Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Officielt: AaB’s cheftræner skifter til svensk klub

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto / Foto: AaB
Arkivfoto / Foto: AaB

Rygterne har været i gang længe, og nu er det endelig officielt.

AaB’s cheftræner Martí Cifuentes skifter til svenske Hammarby I.F., som har indfriet en købsklausul i Cifuentes’ kontrakt.

Det skriver AaB i en pressemeddelelse.

Spanske Martí Cifuentes, der blev hentet til AaB for godt et år siden, efter at han forinden havde stået i spidsen for norske Sandefjord Fotball i to et halvt år, tiltræder som udgangspunkt i Hammarby I.F. 1. marts 2022.

Martí Cifuentes har i sine 37 Superligakampe for AaB præsteret et pointsnit på 1,51 pr. kamp, og inden de afsluttende spillerunder i grundspillet er AaB placeret på en fjerdeplads i 3F Superligaen.

Sportschef Inge André Olsen udtaler:

“I vores rekrutteringsproces i de sidste måneder af 2020 ledte vi efter en cheftræner med et stærkt lederskab og en klar spilfilosofi, og det fandt vi hos Martí Cifuentes, der samlet set over hele 2021 levede op til vores forventninger.

Det er en vellykket historie, at Martí som en relativt ubeskrevet træner har gjort det så godt i AaB, at det er blevet bemærket positivt hos flere andre attraktive klubber i Skandinavien, men vi er naturligvis ærgerlige over, at det projekt, som vi i fællesskab satte i gang, allerede nu skal have en ny mand i spidsen. Det var ikke planen,” konstaterer Inge André Olsen.

“Omvendt har vi også forståelse for, at Martí er blevet tiltrukket af en udfordring i en klub i en by, hvortil han har familiære bånd, som kan være med til at gøre dagligdagen mere smidig for hans svenske hustru og deres små tvillinger, og vi ønsker dem held og lykke i Stockholm.

Timingen er for vores vedkommende langt fra optimal, men vi har igangsat en ny rekrutteringsproces, så vi forhåbentlig inden længe kan præsentere en ny cheftræner,” siger Inge André Olsen.

Derfor forlader han AaB

Martí Cifuentes, der havde kontrakt med AaB indtil 30. juni 2023, fortæller om sin beslutning:

“Som jeg nævnte, da jeg tiltrådte for et år siden, så er jeg både glad for og stolt over, at en klub af AaB’s størrelse og med dens historik pegede på mig som cheftræner, og mit forhåndsindtryk af både klubben og byen er kun blevet bekræftet.

Indtil for bare få dage siden havde jeg heller ikke forestillet mig, at samarbejdet skulle slutte allerede nu, men jeg er blevet tilbudt et job, som jeg føler, at jeg hverken sportsligt, økonomisk eller i privat sammenhæng har kunnet sige nej til, og derfor har den såkaldte samlede pakke vægtet endnu mere end normalt,” siger Martí Cifuentes.

“Jeg synes, at AaB som klub er et bedre sted end for et år siden, og jeg vil gerne takke spillere, stab og alle øvrige ansatte i klubben for et godt samarbejde og takke supporterne for deres flotte opbakning. Jeg har sat enorm pris på begge dele,” slutter Martí Cifuentes.

Martí Cifuentes har ledt AaB i 40 officielle kampe.

 

Del artikel

Andre læser også