Aalborg-butik går nye digitale veje: Her står du aldrig i kø længere

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Tøjbutikken Companys i Bispensgade har netop fået en nyhed, som gerne skulle gøre shopping-oplevelsen let og hurtig.

Forrest i butikken står to hvide kasser med et blåt ”Zliide” logo, og på alt tøjet hænger der nye alarmer udstyret med en knap i samme blå farve.

Det lyder måske ikke så interessant, men læs videre lidt endnu, fordi det er fremtiden indenfor shopping, der er kommet til vores egen by.

Med Zliide app’en kan du nemlig bruge din smartphone til at købe tøj – uden at skulle stå i kø eller hive kreditkortet op af pungen.

Du holder telefonen op til alarmbrikken på det stykke tøj, du er interesseret i, og når du har trykket på den blå knap, vil app’en viser produktinformationer, billeder samt pris.

Ønsker du at købe tøjet, betaler du lige så let som på MobilePay og fjerner selv alarmen, som du smider i en af de hvide Zliide kasser.

Og det er alt, hvad du behøver at gøre, før du kan fortsætte ned af gågaden med en ny tilføjelse til garderoben.

Fremtiden indenfor retail

Pia Rytter, butikschef for Companys, har svært ved at skjule sin begejstring over det nye samarbejde.

”Vi bliver nødt til at følge med udviklingen, og det er bare den digitale verden, der er vejen frem.

Vi har store forventninger til samarbejdet med Zliide,” fortæller hun.

Hun forsikrer, at Companys stadig vil yde den personlige og gode kundebetjening hos personalet som altid.

”Det skal absolut ikke forstås på den måde, at vores kunder kommer til at undvære den personlige betjening; det bliver en god kombi af det personlige og det digitale, så vi kan give kunderne den bedste oplevelse.”

Bag Zliide står fire unge aalborgensere, der efter tre års hårdt arbejde endelig kan se deres idé blive til virkelighed i de fysiske tøjbutikker.

“Idéen kom egentligt fra en af mine kollegaer, Morten, der var ude at rejse i USA.

Han stod i en af de her famøse Nike shops i New York og skulle vente i 25 minutter for overhovedet at få lov til at aflevere sine penge.

Vi tænkte, at det kan da ikke passe, at man ikke er mere fremme med teknologien i disse butikker, når nu man har pionerer på verdensplan, som snakker om at kolonisere Mars og lave selvkørende biler,” forklarer en af stifterne bag Zliide, marketingsdirektør Viktor Pedersen.

Nem og hurtig selvbetjening

Companys er den første butik i Aalborg, som bruger Zliide og den tredje på landsplan, men planen er at udvide til flere butikker i både Aalborg, København og Aarhus.

Der er især et stort fokus på at få en god start i hjemstavnen Aalborg, hvor iværksætter-virksomheden allerede er i dialog med flere store butikker.

“Zliide har potentiale til at komme ud på en global skala, men vi synes, at hvis Zliide skal i gang, er det naturligt, at det starter, der hvor det hele begyndte,” siger Kasper Obel, salgsdirektør for Zliide, og suppleres af Viktor Pedersen:

“Og så er Aalborg bare en super spændende by.

Man har et sindsygt godt miljø hernede med gågaderne og shoppingcentrene tæt på hinanden,” forklarer den unge iværksætter.

Udover alle de fordele, der er for kunderne i den nemme og hurtige selvbetjening, kommer butikkerne også til at nyde rigtigt godt af den data, som app’en samler.

Med mere detaljeret viden omkring deres kunders købsadfærd, kan butikkerne både klare status af lageret langt hurtigere samt skabe en mere personlig oplevelse for hver enkelt kunde.

Drømmen for de aalborgensiske iværksættere er at revolutionere retail-branchen, og de brygger allerede på flere planer for at gøre oplevelsen endnu bedre; bl.a. et “take-away” koncept, hvor et bud leverer tøjet til dig, hvorend i indre by du befinder dig.

Du kan følge med i Zliide’s udvikling her.

I dag åbnede Donut Shoppen i Aalborg: Her er favoritterne

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den 16. maj kunne vi afsløre, at midtbyen snart fik syndigt selskab af en ny Donut Shop.

I dag kl. 10.00 kunne Deshman Dallas og Nikilan Thisaiananthan så endelig klippe snoren til Donut Shoppen DK på Boulevarden 40.

“Vi har været oppe siden kl. 4 for at forberede både donuts og lokaler, så vi er trætte, men også mega spændte,” fortalte Deshman få minutter, før dørene gik op.

Køen foran butikken var allerede lang, da vi ankom 9.30 og de to venner og forretningspartnere er da også meget beærede over den velkomst, som de har fået fra hele Nordjylland.

Det har været muligt at forudbestille en kasse, og det har medført intet mindre end 500 forudbestillinger.

Èn af de bestillinger stod vi for her på redaktionen, for vi er naturligvis altid klar på at prøvesmage nye kulinariske tiltag, som kommer til byen.

Vi lod Deshman og Nikilan udvælge en kasse (6 stk.) med deres favoritter, som vi tog med ud i det dejlige aalborgensiske pinsevejr.

Fuld gas på toppings og flydende lækkerier

Donuts er blevet voldsomt populære i Danmark, og det skyldes ikke mindst det væld af lækre toppings, som man kan fedte dem ind i, som både kan tilfredsstille enhver sød tand og ikke mindst følgerne på Instagram.

Hverken udseende eller snaskhedsfaktor skuffer i Donut Shoppen’s udvalg, og heller ikke i de seks varianter, som vi fik tildelt.

Første donut i kassen var en såkaldt Bountybomb, som selvfølgelig er udsmykket med et stykke Bounty, men også rigelige mængder af både kokos, chokoladestykker oooooooog flydende chokolade, som en herlig overraskelse i midten.

Næste levende billede var en helt klassisk donut med sukkertopping – en vaskeægte evergreen, som man ikke går galt i byen med.

Bountybomb

Men vi er en sucker (sukker) for vilde toppings, og derfor var vi spændte på SourBomb, som er udsmykket med både surt krymmel og en omgang surt slik oveni hatten. En must try for alle, der altid vælger det sure slik i bland-selv butikken.

Vi fik heldigvis også smagt OreoBomb, hvor midten er fyldt til bristepunktet med vaniljecreme og TwixyBomb med Twix og karamelfyld.

ToffeeBomb

Den sidste variant var ToffeeBomb som virkelig får dig i karamel-himlen. Den består udover Toffifee nemlig af flydende karamel.

Således seks favoritter fra de to indehavere. Nu glæder vi os bare til at prøve alle 10 varianter …

Du kan vælge følgende donuts

  • BountyBomb (med chokofyld)
  • KinderBomb
  • OreoBomb (med vaniljefyld)
  • TwixyBomb (med karamelfyld)
  • Marshmallow
  • SourBomb
  • SnickyBomb
  • SugarBomb
  • Raspbomb (med Hindbærfyld)
  • ToffeeBomb (med chokofyld)

Donutsene bliver friskleveret til butikken hver eneste dag, og bliver glaseret og fyldt med alverdens toppings i butikken.

Udover donuts kan man også nyde alverdens kaffevarianter og kolde drikke i den 116 kvm. store butik.

Hvad: Donut Shoppen DK åbner
Hvor: Boulevarden 40, 9000 Aalborg
Hvornår: NU!!!

Priserne er 1 stk. for 25 kr., 6 stk. for 135 kr. eller 12 stk. for 255 kr.

Åbningstiderne hedder mandag – torsdag  10-19, fredag-lørdag 10-20 og søndag 10-19. 

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.