Åbner på stribe i Aalborg: Her er de nye madsteder du skal kende

Skrevet af: Michael Qureshi
Wildebeest Gastropub
Wildebeest Gastropub

I tirsdags åbnede El Mariachi Aalborgs første mexicanske gastropub.

Faktisk er det andet sted med et mexicansk udgangspunkt, der på kort tid er dukket op i byen, hvor man ellers længe har sukket efter noget kvalitet fra lige præcis den del af det globale køkken.

Der er faktisk åbnet så mange spændende madsteder i Aalborg, at det kan være svært at huske dem alle, og hvad de egentlig står for.

Derfor denne service.

Vi har på redaktionen samlet 10 nye spisesteder i forskellige kategorier, som du bør besøge.

Tabu

Michael Miv Pedersen skaber kunst ude i køkkenet på den nye restaurant. Allerede nu rangeres den blandt Danmarks bedste restauranter i den anerkendte White Guide, og er faktisk også med på listen over Nordens bedste restauranter i White Guide Nordic. Det er gourmet i topklasse, og det tætteste Aalborg kommer på en Noma-oplevelse.

Vesterå 5, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder det nye Tabu: Et nordjysk mesterværk

Tabu i Aalborg
Michael Miv Pedersen uden for Restaurant Tabu

Nam

Det er ikke gourmet i samme klasse som med Tabu. Det er fingerfood og social dining på et absolut topniveau. Også med store roser i White Guide, som er the place to be for restauranterne. Prisniveauet er virkelig fordelagtigt, uden at de forærer det væk, som man har set tidligere i Aalborg. Det er lækkert, enkelt og rykker på byens gastronomiske niveau.

Vesterbro 74, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder Aalborgs nye hit: Nam er fingerfood i topklasse

Nam

El Mariachi

Virkelig spændende koncept med en mexicansk gastropub. Fokus på autentisk mexicansk mad, hvor man selv vælger, hvor spicy det skal være – og det kan blive rigtigt spicy. På drikkevarerne er der masser af specialøl og kvalitetsvine, hvilket gør det til en udsøgt oplevelse, hvis man kun er ude og drikke og hygge sig. Den åbnede i tirsdags, så man bør relativt hurtigt give dem en chance.

Ved Stranden 1, 9000 Aalborg

Spicy i Aalborg: Nu er dette mexicanske koncept åbnet

El Mariachi AalborgWildebeest Gastropub

Vi har selv været der, og hørt om rigtig mange med gode oplevelser. Placeret på Østerbro i det nye kulturcentrum i Aalborg. Maden er udsøgt og anderledes, end hvad man ellers er vant til at smage i byen. På øldelen og vinene er der også gjort meget ud af det i stil med det, man kendetegner som en gastropub. Deres burgere er fantastiske, og deres sliders er noget man ikke må snyde sig selv for.

Østerbro 12, 9000 Aalborg

Gourmet-mad i pubmiljø: Officer åbner gastropub i Aalborg

Gastropub i Aalborg
Wildebeest Gastropub

Holy Cow

Det er svært at overbevise folk om et ambitiøst projekt, når det er placeret i et storcenter. Men i Shoppen forsøger Holy Cow sig med at øge niveauet på City Syd. Det er perfekt til en date-aften i Shoppen før biotur i Nordisk Film Biografen lige ved siden af. Køkkenchef Jan Krogh har været på den københavnske Era Ora gourmetrestaurant og andre kvalitetssteder. Han har blandt andet en ambition om at lave Danmarks bedste greasy burger.

Vandmanden 5-7, 9200 Aalborg SV

Vil lave Danmarks bedste greasy burgere: Spændende restaurant åbner i Shoppen

Holy i Aalborg

Vaca

Mexicansk med kvalitet. Det var en succes i Aarhus, og har fået en forrygende start i Aalborg. Det er primært take-away, men der er også nogle siddepladser i det hyggelige lokale. Her kan man sagtens hente mad udefra uden den dårlige samvittighed. Vaca har ramt et hul i markedet i byen, og åbner i starten af det nye år nummer to i Østerågade.

Reberbansgade 14, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder Vaca: Mexicansk mad der sparker r..

Vaca Aalborg

Peace Take Away

Sandwich, salater og tapas-boxe på højt niveau. Skønt sted lige at snuppe en hurtig frokost med i hånden. Eller aftensmaden når tiden er løbet fra en på jobbet. Anne Kønig har formået at skabe samme stemning og kvalitet i maden som på selve Café Peace. Maden er en god balance mellem det sunde og så det lækre med lidt til den søde tand også.

Boulevarden 6, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder Peace Take Away: De små detaljer gør forskellen

Take Away Aalborg
Peace Take Away i Aalborg

Applaus

Mads Hyllested får lov til at snige sig med på en dispensation. For Applaus har faktisk snart et halvt år på bagen, men mange har endnu ikke fået øjnene op for topniveauet dernede. Det er 10 skarpe serveringer med smagsoplevelser der vil køre dig rundt i manegen til 395 kr. Det bør i sig selv give stående applaus!

Ved Stranden 9, 9000 Aalborg

Michelin-restauranter på cv’et: Mads er manden bag hotte Applaus

Applaus i Aalborg
indehaveren Mads Hyllested foran Applaus

De åbner snart

We Feat

Boulevarden får her om nogle uger en ny foodbar med et spændende koncept. Frederik og Benjamin har åbnet Joe & Juice butikker flere steder rundt omkring i verden. Nu er de klar med en foodbar, der ikke ligner noget, som Aalborg har set tidligere. Det bliver slet ikke som Joe & Juice, men et Take Away sted hvor du får den sunde fyldige salat med, som indeholder alle de ting, som kroppen har brug for i et godt lækkert måltid. Der bliver også mulighed for at sidde og nyde den gode kaffe i selve lokalerne.

Boulevarden 12, 9000 Aalborg

Har åbnet steder i New York og Singapore: De står bag Aalborgs nye foodbar

Aalborg We Feat
Stifterne af Boulevardens nye Foodbar Frederik Løwe (til venstre) og Benjamin Hvid

Maggie Mae

Den 22. november er noteret i kalenderen. Der får Aalborg sit allerførste creperie, og det gør det ikke mindre fantastisk, at det er Lisa Søgaard (Penny Lane & Abbey Road), der står bag det. Lokalerne støder op til Penny Lane, og man kan enten komme ind i creperiet via den populære café på Boulevarden eller bestille igennem en luge.

Boulevarden 1, 9000 Aalborg

Aalborgs første creperi: Sådan bliver det

Maggie Mae i Aalborg

Var dømt færdig: Ny ejer knokler for at få WeDoBurgers på toppen igen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det har været noget af en rutsjebanetur for WeDoBurgers, der var blandt de første, som startede en decideret burgerbar her i byen.

Det var før, den vilde burger-krig for alvor ramte Aalborg, og der startede et massivt indtog af lignende steder.

Burgerkæden, der oprindeligt er fra Århus, nåede at have afdelinger i henholdsvis Aalborg, Esbjerg og København, hvor de havde en drøm om at være landets førende burgerbar efter de store amerikanske franchise-kæder.

Men flere ting gik galt på rejsen, og i juni måned måtte de oprindelige ejere, Christoffer No og Danny Kool, kaste håndklædet i ringen og lukke de fleste butikker ned.

I august var der igen nyt fra WeDoBurgers.

Denne gang fra århusianske Akram Palani, der havde opkøbt konceptet.

Butikken i Sankelmarksgade blev lukket ned, og i stedet er alle kræfter fokuseret på restauranten i Borgergade.

Konceptet kører videre

Siden overtagelsen har Akram dagligt pendlet mellem Århus og Aalborg, og har brugt de fleste vågne timer i burgerbaren.

“Jeg kendte kæden fra Århus, og syntes det var et spændende projekt.

Jeg har altid haft en drøm om at blive selvstændig, så da muligheden bød sig, sagde jeg ja med det samme,” fortæller Akram.

Og på trods af den pludselige lukning, så er Akram kun blevet mødt af glade ansigter med gensynsglæde i øjnene, når det lidt efter lidt går op for kunderne, at lokationen i Borgergade stadig kører på fuld drøn.

“Vi får stadig beskeder fra kunder i København og Århus, der spørger, om vi ikke kommer tilbage.

Men samtidigt har det også været forvirrende, at den oprindelige flagship store i Aalborg stadig er åben – det har folk lige skulle finde ud af, men så er der til gengæld også kommet rigtig godt gang i den igen!” siger Akram.

Den samme gode kvalitet

Noget af det, som tiltalte Akram i forhold til konceptet hos WeDoBurgers var den simpelhed og det rustikke look, som WeDoBurgers repræsenterede.

Et koncept, som han også ønsker at holde fast i.

“Vores menukort er dejligt simpelt, og man ved hvad man får hver gang. Det er råt, det er saftigt og det drypper – ligesom jeg synes en burger skal.”

Burgerne består altså stadig af en smørblød briochebolle, nyskårne grøntsager, hjemmelavede dressinger og saftige bøffer fra fritgående Hereford-kvæg.

Og sådan bliver det ved med.

Små justeringer skal sætte eget præg

Desuden er WeDoBurgers i skrivende stund den eneste burgerbar i Aalborg med en vegansk burger på menukortet – og den har vist sig at være meget populær.

“Vi er stolte over, at kunne tilbyde både en vegetarisk og vegansk burger, der er mindst ligeså lækker, som dem med kød.

Burgerne består af en soyabøf og bollen er lavet uden animalske produkter – mange efterspørger alternativerne, så det er vi glade for at kunne imødekomme.”

På trods af det gennemførte koncept, så har Akram stadig et par justeringer på tegnebrættet.

Blandt andet drømmer han om at kunne indføre en kyllingeburger på kortet; men her er det dog også vigtigt for ham, at den kan leve op til standarden på resten af menukortet – og han har ikke travlt.

“Jeg vil selvfølgelig gerne sætte mit eget præg på konceptet, og vi arbejder også allerede nu på forskellige måder at videreudvikle på. Måske med syltede rødløg eller lidt justeringer i burgerne.

Lige nu fokuserer jeg bare på det simple og tager én dag ad gangen. Jeg vil hellere se på, hvordan vi forbedrer en tirsdag fremfor en torsdag – og arbejde mod at vi fortsat kan levere de bedste burgere i byen.” siger Akram.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Ses vi i aften? Husk du kan bestille på vores hjemmeside, i appen eller i butikken! Vi glæder os til at se dig 🥓

Et opslag delt af WeDoBurgers (@wedoburgers) den

Frisk start for alle

Foruden at overtage konceptet, så har Akram også overtaget de fleste af de ansatte.

Synergien mellem Akrams engagement og medarbejdernes erfaring har også allerede båret frugt – og begge parter er glade for det nye samarbejde.

“Det er blevet en langt lettere hverdag for os som ansatte, fordi Akram er tilstede hver dag. Han lytter  til os og ser hvad der sker hernede. Det giver en rigtig god tillid og kommunikationen fungerer. Det gør os helt klart stærkere som team, men helt sikkert også som forretning.” fortæller Mie Lillienskjold, der har været ansat siden august 2017.

WeDoBurgers i Borgergade har altså fortsat åbent alle ugens dage fra 11-21.

Fra 11-15 er der et fast frokosttilbud på -20 % på hele menukortet – og der er selvfølgelig også 10 % studierabat.

Du kan både bestille online og hente i butikken.

De første boder er ankommet: Snart åbner julemarkedet på Gammeltorv

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Allerede i august måned fik aalborgenserne den første smagsprøve på, hvad julen kommer til at bringe i byen.

Aalborg City har nemlig et stort juleønske om at blive blandt landets flotteste julebyer.

Det betyder, at der kommer til at ske masser af nye tiltag i byens gader – men én ting, der er lige så sikker som julegudstjenesten i kirken, er det tilbagevendende og evigt hyggelige julemarked på Gammeltorv.

I dag begyndte de første forberedelser, da de første juleboder blev sat op på torvet – og det ser ud som om, at vi allerede nu kan begynde at glæde os til en fabelagtig julesæson.

Foto: Stine Kjølby Christensen

Et glædeligt gensyn og flere nyheder

Det er nu bekræftet, at den 16. november kl. 12 starter juleriet for alvor på Gammeltorv og indtil d. 23. december kan man traditionen tro se frem til 30 hyggelige juleboder, karruseller, selveste Julemanden og meget mere.

Der er altså under tre uger til, at julemarkedet åbner.

“Aalborgenserne kan selvfølgelig se frem til et glædeligt gensyn med en masse gengangere, men jeg kan også godt afsløre, at der kommer flere nye og spændende boder,” fortæller direktør for Aalborg City Forening, Flemming Thingbak, til MigogAalborg.

Sidste år kunne man nyde godt af alt fra Det sunde slik, Alpaca Uld, Tupperware, Romeriet, men også mere klassiske og julede boder som Wafler, Æbleskiver/kakao, børnekarussel , Gavehytte, Julemandens Hus og mange flere.

Samme dag som julemarkedet åbner, så tændes julebelysningen også i Aalborgs gader.

Aalborg City har kæmpet en hård kamp for at få alle byens butikker til at bakke op omkring at pynte gaderne helt ekstraordinært i år. Julebelysningen bliver også noget helt særligt i år.

“Spørger du mig, så bliver det verdens flotteste julebelysning i en by. Det bliver virkelig smukt og massivt, og de indledende forberedelser til opsætningen er allerede i gang,” forklarer Flemming Thingbak.

Julemanden tænder for byen

Julestemningen er altså nærmest garanteret på forhånd, hvis man bare sørger for et par jævnlige gåture gennem det (forhåbentlig) snefyldte marked; og skal den lige toppes med en smørklat og kanel, så kan man passende sætte kryds i julekalenderen igen d. 17. november, hvor Julemanden også ankommer på Honnørkajen kl. 10.45. 

Uanset om sneen knaser under de sorte støvler eller ej, så får Julemanden sin gang i byens gader helt frem til juleaften, hvor unge såvel som gamle kan hilse på ham og dele sine inderste juleønsker.

Foto: Visitaalborg

Én af hans første (og vigtigste) opgaver bliver dog juletræstændingen på Nytorv, som blinkes i gang samme dag som hans ankomst, kl. 14.30.

Netop kommet på markedet: Vild lejlighed centralt i Aalborg på 128 kvm

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg
thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg

Endnu en perle er havnet på boligmarkedet i Aalborg.

I en ejendom, som blev gennemrenoveret i 2015, er en ret unik ejerlejlighed netop kommet til salg.

Det er en lejlighed med et populært mix af nutidens populære stilarter, som er noget af det hotteste i Danmark i øjeblikket – råt, moderne og minimalistisk.

Nu har du mulighed for blive ejer af denne smukke lejlighed.

Lejligheden er indflytningsklar, så du kan nemt pakke alle dine flyttekasser ud på de 128 boligkvadratmeter.

Smuk gennemrenoveret ejendom

Ejendommen ligger godt gemt, så man ikke er generet af lyden fra det pulserende byliv på Vesterbro.

Lejligheden er mindst lige så smuk, som bygningen i sig selv.

Som nævnt er hjemmet indflytningsklar, og der er benyttet et væld af kvalitetsmaterialer her.

De 128 kvadratmeter er fordelt ud på to plan, hvor der er badeværelse på begge etager.

Lejligheden har et stort køkken/alrum, som er i åbent forbindelse med stuen.

Derudover er der tre lyse værelser, hvor ét af disse kan benyttes til soveværelse.

thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg
thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg

Lejlighedens gulve er fra Dinesen-plankegulve, som strækker sig over det meste af lejligheden.

De lyse elementerne i boligen er fra Designa, som både er i hjemmets køkkenet og på de to badeværelser.

thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg

Fede udearealer og central beliggenhed

Lejligheden har to altaner, som der begge er udgang til fra det nederste plan i køkken al-rummet.

Særligt den sydvendte altan er skøn, da der både er plads til havemøbler og en gas-grill, som kan nydes i det varm halvår.

thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg
thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg

Desuden ligger lejligheden centralt, og tæt på byens kultur og byliv.

Lejligheden er blevet sat til salg for en pris på 4.395.000 kroner.

Du kan se og læse meget mere om denne smukke lejlighed her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.