Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg er hele Nordjyllands sportshovedstad

Af Redaktionen

Danmark er ved at udvikle sig til sportens land på alle leder og kanter.

Der kommer stadigt større sportsarrangementer til de danske byer, og det er bestemt ikke kun i landets hovedstad, at sporten er blevet et stadigt større fokuspunkt de seneste år.

Rigtig mange byer har taget alt fra sundhed og motion til store sportsbegivenheder til sig, og alle byer har i den forbindelse forskellige ting at tilbyde.

Dette gælder i særdeleshed for Aalborg, der er en stor spiller indenfor mange forskellige sportskategorier. Aalborg er Nordjyllands stolthed, og hele regionen følger med i alt fra fodbold til håndbold og ishockey.

Der er mange sportsoplevelser at komme efter, hvis man tager turen nordpå af E45!

Et blomstrende sportsliv med mange facetter

Aalborg er Danmarks fjerdestørste by, og derfor er det også naturligt, at det er en af Danmarks førende byer, når det kommer til sport og sundhed.

Der er lagt stort fokus på at få folk i bevægelse på daglig basis, og det har i det hele taget dannet grobund for et blomstrende sportsliv, hvor man spiller på mange forskellige heste.

Byens herrehåndboldhold er blandt Danmarks bedste, og dette gælder også for ishockeyholdet, der gør god figur i den bedste, danske række. Herudover blomstrer også de mindre sportsgrene i byen, der får god plads og råderum til at udvikle sig selvstændigt.

Byen indeholder flere forskellige tiltag, som gør sport og motion tilgængelig for alle, og det er f.eks. muligt at tage sin basketbold og finde fællesskab i det nylavede GAME Streetmekka.

Her finder man også mange andre streetversioner af diverse sportsgrene, og det signalerer, at byen for alvor forsøger at skabe gode rammer for sport og motion.

Fitness-bølgen har ligeledes ramt det nordjyske folk

Udover et alsidigt sportsliv, hvor diverse sportsklubber virkelig holder fanen højt, så er der også kommet meget fokus på den individuelle træning hos det nordjyske folk.

Stadigt flere og flere melder sig ind i et fitnesscenter og får dermed dyrket mere motion, end de ellers er vant til. Der er dog ikke nødvendigvis nogen grund til at betale for et dyrt fitnessmedlemsskab, idet Aalborg Kommune har skabt smarte træningspavilloner flere forskellige steder i kommunen.

Dette gør det muligt at træne med forskellige redskaber under overdækning – en løsning, der er blevet ganske populær; særligt om sommeren, hvor vejret er godt.

Hvis træningen skal optimeres, så kan man med fordel ty til forskellige kosttilskud, og her er Powerbaren.dk en professionel webshop med et stort udvalg.

Sundhed og motion er for alle

Når man snakker om motion og sundhed, så kommer der ofte et billede frem af en veltrænet mand eller kvinde, der har 100 % styr på sin træning og kost.

Dette er dog et helt forkert glansbillede, idet alle kan gøre noget ved deres sundhed, uanset hvilket niveau de starter på.

Rom blev som bekendt ikke bygget på én dag, og derfor er det glædeligt at se, at stadigt flere mennesker kommer med på sundhedsbølgen. Her er Aalborg en perfekt samarbejdspartner, idet kommunen har stort fokus på de såkaldte KRAM-faktorer.

Det drejer sig altså om at få folk til at omlægge deres Kost, skære ned på Rygning og Alkohol og få dyrket meget mere Motion. Hvis du bor i kommunen kan du derfor med fordel smutte forbi deres hjemmeside, hvor du kan læse meget mere om, hvilke tilbud kommunen har til netop dig!

Del artikel