Aalborg er blevet et CrossFit-mekka: Nu udvider CrossFit Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Henover sommeren har byen i sandhed forvandlet sig til et ægte mekka for byens CrossFit-entusiaster.

Hele to nye centre er skudt op, og har dermed fordoblet antallet på bare få måneder.

Imens de nye centre hver især forsøger at overbevise byens crossfitters om, at lige præcis de kan tilbyde de helt perfekte rammer for sporten, så tager byens første CrossFit-center, CrossFit Aalborg, den skærpede konkurrence med oprejst pande.

I konstant udvikling

Martin Jensen var for syv år siden med til at åbne det allerførste crossfitcenter i Aalborg – og dermed også for alvor at præsentere sporten for aalborgenserne. Det kan du læse mere om her.

Siden da har centeret været i en stabil udvikling i takt med medlemmernes såvel som instruktørernes ønsker.

Denne sommer er derfor bl.a. blevet brugt på at banke et stort hul i væggen ind til naboen, og dermed åbne op for endnu en ny holdsal til de ivrige medlemmer.

Det betyder, at CrossFit Aalborg nu råder over tre holdsale med tilhørende udendørsarealer.

Der er ingen tvivl om, at der ligger et stort arbejde bag at skulle forvandle en gammel, støvet lagerhal til et attraktivt træningslokale, men da Martin fik muligheden, så tøvede han ikke et sekund.

”Vi stopper aldrig med at udvikle os, så selvfølgelig udvider vi også som det bliver nødvendigt. Udvidelsen med sal C betyder, at vi kan give en endnu bedre service til medlemmerne,” forklarer Martin.

”Nu har vi mulighed for at køre dobbelthold i to af salene, imens den tredje står tom til fritræning fra morgen til aften. Det giver os et mere fleksibelt program og et center, der kan rumme alle på én gang.”

Det har blandt andet betydet, at CrossFit Aalborg nu kan tilbyde yoga tre gange ugentligt.

Mere end bare træning

Martin er en berejst herre og har blandt andet brugt sine mange rejser på at besøge og opleve forskellige crossfitcentre overalt i verden.

Disse oplevelser og erfaringer har han taget med sig hjem i rygsækken, og med dem forsøgt at skabe det helt ideelle center hjemme i Aalborg.

”Det har hele tiden været mit ønske at skabe et unikt miljø, som ikke fandtes andre steder.

For os har vores sammenhold og sindssygt dygtige instruktører været nøglen til succes. Ikke kun for centeret, men også for medlemmerne,” fortæller Martin.

Og netop fællesskabet, de veluddannede instruktører og det rå miljø er nogle af de elementer, der tilsammen har gjort CrossFit Aalborg utrolig populært. Præcis som Martin havde ønsket.

”Vi har ikke planter og bløde loungemøbler. Det er ikke en café, vi er i, men en gammel lagerhal – og det miljø vil jeg gerne bibeholde.

Men det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke kan komme herned og få kaffe, kage og hinandens gode selskab. Det kan man sagtens.”

Aalborgs stærkeste fællesskab

Generelt oplever Martin, at man både blandt medlemmer og instruktører ser en helt unik og gensidig respekt for hinanden – både som crossfitters, men i høj grad også som mennesker.

Uanset køn, alder eller nationalitet finder medlemmerne en samhørighed og udvikler venskaber, der også strækker sig langt uden for centeret.

Det unikke fællesskab har især været til gavn for de nye studerende, som flytter til byen – ofte uden at kende et øje.

I Sal A hænger et flag for hver af de nationaliteter, der er repræsenteret på medlemslisten i CFAA.

Det var lige netop den situation Gints Zīverts stod i, da han flyttede fra Letland til Danmark:

”Egentlig startede jeg bare i CrossFit Aalborg for at træne, men det ændrede sig hurtigt,” fortæller han til MigogAalborg.

”Jeg har trænet CrossFit før, men det her sted var anderledes, folk var ægte. De var rare, hjælpsomme og sjove.

Denne atmosfære var med til at ændre hele min tankegang; det handlede ikke længere kun om træning, men også om at lære hele den danske kultur at kende.”

Siden dengang er CrossFit Aalborg nærmest blevet Gints andet hjem, og der går næsten ikke en dag, uden at han kigger forbi Boxen.

”De fleste af mine venner og bedste venner er crossfitters nu, og medlemmerne er blevet som min anden familie,” siger Gints og opfordrer samtidigt alle nye (og gamle) studerende til at besøge CrossFit Aalborg, hvis de – ligesom ham – har et ønske om at udvide deres netværk i byen.

Har du lyst til at prøve kræfter med sporten, så kan du hver torsdag kl. 18.00 møde op til en gratis og helt uforpligtende introtime hos CrossFit Aalborg.

Og hvis du skulle falde pladask for CrossFit, så kan alle medlemmer af ClubAalborg Studie i september tilmed få første måneds træning i til kun 99 kr. Herefter er prisen 399 kr. og 349 kr. for studerende.

Det kan du læse mere om her.

Har du set dem? Amerikanske Navy Seals træner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Navy Seals
Pressefoto: Navy Seals

Den seneste uge har du muligvis set kamphelikoptere flyve lavt og andre militære fartøjer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Måske endda hørt skud eller set skarpt bevæbnede soldater.

Op mod 2000 elitesoldater fra hele verden træner i øjeblikket specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland. Øvelsen kalder de for Night Hawk løber af stablen.

Det helt specielle er, at verdens bedste soldater, Navy Seals fra USA, også deltager i øvelsen.

Også Danmarks bedste soldater Frømandskorpset og Jægerkorpset træner for fuld udblæsning med i denne vigtige øvelse.

Der er deltagelse af soldater fra Danmark, USA, Tyskland, Finland, Holland, Polen, Schweiz, Østrig, Belgien og Litauen.

Løber frem til på fredag

Det hele begyndte 10. september, og det løber frem til på fredag den 28. september.

Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danner ramme om den store specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset træner specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at det er så realistisk som mulig, så foregår øvelsen på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft