Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Genbrug med stil: Aalborg-duo tager på genbrugsjagt i TV2-program

Af Nathalia Hentze Nielsen
Privatfoto. Thuy Nguyen Poulsen og Marie Kyndi.
Privatfoto. Thuy Nguyen Poulsen og Marie Kyndi.

Efterhånden som vi danskere har fået øjnene op for glæderne ved genbrug, er det boomet med tv-serier med netop genbrug, upcycling og vintage som omdrejningspunkt.

Nogle af de mest populære serier finder du på DR, eksempelvis Loppen & Lærlingen, Antikkrejlerne og Antikduellen, men TV2 kan også være med.

Loppe Deluxe på TV2 er en seerfavorit, der har kørt i fem sæsoner, og når programmet vender retur i foråret med en ny sæson, bliver det med aalborgensisk deltagelse.

Thuy Nguyen Poulsen, ejer af Skrotdeluxe, blev prikket på skulderen af en caster sidste år, hvor hun sagde pænt nej tak, men i 2023 valgte hun at takke ja.

“Jeg luftede idéen for Marie og spurgte om ikke, vi skulle springe ud i det,” siger Thuy, da MigogAalborg er på besøg i hendes (ikke-overraskende) meget æstetiske hjem.

Genbrug med stil: Aalborg-duo tager på genbrugsjagt i TV2-program
Privatfoto

En rigtig fed oplevelse

Maries fulde navn er Marie Kyndi, og hun er Thuys tidligere kompagnon i Skrotdeluxe.

De to mødte hinanden som kollegaer i en tøjbutik i Nørregade og fandt hurtig ud af, at de havde en fælles interesse for genbrug og indretning.

“Vi snakkede fast og løst om at starte vores egen virksomhed, og i 2014 sprang vi ud i det. Det gik skide godt fra dag ét,” forklarer Marie, der efter nogle år gik sine egne veje og bl.a. har været med til at stifte Guld & Rod og Kilo Vintage Sale.

Venskabet varede ved, og da TV2 rakte ud til Thuy i 2023 var det derfor helt naturligt, at Marie skulle være hendes partner i konkurrencen.

Præmissen i Loppe Deluxe er, at to hold får 4000 kroner at købe for på ét loppemarked. Herefter skal de forsøge at sælge fundene på 14 dage, og det hold med størst fortjeneste vinder naturligvis.

For Thuy og Maries vedkommende var det et loppemarked i Lund i Sverige, der blev destinationen, og de beskriver begge oplevelsen som både fed og hyggelig.

“Det var en rigtig god oplevelse. Produktionsholdet var så fede, og det var også fedt at repræsentere Nordjylland,” siger Marie.

Thuy smiler og tilføjer, at produktionen var flade af grin over nogle af deres nordjyske udtryk.

“På et tidspunkt siger jeg ‘det er jo noget pullerværk det her’, og de kunne ikke lade være med at grine. De havde det generelt sjovt, og vi havde det sjovt,” forklarer hun.

Filmet i Aalborg

Holdet som nordjyderne var oppe mod var ingen ringere end boligstylisterne Nicola Kragh Riis og Mette Kirstine Brinch, som er programmets mest garvede deltagere.

På trods af lidt nervøsitet valgte Thuy og Marie at tage underdog-titlen på sig og gøre deres bedste, hvilket ikke var en helt dårlig strategi.

Selvom de ikke må afsløre, hvordan konkurrencen præcist forløb, og hvem der vandt, vil de dog gerne sætte lidt ord på resultatet.

“Jamen, vi gjorde det rigtigt godt,” svarer Thuy.

Hvor godt det er gået, kan du se til foråret, når programmet går i luften.

Her vil du uden tvivl også kunne genkende flere af lokationerne, da dele af afsnittet er filmet i Aalborg.

“Da vi vendte hjem til Aalborg, skulle vi sælge vores loppefund, og mange lokale virksomheder købte dem. Vi solgte blandt andet til Art by Me, Kenza Sko, Penny Lane og Kilo Vintage Sale.

Resten blev solgt til private på min Instagram-profil Skrotdeluxe,” fortæller Thuy.

Det er primært gennem Instagram, at genbrugseksperten sælger sine varer, og hun har siden opstarten i 2014 arbejdet fuldtid med virksomheden.

Privat video

De bedste tips til gode genbrugsfund

Når vi er i selskab med så dygtige krejlere, kunne vi selvfølgelig ikke dy os for at spørge efter deres bedste råd til en god genbrugshandel.

“Tag ud til de små private loppemarkeder rundt om i landet. Der har du mulighed for at lave et scoop, fordi oftest er folk i gang med en stor oprydning og bare vil af med sagerne.

Der er også mange loppemarkeder i Tyskland og Sverige, og alt er vanvittigt billigt i Sverige,” rådgiver Thuy.

Marie indskyder, at der også tit følger en oplevelse med til de private loppemarkeder:

“Jeg har prøvet at køre rundt og set et skilt med ‘loppemarked’ ude på landet. Jeg tog spontant derhen og fik tilbudt både gløgg og æbleskiver af ejerne.”

Hvis du er typen, der gerne vil have lækre genbrugsmøbler til huset, men foretrækker at lade andre gøre det hårde opstøvningsarbejde, kan du smutte over på Skrotdeluxe’s Instagram-profil, hvor Thuy sælger ud af sine mange fund.

Del artikel

Andre læser også