Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny kåring: Aalborg-bageri laver en af Danmarks bedste fastelavnsboller

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Sidste år var MigogAalborgs læsere ikke i tvivl. Det populære mikrobageri, Breadbykaerup, lavede byens bedste fastelavnsboller.

I år brillerer William endnu engang med hele to forskellige slags.

Og det er ikke gået ubemærket hen.

Truestory er Nordens største oplevelsesportal, og de har netop kåret Danmarks bedste 10 bedste fastelavnsboller.

Her er Aalborg-bageriet i flot selskab med nogle af landet absolut bedste bagerier.

Truestory’s top 10:

  • Breadbykaerup
  • Cakenhagen
  • Format Cafe
  • Andersen Bakery
  • Lacabra Bakery
  • Juno the Bakery
  • Andersen Maillard
  • Buka CPH
  • Emma Emma
  • DavidBreadHead

Vi har naturligvis også allerede testet BreadByKaerups’ fastelavnsboller i år.

Vi bedømte dem således:

Ny kåring: Aalborg-bageri laver en af Danmarks bedste fastelavnsboller

Byens bedste?

Den første fastelavnsbolle i montren er faktisk slet ikke en nyhed.

Williams udgave af en klassisk fastelavnsbolle var også på hylden forrige år, men som han forklarer, er den så populær, at han ikke nænner at fjerne den.

Ny kåring: Aalborg-bageri laver en af Danmarks bedste fastelavnsboller

Klassikeren er bagt med vaniljecreme, efterfyldt med vanilje og citron og derefter overtrukket med chokolade.

Vi er mildest talt lykkelige for, at den er en genganger, fordi den smager bare fantastisk.

Der er balance mellem sødme og syre, harmoni mellem mængden af creme og dej, og så dufter den dejligt af kardemomme og chokolade.

Den nye dreng i klassen

Den nye fastelavnsbolle er inspireret af ‘cruffin’en, som bageriet er blevet lidt af en ekspert i.

Denne gang er der dog ikke popkorn involveret – i stedet kaldes den for en “semlor cruffin”, der er inspireret af den svenske fastelavnsbolle-favorit.

Ny kåring: Aalborg-bageri laver en af Danmarks bedste fastelavnsboller

Dejen er selvfølgelig crossaintificeret, sprød og lækker som den skal være, og med masser af mandel, marcipan og kardemomme.

Vil du absolut vælge mellem de to fastelavnsboller, skal du tage semlor-cruffin’en, hvis du vil have noget sprødt, og den klassiske, hvis du vil have noget blødt som smelter i munden.

Men prøv dem begge to siger vi, fordi de er voooooldsomt gode.

Begge fastelavnsboller koster 38 kroner. Det anbefales at bestille dem på forhånd, hvis ikke du vil gå forgæves.

Del artikel

Andre læser også