Aalborg bliver første værtsby: Kæmpe sportsevent skal fylde byen i en uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Først skete det i Sverige. Så blev det Norge.

Og nu er turen kommet til Danmark.

I stedet for at afvikle DM i atletik i én weekend, DM i cykling i én anden og DM i rulleskøjteløb i én tredje weekend, så vil DIF i 2021 i anledning af forbundets 125-års fødselsdag begynde en ny tradition.

Forbundet vil samle en rækker DM’er i forskellige idrætsgrene og afvikle dem henover en enkelt uge.

Ambitionen er at skabe en kæmpe folkefest, som skal gentages hvert år forskellige steder i Danmark.

Der er skrevet en hensigtserklæring med Aalborg om, at de bliver første værtsby i 2021, og den overordnede aftale gælder faktisk også for 2022.

“Vi har længe ville samle en række Danmarksmesterskaber ét sted.

Nu er anledningen der i forhold til vores kommende 125-års fødselsdag, så nu er det bare at komme i arbejdstøjet, så vi kan skabe en folkefest sammen med en udvalgt kommune, de store tv-stationer og naturligvis vores specialforbund og deres atleter, som er dem, det hele handler om,” siger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF, i en pressemeddelelse.

Skaber attraktiv tv-pakke

Han fortsætter:

“Uden at forklejne nogen, så har vi flere mindre idrætter, som har svært ved både at tiltrække tilskuere og medier, når de afvikler DM.

Ved at samle en række danmarksmesterskaber ét sted og afvikle det hele i et tætpakket program, så skaber vi pludselig et attraktivt medieprodukt.

Vi gør det samtidig attraktivt at overvære som tilskuer, når man om formiddagen fx kan se højdespring og hækkeløb i atletik, om eftermiddagen enkeltstart i landevejscykling og om aftenen beachvolley – måske på den samme entrebillet.

Måske bliver DM-ugen ligefrem værd at rejse efter som tilskuer. Det er i hvert fald, hvad vi ser, at der er sket i Sverige og Norge, som har afholdt SM-veckan og NM-veka i flere år.”

Endnu er der ikke lavet konkrete aftaler med nogen specialforbund, men en lang række af DIF’s 62 specialforbund har vist stor interesse og ser en kæmpe fordel i at samle idrætterne og skabe et attraktivt DM-produkt til danskerne.

Aalborg som værtsby

Aalborg Kommune har vist stor interesse for at skabe en folkefest med de ypperste danske idrætsstjerner og blive den første værtsby til en DM-uge.

Derfor har DIF og Aalborg Kommune underskrevet en hensigtserklæring om at afvikle den første DM-uge i historien i uge 25 i 2021.

Målet er som nævnt ikke, at DM-ugen skal være en engangsforestilling, men at den skal gentages hvert år fremover, som det også sker i Sverige og Norge.

Derfor gælder hensigtserklæringen med Aalborg Kommune også for både 2021 og 2022.

Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune, siger:

“Vi vil rigtigt gerne være værter for Danmarks første DM-uge, for idræt og sport ligger dybt i Aalborgs DNA.

Det er perfekt for både idrætsudøvere og publikum at kunne bevæge sig rundt i Aalborg og få både kendte og ukendte sportsoplevelser.

I Aalborg udvikler vi store oplevelser sammen – det har vi gjort mange gange sammen på kryds og tværs af kommune, foreninger og frivillige – og nu skal vi udvikle DM-ugen til nye spændende højder sammen med DIF.”

Har faciliteterne til eventet

Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune er glad for at man er gået i tæt dialog med DIF om værtskabet:

“Vi vil idræt og sport i Aalborg.

Vi tør satse på nyt, vi ved at den lokale opbakning er stor, og vi har faciliteter af høj kvalitet til det.

Vores omdannede havnefront, Vestre Fjordpark, Aalborg Stadion og Skovdalen Atletikstadion er blot nogle af de steder, der kan skabe oplevelser for både idrætsudøvere og publikum centralt i Aalborg.

Vi har netop afsluttet et succesfuldt idrætsmøde – et event vi tror kan skabe store synergier sammen med DM-ugen. Sådanne kæmpeevents har altid brug frivillige, og jeg er sikker på, at Aalborgs gode foreningsliv vil bakke talstærkt op.”

Erfaren eventchef i spidsen for DM-ugen

For at sætte turbo på ambitionerne, har DIF ansat Mads Bang Aaen, der som projektleder skal udvikle det endelige DM-uge koncept og lave konkrete aftaler med specialforbund, medier, Aalborg Kommune og andre samarbejdspartnere.

Mads Bang Aaen har nærmest gjort det til sin levevej at udvikle og afvikle store idrætsevents.

Han har eksempelvis været involveret i VM i brydning i 2009, EM i volleyball 2013, VM i bueskydning i 2015, EM i svømning 2017 og VM i ishockey i 2018 og kommer fra en stilling som volunteer manager for det kommende EM i fodbold, hvor flere kampe afvikles i Parken.

Skræm livet af dit barn: Den Gamle Togremise omdannes til kæmpe spøgelseshus

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom Den Gamle Togremise rummer masser af historie og charme, har man også let ved at forestille sig, at de autentiske bygninger hurtigt kan blive omdannet til noget lidt mere uhyggeligt.

Det bliver for alvor til virkelighed, når Råt&Godt og Urban City inviterer til Halloween i Den Gamle Togremise.

Lørdag den 2. november bliver den nemlig omdannet til et kæmpe spøgelseshus, hvor børnefamilier kan komme forbi til en dag med sjove aktiviteter, (u)hygge, gys og gru som man efter sigende sent vil glemme.

Masser af sjov og ballade

Aalborg Karneval har stillet deres lager af sjov og ballade til rådighed, som de i mange år har benyttet til “Skræm Livet Af Dit Barn”, som år efter år har været en kæmpe succes.

“Vi genskaber succesen, og forhåbentlig kan vores rå, unikke og ikke mindst 118 år gamle bygning byde på nye (u)hyggelige stunder for store og små,” skriver Råt&Godt om arrangementet.

Personer med hjerteproblemer og sarte sjæle anbefales ikke at deltage, og du må ikke ikke røre statisterne i spøgelseshuset.

“Vi håber, i har lyst til at komme udklædt, men sørg også for at have varmt tøj på, da der godt kan være lidt koldt i togremisen.”

Udover at få på opdagelse i spøgelseshuset, kan man også deltage i aktiviteter såsom ansigtsmaling, hjernebowling og edderkoppekast mm.

Der vil være mulighed for at købe mad og drikke.

Prisen for herlighederne er 25 kr., som betales i indgangen. Der er fri entré for børn i alderen 0-2 år.

“Vi glæder os helt vildt til at skræmme livet af både forældre, bedsteforældre og selvfølgelig børnene,” slutter Råt&Godt om arrangementet.

Hvad: Halloween i Den Gamle Togremise
Hvor: Urban City, Hjulmagervej 58
Hvornår: Lørdag d. 2. november kl. 10.00 – 15.00

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Spin Lykkehjulet i Friis: Vind over 200 fede præmier i efterårsferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efterårsferie er jo dejligt nok i sig selv, men i den kommende uge har du mulighed for at gøre den endnu sjovere, når du helt gratis kan spinne lykkehjulet én gang i timen og vinde megafede præmier til en værdi over 30.000 kr.

Det sker i Friis Shoppingcenter, der i samarbejde med MigogAalborg, giver muligheden for at gå hjem med helt vilde præmier.

Sådan vinder du

Spin lykkehjulet, og se om du kan blive én af de heldige vindere. Du kan prøve lykken fra mandag d. 14. oktober til og med lørdag d. 19. oktober kl. 13-16.

Hver time er der nye præmier på spil.

Du kan også vinde trøstepræmier, men det kan ske, at du må gå derfra med en nitte.

Gaverne er sponsoreret af butikkerne i Friis Shoppingcenter, MigogAalborg, samt lokale butikker, virksomheder og aktører fra Aalborg og Nordjylland.

HOVEDPRÆMIER

MANDAG DEN 14. OKTOBER
KL. 13 – 14: 2 stk. fribilletter til Aalborg Zoologisk Have
KL. 14 – 15: Et valgfrit lingeri sæt fra Femilet samt personlig rådgivning
eller 2 stk. fribilletter til Kunsten
KL. 15 – 16: ROCKit – ONYX in-ear trådløse høretelefoner,
værdi 999 kr. fra SACKit

TIRSDAG DEN 15. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort på 1.000 kr. til Brdr. Price
KL. 14 – 15: 2 stk. billetter til forestillingen ”Et Juleeventyr” i Aalborg Teater
KL. 15 – 16: Læderjakke til herre, værdi 1.999,95 kr. fra Selected Homme

ONSDAG DEN 16. OKTOBER
KL. 13 – 14: Høretelefoner, værdi 1.600 kr. fra SACKit
KL. 14 – 15: En valgfri strik fra Vero Moda eller en valgfri jakke fra Monki
KL. 15 – 16: Gavekort på 2.000 kr. til Magasin

TORSDAG DEN 17. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort til spa & brunch for 2 personer fra
Hotel Viking-Aqua Spa & Wellness
KL. 14 – 15: Læderjakke til kvinder, værdi 1.499,95 kr. fra Selected Femme
KL. 15 – 16: Et halvt års gratis parkering i Friis Shoppingcenter

FREDAG DEN 18. OKTOBER
KL. 13 – 14: 6 stk. hvidvins- og rødvinsglas fra Erik Bagger,
værdi 799,95 kr. fra Imerco Home
KL. 14 – 15: Et sæt tøj til kvinder eller et sæt tøj til mænd fra Kings & Queens
KL. 15 – 16: En kontinental seng 140×200 GOLD C35 latex, værdi 14.999 kr. inkl. levering fra JYSK

LØRDAG DEN 19. OKTOBER
KL. 13 – 14: Fusion løbejakke, værdi 750 kr. fra Sport24
KL. 14 – 15: Gavekort på 500 kr. til Kling Klang Studiet
KL. 15 – 16: BOOMit – High Power Portable Designer Speaker,
værdi 1.699 kr. fra SACKit

Vind også andre præmier fra D’let, Dalle Valle, Anettes Sandwich, Lagkagehuset, Envii, Is á Bella, Matas, MigogAalborg og mange flere…

Der sker også en masse andre sjove ting i Friis i ferien. Børnene kan blandt andet opleve kriblende krablende krybdyr, når ’Styr på Dyr’ kommer på besøg. Læs mere om det her.

Hvad: Spin Lykkehjulet
Hvor: Friis Shoppingcenter
Hvornår: Mandag – lørdag i efterårsferien

Nostalgi, anekdoter og lækker musik: Danmarks John kommer til Blokhus

Skrevet af: Redaktionen
Pressefoto
Pressefoto

John Mogensen er en af danmarkshistoriens mest folkekære sangere, og populariteten er ikke blevet mindre efter succesfilmen “Så længe jeg lever”, der skildrer sangerens liv på godt og ondt.

Men det er ikke kun på biograflærredet, at John Mogensen er blevet vakt til live.

Rasmus Bjerg har blandt andre haft stor succes med at turnere land og rige rundt i rollen som dansktoppens ukronede konge, og inden længe kan vi her i Nordjylland se frem til at opleve endnu en fantastisk hyldest til John Mogensen.

“DANMARKS JOHN – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks” optræder nemlig i hyggelige Blokhus den 25. oktober kl. 20.00.

Det sker i Kulturhuset i Blokhus, og billetprisen til koncerten alene er 200 kr., og du kan også vælge at opgradere billetten med en 2 retters koncertmenu.

Den består af en forret; Fiskesymfoni med fire forskellige fiskespecialister med brød og smør og en hovedret bestående af; Herregårdsbøf med sauce bearnaise, pommes saute og efterårs-garniture.

Koncertmenuen koster 195 kr, og den serveres klokken 18.00 i Kulturhuset.

Autentisk udseende, anekdoter og masser af musik

Det nye hold bag Danmarks John er troubadurisk- og stilrent legende og ikke mindst klar til at surfe på John-bølgen.

Man vil opleve en musikalsk legestue på scenen, hvor musikerne spiller på alt, hvad de kan komme i nærheden af, bytter instrumenter og synger A Capella.

I front som Danmarks John står Brian Arnold, der med sit autentiske udseende og John’ske vokal, krydrer showet med nostalgiske anekdoter fra John Mogensens liv og færden.

Dette setup til Danmarks John er et markant step up for gruppen, der også tager det bedste med fra Four Jacks.

Fire stærke vokaler bliver til de velkendte flotte klange, som bliver holdt på plads af en solid kontrabas, når de tropper op i den klassiske opstilling, som man kender fra Four Jacks.

Har optrådt i Grønland og på Gran Canaria

Danmarks John har optrådt fra Grønland til Gran Canaria og hele Danmark tyndt og med stor succes.

Dette har medført utallige udsolgte koncerter landet over.

Når bandet træder op på scenen er der efter sigende altid garanti for fest og fællessang, så arrangørerne anbefaler, at du også husker danseskoene.

Hvad: Danmarks John – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks
Hvor: Kulturhuset Blokhus
Hvornår: 25. oktober kl. 20.00

Du finder billetinfo lige her.