Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvad vil være fedt?: Giv dit bud på fremtidens Aalborg Bibliotekerne

Af Michael Qureshi

Skal dit bibliotek have flere arrangementer med højtlæsning, en ugentlig brætspilsklub, fælles gåture med lydbøger i ørerne, gratis onsdagssnegle i bogbussen eller noget helt femte måske?

Nu kan du være med til at bestemme, hvordan Aalborg Bibliotekerne skal udvikle sig, for at du vil bruge dem i fremtiden.

Kommunens største kulturinstitution beder nemlig alle borgere om at give deres tanker om fremtidens bibliotek til kende i en større brugerundersøgelse.

Du finder spørgeskemaet lige her

Bibliotekschef Kristine Nygaard glæder sig til at høre, hvilke tanker andre har om, hvordan biblioteket skal formes i fremtiden.

Aalborg Bibliotekerne skal meget gerne være vores alle sammens folkebibliotek.

For at det kan lykkes, skal vi ud og snakke med borgerne i kommunen, både nuværende og potentielle samarbejdspartnere, dem som elsker at bruge biblioteket og også dem vi aldrig ser.

Det glæder jeg mig helt vildt til at komme i gang med.

Jeg opfordrer alle til at deltage i vores spørgeskemaundersøgelse og generelt altid at komme med input og idéer, når vi mødes på bibliotekerne, og ude omkring i kommunen,” siger hun.

Perfekt timing

Kulturchef, Morten Koppelhus forklarer, at timingen er perfekt til at se på en ny vision for kommunens største kulturinstitution.

“Vi er ved at være på den anden side af coronakaos, hvor også bibliotekerne har været hårdt ramt. Der har vi været i en slags overlevelsesmode, men nu er vi ved at være klar til at løfte blikket igen og kigge længere ud i fremtiden.

En ny vision for bibliotekerne skal gerne klinge smukt sammen med den kulturpolitik, der for ikke så lang tid siden er blevet vedtaget for hele kommunen,” lyder det.

Undersøgelsen skal bruges i arbejdet med at lave en ny vision for Aalborg Bibliotekerne.

En proces der både skal involvere bibliotekets medarbejdere, borgere i Aalborg Kommune, bibliotekets samarbejdspartnere, foreninger, kulturinstitutioner med flere.

Alle opfordres til at give deres mening til kende i den store spørgeskemaundersøgelse, og så bliver der desuden lavet en større dialogproces, hvor et bredt udvalg af borgere og samarbejdspartnere kommer til orde i en række fokusgruppeinterviews.

Hvad vil være fedt?: Giv dit bud på fremtidens Aalborg Bibliotekerne

Ny vision er klar til sommer

Når alle spørgeskemaer er samlet ind og den sidste fokusgruppe er spurgt, skal den nye vision formuleres og godkendes i byrådet.

Derpå kan Aalborg Bibliotekerne trække i arbejdstøjet og sætte nogle mere konkrete handlinger på visionen, så borgerne kan begynde at se den folde sig ud i det daglige.

Visionen forventes vedtaget i byrådet i slutningen af juni 2022.

Derfor er det nu, du skal holde dig til, hvis du har en holdning til, hvordan du gerne vil have at dit bibliotek ser ud i fremtiden.

Du kan hjælpe med at besvare spørgeskemaet lige her

Alle der besvarer det, deltager i en lodtrækning om et gavekort til Café Nørregade.