Jul i Aalborg Zoo er et trækplaster for hele Nordjylland: Så flot er det blevet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Forventningerne var efterhånden lige så høje som en giraf, efter Aalborg Zoo i september afslørede, at der ventede en helt særlig jul i parken i år.

Aalborg Zoo er uden tvivl et af Nordjyllands største trækplastre, når de d. 24. december inviterer til juleaftensdag, hvor tusindvis af mennesker valfarter til – men derudover plejer vinteren at være en fredsommelig periode.

I år er sagen dog en anden, og i går åbnede Zoo op til deres første udgave af Jul i Zoo.

Gæsterne var blevet lovet flere hundredetusind lys, der tilsammen skulle udgøre en magisk lysvandrings-rute rundt omkring i haven.

Vandringen skulle naturligvis tage udgangspunkt i Zoo’s faste beboere, og hvordan dyrene hver især tilpasser sig vinteren, afhængigt af, hvor de kommer fra i verden.

Vi kunne derfor næsten ikke vente, da vi i går, klokken 16 sharp, var inviteret med til åbningen.

Flere måneders forberedelse

Allerede inden mørket faldt på, fik vi lov at gå en runde i haven, hvor forberedelserne “så småt” var i gang.

Og at sige “så småt” er selvfølgelig verdens største underdrivelse; teknikere og medarbejdere har været på hårdt arbejde i månedsvis for at få det hele til at spille.

Men nu var der altså omsider lys forude.

Ved indgangen ventede Bjørnemanden på os med nissehue på toppen og omgivet af en stort, rødt hjerte – scenen var sat.

I Skovbakken, hvor restauranten og selskabslokalerne holder til, havde oppyntningen også nået helt nye julehøjder.

Her blev nemlig forberedt til et arrangement, og den helt store julekasse var i dagens anledning fundet frem.

Julestemningen havde allerede indfundet sig i Aalborg Zoo, og vores julehjerter slog altså også en anelse hurtigere end de havde gjort før ankomsten … nu var det altså bare at vente.

Gæsterne strømmede til

I kulisserne bankede hjerterne også hurtigere, end en gepard kan rende – men det var vist mere af den nervøse slags.

Team Zoo havde aldrig forsøgt sig med noget lignende før, og spændingen var derfor både til at se og mærke.

Ville der møde nogen op til åbningen? Hvor mange? Og ville de kunne lide, hvad de så? Eller ville det hele ende med, at teamet måtte blive kastet for løverne?

Der var selvfølgelig ingen grund til bekymring.

Allerede 15.30 stod de første gæster klar ved indgangen og barnevogne i lange baner, forældre bag dem, forelskede par og erfarne ægtefolk kunne næsten ikke vente med at blive lukket ind.

Ind kom de og herefter spredtes folk i mørket.

Det var tydeligt, at bestemte områder var som magnetfelter for publikum og allerede ved pladsen, hvor dinosaurudstillingen normalt holder til, stimlede folk sammen for at opleve det strålende kastanjetræ, der nu er viklet ind i tre kilometer lys.

Professionelle klatrere har monteret lyskæderne højt i træets krone og har dermed hjulpet til, at det nu er Danmarks største oplyste træ.

Julemanden tændte juletræet

Det var ikke kun chancen for at være de første, som oplevede Jul i Zoo, der fulgte med, hvis man deltog i gårdagens åbning.

Klokken 17 ankom Julemanden til haven, og havde fået til opgave at tænde det kæmpestore juletræ.

Her blev talt ned af børn som voksne og et strålende syn mødte os, da de mange lys oplyste julens grønne midtpunkt.

Gæsterne havde – på alle måder – julelys i øjnene over de syn, der mødte dem, hvor end de gik hen.

Men foruden lysene var der også mulighed for at gå på opdagelse i boder, caféer og forskellige pop up-stande, hvor du kan blive klogere på verdens mange forskellige slags jul og vintre … og dyr.

 Vi må ikke glemme, at Aalborg Zoo først og fremmest er … en zoologisk have.

Hundredevis af dyrearter bor og lever i haven, og der bliver naturligvis taget hensyn til deres ve og vel. Derfor holder Zoo eksempelvis åbent som normalt i dagstimerne – dvs. uden de tændte lys.

Klokken 15 og en time frem lukkes haven for gæsterne, hvor dyrepasserne får tid til at lægge dyrene til ro for natten. Herefter åbnes haven igen kl. 16 – med fuld ild på lanternerne frem til kl. 21.

De fleste dyr kan dog stadig besøges og opleves i mørket, men hvis vi skal være helt ærlige, så er det svært ikke at lade sig tryllebunde af de smukke lys og blot “nøjes” med synet af disse.

Dyrene har dog også haft en vigtig rolle i tilblivelsen af  Jul i Zoo – eksempelvis har elefanterne hjulpet med at lave julepynt. 

Oplevelser for hele familien

Der er slet ikke nogen tvivl om, at Jul i Zoo bliver et af julens absolutte must-see’s, og det er lige før, at vi vil anbefale, at man griber muligheden og investerer i et årskort – så har du nemlig mulighed for at opleve haven alle de gange, du overhovedet har lyst.

Udover at se på lysvandringen, er juletiden også spækket med et tæt program, og du kan eksempelvis kaste dig ud i alt fra skabelsen af afrikansk gadekunst, lave julehjerter, besøge Julemanden, se Lucia-optog eller høre et grønlandsk kor underholde på Zoofariscenen.

Zoo har ligeså udvidet menuen, der nu også bærer tydeligt præg af, at julen er kommet til parken.

Du kan købe og nyde alt fra søde julegodter – vafler, glögg og æbleskiver – til en hyggelig julebuffet med retter til både børn og voksne.

Hvad mere behøver man?

Du kan se hele julens program lige her

Hvad: Jul i Zoo
Hvor: Aalborg Zoo, Mølleparkvej 63
Pris: 100 kr. for voksne og 60 kr. for børn (fri entré for årskortholdere)
Hvornår:
15.-30. november:
Fredag – søndag kl. 16-21

1.-30. december:
Alle dage kl. 16-21, dog undtaget 24. december

Genoplev magien: Se Harry Potter og De Vises Sten i biografen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det har været mere end op ad bakke, for biograferne i Danmark de seneste måneder, der både har været ramt af corona-restriktionerne i forhold til publikum og ikke mindst de mange storfilm, der lader vente på sig på grund af den særlige situation.

Det har blandt andet tvunget biografen i Kennedy til at holde lukket midlertidigt, men den genåbner heldigvis igen fra på torsdag. Det kan du læse mere om her.

Den helt særlige corona-situation gør (heldigvis), at biograferne har plads til en masse gensyn med mange af de film, som har tryllebundet gæsterne gennem årene.

Og i næste weeekend er der særdeles gode nyheder til alle jer, der elsker filmene om Harry Potter.

Harry Potter-magi for 100 kr.

Nu kan nemlig tage med tilbage til Hogwarts, når Nordisk Film Biografer i både Kennedy og City Syd viser Harry Potter og De Vises Sten, som er første film i serien om den sympatiske troldmand.

Der bliver altså mulighed for at få et gensyn med Harry, Ron, Hermione, Hagrid og alle de andre, når de blænder op for J.K. Rowlings magiske trolddomsunivers.

Billetter koster 100 kr. pr. stk., og filmen vises med danske undertekster. Filmen vises i Kennedy lørdag den 15/8 klokken 15.30, mens du kan se den i City Syd søndag 16/8 kl. 14.00.

Du finder billetinfo lige her.

Mere magi weekenden efter

Kan du bare ikke få nok af Harry Potter, er der heldigvis flere gode nyheder.

For allerede weekenden efter blænder biograferne op for anden film i rækken, Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Harry, Ron og Hermonie gør klar til deres andet år på Hogwarts, hvor der venter endnu mere spænding og flere udfordringer.

Det kan du finde billetinfo om her.

Mad og koncerter på toppen af Aalborg: Kom til sprødt event på ROOFTOP i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvert år er der normalt Blå Festival rundt omkring i Aalborg med de fedeste Live Jazz-koncerter.

Grundet Covid-19 er selve festivalen i sin helhed aflyst, men der bliver heldigvis et par events som sikrer, at der stadig sker noget i Aalborgs midtby.

I næste uge afholdes der fire sprøde jazz-koncerter på Salling ROOFTOP med udsigt over Aalborg. DMI lover sol og lune temperaturer, så der bliver helt sikkert rift om pladserne.

Salling ROOFTOP frister med to stykker af caféens populære smørrebrød og en øl/et glas vin/sodavand samt koncert ved et bord til 175 kr. per person.

“Er du vild med jazz og blues? Så kom på Salling Rooftop, hvor du kan glæde dig til en række spændende artister på toppen af Aalborg,” skriver Salling i et pressebrief.

Kører fra onsdag til fredag

Det hele løber stablen fra onsdag d. 12. august i næste uge og kører torsdag samt fredag hvor der bydes på hele to fede koncerter med masser af god musik og livlig stemning.

Fredag d. 14. august er der som nævnt to koncerter både i løbet af eftermiddagen, som er perfekt til en slags fredagsbar, der skyder weekenden i gang.

Der er også koncert igen om aftenen. Begge koncerter er med populære HP Lange, som er et stort navn inden for jazz og blues.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues.

Sangene får altid en historie med på vejen og repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet i USA’s sydstater. Sangene og fortolkningerne er hans egne men dybt forankrede i traditionen.

Programmet ser således ud;

Tim Lothar og Holger Daub
Onsdag den 12. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

Lundbye og Gudnason
Torsdag den 13. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 18.30-20:30
Se mere og book plads her

12.000 besøgende sidste år: NORTH Kunstmesse 2020 er aflyst

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den store, nordjyske kunstmesse, NORTH, der har etableret sig som en stærk tradition første weekend i september, bliver alligevel ikke afholdt i år.

NORTH har vokset sig større år for år, og i 2019 solgte man kunst for over 12 mio. kr. og havde over 12.000 besøgende over hele weekenden.

“Jeg har fulgt med i smittetallene, og da det allerede nu går den forkerte vej, og forsamlingsforbuddet samtidig ikke hæves, som det ellers tidligere var annonceret fra regeringen, vælger vi at tage konsekvensen i tide.

NORTH tiltrækker hvert år tusindvis af kunstinteresserede, gallerister og kunstnere fra ind- og udland over de tre dage, messen varer.

Med udviklingen i smittetrykket mener jeg ikke, det i år er hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk forsvarligt at gennemføre,” siger arrangør og galleriejer Kent Wolfsen, i en pressemeddelelse.

NORTH Kunstmesse 2020 skulle have været den femte af slagsen.

Messen tiltrækker hvert år over 50 gallerister fra hele landet, der fylder P-kælderen ved Musikkens Hus med kunst.

Derudover er der madboder og mulighed for at møde landskendte kunstnere.

“NORTH har hvert år haft fremgang i antallet af gæster. I 2019 var der cirka 12.000 mennesker forbi, og jeg mener, NORTH har været med til at fremme den brede interesse for kunst.

Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget, og det ved jeg, at mange andre også havde. Det er en tung beslutning, men set i forhold til, at mennesker på grund af denne forbandede virus for alvor er ramt på deres helbred eller levebrød, så er det eneste rigtige at aflyse,” siger galleriejeren.

NORTH Kunstmesse 2021 afholdes indtil videre som planlagt.