Aalborg-butik går nye digitale veje: Her står du aldrig i kø længere

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Tøjbutikken Companys i Bispensgade har netop fået en nyhed, som gerne skulle gøre shopping-oplevelsen let og hurtig.

Forrest i butikken står to hvide kasser med et blåt ”Zliide” logo, og på alt tøjet hænger der nye alarmer udstyret med en knap i samme blå farve.

Det lyder måske ikke så interessant, men læs videre lidt endnu, fordi det er fremtiden indenfor shopping, der er kommet til vores egen by.

Med Zliide app’en kan du nemlig bruge din smartphone til at købe tøj – uden at skulle stå i kø eller hive kreditkortet op af pungen.

Du holder telefonen op til alarmbrikken på det stykke tøj, du er interesseret i, og når du har trykket på den blå knap, vil app’en viser produktinformationer, billeder samt pris.

Ønsker du at købe tøjet, betaler du lige så let som på MobilePay og fjerner selv alarmen, som du smider i en af de hvide Zliide kasser.

Og det er alt, hvad du behøver at gøre, før du kan fortsætte ned af gågaden med en ny tilføjelse til garderoben.

Fremtiden indenfor retail

Pia Rytter, butikschef for Companys, har svært ved at skjule sin begejstring over det nye samarbejde.

”Vi bliver nødt til at følge med udviklingen, og det er bare den digitale verden, der er vejen frem.

Vi har store forventninger til samarbejdet med Zliide,” fortæller hun.

Hun forsikrer, at Companys stadig vil yde den personlige og gode kundebetjening hos personalet som altid.

”Det skal absolut ikke forstås på den måde, at vores kunder kommer til at undvære den personlige betjening; det bliver en god kombi af det personlige og det digitale, så vi kan give kunderne den bedste oplevelse.”

Bag Zliide står fire unge aalborgensere, der efter tre års hårdt arbejde endelig kan se deres idé blive til virkelighed i de fysiske tøjbutikker.

“Idéen kom egentligt fra en af mine kollegaer, Morten, der var ude at rejse i USA.

Han stod i en af de her famøse Nike shops i New York og skulle vente i 25 minutter for overhovedet at få lov til at aflevere sine penge.

Vi tænkte, at det kan da ikke passe, at man ikke er mere fremme med teknologien i disse butikker, når nu man har pionerer på verdensplan, som snakker om at kolonisere Mars og lave selvkørende biler,” forklarer en af stifterne bag Zliide, marketingsdirektør Viktor Pedersen.

Nem og hurtig selvbetjening

Companys er den første butik i Aalborg, som bruger Zliide og den tredje på landsplan, men planen er at udvide til flere butikker i både Aalborg, København og Aarhus.

Der er især et stort fokus på at få en god start i hjemstavnen Aalborg, hvor iværksætter-virksomheden allerede er i dialog med flere store butikker.

“Zliide har potentiale til at komme ud på en global skala, men vi synes, at hvis Zliide skal i gang, er det naturligt, at det starter, der hvor det hele begyndte,” siger Kasper Obel, salgsdirektør for Zliide, og suppleres af Viktor Pedersen:

“Og så er Aalborg bare en super spændende by.

Man har et sindsygt godt miljø hernede med gågaderne og shoppingcentrene tæt på hinanden,” forklarer den unge iværksætter.

Udover alle de fordele, der er for kunderne i den nemme og hurtige selvbetjening, kommer butikkerne også til at nyde rigtigt godt af den data, som app’en samler.

Med mere detaljeret viden omkring deres kunders købsadfærd, kan butikkerne både klare status af lageret langt hurtigere samt skabe en mere personlig oplevelse for hver enkelt kunde.

Drømmen for de aalborgensiske iværksættere er at revolutionere retail-branchen, og de brygger allerede på flere planer for at gøre oplevelsen endnu bedre; bl.a. et “take-away” koncept, hvor et bud leverer tøjet til dig, hvorend i indre by du befinder dig.

Du kan følge med i Zliide’s udvikling her.

Skræm livet af dit barn: Den Gamle Togremise omdannes til kæmpe spøgelseshus

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom Den Gamle Togremise rummer masser af historie og charme, har man også let ved at forestille sig, at de autentiske bygninger hurtigt kan blive omdannet til noget lidt mere uhyggeligt.

Det bliver for alvor til virkelighed, når Råt&Godt og Urban City inviterer til Halloween i Den Gamle Togremise.

Lørdag den 2. november bliver den nemlig omdannet til et kæmpe spøgelseshus, hvor børnefamilier kan komme forbi til en dag med sjove aktiviteter, (u)hygge, gys og gru som man efter sigende sent vil glemme.

Masser af sjov og ballade

Aalborg Karneval har stillet deres lager af sjov og ballade til rådighed, som de i mange år har benyttet til “Skræm Livet Af Dit Barn”, som år efter år har været en kæmpe succes.

“Vi genskaber succesen, og forhåbentlig kan vores rå, unikke og ikke mindst 118 år gamle bygning byde på nye (u)hyggelige stunder for store og små,” skriver Råt&Godt om arrangementet.

Personer med hjerteproblemer og sarte sjæle anbefales ikke at deltage, og du må ikke ikke røre statisterne i spøgelseshuset.

“Vi håber, i har lyst til at komme udklædt, men sørg også for at have varmt tøj på, da der godt kan være lidt koldt i togremisen.”

Udover at få på opdagelse i spøgelseshuset, kan man også deltage i aktiviteter såsom ansigtsmaling, hjernebowling og edderkoppekast mm.

Der vil være mulighed for at købe mad og drikke.

Prisen for herlighederne er 25 kr., som betales i indgangen. Der er fri entré for børn i alderen 0-2 år.

“Vi glæder os helt vildt til at skræmme livet af både forældre, bedsteforældre og selvfølgelig børnene,” slutter Råt&Godt om arrangementet.

Hvad: Halloween i Den Gamle Togremise
Hvor: Urban City, Hjulmagervej 58
Hvornår: Lørdag d. 2. november kl. 10.00 – 15.00

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Spin Lykkehjulet i Friis: Vind over 200 fede præmier i efterårsferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efterårsferie er jo dejligt nok i sig selv, men i den kommende uge har du mulighed for at gøre den endnu sjovere, når du helt gratis kan spinne lykkehjulet én gang i timen og vinde megafede præmier til en værdi over 30.000 kr.

Det sker i Friis Shoppingcenter, der i samarbejde med MigogAalborg, giver muligheden for at gå hjem med helt vilde præmier.

Sådan vinder du

Spin lykkehjulet, og se om du kan blive én af de heldige vindere. Du kan prøve lykken fra mandag d. 14. oktober til og med lørdag d. 19. oktober kl. 13-16.

Hver time er der nye præmier på spil.

Du kan også vinde trøstepræmier, men det kan ske, at du må gå derfra med en nitte.

Gaverne er sponsoreret af butikkerne i Friis Shoppingcenter, MigogAalborg, samt lokale butikker, virksomheder og aktører fra Aalborg og Nordjylland.

HOVEDPRÆMIER

MANDAG DEN 14. OKTOBER
KL. 13 – 14: 2 stk. fribilletter til Aalborg Zoologisk Have
KL. 14 – 15: Et valgfrit lingeri sæt fra Femilet samt personlig rådgivning
eller 2 stk. fribilletter til Kunsten
KL. 15 – 16: ROCKit – ONYX in-ear trådløse høretelefoner,
værdi 999 kr. fra SACKit

TIRSDAG DEN 15. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort på 1.000 kr. til Brdr. Price
KL. 14 – 15: 2 stk. billetter til forestillingen ”Et Juleeventyr” i Aalborg Teater
KL. 15 – 16: Læderjakke til herre, værdi 1.999,95 kr. fra Selected Homme

ONSDAG DEN 16. OKTOBER
KL. 13 – 14: Høretelefoner, værdi 1.600 kr. fra SACKit
KL. 14 – 15: En valgfri strik fra Vero Moda eller en valgfri jakke fra Monki
KL. 15 – 16: Gavekort på 2.000 kr. til Magasin

TORSDAG DEN 17. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort til spa & brunch for 2 personer fra
Hotel Viking-Aqua Spa & Wellness
KL. 14 – 15: Læderjakke til kvinder, værdi 1.499,95 kr. fra Selected Femme
KL. 15 – 16: Et halvt års gratis parkering i Friis Shoppingcenter

FREDAG DEN 18. OKTOBER
KL. 13 – 14: 6 stk. hvidvins- og rødvinsglas fra Erik Bagger,
værdi 799,95 kr. fra Imerco Home
KL. 14 – 15: Et sæt tøj til kvinder eller et sæt tøj til mænd fra Kings & Queens
KL. 15 – 16: En kontinental seng 140×200 GOLD C35 latex, værdi 14.999 kr. inkl. levering fra JYSK

LØRDAG DEN 19. OKTOBER
KL. 13 – 14: Fusion løbejakke, værdi 750 kr. fra Sport24
KL. 14 – 15: Gavekort på 500 kr. til Kling Klang Studiet
KL. 15 – 16: BOOMit – High Power Portable Designer Speaker,
værdi 1.699 kr. fra SACKit

Vind også andre præmier fra D’let, Dalle Valle, Anettes Sandwich, Lagkagehuset, Envii, Is á Bella, Matas, MigogAalborg og mange flere…

Der sker også en masse andre sjove ting i Friis i ferien. Børnene kan blandt andet opleve kriblende krablende krybdyr, når ’Styr på Dyr’ kommer på besøg. Læs mere om det her.

Hvad: Spin Lykkehjulet
Hvor: Friis Shoppingcenter
Hvornår: Mandag – lørdag i efterårsferien

Nostalgi, anekdoter og lækker musik: Danmarks John kommer til Blokhus

Skrevet af: Redaktionen
Pressefoto
Pressefoto

John Mogensen er en af danmarkshistoriens mest folkekære sangere, og populariteten er ikke blevet mindre efter succesfilmen “Så længe jeg lever”, der skildrer sangerens liv på godt og ondt.

Men det er ikke kun på biograflærredet, at John Mogensen er blevet vakt til live.

Rasmus Bjerg har blandt andre haft stor succes med at turnere land og rige rundt i rollen som dansktoppens ukronede konge, og inden længe kan vi her i Nordjylland se frem til at opleve endnu en fantastisk hyldest til John Mogensen.

“DANMARKS JOHN – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks” optræder nemlig i hyggelige Blokhus den 25. oktober kl. 20.00.

Det sker i Kulturhuset i Blokhus, og billetprisen til koncerten alene er 200 kr., og du kan også vælge at opgradere billetten med en 2 retters koncertmenu.

Den består af en forret; Fiskesymfoni med fire forskellige fiskespecialister med brød og smør og en hovedret bestående af; Herregårdsbøf med sauce bearnaise, pommes saute og efterårs-garniture.

Koncertmenuen koster 195 kr, og den serveres klokken 18.00 i Kulturhuset.

Autentisk udseende, anekdoter og masser af musik

Det nye hold bag Danmarks John er troubadurisk- og stilrent legende og ikke mindst klar til at surfe på John-bølgen.

Man vil opleve en musikalsk legestue på scenen, hvor musikerne spiller på alt, hvad de kan komme i nærheden af, bytter instrumenter og synger A Capella.

I front som Danmarks John står Brian Arnold, der med sit autentiske udseende og John’ske vokal, krydrer showet med nostalgiske anekdoter fra John Mogensens liv og færden.

Dette setup til Danmarks John er et markant step up for gruppen, der også tager det bedste med fra Four Jacks.

Fire stærke vokaler bliver til de velkendte flotte klange, som bliver holdt på plads af en solid kontrabas, når de tropper op i den klassiske opstilling, som man kender fra Four Jacks.

Har optrådt i Grønland og på Gran Canaria

Danmarks John har optrådt fra Grønland til Gran Canaria og hele Danmark tyndt og med stor succes.

Dette har medført utallige udsolgte koncerter landet over.

Når bandet træder op på scenen er der efter sigende altid garanti for fest og fællessang, så arrangørerne anbefaler, at du også husker danseskoene.

Hvad: Danmarks John – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks
Hvor: Kulturhuset Blokhus
Hvornår: 25. oktober kl. 20.00

Du finder billetinfo lige her.