Aalborg er hele Nordjyllands sportshovedstad

Skrevet af: Redaktionen

Danmark er ved at udvikle sig til sportens land på alle leder og kanter.

Der kommer stadigt større sportsarrangementer til de danske byer, og det er bestemt ikke kun i landets hovedstad, at sporten er blevet et stadigt større fokuspunkt de seneste år.

Rigtig mange byer har taget alt fra sundhed og motion til store sportsbegivenheder til sig, og alle byer har i den forbindelse forskellige ting at tilbyde.

Dette gælder i særdeleshed for Aalborg, der er en stor spiller indenfor mange forskellige sportskategorier. Aalborg er Nordjyllands stolthed, og hele regionen følger med i alt fra fodbold til håndbold og ishockey.

Der er mange sportsoplevelser at komme efter, hvis man tager turen nordpå af E45!

Et blomstrende sportsliv med mange facetter

Aalborg er Danmarks fjerdestørste by, og derfor er det også naturligt, at det er en af Danmarks førende byer, når det kommer til sport og sundhed.

Der er lagt stort fokus på at få folk i bevægelse på daglig basis, og det har i det hele taget dannet grobund for et blomstrende sportsliv, hvor man spiller på mange forskellige heste.

Byens herrehåndboldhold er blandt Danmarks bedste, og dette gælder også for ishockeyholdet, der gør god figur i den bedste, danske række. Herudover blomstrer også de mindre sportsgrene i byen, der får god plads og råderum til at udvikle sig selvstændigt.

Byen indeholder flere forskellige tiltag, som gør sport og motion tilgængelig for alle, og det er f.eks. muligt at tage sin basketbold og finde fællesskab i det nylavede GAME Streetmekka.

Her finder man også mange andre streetversioner af diverse sportsgrene, og det signalerer, at byen for alvor forsøger at skabe gode rammer for sport og motion.

Fitness-bølgen har ligeledes ramt det nordjyske folk

Udover et alsidigt sportsliv, hvor diverse sportsklubber virkelig holder fanen højt, så er der også kommet meget fokus på den individuelle træning hos det nordjyske folk.

Stadigt flere og flere melder sig ind i et fitnesscenter og får dermed dyrket mere motion, end de ellers er vant til. Der er dog ikke nødvendigvis nogen grund til at betale for et dyrt fitnessmedlemsskab, idet Aalborg Kommune har skabt smarte træningspavilloner flere forskellige steder i kommunen.

Dette gør det muligt at træne med forskellige redskaber under overdækning – en løsning, der er blevet ganske populær; særligt om sommeren, hvor vejret er godt.

Hvis træningen skal optimeres, så kan man med fordel ty til forskellige kosttilskud, og her er Powerbaren.dk en professionel webshop med et stort udvalg.

Sundhed og motion er for alle

Når man snakker om motion og sundhed, så kommer der ofte et billede frem af en veltrænet mand eller kvinde, der har 100 % styr på sin træning og kost.

Dette er dog et helt forkert glansbillede, idet alle kan gøre noget ved deres sundhed, uanset hvilket niveau de starter på.

Rom blev som bekendt ikke bygget på én dag, og derfor er det glædeligt at se, at stadigt flere mennesker kommer med på sundhedsbølgen. Her er Aalborg en perfekt samarbejdspartner, idet kommunen har stort fokus på de såkaldte KRAM-faktorer.

Det drejer sig altså om at få folk til at omlægge deres Kost, skære ned på Rygning og Alkohol og få dyrket meget mere Motion. Hvis du bor i kommunen kan du derfor med fordel smutte forbi deres hjemmeside, hvor du kan læse meget mere om, hvilke tilbud kommunen har til netop dig!

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15