Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg er blevet et CrossFit-mekka: Nu udvider CrossFit Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

Henover sommeren har byen i sandhed forvandlet sig til et ægte mekka for byens CrossFit-entusiaster.

Hele to nye centre er skudt op, og har dermed fordoblet antallet på bare få måneder.

Imens de nye centre hver især forsøger at overbevise byens crossfitters om, at lige præcis de kan tilbyde de helt perfekte rammer for sporten, så tager byens første CrossFit-center, CrossFit Aalborg, den skærpede konkurrence med oprejst pande.

I konstant udvikling

Martin Jensen var for syv år siden med til at åbne det allerførste crossfitcenter i Aalborg – og dermed også for alvor at præsentere sporten for aalborgenserne. Det kan du læse mere om her.

Siden da har centeret været i en stabil udvikling i takt med medlemmernes såvel som instruktørernes ønsker.

Denne sommer er derfor bl.a. blevet brugt på at banke et stort hul i væggen ind til naboen, og dermed åbne op for endnu en ny holdsal til de ivrige medlemmer.

Det betyder, at CrossFit Aalborg nu råder over tre holdsale med tilhørende udendørsarealer.

Der er ingen tvivl om, at der ligger et stort arbejde bag at skulle forvandle en gammel, støvet lagerhal til et attraktivt træningslokale, men da Martin fik muligheden, så tøvede han ikke et sekund.

”Vi stopper aldrig med at udvikle os, så selvfølgelig udvider vi også som det bliver nødvendigt. Udvidelsen med sal C betyder, at vi kan give en endnu bedre service til medlemmerne,” forklarer Martin.

”Nu har vi mulighed for at køre dobbelthold i to af salene, imens den tredje står tom til fritræning fra morgen til aften. Det giver os et mere fleksibelt program og et center, der kan rumme alle på én gang.”

Det har blandt andet betydet, at CrossFit Aalborg nu kan tilbyde yoga tre gange ugentligt.

Mere end bare træning

Martin er en berejst herre og har blandt andet brugt sine mange rejser på at besøge og opleve forskellige crossfitcentre overalt i verden.

Disse oplevelser og erfaringer har han taget med sig hjem i rygsækken, og med dem forsøgt at skabe det helt ideelle center hjemme i Aalborg.

”Det har hele tiden været mit ønske at skabe et unikt miljø, som ikke fandtes andre steder.

For os har vores sammenhold og sindssygt dygtige instruktører været nøglen til succes. Ikke kun for centeret, men også for medlemmerne,” fortæller Martin.

Og netop fællesskabet, de veluddannede instruktører og det rå miljø er nogle af de elementer, der tilsammen har gjort CrossFit Aalborg utrolig populært. Præcis som Martin havde ønsket.

”Vi har ikke planter og bløde loungemøbler. Det er ikke en café, vi er i, men en gammel lagerhal – og det miljø vil jeg gerne bibeholde.

Men det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke kan komme herned og få kaffe, kage og hinandens gode selskab. Det kan man sagtens.”

Aalborgs stærkeste fællesskab

Generelt oplever Martin, at man både blandt medlemmer og instruktører ser en helt unik og gensidig respekt for hinanden – både som crossfitters, men i høj grad også som mennesker.

Uanset køn, alder eller nationalitet finder medlemmerne en samhørighed og udvikler venskaber, der også strækker sig langt uden for centeret.

Det unikke fællesskab har især været til gavn for de nye studerende, som flytter til byen – ofte uden at kende et øje.

I Sal A hænger et flag for hver af de nationaliteter, der er repræsenteret på medlemslisten i CFAA.

Det var lige netop den situation Gints Zīverts stod i, da han flyttede fra Letland til Danmark:

”Egentlig startede jeg bare i CrossFit Aalborg for at træne, men det ændrede sig hurtigt,” fortæller han til MigogAalborg.

”Jeg har trænet CrossFit før, men det her sted var anderledes, folk var ægte. De var rare, hjælpsomme og sjove.

Denne atmosfære var med til at ændre hele min tankegang; det handlede ikke længere kun om træning, men også om at lære hele den danske kultur at kende.”

Siden dengang er CrossFit Aalborg nærmest blevet Gints andet hjem, og der går næsten ikke en dag, uden at han kigger forbi Boxen.

”De fleste af mine venner og bedste venner er crossfitters nu, og medlemmerne er blevet som min anden familie,” siger Gints og opfordrer samtidigt alle nye (og gamle) studerende til at besøge CrossFit Aalborg, hvis de – ligesom ham – har et ønske om at udvide deres netværk i byen.

Har du lyst til at prøve kræfter med sporten, så kan du hver torsdag kl. 18.00 møde op til en gratis og helt uforpligtende introtime hos CrossFit Aalborg.

Og hvis du skulle falde pladask for CrossFit, så kan alle medlemmer af ClubAalborg Studie i september tilmed få første måneds træning i til kun 99 kr. Herefter er prisen 399 kr. og 349 kr. for studerende.

Det kan du læse mere om her.