Aalborg elsker konceptet: All you Can Eat Smushi kører videre

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Januar rinder ud, og det betyder, at i dag var officielt sidste chance for at hoppe direkte i Caféministeriets populære smushi-koncept, der har kørt med stor succes på årets første fire søndage.

Men hvis du var én af dem, som ikke nåede at få prøvet det innovative madkoncept, så er der ingen grund til panik.

Caféministeriet melder nu ud, at man grundet den store succes har valgt at fortsætte med den uimodståelige smørrebrøds-bar helt frem til påske.

For 185 kr. kan du mæske dig i alt det smushi, du overhovedet kan drømme om – og oveni købet med en lækker dessertanretning som finale.

Meget bedre bliver det altså ikke!

Aalborg er vild med smushi

Ordet “smushi” er en sammentrækning af “smørrebrød” og “sushi” – og henviser altså til smørrebrødets størrelse. De bedste danske råvarer – i miniformat!

Smushi er allerede et anerkendt koncept i hovedstaden, men Caféministeriet blev de første til at introducere det innovative madkoncept i Aalborg.

Og da der ikke noget, der skal gå vores næse (eller mund?) forbi, så kiggede MigogAalborg selvfølgelig også ind hos Caféministeriet til en smagsprøve på det nye koncept.

Vi kender “reglerne” fra Caféministeriets populære tapas-bar, hvor man også for en fast pris kan spise løs i alle de tapaslækkerier, man kan forestille sig.

Tættere på himlen

Fremgangsmåden er den samme på de velbesøgte smushi-søndage, så vi sad strategisk godt placeret tæt ved cafébaren, hvor vi vidste, at et optog af mini-smørrebrød snart ville gøre sit indtog.

Og ganske rigtigt: Lidt efter lidt fyldtes baren af farverige smørrebrødsfavoritter med alt fra kartoffel, hønsesalat, frikadelle, paté, fisk og æg. Herefter var der ellers dømt fri leg til alle caféens gæster, og det var svært at at lade være med at trippe af utålmodighed, da køen i baren blev længere og længere.

Ind i mellem kan All you can Eat godt ende ud i noget værre gratværk, og måske er det ikke altid lige tiltalende for den sidste i køen. Dette var dog overhovedet ikke et problem i denne omgang, da Caféministeriet havde portionsanrettet bidderne og fyldte op i takt med de sultne gæsters indtag.

I første omgang faldt valget naturligt på “én af hver” – man skulle jo nødigt gå glip af noget!

Klassikerne var favoritter

Danskerne er og bliver kæmpe fans af smørrebrød, og der findes efterhånden mange steder, som specialiserer sig inden for det. Derfor var forventningerne selvfølgelig også store – men hvad hvis vi i stedet endte med at blive skuffede?

Heldigvis blev bekymringen gjort til skamme.

Hver og én gik direkte i madhjertet på os, men det var alligevel svært ikke at udpege nogle favoritter. For vores vedkommende var det især smushi med hønsesalat, roastbeef og kartoffel, som ramte ekstra plet.

Vi endte med at spise os igennem cirka 20 stykker smushi – et par stykker mere end Martin Klyvø, som er indehaver af Caféministeriet, havde udregnet pr. gæst, men ingen manglede noget, og køkkenet fortsatte med at smøre frisk smushi, indtil den sidste gæst havde givet op.

Aldrig for mæt til dessert

Da vi troede, at vi havde ramt barren for mæthed, kom vi dog i tanke om, at “dessert” også var en del af aftalen; og da vi af princip ikke nej til dessert (eller andre retter for den sags skyld), så var det jo bare om at fortsætte, hvor vi slap.

Desserterne var nogle, vi kendte i forvejen fra vores tidligere besøg på Caféministeriet og gensynsglæde var stor, da blandt andet Oreo Cheesecake kom på bordet. Vi glemte alt om vores fyldte maver og overgav os velvilligt til den perfekte afslutning på et meget vellykket smushi-arrangement.

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med Caféministeriets smushi, så får du igen chancer på følgende datoer:

Marts:

Søndag d. 4. marts

Søndag d. 11. marts

Søndag d. 18. marts

Søndag d. 25. marts

Påsken:

Skærtorsdag d. 29. marts

Lang-fredag d. 30. marts

Søndag d. 1. april

Alle dage fra 13.00-15.00

Borde kan bestilles på 98194050 eller lige her.

Rift om lejlighederne i nybyggeri: Kom til Åbent Hus i Fjelshøj Husene

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Nyt år, ny mig og måske ny bolig?

I oktober måned fortalte MigogAalborg Bolig om 56 nye lejligheder, som snart stod klar til udlejning i et attraktivt område Nær Marshalls Alle.

Boligerne er nu indflytningsklare, og mange af lejlighederne er allerede lejet ud.

Hvis man er boligsøgende eller blot nysgerrig, så kan lejlighederne opleves til åbent hus på søndag fra klokken 14.00 – 15.00.

Åbent hus på søndag

De tre punkthuse Fjelshøj Husene, som opføres af Søren Enggaard A/S, er en del af Marshalls Allé og rummer 56 lejligheder.

Lejlighederne er alle 3-værelseslejligheder, men der kan vælges mellem 80 eller 86 kvadratmeter.

Lejlighederne er indrettet under forhold, så de er delevenlige for to personer – derfor er der mulighed for, at boligerne kan benyttes som studieboliger, hvilket er oplagt, da Aalborg Universitet ligger få minutter fra punkthusene.

Der er mulighed for at vælge, om man ønsker en altan eller terrasse mod nord, syd, øst eller vest.

Som lejer vil man som en ekstra facilitet have adgang til egen privat parkeringsplads, der hører til lejligheden. Der er ligeledes elevator i ejendommen.

Har man  et ekstra familiemedlem på fire ben, så er det er tilladt at holde husdyr i én af de tre blokke.

Du kan læse og se mere om lejlighederne her.

Et attraktivt område i stor udvikling

Området ved Gigantium har de seneste år fået mange nye tilflyttere på grund den enorme byudvikling.

Byudviklingen fortsætter for området, da Aalborg Kommune i øjeblikket er i gang med en udviklingsplan for en grøn og bæredygtig bydel.

Allerede nu prydes områdets stedkvaliteter og styrkepositioner af en bæredygtig og aktiv bydel.

Området er tæt på sportsfaciliteter, aktivitetstilbud og den omkringliggende natur lægger op til at sundhed, bevægelse og naturindhold vægtes højt i den kommende bydel – derfor er området også yderst attraktivt.

Hvis man ønsker at bo i nærheden af rekreative områder, så kan dette også indfries, da der ligger flere skønne grønne opholdsområder i nærheden.

Med den nye +BUS forbindelse bliver området attraktivt for borgere med en sund livsstil og ikke mindst beboere, som ikke har bil.

Man kan læse mere her, eller kontakte Malte Bering fra Aalborg Mægleren på tlf. 98138800 eller på 21194600.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Overtager store lokaler: Her åbner kinesisk buffet-restaurant i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto. Golden Palace i Holstrebro
Foto. Golden Palace i Holstrebro

I det nye år kan vi se frem til en helt ny kinesisk restaurant i Shoppen i City Syd.

Som nærmeste nabo til den populære burgerrestaurant Holy Cow, åbner Restaurant Tian Fu, som primært kommer til at tilbyde en stor buffet med forskellige kinesiske retter, mongolian barbecue og sushi.

“Vi er i fuld gang med at finpudse de sidste detaljer, og vi åbner efter 20. januar, så snart det hele er klar,” fortæller medejer, Ting Wang, til MigogAalborg.

De overtager lokalerne ved siden af Elgiganten som i rigtig lang tid har stået tomme. Tidligere lå familierestauranten SPIS i lokalerne, men de fik aldrig momentum.

Nu håber man, at en ny kinesisk restaurant fylde et hul i markedet i City Syd. Det er ikke helt uerfarne kræfter, der åbner Tian Fu.

Hovedkræfterne bag den nye restaurant har nemlig i forvejen Golden Palace i Holstebro, som kører efter nogenlunde samme princip.

Kinesisk buffet med retter lavet fra bunden

Lokalerne i Shoppen har plads til hele 160 spisende gæster, og selvom maden kommer til at bugne af mange forskellige retter, er der også stort fokus på, at alt er lavet efter forskrifterne.

“Vi laver alt maden selv. Vi har uddannede kokke fra Kina, og vores sushi bliver lavet i hånden af erfarne sushikokke,” fortæller Ting Wang.

Buffeten som den ser ud i Holstebro. Det bliver noget lignende i Aalborg.

Restauranten er lige nu i fuld gang med at blive indrettet efter kinesisk design, så den asiatiske oplevelse bliver helt gennemført.

Hvad: Ny kinesisk restaurant; Restaurant Tian Fu.
Hvor: Shoppen, City Syd
Hvornår: Åbning efter 20. januar

Få et billede med “stjernerne”: I morgen er der Star Wars invasion af Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: 501st Legion: Danish Garrison
Foto: 501st Legion: Danish Garrison

Den mest populære person i Aalborg i denne tid er nok Julemanden, som man blandt andet kan besøge på Julemarkedet på Gammel Torv eller i Friis Shoppingcenter.

Men i morgen lørdag d. 15. december får han altså hård konkurrence på selfie-delen.

Fra klokken 11 til 15 bliver byen nemlig “angrebet” af legendariske figurer fra Star Wars universet.

Og det er ikke bare fastelavns-udklædning, de tropper op i.

Det er stort set en-til-en med de dragter, de også bruger i filmens verden, og som i flere tilfælde er købt på internationale auktioner.

“Vi har et krav om, at kostumerne skal være helt tro mod originalerne, så man kan stort set ikke se forskel fra original-kostumerne fra filmen,” fortæller Christian Skriver Sørensen fra 501st Legion: Danish Garrison.

Foto: 501st Legion: Danish Garrison

Disse figurer kan du møde

Christian fortæller til MigogAalborg, at man i morgen blandt andet kan stifte bekendtskab med Boba Fett, Stormtrooppers, Jedis, Royal Guards og en Shadow Trooper.

“Vi går rundt inde i centrum og spreder lidt god stemning og ønsker god jul på en lidt anderledes måde.

Vi kommer forbi et par udvalgte butikker, og vi har også en aftale med biblioteket. Folk er mere end velkomne til at få taget et billede med deres yndlingsfigur,” siger Christian.

501st Legion: Danish Garrison udspringer af den internationale 501st Legion, der har over 10.000 aktive medlemmer fordelt over hele verden.

De har tidligere været på besøg i blandt andet Shoppen sidste år

“Vi er jo i bund og grund blot en flok Star Wars nørder, som går op i filmene. Vi giver folk noget glæde og et tiltrængt afbræk fra en til tider stressende hverdag.

Vi er en velgørenhedsorganisation, som blandt andet besøger børneafdelinger på landets sygehuse. Derudover kan man hyre os til konfirmationer, bryllupper, fødselsdage og filmpremierer.

Det koster ikke noget at hyre os – kun det som folk har lyst til donere til Ønskefonden,” fortæller Christian.

I morgen tager de også imod donationer, hvis man har lyst til at give en donation til Ønskefonden.

Christian fortæller MigogAalborg, at 501st Legion: Danish Garrison blandt andet også deltager i et kæmpe Star Wars optog i København til maj.

Der deltager hele 7 garnisoner fra hele verden … og datoen? Det bliver selvfølgelig May the Fourth  (… be with you)

Hvad: Mød figurerne fra Star Wars
Hvor: I hele Aalborg Centrum
Hvornår: Lørdag d. 15. december fra 11-15.