Aalborg er nummer fire på listen over indbrudsramte kommuner

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Annonce: Denne artikel indeholder sponsorerede links.

I 2018 blev der anmeldt 28.765 indbrud til det danske politi. De største kommuner er hårdest ramt, når det kommer til antallet af indbrud, og Aalborg ligger således nummer fire på listen.

Flest indbrud i de største byer

Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2018 begået flest indbrud i Aarhus. Derefter følger København, Odense og Aalborg. Ikke overraskende er de store byer altså dem, der har flest indbrud.

Det gælder dog samtidig, at ingen af de fire førnævnte byer ligger i topti, hvis man sammenligner indbyggertal med antal indbrud. Faktisk går førstepladsen til Rudersdal Kommune. Her blev der ifølge statistikken begået hele 119 indbrud pr. 10.000 indbyggere. Det er over det dobbelte af landsgennemsnittet, som ligger på 50 indbrud pr. 10.000 indbyggere.

Selvom Aalborg ligger højt på listen over de kommuner med flest indbrud, er antallet af indbrud målt i forhold til antal indbyggere faktisk under gennemsnittet i den nordjyske by. Her sker der nemlig blot 45 indbrud pr. 10.000 indbyggere, og det er altså 10 % under landsgennemsnittet.

Antallet af indbrud i Danmark er dalende, men stadig alt for højt

Generelt bliver der heldigvis begået færre og færre indbrud i Danmark. Men indbrudstallet er stadig alt for højt, og Danmark er faktisk det land i Europa med flest indbrud i private hjem pr. indbygger. Det kan i særdeleshed skyldes, at vi her i landet er for dårlige til at indbrudssikre vores hjem. Hvor det i mange andre lande er kutyme at sørge for effektiv tyverisikring, er private alarmsystemer først noget, der for alvor er ved at blive udbredt i Danmark nu.

Sikr dit hjem med en alarm

Vil du undgå at være den næste i rækken, der får gennemrodet og stjålet dine ejendele? Så kan du med fordel overveje at investere i et privat alarmsystem. Det er en af de mest effektive former for tyverisikring, du som privatperson kan investere i. Er du interesseret i et alarmsystem til din bolig, så læs om Verisure på ekonomi.dk. Har du allerede et Verisure-alarmsystem, så hent Verisures app her. Den gør det nemt for dig at holde øje med dit hjem, uanset hvor du befinder dig

Selvom en alarm er et effektivt middel til at minimere risikoen for indbrud, kan den ikke stå alene. Ud over at du bør overveje en alarm, giver det også rigtig god mening at tyverisikre døre og vinduer, for det gør det vanskeligere for tyvene at komme ind i din bolig

Bekæmp indbrud med nabohjælp

Nabohjælp går ud på mere end at låne en kop sukker af hinanden i ny og næ. Faktisk er det også et yderst effektivt middel mod indbrud. Ud over et alarmsystem fra eksempelvis Verisure samt tyverisikring af døre og vinduer er det således en god idé at benytte sig af nabohjælp, hvis I vil sikre jer mod tyveri.

Nabohjælp går ud på, at I hjælper hinanden med at sørge for, at husene ser beboede ud, selvom naboerne er ude at rejse. Det kan I gøre ved at tørre tøj på hinandens tørresnore, bruge hinandens skraldespande og slå hinandens græsplæner. På den måde bliver det sværere for tyvene at spotte, hvilke huse der står tomme.

Trist dag i byen: Aalborgs hunde-ikon er gået bort

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kirkeklokkerne ringede med sørgmodige toner, da vi lagde vejen forbi Peder Barks Gade her til formiddag.

Himlen var grå, og regnen dryppede på de historiske brosten, hvor én af byens helt store legender har haft sin daglige gang – indtil i går.

Ulvehunden Runa havde i 14 år og 6 måneder ligget foran Anker Clausens hus i Aalborgs midtby, og Runa har gennem tiden lagt pels til mange kærlige klap fra forbipasserende.

Hver dag tog Anker Runa med på tur i byen, og hun har uden tvivl været et levende vartegn for mange aalborgenserne.

I går eftermiddags døde Runa.

Anker takker for støtten i en svær tid

På vegne af byen tog vi i formiddags til Peder Barkes Gade, hvor døren til Ankers hus endnu står åbent.

En del af Runas historie var nemlig også, at Anker lod hoveddøren stå på vidt gab året rundt, sådan at Runa kunne færdes frit mellem huset og gaden.

A home without a dog, is just a house står der på døren – og på Runas plads lå roser, hilsner, gravlys og en hund af gran, der i den grad vidner om, at Runa vil blive savnet af mange.

Anker kiggede ud af det lille byhus og takkede mange gange for tanken.

Det var tydeligt at se, at der også hos ham var efterladt et stort savn, og at han var rørt over den store opmærksomhed, som Runas bortgang har vækket i byen.

Runa i NY Times

Runa var ikke kun et ikon i Aalborg – hun skulle efter sigende også være den mest fotograferede hund i byen, og der findes sandsynligvis billeder af hende mange steder i verden.

Da NY Times besøgte Aalborg i maj, i forbindelse med deres 52 Places to Go in 2019, var Runa naturligvis også illustreret på listen over ting, man skal se i byen.

Denne hædring tog hun som sædvanligt med ophøjet ro – som med alt andet i hendes 14,5 år lange hundeliv.

Hun vil blive savnet.

MigogAalborgs følgere deler flittigt sine hilsner til både Runa og Anker.

Det kan du også gøre her: 

Luksusbaby åbner ny stor butik: Stor åbningsfest med goodiebags og popcorn

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

I morgen fredag d. 22. november slår Luksusbaby op til Aalborgs største børnebutik.

Den populære børnebutik er flyttet et par hundrede meter fra den tidligere lokation i Møllegade op i de gamle møbelbutik-lokaler, hvor både Kalejdoskop og Høgh Interieur tidligere har ligget.

Med over 400 kvadratmeter bliver det Aalborgs største børnetøjsbutik, og åbningen fejres med et brag. Både fredag og lørdag er der åbningsfest hos Luksusbaby i Aalborgs midtby.

Der vil være goodiebags (begrænset antal), kæmpe giveaway, gratis popcorn, slushice og slikposer til børnene og så kommer maskotten “Bamse” forbi og uddeler krammere.

Det er Aalborg-parret Ann-Louise Aasted og Morten Grabowski Kjær der står bag Luksusbaby, som også er blandt de største børnetøj-webshops i Danmark.

Havde brug for mange flere kvadratmeter

De forklarer flytningen i nye lokaler med pladsmangel.

“Vi havde 150 kvadratmeter før, og hernede har vi fået knap 400 kvadratmeter. Og vi har så mange varer og forskellige mærker på webshoppen, så for at kunne repræsentere det lidt bedre i en fysisk butik, var vi nødt til efterhånden at få flere kvadratmeter,” fortæller Ann-Louise Aasted.

Der er også kommet en ny og større teen-afdeling.

“Kunderne vil opleve, at der er mere luft nede i vores nye lokaler.

De vil opleve, der er meget mere kælet for detaljen og skabt lidt mere miljøer, baby-miljøer og tween-miljøer.

Vi har fået en hel teen afdeling for de lidt større børn. Det kommer i hvert fald til at være meget anderledes.

Man kommer til at føle, når man kommer ind med lidt ældre børn, at de kan være lidt mere for dem selv i stedet for at de behøver stå ved siden af bodystocking til babyer,” lyder det.

Plads til forældre med helt små børn

Der er også taget hensyn til dem med helt små børn i den nye butik, forklarer Morten Grabowski Kjær.

“Vi har også fået et lidt afskærmet område, hvor man kan sidde og amme og parkere sin barnevogn og sidde der, og fået et kundetoilet som også nogle gange er vigtigt for dem med mindre børn.

Nu er vi bare meget spændte på at åbne og sige velkommen til alle vores kunder,” siger han.

Hvad: Åbningsfest Luksusbaby
Hvor: Møllegade 13, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag d. 22. november 10-19
Lørdag d. 23. november 10-18

Kendte brands til gode priser: Kæmpe lagersalg indtager Nordkraft

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Nordkraft
Foto: Nordkraft

Vi aalborgensere er særdeles begejstrede for at gøre et godt kup, og derfor kommer det vist ikke som nogen overraskelse at lagersalg er populære i byen.

Nu er der igen mulighed for at gøre et kup udover det sædvanlige, når Brinch Retail Lagersalg indtager Kedelhallen i Nordkraft fra onsdag den 27. november til fredag den 29. november med deres store mærkevare-lagersalg.

Her kan man spare op til 85% på over 10.000 stykker modetøj til både mænd og kvinder.

Hvor mænd kan dykke ned i kollektionsprøver fra Matinique, kan kvinder få fingrene i lækre danske mærker som Gestuz, Karen by Simonsen, Kaffe, Saint Tropez og Kari Traa.

Som noget helt særligt i Aalborg vil der også være en stand med flotte smykker fra Julie Sandlau, hvor der er besparelser på op mod 70%. Der vil være et bredt udvalg af ringe, øreringe, armbånd og kæder; alt i 925 sterling sølv samt forgyldt med 22 karat.

Det store sortiment af tøj og smykker er fordelt på 40 borde og ca. 60 tøjstativer.

Store besparelser

Brinch Retail Lagersalg har allerede stor succes i Aarhus og København, hvor de hvert år fylder hallen med tusinde af shoppeglade mennesker.

Nu er tiden endelig kommet til Aalborg.

”Det er første gang, vi kommer til Aalborg, og vi glæder os helt vildt til at åbne dørene i Kedelhallen og byde en masse aalborgensere velkommen til at vores lagersalg.

Hvis det bliver godt modtaget, vender vi også tilbage til byen i foråret med nyt tøj,” fortæller Jan Brinch, der ejer og lægger navn til lagersalget.

Jan Brinch garanterer et stort udvalg af sindssygt billige varer til enhver smag; bl.a. over 1500 kjoler, 1300 bluser og toppe samt 1200 bukser, jeans og nederdele fra Gestuz og Karen by Simonsen.

Brinch Retail Lagersalg i Ridehuset, Aarhus

Prøv før du køber

Entréen til lagersalget gratis, så det er bare med at komme afsted, hvis du gerne vil opdatere garderoben.

Vil du gerne prøve tøjet, før du svinger kreditkortet, vil der være store prøverum opstillet i Kedelhallen, og personalet står også klar til at hjælpe.

Der modtages både betaling i form af kontanter, kreditkort og MobilePay.

Du kan læse mere om lagersalget her.

Hvad: Brinch Retail Lagersalg
Hvor: Kedelhallen, Nordkraft
Hvornår:

27 november, 15.00-20.00.

28 november, 10.00-20.00.

29 november, 10.00-20.00