsen for Idrætsmødet.

Jeg tror meget på hans visioner for projektet.

Han har enorm indsigt i sporten og idrættens verden. Både fra håndboldsidelinjen i elitesport, mens også organisatorisk udenom idrætten.

De egenskaber tror jeg er et godt match med det vi gerne vil med idrætsmødet,” siger Mads Duedahl.

Man skal føle idrætten i de fire dage

Morten Arvidsson glæder sig over, at man har hentet Idrætsmødet til Aalborg.

“Vi vil gerne have et 360-graders perspektiv på idrætten.

Man skal på de fire dage se og føle idrætten igennem en masse aktiviteter og shows på byens mange arenaer. Og så skal vi vidensdele, debattere og vise best practice på idrætsområdet.

Idrætten kan nedbryde barrierer og åbne døre både på det personlige og samfundsmæssige niveau, det håber jeg mødet her kan være med til at synliggøre,” siger Morten Arvidsson.

Skal ramme mange målgrupper

Planlægningen af årets program er i fuld gang.

Målet er at idrætsmødet skal ramme mange målgrupper, med en aktivitetsdel, en konference, og en folkemøde-del med interessante talks om idræt og sport.

Aalborgs visioner for idrætsmødet er store, men det skal udvikles stille og roligt med erfaringerne fra debutudgaven i år:

“Det her er første år, hvor vi gerne vil have prøvet en masse ting af.

Det er et år, hvor vi skal have budt både danskerne, idrætslederne og idrætsorganisationerne indenfor og få gjort os nogle erfaringer.

Men på sigt skal det selvfølgelig vokse i skala og vi håber det med tiden kan vække international interesse,” siger Mads Duedahl.

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.

Jubel i Fårup Sommerland: Åbner allerede i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fårupsommerland
Fårupsommerland

Fårup Sommerland skulle oprindeligt have åbnet for gæster d. 2. maj, men blev i første omgang udskudt pga. corona-virus – til d. 21. maj. Denne dato blev som bekendt udskudt igen.

13. maj skrev vi så, at åbningsdatoen endelig var officiel: 11. juni ville Fårup Sommerland åbne.

Men nu er der igen, igen nyt fra sommerlandet længst mod nord.

“Vi åbner allerede fredag d. 5. juni,” skriver Fårup Sommerland på Facebook.

Kl 14 i dag blev det meldt ud på et pressemøde fra Statsministeriet, at grænsen til Norge og Tyskland åbner fra 15 .juni. Det har også fået Fårup Sommerland til at juble.

Til EB siger Rasmus Morten, marketingchef i Faarup Sommerland:
“40 procent af vores gæster er på en normal sæson nordmænd, så denne nyhed har meget stor betydning for os og hele området.”
Alle sæsonkortholdere kan komme til en eksklusiv VIP snig-åbning dagen inden den officielle åbning.

“I inviteres herud torsdag d. 4 juni, hvor vi ekstraordinært slår dørene op fra 15:00-20:00 – kun for jer! Så kan I prøve den STORE nyhed SAVEN (og alt andet) før vi officielt åbner op d. 5 juni,” skriver de på Facebook.