Aalborg-butik går nye digitale veje: Her står du aldrig i kø længere

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Tøjbutikken Companys i Bispensgade har netop fået en nyhed, som gerne skulle gøre shopping-oplevelsen let og hurtig.

Forrest i butikken står to hvide kasser med et blåt ”Zliide” logo, og på alt tøjet hænger der nye alarmer udstyret med en knap i samme blå farve.

Det lyder måske ikke så interessant, men læs videre lidt endnu, fordi det er fremtiden indenfor shopping, der er kommet til vores egen by.

Med Zliide app’en kan du nemlig bruge din smartphone til at købe tøj – uden at skulle stå i kø eller hive kreditkortet op af pungen.

Du holder telefonen op til alarmbrikken på det stykke tøj, du er interesseret i, og når du har trykket på den blå knap, vil app’en viser produktinformationer, billeder samt pris.

Ønsker du at købe tøjet, betaler du lige så let som på MobilePay og fjerner selv alarmen, som du smider i en af de hvide Zliide kasser.

Og det er alt, hvad du behøver at gøre, før du kan fortsætte ned af gågaden med en ny tilføjelse til garderoben.

Fremtiden indenfor retail

Pia Rytter, butikschef for Companys, har svært ved at skjule sin begejstring over det nye samarbejde.

”Vi bliver nødt til at følge med udviklingen, og det er bare den digitale verden, der er vejen frem.

Vi har store forventninger til samarbejdet med Zliide,” fortæller hun.

Hun forsikrer, at Companys stadig vil yde den personlige og gode kundebetjening hos personalet som altid.

”Det skal absolut ikke forstås på den måde, at vores kunder kommer til at undvære den personlige betjening; det bliver en god kombi af det personlige og det digitale, så vi kan give kunderne den bedste oplevelse.”

Bag Zliide står fire unge aalborgensere, der efter tre års hårdt arbejde endelig kan se deres idé blive til virkelighed i de fysiske tøjbutikker.

“Idéen kom egentligt fra en af mine kollegaer, Morten, der var ude at rejse i USA.

Han stod i en af de her famøse Nike shops i New York og skulle vente i 25 minutter for overhovedet at få lov til at aflevere sine penge.

Vi tænkte, at det kan da ikke passe, at man ikke er mere fremme med teknologien i disse butikker, når nu man har pionerer på verdensplan, som snakker om at kolonisere Mars og lave selvkørende biler,” forklarer en af stifterne bag Zliide, marketingsdirektør Viktor Pedersen.

Nem og hurtig selvbetjening

Companys er den første butik i Aalborg, som bruger Zliide og den tredje på landsplan, men planen er at udvide til flere butikker i både Aalborg, København og Aarhus.

Der er især et stort fokus på at få en god start i hjemstavnen Aalborg, hvor iværksætter-virksomheden allerede er i dialog med flere store butikker.

“Zliide har potentiale til at komme ud på en global skala, men vi synes, at hvis Zliide skal i gang, er det naturligt, at det starter, der hvor det hele begyndte,” siger Kasper Obel, salgsdirektør for Zliide, og suppleres af Viktor Pedersen:

“Og så er Aalborg bare en super spændende by.

Man har et sindsygt godt miljø hernede med gågaderne og shoppingcentrene tæt på hinanden,” forklarer den unge iværksætter.

Udover alle de fordele, der er for kunderne i den nemme og hurtige selvbetjening, kommer butikkerne også til at nyde rigtigt godt af den data, som app’en samler.

Med mere detaljeret viden omkring deres kunders købsadfærd, kan butikkerne både klare status af lageret langt hurtigere samt skabe en mere personlig oplevelse for hver enkelt kunde.

Drømmen for de aalborgensiske iværksættere er at revolutionere retail-branchen, og de brygger allerede på flere planer for at gøre oplevelsen endnu bedre; bl.a. et “take-away” koncept, hvor et bud leverer tøjet til dig, hvorend i indre by du befinder dig.

Du kan følge med i Zliide’s udvikling her.

Gør årets sidste fest nem og billig: Fandanko frister med populær nytårsmenu

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Nu’ det jul igen og nu’ det jul igen og julen varer li’ til påske, synges der den 24. december, når vi danser rundt om juletræet.

Men mellem jul og påske er der er en særdeles vigtig – og festlig – dag, der ikke skal glemmes.

Vi tænker naturligvis på nytårsaften, hvor der skal pyntes, festes og ikke mindst spises til den helt store guldmedalje.

Delikatesse og gourmet butikken Fandanko er for 11. år i træk klar til at forkæle aalborgenserne med deres populære nytårsmenu, hvor der er fokus på kvalitet og sunde råvarer.

Menuen består af fire serveringer, der er klargjort på forhånd, så du kun skal bruge et minimum af tid i køkkenet.

Nytårsmenu lavet med kærlighed

Fandanko pryder sig af at lave mad med masser af gode råvarer og kærlighed – og nytårsmenuen er ingen undtagelse.

Snack

Sprød Wonton med tigerrejer og urter. Hertil sort peber-mayo
Kræmmerhus med Karl Johan mousse og karamelliseret sesam
Saltede Macadamianødder

Forret

Nytårstorsk toppet med rødbede, bacon og hampefrø
Hertil cremet suppe på jordskok og urteolie
Nybagt surdejsbrød

Hovedret

Tournedos af oksemørbrad med indbagt kartoffeltærte
Serveres med selleri og trøffelpure, sous vide gulerødder med
grønt støv, urtefriterede østershatte og kraftig sauce med shitaki svampe

Dessert

Siciliansk citronkage med ”maltjord” og blodappelsinsorbet
Hertil granatæble samt lille kurv med mørk chokolademousse og puffet ”sølv”

Bestil ned til to kuverter

Du kan få alle herlighederne til 379 kr per person og en speciel børnemenu til 199 kr ved køb af voksenmenuer.

Planlægger du en mindre nytårsfejring i år, kan du bestille helt ned til to kuverter, og som noget helt nyt kan du få gratis levering i hele Aalborg og Nørresundby, hvis du bestiller på Fandankos webshop.

Alternativt kan du også selv hente maden på adressen Gammel Gugvej 19 i Aalborg. 

Uanset hvad du vælger, gælder det om at være hurtigt ude; Fandanko har hvert år meldt udsolgt. Derfor anbefaler de, at du bestiller din menu i god tid.

Se de fulde menuer og bestil hos Fandanko her.

Spar op mod 85% på mærkevarer: Stor pop up outlet er åbnet midt i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For to uger siden afholdt Brandcuts deres årlige lagersalg, hvor to store haller var fyldt til randen med fede mærkevarer til store besparelser.

Lagersalget var en kæmpe succes med knap 1000 besøgende, og nu rykker Brandcuts endnu mere centralt.

I dag, torsdag d. 5. december, har de nemlig åbnet en Pop Up Outlet i Bispensgade 26, hvor Loft By Loftet indtil for nyligt har haft butik.

“Vi fik først nøglerne til lokalerne tirsdag, så vi har haft lidt travlt med at få det hele på plads.

Men vi er mere end tilfredse med både placeringen og de velindrettede lokaler,” fortæller Troels Bay, ejer af Brandcuts, til MigogAalborg.

Brandcuts havde frem til sommer også en pop up butik i den gamle Solo i Algade 6, som ligeså var en stor succes med mange besøgende.

Den nye outlet butik er betydeligt større og tæller næsten 600 kvadratmeter. Inden jul holder den åbent til og med d. 23 december, mellem jul og nytår, og i hele januar. 

Masser af fede mærker i to etager

Brandcuts garanterer som altid et kæmpe udvalg, hvor der er tusindvis af attraktive varer til både mænd og kvinder.

Butikken er endda delt så smart op, at alt herrebeklædning findes i stueetagen, mens tøj og sko til kvinder findes på førstesalen.

Du kan se frem til fede mærker som Diesel, Shoe the Bear, Tenson, Just Junkies, Fat Moose, NORR, Dolomite, Holubar, Knowledge Cotton Apparel mfl., og Troels garanterer, at du som minimum sparer 50 % på varerne og helt op til 85 %. 

Du kan blive klædt på fra top til tå, for der er alt fra sko, jeans, kjoler, vinterjakker mm. at finde i butikken.

“Vi fylder løbende butikken op med nye varer, og i næste uge får vi eksempelvis også et nyt mærke i form af Kappa,” fortæller Troels.

Julegaver kan byttes

Julen koster, som de fleste af os ved, mange penge, og derfor er det jo oplagt at spare lidt på julebudgettet uden at gå på kompromis med lækker kvalitet og de helt rigtige brands.

Og selvom priserne er presset helt i bund i den nye outletbutik, kan man sagtens bytte julegaverne, hvis de ikke falder i modtagerens smag.

Hvad: Pop Up Outlet åbner
Hvor: Bispensgade 26, 9000 Aalborg
Hvornår: Åbner torsdag d. 5. december (til og med januar 2020). Åbningstiderne følger Aalborg Citys.

Er klar til godkendelse: Bredegade Torv bliver nyt grønt bytorv i Aalborgs midtby

Skrevet af: Michael Qureshi

Et nyt spændende projekt er undervejs helt centralt i Aalborg.

I området hvor Bredegade og Niels Ebbesens Gade mødes på den ene gågade i bymidten, skal der etableres et helt nyt grønt bytorv.

På et møde i By- og Landskabsforvaltningen tidligere i dag torsdag d. 5. december blev det besluttet, at man anbefaler en endelig godkendelse af etableringen af Bredegade Torv.

Det involverer også, at man river bygningerne på adresserne Bredegade 10 og 12 ned og i stedet opfører nye bygninger på lokationen.

Der skal desuden plantes en masse nye træer, og området skal være smukt og et åndehul midt i byen.

Det vil på mange måder også modernisere byrummet på den placering.

I dette område opføres Bredegade Torv
Arkivfoto

Pølsemanden fjernes

Med etablering af Bredegade Torv betyder det også, at det lille stenhus, hvor der i adskillige år har været en pølsemand, skal fjernes.

For lidt over et år siden valgte legendariske Kebab House at rykke ud af bygningen Bredegade 12 og ned i Danmarksgade med planerne om nedrivning af bygningen hængende over hovedet.

Siden har de forskellige forslag til en ny lokalplan mødt diverse udfordringer, men nu ser det ud til, at det hele bliver en realitet.

I referatet fra dagens møde i By- og Landsskabsforvaltningen står der blandt andet;

“I forhold til det tidligere lokalplanforslag, som blev annulleret i forbindelse med byrådets møde d. 14. januar 2019, er byggeriet på Bredegade 12 flyttet længere mod øst således, at der åbnes for en større pladsdannelse sammen med Bredegade, Niels Ebbesens Gade og kirkens omgivelser.”

Her refereres der naturligvis til Vor Frue Kirke som bliver smeltet endnu bedre sammen med miljøet omkring gågaden.

Bredegade 12 renoveret tilbage i 2001

Den bygning som har været det helt store samtaleemne er Bredegade 12.

Bygningen er før blevet renoveret tilbage i 2001 for 1.5 mio. Her blev der udbedret sætningsskader, og bygget en ny gavl op, da murværket var meget sætningsskadet.

“Det var en ret omfattende renovering, hvor der blev udskiftet mange skadede mursten.

Derudover blev de store revnedannelser udbedret, men desværre spildte penge, som det kan ses i dag på bygningen, der lider under store nye sætningsskader, der er kommet sidenhen,” har Hans Andersen, direktør for City-Ejendomme Aalborg tidligere fortalt til MigogAalborg.

Han har længe ønsket at gøre byrummet på den pågældende placering smukkere.

Cafe og butikslokalerne er af ældre dato, og i lokalet på hjørnet af bygningen, hvor City Blomster i øjeblikket har til huse, er der ikke engang et toilet til, og der er meget lavt til loftet.

”Lovgivningen skal overholdes, hvor der bl.a. skal tænkes på handicapvenlige adgangsveje.

Vi har en stor interesse i, at Bredegade Torv fortsat er et smukt og aktivt sted i Aalborgmidtby.

Hvis ikke vi husker at vedligeholde byen, så kan vi risikere at have med en spøgelsesbygning at gøre om nogle år,” forklarede Hans Andersen dengang om planerne.

Nu er kursen en smule ændret.

Der er blevet givet og taget i lokalplanen, men der er en fælles ambition om at gøre det område i Aalborgs midtby smukkere og mere attraktivt.