Aalborg Awards, fødselsdag og pladebørs: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

På mandag bliver marts til april, men inden da skal weekenden nydes på bedste vis.

Aalborg Awards 2019 – Hvem bliver kåret som de bedste

Denne weekend bliver ekstra stor:

For andet år i træk afholder vi nemlig Aalborg Awards, hvor vi hylder hele byen. Hvem er Årets Restaurant? Hvem laver byens bedste burger? Hvem er Årets Café? Hvem laver de bedste cocktails?

Det er suverænt MigogAalborgs læsere, der har været med til at afgøre, hvem der er endt i slutfeltet, og dermed har muligheden for at løbe med prisen i deres kategori.

Derudover har vi også fire specialpriser, som juryen voterer på: Årets Iværksætter, Årets Arbejdsplads, Årets Erhvervspris og Årets Vildeste Person.

Aftenen bliver med rød løber, lækre cocktails, prisuddeling og selvfølgelig et mega Afterparty i nogle helt eksklusive rammer hvor ‘Vi Elsker 90’erne’ står for underholdningen, med Alice Deejay som sparker festen i gang.

Der skal selvfølgelig også noget lækkert mad til sådan en festlig aften, så vi får besøg af lidt forskellige food trucks, Chuck Wagon, Fish&Chips og selvfølgelig en klassisk pølsevogn – De kommer alle sammen til at stå ude foran AKKC.

Igennem hele showet vil det være muligt at købe både lækre cocktails fra Helmuth og skønne drinks, øl og sodavand fra Papegøjehaven.

5 års fødselsdag med aktiviteter for alle

Musikkens Hus fylder i dag 5 år og det har de valgt at fejre med hele Nordjylland. Fra klokken 9 – 17 kan du komme med på gratis rundvisning i den smukke bygning, som tilbage i Januar blev anerkendt af New York Times.

Fra kl. 15-17 er der loungemusik med den lokale sangerinde Line Gade og kl. 16 vil der være fødselsdagssang, fødselsdagskage, kaffe og saftevand.

Om lørdagen kommer Mads Langer og holder en Special Birthday Edition koncert i et helt særligt set up med strygere fra Aalborg Symfoniorkester, som blev udsolgt på rekordtid.

Hvis du ikke var blandt de heldige som købte billet, har du stadig mulighed for at komme til koncert i Musikkens Hus. Der bliver nemlig afholdt RAMA-festival igennem hele lørdagen, 30+ koncerter, fordelt over 4 scener, inden for alle tænkelige rytmiske og elektroniske genrer.  

Musikken præsenteres i en lang række mini-koncerter på ca. 40 min. hver, i et tætpakket program. Der er gratis adgang til det hele.

Foto: Pladebørs Nordkraft

Kæmpe plademarked fylder Nordkraft

Har du ledt med lys og lygte efter den helt specielle LP-plade?

Så kan du muligvis finde den i Nordkraft på lørdag til Pladebørs –  om det så er rock, funk, metal, soul, pop, klassisk, dansk, jazz, country … Med mere end 100.000 plader og stort udvalg af CD’er, finder du helt sikkert musik til din smag.

Der er gratis éntre for alle.  Der er plader fra 5 kroner og op. Du kan købe 5 LP’er for 50 kroner. Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Events

28/3 Fødselsdag i Fandango (28. – 31. marts), Fandango kl. 10.00
29/3 Open By Night, Aalborg Storcenter kl. 10.00 – 22.00
29/3 Storytelling med forsvarer Peter Secher, Djøf – Helmuth kl. 19.15 – UDSOLGT
29/3 Cocktailsmagning med moozelevering, Event-Aalborg kl. 19.30 – 22.30
29/3 Aalborg Pirates – Sønderjyske, Gigantium kl. 19.30
30/3 Forårslagersalg, D’Wine kl. 10.00 – 14.00
30/3 Karaoke, Studenterhuset kl. 19.00
30/3 Pladebørs – Danmarks største vinylmarked, Pladebørs – Nordkraft kl. 10.00 – 15.30
30/3 Aalborg Awards 2019, MigogAalborg – AKKC kl. 19.00 – 02.00
31/3 AaB – Randers FC, Aalborg Portland Park kl. 14.00

Musik

29/3 Jamie Cullum, Musikkens Hus kl. 18.00
29/3 Elvis – The Musical, AKKC kl. 20.00 – 23.00
29/3 Go Go Berlin, Skråen kl. 20.00 – 22.00
29/3 Plekter Tour 2019, Skråen kl. 22.30 – 23.30
29/3 Musikkens Udvalgte Frederikke Bohr, Musikkens Hus kl. 22.00
30/3 MGP Galla 2019, Skråen kl. 11.00 – 13.00
30/3 RAMA Festival (30. – 31. marts), Musikkens Hus kl. 12.00
30/3 Christian Brøns (30. – 31. marts), Heidi’s kl. 02.00
30/3 Mads Langer (Special Birthday Edition), Musikkens Hus kl. 20.00 – 22.00 – UDSOLGT
30/3 1. Semifinale Band Battle 2019, Skråen kl. 20.00
30/3 Musikkens Udvalgte Christine Aggerholm, Musikkens Hus kl. 22.00

For børnefamilier

31/3 Sjov Søndagslegeland, DGI Huset Nordkraft kl. 12.00

Opsætninger

29/3 Salt (29. & 30. marts), Aalborg Teater kl. 19.30 / 16.30
29/3 Et Dukkehjem (29. – 30. marts), Aalborg Teater kl. 19.30 / 16.00
30/3 Fyrtøjet, Aalborg Teater kl. 11.00 / 13.00

Aalborg-lejlighed vækker opsigt: Den vildeste mande-hybel er sat til salg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

En lejlighed på beskedne 48 kvadratmeter i Grønnegade i Vejgaard lyder umiddelbart ikke af noget vildt.

Men så har du ikke set den her lejlighed, der netop er sat til salg hos Thorkild Kristensen.

Det er boligportalen boliga.dk, der omtaler den helt igennem vilde lejlighed, som er et godt bud på Aalborgs mancave nummer 1.

“Jeg har aldrig set så fin en toværelses i de 25 år, jeg har været mægler. Jeg var blown away, da jeg kom ind – det var som at træde ind i et helt andet univers,” siger Jette Gudiksen fra Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen, der har lejligheden til salg.

Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

Lejligheden ligger i Grønnegade midt i Aalborg, og udbudsprisen lyder på 1.895.000 kroner.

Dermed når den gennemsnitlige kvadratmeterpris for ejerlejligheden op på knap 39.500 kroner, hvilket er over gennemsnittet i området.

Ifølge helt ny data fra Boliga er ejerlejlighederne i Aalborg-postdistriktet nemlig for øjeblikket udbudt til salg for 24.344 kroner pr. kvadratmeter.

Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

Helt unik lejlighed

Normalt er “unik” ikke ligefrem et begreb, landets ejendomsmæglere er bange for at anvende – tal fra Boliga viser, at 20 procent af de ejerlejligheder, der for øjeblikket er udbudt til salg, har fået det attraktive superlativ med i salgsopstilling.

Men ikke desto mindre kan der måske være noget om det her.

Lejligheden er nemlig forsynet med elementer som nedsænket seng, badeværelsesskabe skjult bag klinker, ståldør og trædetaljer på både gulve, vægge og lofter.

“Det er 48 kvadratmeter liebhaveri, sælger har haft fat i det hele.

Køber kan være en ung fyr eller pige – måske et par, der tænker, den lejlighed skal jeg bare ha’ – der er helt sikkert købere til den slags liebhaveri i Aalborg,” siger Jette Gudiksen til Boliga.

I løbet af de senere år er der solgt flere liebhaverlejligheder af den mere klassiske slags i den nordjyske hovedstad.

Eksempelvis blev en 315 kvadratmeter stor lejlighed i Musikhuskvarteret solgt for 13,5 millioner i 2016, hvilket ifølge Boliga er det dyreste lejlighedssalg i Aalborg nogensinde.

Også i 2017 var Aalborg atter deroppe af, da en 327 kvadratmeter stor lejlighed på Havnepromenaden skiftede hænder for 11,35 millioner kroner.

Alle fotos er venligst udlånt af Ejendomsmægler Thorkild Kristensen.

Du kan se ALLE billeder og detaljer på lejligheden her

Musikfestival, Mini Kup og Store Badedag: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Kunsten
Foto: Kunsten

Denne uge har kun budt på fire arbejdsdage for de fleste af os, men derfor kan man da bestemt godt trænge til weekend alligevel. Spørgsmålet er blot: Hvad skal den sidste weekend i april bruges på?

Det får du svaret på her:

Oplev topnavne til to dages festival

For første gang løber Musikkens Hus nye festival, Musikkens Beat, af stablen.

Du vil kunne opleve topnavne som: Phlake, Malte Ebert, Skinz, Nicklas Sahl, Bikstok, When Saints Go Machine kan opleves på forskellige scener i Musikkens Hus.

Fredag vil blive afsluttet med manér, når Phlake slutter dagen af med et brag ved midnatstid.

Hvis man køber en partout-billet, har man adgang begge dage, hvor Clara åbner lørdagen kl. 17.00. Herfra går det igen slag for slag med en række fede navne både store og mindre samt lokale.

Hvis du vil læse mere om programmet så læs med her 

Loppemarked til de mindste

Folkene bag Mega Kup er i denne weekend klar med det aller første Mini Kup, som bliver et indendørs luksus second-hand marked med salg og køb til og for børnefamilien.

Det vil være muligt at købe alt lige fra eksklusiv børnetøj til det billigere tøj, legetøj, barnevogne, klapvogne og meget mere.

Loppemarkedet vil blive afholdt i Freja Hallen på Vestre Fjordvej fra 12 til 15, så kom ind og gør et godt kup!

Store Badedag i Kunsten

Hvert år markerer Aalborgs berømte kunstmuseum, at springvandet åbner med “Store Badedag”. Det plejer at foregå således, at børn og legesyge voksne hopper rundt i springvandet.

Dagens vært er Micki Cheng, som er kendt fra Bagedysten og børne-tv. Han er i den grad en mand, der kan sætte gang i løjerne med godt humør.

Aktiviteterne i parken starter klokken 11.00. Klokken 13.00 inviteres børn og legeglade voksne ind i springvandet, hvor de allerførste vandstråler skyder op fra springvandet til grin og gys.

Foto: Miklos Szabo

The Motherfårking Musical

Så er det i weekenden du kan møde “Terkel”, som er en af de mest kendte karakterer fra Anders Matthesen geniale genistreger.

Modsat spillefilmen, hvor “Anden” lagde stemme til samtlige karakterer, så byder TERKEL THE MOTHERFÅRKING MUSICAL på en lang og stjernespækket rolleliste, hvor du blandt andet kan opleve Martin Brygmann og Ruben Søltoft.

Publikum kan se frem til at blive forkælet med vanvittige og grænseoverskridende optrin og replikker, et stort og stjernespækket hold af skuespillere, komikere, dansere og sangere på scenen, fed musik med både nye sange og sange fra filmen samt en kreativ iscenesættelse, der blander brug af dukker og skuespillere i en scenografi, der gør brug af den nyeste teknologi.

Events

26/4 – 28/4 Tiffany lagersalg, Kaolinvej 6 kl. 10.00

26/4 Talk med Alex Høgh, Folkekirkens Hus kl. 17.30

26/4 AaB vs. Hobro, Aalborg portlandpark kl. 19.00

26/4 Ladies Night, Guldhornene kl. 20.00

26/4 Whiskysmagning, Vinshoppen kl. 19.00 – 22.30

27/4 MTB Marathon, DGI Huset kl. 09.00

27/4 FDB-happening på Nytorv med gratis kaffe

27/4 Hit med 80’erne, Skråen kl. 20.00

28/4 Store Badedag – Springvandet åbner, Kunsten kl. 11.00

28/4 KageKampen, APPETIZE kl. 14.00

28/4 lopper i Boxtown kl. 10.00 – 15.00

Musik

26/4: Musikalsk Talkshow med Carsten Holm og Flemming Møldrup på Salling Rooftop kl. 15.00

26/4 Koncert med Ib Grønbech og Band, Café Frederiksberg kl. 20.00

26/4 Koncert med Rasmus Nøhr, Skråen kl. 20.00

26/4 – 27/4 Musikkens Beat, Musikkens Hus kl. 18.00

For børnefamilier

27/4 MINI Kup, Aalborg Freja kl. 12.00 – 15.00

28/4 Sjov søndagslegeland, DGI Huset kl. 12.00

28/4 Egholm Familie Festival, Restaurant Kronborg kl. 12.00 – 18.00

28/4 Wafande familie koncert, Skråen kl. 15.00 – 17.00

28/4 Sigurds Danmarkshistorie, Musikkens Hus kl. 16.00

Opsætninger

26/4 – 28/4 Terkel – The Motherfårking Musical, AKKC kl. 20.00

Starbucks i midtbyen har bygget om: Fejrer det med gratis kaffe hele fredagen

Skrevet af: Redaktionen

Starbucks er verdens største kaffebar-kæde på verdensplan.

I Aalborg er der dog blot to Starbucks, som til gengæld ligger helt perfekt i henholdsvis City Syd og i Salling i midtbyen.

Starbucks var også med i finale-feltet til AALBORG AWARDS som Byens Bedste Kaffeoplevelse, som Behag din Smag vandt.

Starbucks i Salling har brugt påsken til at bygge om for at skabe endnu bedre rammer for gæsterne. Det fejrer de i morgen fredag d. 26. april med en Grand Opening.

Goodiebags til de første 100 betalende kunder

De byder derfor på en gratis tall filter til alle gæster hele dagen. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Derudover er der også goodiebags til de første 100 betalende kunder.

“Kom til grand opening hos Starbucks i Salling Aalborg fredag den 26. april fra kl. 8 – så giver vi en kop kaffe.

Vores nye, flotte café har nemlig fået en makeover, og det fejrer vi med goodie bags til de første 100 betalende kunder. Vi byder også på en gratis tall filter kaffe til alle gæster hele dagen,” skriver Starbucks.

MigogAalborg har tidligere lavet en guide til byens bedste kaffe – læs den her