Aalborg er hele Nordjyllands sportshovedstad

Skrevet af: Redaktionen

Danmark er ved at udvikle sig til sportens land på alle leder og kanter.

Der kommer stadigt større sportsarrangementer til de danske byer, og det er bestemt ikke kun i landets hovedstad, at sporten er blevet et stadigt større fokuspunkt de seneste år.

Rigtig mange byer har taget alt fra sundhed og motion til store sportsbegivenheder til sig, og alle byer har i den forbindelse forskellige ting at tilbyde.

Dette gælder i særdeleshed for Aalborg, der er en stor spiller indenfor mange forskellige sportskategorier. Aalborg er Nordjyllands stolthed, og hele regionen følger med i alt fra fodbold til håndbold og ishockey.

Der er mange sportsoplevelser at komme efter, hvis man tager turen nordpå af E45!

Et blomstrende sportsliv med mange facetter

Aalborg er Danmarks fjerdestørste by, og derfor er det også naturligt, at det er en af Danmarks førende byer, når det kommer til sport og sundhed.

Der er lagt stort fokus på at få folk i bevægelse på daglig basis, og det har i det hele taget dannet grobund for et blomstrende sportsliv, hvor man spiller på mange forskellige heste.

Byens herrehåndboldhold er blandt Danmarks bedste, og dette gælder også for ishockeyholdet, der gør god figur i den bedste, danske række. Herudover blomstrer også de mindre sportsgrene i byen, der får god plads og råderum til at udvikle sig selvstændigt.

Byen indeholder flere forskellige tiltag, som gør sport og motion tilgængelig for alle, og det er f.eks. muligt at tage sin basketbold og finde fællesskab i det nylavede GAME Streetmekka.

Her finder man også mange andre streetversioner af diverse sportsgrene, og det signalerer, at byen for alvor forsøger at skabe gode rammer for sport og motion.

Fitness-bølgen har ligeledes ramt det nordjyske folk

Udover et alsidigt sportsliv, hvor diverse sportsklubber virkelig holder fanen højt, så er der også kommet meget fokus på den individuelle træning hos det nordjyske folk.

Stadigt flere og flere melder sig ind i et fitnesscenter og får dermed dyrket mere motion, end de ellers er vant til. Der er dog ikke nødvendigvis nogen grund til at betale for et dyrt fitnessmedlemsskab, idet Aalborg Kommune har skabt smarte træningspavilloner flere forskellige steder i kommunen.

Dette gør det muligt at træne med forskellige redskaber under overdækning – en løsning, der er blevet ganske populær; særligt om sommeren, hvor vejret er godt.

Hvis træningen skal optimeres, så kan man med fordel ty til forskellige kosttilskud, og her er Powerbaren.dk en professionel webshop med et stort udvalg.

Sundhed og motion er for alle

Når man snakker om motion og sundhed, så kommer der ofte et billede frem af en veltrænet mand eller kvinde, der har 100 % styr på sin træning og kost.

Dette er dog et helt forkert glansbillede, idet alle kan gøre noget ved deres sundhed, uanset hvilket niveau de starter på.

Rom blev som bekendt ikke bygget på én dag, og derfor er det glædeligt at se, at stadigt flere mennesker kommer med på sundhedsbølgen. Her er Aalborg en perfekt samarbejdspartner, idet kommunen har stort fokus på de såkaldte KRAM-faktorer.

Det drejer sig altså om at få folk til at omlægge deres Kost, skære ned på Rygning og Alkohol og få dyrket meget mere Motion. Hvis du bor i kommunen kan du derfor med fordel smutte forbi deres hjemmeside, hvor du kan læse meget mere om, hvilke tilbud kommunen har til netop dig!

Fra alle os til alle jer: Oplev stor Disney-koncert på Skråen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er typer, der ikke vil høre et ord om jul, før vi rammer d. 1. december.

Og så er der os andre, som slet ikke kan vente.

Denne artikel er dedikeret til de sidstnævnte: Vi kan nemlig afsløre, at der i den grad bliver noget at glæde sig til i år.

Luftens Helte, et 18-mands stort band, der spiller alle de fedeste sange live fra de største tegnefilm gennem tiderne, lægger nemlig vejen forbi Aalborg d. 7. december – og her bliver der virkelig skruet op for julemagien.

Hits fra de bedste tegnefilm

Luftens Helte garanterer en musikalsk oplevelse i særklasse, når de til lyden af barndommens nostalgi spiller op til fest med velkendte og elskede sange fra alle vores favorit-tegnefilm.

Det er vel i forvejen heller ikke rigtig jul, før du har siddet klistret til Disney’s Juleshow – men du kan jo ligeså godt få lagt en god bund inden.

Aftenen fyldes med sange fra klassiske tegnefilm som Junglebogen og Aristocats, 90’ernes storfavoritter som Løvernes Konge, Herkules og Tarzan samt de mest julede Disneysange og de nyeste hits fra film som Frost og Vaiana.

Luftens Helte lover 100 % garanti for fest, julestemning og magi, når de om kun 175 dage indtager scenen på Skråen.

… og vi kan slet ikke vente!

Hvad: Luftens Heltes Julekoncert
Hvornår: 7. december 2019
Hvor: 
Skråen, Aalborg

Billetterne koster 215 kr. og kan købes lige her.

Sankt Hans i næste weekend: Her er de bedste bålfester

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På næste søndag skal der traditionen tro sendes hekse af sted til Bloksbjerg.

Midsommeren fejres med nogle hyggelige arrangementer rundt omkring i Aalborg, hvor der gøres noget ud af at skabe nogle gode rammer for bålfesten.

Vi har samlet de bedste her:

Musikkens Hus

Hvis du ikke før har fejret midsommeren i hjertet af Aalborg, så må det være på tide.

Traditionen med sankthansbål foran den arkitektoniske perle på Havnefronten, er blevet et kæmpe trækplaster de sidste par år – og i år bliver ingen undtagelse.

Aftenen starter i koncertsalen, hvor Ida Corr sætter tonen i samspil med to nordjyske pigekor. Herefter går turen ud på pladsen foran, hvor et endnu ikke offentliggjort navn vil spille, mens snobrødene bages med udsigt til bål på fjorden.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Musikkens Hus her

Fra kl. 19.

Aalborg Zoo

Hvis man vil være sikker på en god og stemningfuld aften for både store og små, så er arrangementet i Aalborg Zoo en sikker vinder.

Igen i år tændes der bål på savannen, hvor Julie Bertelsen står for årets båltale.

Der vil være reduceret billetpris i aftenens anledning, hvor voksne fra kl. 16 kan komme ind for 90 kr., mens børn koster 60. Du kan altså sagtens kombinere bålfesten med et par underholdende runder i haven.

Du kan for eksempel nå at hilse på de helt nye tigerunger. 

Foto: Aalborg Zoo

Du kan læse mere om Sankt Hans i Aalborg Zoo her

Fra kl. 17.30.

Lindholm Høje

Vil du være omgivet af ældgammel historie, imens du nyder en stolt tradition fra fordums tid, så skal turen gå til Lindholm Høje.

Her kan du nyde en smuk sommeraften i selskab med kammerkoret Coro Misto.

Båltalen holdes i år af rådmand Hans Henrik Henriksen, fra By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Arrangementet er gratis, men hvis du vil opgradere oplevelsen, kan du fra kl. 18 besøge Café Lindholm, der byder på en særlig tre-retters Sankt Hans menu. Læs mere om dét her.

Husk også, at hvis du i stedet er sulten efter lidt historiefortælling, så kan du dykke ned i både vikingetid og oldtid indenfor på Lindholm Høje Museet, hvor der er fri entré fra kl. 17.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Lindholm Høje her

Fra kl. 20.30.

Mølleparken

Endnu en genganger på sankthansbålet, er når Lions Club indbyder til en hyggelig Sankt Hans aften i hele Aalborgs Møllepark, hvor du på plænen ved skulpturen Noahs Ark, kan nyde en aften med picnic, underholdning og (selvfølgelig) – et bål.

A Minor Blues Band står endnu engang for swingende blues.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Mølleparken her.

Fra kl. 18. 

Sankt Hans fest i Østre Anlæg

I Østre Anlæg har man valgt at fejre midsommeren med et hyggelig børneloppemarked, der starter fra kl. 16. Der vil desuden være mulighed for ansigtsmaling, hoppepude og snobrød.

Kl. 18 holder Skt. Markus Kirke Åbent Tårn, hvor alle er velkomne til at nyde udsigten.

Herefter tændes bålet, hvor rådmand Mai-Britt Iversen holder årets båltale.

Der vil kunne købes sodavand, øl, vin, kaffe, the, kage, pølser, slush ice og popcorn.

Fra kl. 20.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Østre Anlæg her.

Sankt Hans fest ved Margrethekirken

I tæt samarbejde med Blårævene og FDF er det en glæde at byde hjertelig velkommen til en hyggelig Sankt Hans fest med snobrød, pandekager og popcorn i skovbrynet bag Margrethekirken.

Årets båltaler er Flemming Møller Mortensen, og der vil være masser af børneaktiviteter, bålfest og fællessang.

Hele aftenen kan der købes pølser, øl og sodavand.

Fra kl. 20. 

Du kan læse mere om Sankt Hans ved Margrethekirken her.

Få sommerlæsningen i hus: Hovedbiblioteket holder kæmpe bogsalg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er sommeren den tid på året, hvor man tager sig tid til fordybelse i en god, gammeldags bog.

Hvis man er meget flittig med læsningen, så kan det selvfølgelig blive en bekostelig affære – medmindre du selvfølgelig lægger vejen forbi Aalborg Hovedbibliotek, der d. 25. juni endnu engang afholder bogsalg på adressen i Rendsburggade.

Denne tirsdag sælger biblioteket ud af sine kasserede materialer, der blandt andet består af romaner, krimier og børnelitteratur.

Du kan også være heldig at finde musik – både LP’er (klassisk musik), CD’er og bokssæt.

Normalt er der kø langt ud i Nørregade, så kom i god tid.

Noget for enhver bogorm

For at holde bibliotekernes samlinger aktuelle og indbydende, bliver uaktuelle og slidte bøger og tidsskrifter løbende kasseret.

Det kan også være materialer, som bibliotekerne har for mange af i forhold til efterspørgslen.

Der vil altså være gode muligheder for at sikre sig en masse skatte, uanset hvad du måtte mangle hjemme i bogreolen – eller i strandtasken.

Hvad: Bogsalg på Hovedbiblioteket
Hvor: Rendsburggade 2, 9000 Aalborg
Hvornår: 25. juni, 10-17

Bemærk, at der kun kan betales med kontanter eller MobilePay.