Aalborg er blevet et CrossFit-mekka: Nu udvider CrossFit Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Henover sommeren har byen i sandhed forvandlet sig til et ægte mekka for byens CrossFit-entusiaster.

Hele to nye centre er skudt op, og har dermed fordoblet antallet på bare få måneder.

Imens de nye centre hver især forsøger at overbevise byens crossfitters om, at lige præcis de kan tilbyde de helt perfekte rammer for sporten, så tager byens første CrossFit-center, CrossFit Aalborg, den skærpede konkurrence med oprejst pande.

I konstant udvikling

Martin Jensen var for syv år siden med til at åbne det allerførste crossfitcenter i Aalborg – og dermed også for alvor at præsentere sporten for aalborgenserne. Det kan du læse mere om her.

Siden da har centeret været i en stabil udvikling i takt med medlemmernes såvel som instruktørernes ønsker.

Denne sommer er derfor bl.a. blevet brugt på at banke et stort hul i væggen ind til naboen, og dermed åbne op for endnu en ny holdsal til de ivrige medlemmer.

Det betyder, at CrossFit Aalborg nu råder over tre holdsale med tilhørende udendørsarealer.

Der er ingen tvivl om, at der ligger et stort arbejde bag at skulle forvandle en gammel, støvet lagerhal til et attraktivt træningslokale, men da Martin fik muligheden, så tøvede han ikke et sekund.

”Vi stopper aldrig med at udvikle os, så selvfølgelig udvider vi også som det bliver nødvendigt. Udvidelsen med sal C betyder, at vi kan give en endnu bedre service til medlemmerne,” forklarer Martin.

”Nu har vi mulighed for at køre dobbelthold i to af salene, imens den tredje står tom til fritræning fra morgen til aften. Det giver os et mere fleksibelt program og et center, der kan rumme alle på én gang.”

Det har blandt andet betydet, at CrossFit Aalborg nu kan tilbyde yoga tre gange ugentligt.

Mere end bare træning

Martin er en berejst herre og har blandt andet brugt sine mange rejser på at besøge og opleve forskellige crossfitcentre overalt i verden.

Disse oplevelser og erfaringer har han taget med sig hjem i rygsækken, og med dem forsøgt at skabe det helt ideelle center hjemme i Aalborg.

”Det har hele tiden været mit ønske at skabe et unikt miljø, som ikke fandtes andre steder.

For os har vores sammenhold og sindssygt dygtige instruktører været nøglen til succes. Ikke kun for centeret, men også for medlemmerne,” fortæller Martin.

Og netop fællesskabet, de veluddannede instruktører og det rå miljø er nogle af de elementer, der tilsammen har gjort CrossFit Aalborg utrolig populært. Præcis som Martin havde ønsket.

”Vi har ikke planter og bløde loungemøbler. Det er ikke en café, vi er i, men en gammel lagerhal – og det miljø vil jeg gerne bibeholde.

Men det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke kan komme herned og få kaffe, kage og hinandens gode selskab. Det kan man sagtens.”

Aalborgs stærkeste fællesskab

Generelt oplever Martin, at man både blandt medlemmer og instruktører ser en helt unik og gensidig respekt for hinanden – både som crossfitters, men i høj grad også som mennesker.

Uanset køn, alder eller nationalitet finder medlemmerne en samhørighed og udvikler venskaber, der også strækker sig langt uden for centeret.

Det unikke fællesskab har især været til gavn for de nye studerende, som flytter til byen – ofte uden at kende et øje.

I Sal A hænger et flag for hver af de nationaliteter, der er repræsenteret på medlemslisten i CFAA.

Det var lige netop den situation Gints Zīverts stod i, da han flyttede fra Letland til Danmark:

”Egentlig startede jeg bare i CrossFit Aalborg for at træne, men det ændrede sig hurtigt,” fortæller han til MigogAalborg.

”Jeg har trænet CrossFit før, men det her sted var anderledes, folk var ægte. De var rare, hjælpsomme og sjove.

Denne atmosfære var med til at ændre hele min tankegang; det handlede ikke længere kun om træning, men også om at lære hele den danske kultur at kende.”

Siden dengang er CrossFit Aalborg nærmest blevet Gints andet hjem, og der går næsten ikke en dag, uden at han kigger forbi Boxen.

”De fleste af mine venner og bedste venner er crossfitters nu, og medlemmerne er blevet som min anden familie,” siger Gints og opfordrer samtidigt alle nye (og gamle) studerende til at besøge CrossFit Aalborg, hvis de – ligesom ham – har et ønske om at udvide deres netværk i byen.

Har du lyst til at prøve kræfter med sporten, så kan du hver torsdag kl. 18.00 møde op til en gratis og helt uforpligtende introtime hos CrossFit Aalborg.

Og hvis du skulle falde pladask for CrossFit, så kan alle medlemmer af ClubAalborg Studie i september tilmed få første måneds træning i til kun 99 kr. Herefter er prisen 399 kr. og 349 kr. for studerende.

Det kan du læse mere om her.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00