ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Razzia afslørede snyd: Aalborg-butik risikerer millionbøde

Af Michael Qureshi
Foto: Sikkerhedsstyrelsen
Foto: Sikkerhedsstyrelsen

Opdateret 20.00 med udtalelser fra butiksejeren

Ved en større razzia i blandt andet Aalborg fandt Sikkerhedsstyrelsen fredag tusindvis af ulovlige smagsstoffer til e-cigaretter i to butikker med e-cigaretter i Aalborg og Herning.

Siden den 1. april har alle former for tobaksprodukter kun måtte smage eller dufte af tobak eller mentol.

Indehavere, som sælger smagsstoffer til e-cigaretter, risikerer meget store bøder.

I Aalborg blev der fundet 135 varianter af smagsstoffer. I alt cirka 4.000 produkter.

Politiet blev tilkaldt

Politiet blev tilkaldt på grund af de store fund, der fyldte mange flyttekasser, så de kunne beslaglægge varerne for at hindre salg.

“Vi vil nu gennemgå al materialet.

Men jeg kan allerede nu sige, at der vil komme til at ske politianmeldelser, og vi kommer til at indstille nogle meget store bøder – formentlig i millionklassen,” siger jurachef Stine Pedersen, Sikkerhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Indehaver af Aromaland.dk på Hadsundvej Michael Larsen har bekræftet over for TV2 Nord, at der er tale om hans butik.

“Jeg mener absolut ikke, vi gør noget, der er ulovligt.

Jeg mener, at Sikkerhedsstyrelsen har lavet en fejltolkning. Det her skal nok prøves hele vejen i retssystemet, og så må vi se, hvor vi ender, fortæller han.

Sikkerhedsstyrelsens bødepraksis er 10.000 kroner pr. smagsvariant, dog er der endnu meget lille retspraksis på området, da reglerne er nye.

Under tilsynene blev der i Herning også fundet 30 varianter af elektroniske cigaretter, i alt 381 produkter, som ikke var i standardiseret emballage.

I Aalborg blev der fundet 16 forskellige e-cigaret-kits og andet udstyr, i alt 408 produkter, der ikke var korrekt emballeret.

Fra den 1. oktober har der været detaljerede regler for, at emballagen ikke må være tillokkende for især unge, og alle enkeltpakker skal have produkt-id.

“Det kan koste butikker dyrt, måske endda livet med disse store bøder, og derfor vil jeg kraftigt opfordre til, at man får ryddet ud i eventuelle ulovlige produkter i både butik og lagerplads.

Det er både ulovligt – og derudover konkurrenceforvridende over for alle de indehavere, som har orden i tingene,” siger Stine Pedersen, Sikkerhedsstyrelsen.  

Del artikel

Andre læser også