ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tag bussen: Aalborg City og Nordjyllands Trafikselskab indgår grønt samarbejde

Af Emil Kjær Jørgensen

Aalborg City og Nordjyllands Trafikselskab (NT) har indgået et samarbejde, som skal få flere til at tage bussen, når de skal på shopping i Aalborg midtby eller besøge byens restaurationer og kultursteder. 

Det skriver de i en fælles pressemeddelelse.

Aalborg Kommune og Aalborg City er nemlig enige om, at Aalborg ikke kun skal være en god handels- og kulturby.

Det skal også være en grøn by. En af løsningerne er den kollektive trafik, og derfor giver det nye samarbejde mellem Aalborg City og NT god mening for begge parter. 

“Hos Aalborg City arbejder vi løbende på at understøtte den grønne omstilling. Den kollektive trafik er en grøn måde at transportere sig på, og derfor var vi ikke i tvivl om, at vi skulle sige ja tak, da NT kontaktede os og foreslog, at vi lavede et samarbejde,” fortæller City Manager, Jes Asmussen, 

Han håber ikke kun, at flere vil benytte busserne, men også at flere i det hele taget vil tage turen ind til Aalborg for at shoppe, gå ud at spise og tage del i byens mange kulturelle tilbud. 

Tag bussen: Aalborg City og Nordjyllands Trafikselskab indgår grønt samarbejde

Den første gang er altid svær 

Hvis flere tager bussen, når de skal ind til det centrale Aalborg, er de med til at sænke CO2-udledningen og andelen af partikler, der udledes fra biler på benzin og diesel.

En gave til klimaet og nærmiljøet og derfor en ren win-win for både byen, NT og kunderne, hvis du spørger Mette Henriksen, der er chef for kunder og salg i NT. 

Mette Henriksen erkender dog, at det ikke er nogen let opgave at ændre folks transportvaner. Det er især bilisterne, der er svære at lokke over i busserne. 

“Den første gang er altid svær. Sådan er det også med den kollektive trafik. Og for mange af dem, der er vant til at tage bilen, er den kollektive trafik lidt af et mysterium.

De ved ikke, hvilken bus de skal med, hvor den kører fra, hvor man kan stå af, eller hvordan man køber en billet. Bilturen kender de. Og selvom de godt er klar over, at der kan være nogle ubekendte ift. kø og parkering, er det alligevel mere trygt for dem end at tage bussen,” fortæller hun. 

Få hjælp på Rejseplanen 

Mette Henriksen opfordrer til, at man prøver at gå på rejseplanen.dk eller henter Rejseplanens app og tjekker, hvad der er af muligheder fra ens bopæl til fx Nytorv i Aalborg og retur.

Med 58 ankomster i timen i Aalborg midtby på en helt almindelig lørdag formiddag, er der da også en god sandsynlighed for, at der er en afgang, der passer til ens behov. 

Rejseplanen.dk kan vise afgange og ankomster for alle busser, tog og metro i hele Danmark. Man kan også se, hvor ens bus kører fra, hvor man skal stå af, og hvad turen koster. Eventuelle forsinkelser vises også.

Rejseplanen er dermed lidt af en schweizerkniv for kollektiv trafik. Rejseplanen findes på rejseplanen.dk og som gratis app i Google Play og App Store. 

FAKTA

Rejseplanen app fås gratis i App Store og Google Play 

Man kan betale med Dankort i NT’s nye sandfarvede busser. 

Man kan købe billet i NT Billet app og på NTbillet.dk. 

Man kan benytte Rejsekort i alle busser og tog i Danmark. 

Man kan købe Rejsekort på rejsekort.dk. 

Betalende voksne og pensionister må tage op til 2 børn under 12 år med ganske gratis i busser og tog. 

Et barn, må tage et andet barn under 12 år med gratis i busser og tog. 

Del artikel

Andre læser også