Aalborg elsker konceptet: All you Can Eat Smushi kører videre

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Januar rinder ud, og det betyder, at i dag var officielt sidste chance for at hoppe direkte i Caféministeriets populære smushi-koncept, der har kørt med stor succes på årets første fire søndage.

Men hvis du var én af dem, som ikke nåede at få prøvet det innovative madkoncept, så er der ingen grund til panik.

Caféministeriet melder nu ud, at man grundet den store succes har valgt at fortsætte med den uimodståelige smørrebrøds-bar helt frem til påske.

For 185 kr. kan du mæske dig i alt det smushi, du overhovedet kan drømme om – og oveni købet med en lækker dessertanretning som finale.

Meget bedre bliver det altså ikke!

Aalborg er vild med smushi

Ordet “smushi” er en sammentrækning af “smørrebrød” og “sushi” – og henviser altså til smørrebrødets størrelse. De bedste danske råvarer – i miniformat!

Smushi er allerede et anerkendt koncept i hovedstaden, men Caféministeriet blev de første til at introducere det innovative madkoncept i Aalborg.

Og da der ikke noget, der skal gå vores næse (eller mund?) forbi, så kiggede MigogAalborg selvfølgelig også ind hos Caféministeriet til en smagsprøve på det nye koncept.

Vi kender “reglerne” fra Caféministeriets populære tapas-bar, hvor man også for en fast pris kan spise løs i alle de tapaslækkerier, man kan forestille sig.

Tættere på himlen

Fremgangsmåden er den samme på de velbesøgte smushi-søndage, så vi sad strategisk godt placeret tæt ved cafébaren, hvor vi vidste, at et optog af mini-smørrebrød snart ville gøre sit indtog.

Og ganske rigtigt: Lidt efter lidt fyldtes baren af farverige smørrebrødsfavoritter med alt fra kartoffel, hønsesalat, frikadelle, paté, fisk og æg. Herefter var der ellers dømt fri leg til alle caféens gæster, og det var svært at at lade være med at trippe af utålmodighed, da køen i baren blev længere og længere.

Ind i mellem kan All you can Eat godt ende ud i noget værre gratværk, og måske er det ikke altid lige tiltalende for den sidste i køen. Dette var dog overhovedet ikke et problem i denne omgang, da Caféministeriet havde portionsanrettet bidderne og fyldte op i takt med de sultne gæsters indtag.

I første omgang faldt valget naturligt på “én af hver” – man skulle jo nødigt gå glip af noget!

Klassikerne var favoritter

Danskerne er og bliver kæmpe fans af smørrebrød, og der findes efterhånden mange steder, som specialiserer sig inden for det. Derfor var forventningerne selvfølgelig også store – men hvad hvis vi i stedet endte med at blive skuffede?

Heldigvis blev bekymringen gjort til skamme.

Hver og én gik direkte i madhjertet på os, men det var alligevel svært ikke at udpege nogle favoritter. For vores vedkommende var det især smushi med hønsesalat, roastbeef og kartoffel, som ramte ekstra plet.

Vi endte med at spise os igennem cirka 20 stykker smushi – et par stykker mere end Martin Klyvø, som er indehaver af Caféministeriet, havde udregnet pr. gæst, men ingen manglede noget, og køkkenet fortsatte med at smøre frisk smushi, indtil den sidste gæst havde givet op.

Aldrig for mæt til dessert

Da vi troede, at vi havde ramt barren for mæthed, kom vi dog i tanke om, at “dessert” også var en del af aftalen; og da vi af princip ikke nej til dessert (eller andre retter for den sags skyld), så var det jo bare om at fortsætte, hvor vi slap.

Desserterne var nogle, vi kendte i forvejen fra vores tidligere besøg på Caféministeriet og gensynsglæde var stor, da blandt andet Oreo Cheesecake kom på bordet. Vi glemte alt om vores fyldte maver og overgav os velvilligt til den perfekte afslutning på et meget vellykket smushi-arrangement.

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med Caféministeriets smushi, så får du igen chancer på følgende datoer:

Marts:

Søndag d. 4. marts

Søndag d. 11. marts

Søndag d. 18. marts

Søndag d. 25. marts

Påsken:

Skærtorsdag d. 29. marts

Lang-fredag d. 30. marts

Søndag d. 1. april

Alle dage fra 13.00-15.00

Borde kan bestilles på 98194050 eller lige her.

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

WeDoBurgers-kæden solgt: Fortsætter kun med et sted i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der var fart på burgerkæden WeDoBurgers, da den indtog Århus, Aalborg, Esbjerg og København.

I Aalborg åbnede man endda den første rigtige restaurant med flere siddepladser, og som skulle fungere som kædens Flagship Store.

Desværre går tingene ikke altid, som man drømmer om. Planerne om at være en landsdækkende burgerkæde kunne ikke realiseres, og nu har de oprindelige stiftere solgt den videre.

Det var barnestjernen Danny Kool og partner Christoffer No, der startede WeDoBurgers sammen med Aalborg-investoren Henrik Klindt Petersen.

Ny ejer er fundet

Nu er WeDoBurgers solgt videre til århusianske Akram Palani. Til det siger Danny Kool med det borgerlige navn Daniel Sørensen til MigogAalborg;

“Vi har i noget tid søgt efter den rigtige person til at drive WeDoBurgers videre. Den person har vi fundet i Akram. Han virker til at brænde for WeDoBurgers, så det glæder os, at han er den nye ejer,” fortæller Daniel.

Kun Borgergade fortsætter

Ejerskiftet får den konsekvens, at kun en af de to Aalborg-steder lever videre. Den anden lukkes ned.

“Jeg har altid haft et godt øje til WeDoBurgers og deres burgere, som jeg smagte første gang for et par år siden! Jeg synes, at deres burgere og fritter altid har skilt sig ud fra mængden.

Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville overtage. Jeg kommer selv til at stå i køkkenet og sikre, at kvaliteten er den samme hver gang. Kvaliteten i produktet er for mig det vigtigst.

Derfor valgte jeg også kun at overtage butikken i Borgergade, da jeg ikke kan være to steder på en gang. Jeg har heldigvis overtaget det meste af deres tidligere fantastiske personale, så jeg og butikken er i gode hænder,” forklarer han til MigogAalborg.

Dermed gik WeDoBurgers fra fem steder i landets fire største byer til nu blot en enkelt i Aalborg.