Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg-butik går nye digitale veje: Her står du aldrig i kø længere

Af Nathalia Hentze Nielsen

Tøjbutikken Companys i Bispensgade har netop fået en nyhed, som gerne skulle gøre shopping-oplevelsen let og hurtig.

Forrest i butikken står to hvide kasser med et blåt ”Zliide” logo, og på alt tøjet hænger der nye alarmer udstyret med en knap i samme blå farve.

Det lyder måske ikke så interessant, men læs videre lidt endnu, fordi det er fremtiden indenfor shopping, der er kommet til vores egen by.

Med Zliide app’en kan du nemlig bruge din smartphone til at købe tøj – uden at skulle stå i kø eller hive kreditkortet op af pungen.

Du holder telefonen op til alarmbrikken på det stykke tøj, du er interesseret i, og når du har trykket på den blå knap, vil app’en viser produktinformationer, billeder samt pris.

Ønsker du at købe tøjet, betaler du lige så let som på MobilePay og fjerner selv alarmen, som du smider i en af de hvide Zliide kasser.

Og det er alt, hvad du behøver at gøre, før du kan fortsætte ned af gågaden med en ny tilføjelse til garderoben.

Aalborg-butik går nye digitale veje: Her står du aldrig i kø længere

Fremtiden indenfor retail

Pia Rytter, butikschef for Companys, har svært ved at skjule sin begejstring over det nye samarbejde.

”Vi bliver nødt til at følge med udviklingen, og det er bare den digitale verden, der er vejen frem.

Vi har store forventninger til samarbejdet med Zliide,” fortæller hun.

Hun forsikrer, at Companys stadig vil yde den personlige og gode kundebetjening hos personalet som altid.

”Det skal absolut ikke forstås på den måde, at vores kunder kommer til at undvære den personlige betjening; det bliver en god kombi af det personlige og det digitale, så vi kan give kunderne den bedste oplevelse.”

Bag Zliide står fire unge aalborgensere, der efter tre års hårdt arbejde endelig kan se deres idé blive til virkelighed i de fysiske tøjbutikker.

“Idéen kom egentligt fra en af mine kollegaer, Morten, der var ude at rejse i USA.

Han stod i en af de her famøse Nike shops i New York og skulle vente i 25 minutter for overhovedet at få lov til at aflevere sine penge.

Vi tænkte, at det kan da ikke passe, at man ikke er mere fremme med teknologien i disse butikker, når nu man har pionerer på verdensplan, som snakker om at kolonisere Mars og lave selvkørende biler,” forklarer en af stifterne bag Zliide, marketingsdirektør Viktor Pedersen.

Aalborg-butik går nye digitale veje: Her står du aldrig i kø længere

Nem og hurtig selvbetjening

Companys er den første butik i Aalborg, som bruger Zliide og den tredje på landsplan, men planen er at udvide til flere butikker i både Aalborg, København og Aarhus.

Der er især et stort fokus på at få en god start i hjemstavnen Aalborg, hvor iværksætter-virksomheden allerede er i dialog med flere store butikker.

“Zliide har potentiale til at komme ud på en global skala, men vi synes, at hvis Zliide skal i gang, er det naturligt, at det starter, der hvor det hele begyndte,” siger Kasper Obel, salgsdirektør for Zliide, og suppleres af Viktor Pedersen:

“Og så er Aalborg bare en super spændende by.

Man har et sindsygt godt miljø hernede med gågaderne og shoppingcentrene tæt på hinanden,” forklarer den unge iværksætter.

Udover alle de fordele, der er for kunderne i den nemme og hurtige selvbetjening, kommer butikkerne også til at nyde rigtigt godt af den data, som app’en samler.

Med mere detaljeret viden omkring deres kunders købsadfærd, kan butikkerne både klare status af lageret langt hurtigere samt skabe en mere personlig oplevelse for hver enkelt kunde.

Drømmen for de aalborgensiske iværksættere er at revolutionere retail-branchen, og de brygger allerede på flere planer for at gøre oplevelsen endnu bedre; bl.a. et “take-away” koncept, hvor et bud leverer tøjet til dig, hvorend i indre by du befinder dig.

Du kan følge med i Zliide’s udvikling her.

Del artikel

Andre læser også