Aalborgs nye gigantiske Streetmekka: Se billederne fra åbningen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I dag kom dagen endelig, hvor Aalborg fik sit helt eget street- og kulturhus. Nordjyderne var mødt talstærkt op, og der var både både legesyge unge mennesker og nysgerrige forældre, som ville have et indblik i det unikke GAME StreetMekka i Aalborg.

Vi har før skrevet om det spændende hus, som kommer til at huse en masse fede aktiviteter for både unge og voksne – læs mere om det her.

Rapperen PEDE B optrådte med en freestyle-rap over de mange taler.

GAME Streetmekka bliver en gamechanger

Huset har været længe undervejs, og der har været rigtig mange involveret i projektet. Det kunne også ses på de mange taler, hvor der var hele otte af slagsen.

De mange unge ikke kunne modstå fristelsen af at gøre brug af de mange aktiviteter undervejs; så mens talerne fyldte den imponerende sal med lovprisende ord om det imponerende samarbejde, som bygningen af Game Streetmekka har krævet, var der både skrig, skrål og masser af aktivitet rundt omkring på både klatrevægge mv.

Blandt talerne var Mads Duedahl, rådmand for Aalborg Kommunes Sundheds- og Kulturforvaltning, der på trods af en heftig omgang mandeinfluenza var mødt op for at hylde det nye streetkulturhus.

“Jeg synes, der er blevet skabt et helt unikt hus, hvor der kan komme helt nye rammer for fællesskaber,” fortalte en stolt Mads Duedahl i sin tale.

“Når solen skinner i Aalborg er havnen jo fuld af mennesker, som bruger de mange udendørsaktiviteter, der er skabt – men vi må også erkende, at vi lever i et land med mere blæst end sol, så GAME Streetmekka med tag over hovedet bliver en opgradering til aktivitetslivet i byen.”

Mads Duedahl er overbevist om, at GAME Streetmekka kan tilbyde aalborgenserne noget helt nyt.

“Foreningslivet i Danmark er under pres, men jeg er sikker på, at GAME Streetmekka også bliver en gamechanger i Aalborg. Det bliver et samlingssted for alle, og der er aktivitetsmuligheder for både skoler, familier, unge og ældre.”

Boxtown havde sørget for lækkert mad til de fremmødte.

Unikt samarbejde har skabt et unikt hus

Mads Duedahl var også fuld af lovord om samarbejdet mellem kommunen, de mange fonde, GAME Danmark og de mange frivillige.

Til slut havde Mads Duedahl en opfordring til de forhåbentlig mange brugere i fremtiden:

“Nu er de fysiske rammer skabt, så nu er det op til jer at fylde det ud. Succesen afhænger af jer.”

Mads Duedahl havde desuden en gave med til GAME Streetmekka – nemlig den hammer, som han fik lov at hamre med, da byggeret startede i sin tid. Tiden vil vise om den kommer i glas og ramme i det imponerende nye streetkulturhus.

Mads Duedahl overrækker den hammer, som startede hele projektet.

Foruden Mads Duedahl var der taler fra de mange fonde, der har støttet projektet og fra Entreprenøren bag projektet, og hovedbudskabet var klart – ved hjælp af et konstruktivt samarbejde mellem fonde, entreprenører, håndværkere, frivillige, GAME og kommunen er det lykkes at skabe noget helt unikt i Aalborg.

Repræsentanter fra fondene og Mads Duedahl fra Aalborg Kommune fik overrakt helt unikke GAME-bolde

Aalborg-advokater får pris: Haugaard|Braad kåres som Succesvirksomhed 2020

Skrevet af: Michael Qureshi

Den eftertragtede erhvervspris ”Succesvirksomhed 2020” vækker store smil hos det Aalborgensiske advokatpartnerselskab, Haugaard|Braad.

Stoltheden over at blive kåret som en af de virksomheder i Danmark, der kontinuerligt bidrager til vækst og velstand i lokalområderne, men også til dansk økonomi som helhed, er ikke til at tage fejl af.

Det skriver Haugaard|Braad i en pressemeddelelse.

Erhvervsprisen ”Succesvirksomhed” tildeles af BDO og Spar Nord, som med prisen anerkender de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, der gang på gang leverer resultater, som bidrager positivt til den danske økonomi.

Det er en stor ære at modtage prisen, hvilket advokat og partner, Rasmus Haugaard, ikke lægger skjul på:

At blive valgt af Spar Nord Bank og BDO som Årets Succesvirksomhed opfatter jeg som den bedste cadeau, vi kan opnå.

Hårdt arbejde, vedholdenhed og fokus – fra begyndelsen for 15 år siden til nu – er årsagen, og jeg er glad og stolt over anerkendelsen,” forklarer Rasmus Haugaard.

Skal opfylde en lang kriterier

For at blive kåret som Succesvirksomhed skal man opfylde en række kriterier, som blandt andet indebærer en positiv udvikling i resultat før skat, egenkapital og soliditet.

Kriterierne skal være opfyldt gennem en årrække og er derfor ikke en pris, som virksomheder kommer sovende til. Haugaard tilføjer:

Da vi startede virksomheden tilbage i 2009, var vi kun to. Nu er vi 30, og det er af og til ikke til at forstå. Men med sådan en pris bliver vi mindet om, hvor langt vi er kommet, og hvor meget vi har nået gennem årene.

Men æren tilfalder alle medarbejdere. Det kræver nemlig et uovertruffent bagland af medarbejdere og kollegaer, som er vanvittigt dygtige til det, de laver – og det har vi.”

Prisen har fået en særlig plads i receptionen ved indgangen til Haugaard|Braad Advokatpartnerselskab, som en påmindelse om det solide arbejde, der ligger til grund for den eftertragtede anerkendelse fra BDO og Spar Nord.

En Succesvirksomhed skal som minimum kunne præsentere

  • Vækst i virksomhedens resultat før skal de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15% i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Melder nyt ud: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om coronasituationen i Danmark i dag klokken 14.00.

Det oplyser Statsministeriet på Twitter.

Det er foreløbig ikke oplyst, hvad mødet kommer til at handle om, ud over at det er om ‘covid-19 i Danmark’.

Fra onsdag til torsdag blev der konstateret 453 nye corona-smittede hvilket var ny smitterekord i Danmark, viser tal fra seruminstitut.

Den hidtidige smitterekord blev sat 8. april, hvor der blev konstateret 408 nye smittetilfælde.

Med til den nye smitterekord hører, at der i dag bliver testet langt flere for coronavirus, end der gjorde i foråret. Derfor er der givetvis også konstateret flere nye smittede.

Men der er ingen tvivl om, at der er bekymring hos myndighederne over stigende smittetal, og i København har man allerede set nye tiltag indført.

I går var første gang, at gæster og personale skulle bære mundbind på restauranter, caféer, barer og øvrige serveringssteder.

Opdateres

Helt særligt: Jagerfly laver flyshow over Aalborg to gange i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag bliver der chance for at opleve noget helt særligt, hvis man er vild med jagerfly.

To gange i dag skal et jagerfly nemlig træne helt specielle øvelser ud fra Flyvestation Aalborg. Det skriver TV2 Nord.

Normalt træner jagerpiloter særlige manøvrer ved de forskellige Air Shows, men grundet Covid-19 har stort set alle været aflyst.

For to uger siden fløj to jagerfly over Nørresundby og Aalborg i forbindelse med flagdag
Foto: Flyvevåbnet

Bedste steder at se det

Derfor træner man det i stedet klokken 12.15 og 13.45 ifølge TV2 Nord.

Morten Valentin Jensen fra Flyvestation Aalborg fortæller til tv-stationen, at hvis man få det bedste syn af flyets “show”, så bør man placere sig ved Lindholm Høje, parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn eller ved Vestre Fjordpark.