Aalborg – en unik havneby

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Der kan umuligt herske nogen tvivl om, at Aalborg er en havneby. For rigtig mange aalborgensere er Aalborg kendetegnet ved, at byens centrum ligger på havnen. Havnen i Aalborg er for aalborgensere et mødested, og det er også her, at der om sommeren afholdes massevis af arrangementer. Om sommeren ligger de store krydstogtskibe til ved havnen, og det vækker altid megen opmærksomhed, men er man på udkig efter fritidssejlerne, så skal man i stedet begive sig ud i Vestbyen

Vestbyens havn finder man både fritidsbåde og husbåde, og her sprudler det af liv og gode dage – særligt om sommeren. Om sommeren især er det svært ikke at misunde dem, som kan sejle ud på deres båd og nyde det gode vejr. Hvis du drømmer om at blive bådejere, så er det heldigvis nemt at finde alt det udstyr du har brug for.

Drømmer du om at blive fritidssejler?

Danskere elsker at sejle, og flere og flere danskere har de seneste år investeret i en fritidsbåd, så de kan komme ud at opleve friheden til havs. I Aalborg er havnen også altid fyldt med både, og særligt om sommeren sprudler havnen af liv og glade fritidssejlere.
Som aalborgenser er der særligt god grund til at blive fritidssejler, her kan man nemlig lægge båden til kaj i vestbyens havn og stadigvæk føle, at man er langt væk hjemmefra. Havnen i Aalborg har en særlig atmosfære, og selvom man bor i Aalborg, så vil det altså stadigvæk føles som om, at man er langt væk fra hverdagens stress og jag, hvis man lægger til i vestbyens havn.

Hvis du drømmer om at blive fritidssejler, så er Aalborg helt sikkert den rette by at ligge til i. Her finder du også alt, hvad du skal bruge af bådudstyr og bådtilbehør til din båd, så hvad enten du står og mangler nogle ekstra redningsveste eller tilbehør til motoren, så finder du alt hvad du skal bruge i Aalborg. Her kan du købe bådudstyr i Aalborg.

Havnens charme

Hvis du ikke er aalborgenser, så kender du måske ikke til alt hvad området omkring havnen har at byde på. Herunder får du en kort oversigt over, hvad du bl.a. kan opleve i Vestbyen, mens din båd ligger til kajs.

Aalborg er en havneby, men ikke i den forstand, som man ellers tænker havneby. De fleste havnebyer rundt omkring i landet består hovedsageligt af lystfiskere, men i Aalborg er havnen i Vestbyen kendetegnet ved det enorme antal af fritidssejlere, der lægger til.

Vestbyens havn har en særlig charme over sig. Her kan man gå og kigge på de andre både, og bagefter kan man nyde en kold forfriskelse eller et måltid mad på en af de hyggelige cafeer ved havnen. Havneområdet i Vestbyen tiltrækker altid masser af mennesker om sommeren, og det er med god grund. Når solen skinner, og det igen er blevet vejr til at nyde en is på havnen, så er havnen bare et hyggeligt sted at være.

Begiver man sig lidt længere ud i Vestbyen, så kommer man også til Fjordbyen. Fjordbyen ligger lidt skjult, og man skal forbi Aalborg Street Food før man kommer ind i fjordbyen. Her finder man til gengæld en helt unik og seværdig atmosfære. Fjordbyen består af 122 små skure, som hver især er unikke og meget forskelligartet i deres form og udtryk. Oprindeligt var fjordbyens skure ejet af fritidsfiskere, som brugte skurene til at opbevare deres fiskeudstyr, men i dag fungerer skurene mere som fritidsboliger. Dog er det tydeligt at se, at de gamle fiskere har formået at sætte deres præg på Fjordbyen, og det er med til at gøre området helt unikt.

Aalborgs havn har altså masser at byde på, uanset om man er fritidssejler eller ej.