Åbner på stribe i Aalborg: Her er de nye madsteder du skal kende

Skrevet af: Michael Qureshi
Wildebeest Gastropub
Wildebeest Gastropub

I tirsdags åbnede El Mariachi Aalborgs første mexicanske gastropub.

Faktisk er det andet sted med et mexicansk udgangspunkt, der på kort tid er dukket op i byen, hvor man ellers længe har sukket efter noget kvalitet fra lige præcis den del af det globale køkken.

Der er faktisk åbnet så mange spændende madsteder i Aalborg, at det kan være svært at huske dem alle, og hvad de egentlig står for.

Derfor denne service.

Vi har på redaktionen samlet 10 nye spisesteder i forskellige kategorier, som du bør besøge.

Tabu

Michael Miv Pedersen skaber kunst ude i køkkenet på den nye restaurant. Allerede nu rangeres den blandt Danmarks bedste restauranter i den anerkendte White Guide, og er faktisk også med på listen over Nordens bedste restauranter i White Guide Nordic. Det er gourmet i topklasse, og det tætteste Aalborg kommer på en Noma-oplevelse.

Vesterå 5, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder det nye Tabu: Et nordjysk mesterværk

Tabu i Aalborg
Michael Miv Pedersen uden for Restaurant Tabu

Nam

Det er ikke gourmet i samme klasse som med Tabu. Det er fingerfood og social dining på et absolut topniveau. Også med store roser i White Guide, som er the place to be for restauranterne. Prisniveauet er virkelig fordelagtigt, uden at de forærer det væk, som man har set tidligere i Aalborg. Det er lækkert, enkelt og rykker på byens gastronomiske niveau.

Vesterbro 74, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder Aalborgs nye hit: Nam er fingerfood i topklasse

Nam

El Mariachi

Virkelig spændende koncept med en mexicansk gastropub. Fokus på autentisk mexicansk mad, hvor man selv vælger, hvor spicy det skal være – og det kan blive rigtigt spicy. På drikkevarerne er der masser af specialøl og kvalitetsvine, hvilket gør det til en udsøgt oplevelse, hvis man kun er ude og drikke og hygge sig. Den åbnede i tirsdags, så man bør relativt hurtigt give dem en chance.

Ved Stranden 1, 9000 Aalborg

Spicy i Aalborg: Nu er dette mexicanske koncept åbnet

El Mariachi AalborgWildebeest Gastropub

Vi har selv været der, og hørt om rigtig mange med gode oplevelser. Placeret på Østerbro i det nye kulturcentrum i Aalborg. Maden er udsøgt og anderledes, end hvad man ellers er vant til at smage i byen. På øldelen og vinene er der også gjort meget ud af det i stil med det, man kendetegner som en gastropub. Deres burgere er fantastiske, og deres sliders er noget man ikke må snyde sig selv for.

Østerbro 12, 9000 Aalborg

Gourmet-mad i pubmiljø: Officer åbner gastropub i Aalborg

Gastropub i Aalborg
Wildebeest Gastropub

Holy Cow

Det er svært at overbevise folk om et ambitiøst projekt, når det er placeret i et storcenter. Men i Shoppen forsøger Holy Cow sig med at øge niveauet på City Syd. Det er perfekt til en date-aften i Shoppen før biotur i Nordisk Film Biografen lige ved siden af. Køkkenchef Jan Krogh har været på den københavnske Era Ora gourmetrestaurant og andre kvalitetssteder. Han har blandt andet en ambition om at lave Danmarks bedste greasy burger.

Vandmanden 5-7, 9200 Aalborg SV

Vil lave Danmarks bedste greasy burgere: Spændende restaurant åbner i Shoppen

Holy i Aalborg

Vaca

Mexicansk med kvalitet. Det var en succes i Aarhus, og har fået en forrygende start i Aalborg. Det er primært take-away, men der er også nogle siddepladser i det hyggelige lokale. Her kan man sagtens hente mad udefra uden den dårlige samvittighed. Vaca har ramt et hul i markedet i byen, og åbner i starten af det nye år nummer to i Østerågade.

Reberbansgade 14, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder Vaca: Mexicansk mad der sparker r..

Vaca Aalborg

Peace Take Away

Sandwich, salater og tapas-boxe på højt niveau. Skønt sted lige at snuppe en hurtig frokost med i hånden. Eller aftensmaden når tiden er løbet fra en på jobbet. Anne Kønig har formået at skabe samme stemning og kvalitet i maden som på selve Café Peace. Maden er en god balance mellem det sunde og så det lækre med lidt til den søde tand også.

Boulevarden 6, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder Peace Take Away: De små detaljer gør forskellen

Take Away Aalborg
Peace Take Away i Aalborg

Applaus

Mads Hyllested får lov til at snige sig med på en dispensation. For Applaus har faktisk snart et halvt år på bagen, men mange har endnu ikke fået øjnene op for topniveauet dernede. Det er 10 skarpe serveringer med smagsoplevelser der vil køre dig rundt i manegen til 395 kr. Det bør i sig selv give stående applaus!

Ved Stranden 9, 9000 Aalborg

Michelin-restauranter på cv’et: Mads er manden bag hotte Applaus

Applaus i Aalborg
indehaveren Mads Hyllested foran Applaus

De åbner snart

We Feat

Boulevarden får her om nogle uger en ny foodbar med et spændende koncept. Frederik og Benjamin har åbnet Joe & Juice butikker flere steder rundt omkring i verden. Nu er de klar med en foodbar, der ikke ligner noget, som Aalborg har set tidligere. Det bliver slet ikke som Joe & Juice, men et Take Away sted hvor du får den sunde fyldige salat med, som indeholder alle de ting, som kroppen har brug for i et godt lækkert måltid. Der bliver også mulighed for at sidde og nyde den gode kaffe i selve lokalerne.

Boulevarden 12, 9000 Aalborg

Har åbnet steder i New York og Singapore: De står bag Aalborgs nye foodbar

Aalborg We Feat
Stifterne af Boulevardens nye Foodbar Frederik Løwe (til venstre) og Benjamin Hvid

Maggie Mae

Den 22. november er noteret i kalenderen. Der får Aalborg sit allerførste creperie, og det gør det ikke mindre fantastisk, at det er Lisa Søgaard (Penny Lane & Abbey Road), der står bag det. Lokalerne støder op til Penny Lane, og man kan enten komme ind i creperiet via den populære café på Boulevarden eller bestille igennem en luge.

Boulevarden 1, 9000 Aalborg

Aalborgs første creperi: Sådan bliver det

Maggie Mae i Aalborg

Hænger overalt i Aalborg: Har du også opdaget Faxe Kondis brøler?

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er helt tydeligvis lagt rigtig mange markedsføringskroner i en ny kampagne for Faxe Kondi sodavanden.

Men knap så mange penge på korrektur. Overalt i Aalborg-området finder man de store plakater på busskure og andre steder med billede af en Faxe Kondi og en Faxe Kondi Free.

Den har virkelig fået fuld skrue med en såkaldt outdoor-kampagne fra Royal Unibrew, der har Faxe Kondi.

800 reklameplakater er der blevet trykt til at hænge op i de største danske byer herunder Aalborg. Men noget er gået galt, da plakaten skulle skrives.

Stavefejl gik viralt

Faxe Kondi havde trods budgettet ikke selv opdaget stavefejlen, som nu går viralt på sociale medier og desuden har ramt større landsdækkende medier som B.T.

“Hele Danmarks ynglingssodavand” står der på plakaten, og den opmærksomme læser vil vide, at det skal staves “yndlingssodavand”.

Da plakaterne var hængt op i de store byer rundt omkring i landet, så gik der ikke lang tid, før de gik viralt med morsomheder over stavefejlen.

Gør selv grin med brøleren

Royal Unibrew skyndte sig hurtigt selv at gøre grin med brøleren.

“Damn autocorrect! Sommervarmen er åbenbart også steget os til hovedet. D’OH. Kender I det? Del din sjoveste autocorrect-brøler, og vi kvitterer med 3 rammer kolde Kvajekondi til de 10 sjoveste!,” skrev de i et Facebook-opslag, som fik mange interaktioner.

Flere påpegede dog også, at autocorrect på eksempelvis en Iphone aldrig ville rette det fra yndlingssodavand til YNGlingssodavand.

Uanset hvad så har Faxe Kondi fået ekstra opmærksomhed på kampagnen alene grundet den lille stavefejl, og så er det helt store spørgsmål så faktisk, om det ikke var helt bevidst, eller om der virkelig er én i marketing, som skylder kvajebajer.

220 lejligheder opføres: Nu starter byggeriet af Oasen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
calum.dk
calum.dk

Calum har for alvor sat skub i Aalborgs byudvikling, hvor de er startet på forskellige byggerier i Aalborg.

Blandet andet Gavlhusene, Rosenhaven og Kildehøj.

MigogAalborg Bolig kunne fortælle i starten af året om Calums nyeste projekt Oasen.

Projektet bliver beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, hvor der nu ligger en stribe kontorbygninger. Dem river Calum ned for at gøre plads til de nye boliger.

220 lejeboliger bygges

“Sommerferien er nu ved at være ovre og hverdagen kalder, men over sommeren er vores nyeste Calum projekt Oasen begyndt at skyde i vejret,” skriver Morten Nielsen, som er salgschef hos Calum, på sin LinkedIn.

Calum har fået tilladelse til at påbegynde opførelsen af byggeriet Oasen med 220 lejligheder. 20 byggefolk, der sandsynligvis snart bliver til 50, er i gang med et omfattende gravearbejde og etablering af fundamentet af projektet.

calum.dk

“Første etape på i alt 92 kvalitetsboliger, står klar i efteråret 2019. Det bliver en grøn oase hvor alle boliger har egen altan eller terrasse med udsigt over byen og til de grønne rekreative områder, på den unikke placering på toppen Aalborg,” skriver Morten Nielsen fortsat på sin LinkedIn

1. etape er på 92 lejligheder

Hele Oasen-byggeriet omfatter opførelsen af godt 16.000 kvadratmeter boliger fordelt på 220 lejligheder.

“De sidste mange uger har vores gravehold ene og alene fokuseret på at grave og flytte store mængder jord. I første omgang graver vi ud til 92 lejligheder og dertilhørende fællesområder og parkeringspladser.

Mens flytningen af jord nærmer sig sin afslutning, pågår arbejdet med fundamenter, gulve og betonelementer hos byggeentreprenørerne,” fortæller byggechef hos Calum, Jens Jørn Christensen.

Oasen opføres rundt om en grusgrav, som bliver udviklet til et grønt tilflugtssted for beboerne. Nogle får herigennem adgang til egen kolonihave.

109 lejligheder bliver 50 kvadratmeter, hvor 77 får en størrelse på 75-89 kvadratmeter, mens 34 ender på 112 kvadratmeter.

Bygningskomplekset får 13 opgange og opføres i 3-7 etager.

Det forventes at 1. etape står færdig i november 2019. Spadestikket til 2. etape tages formentlig i foråret 2019.

Calum antager, at hele projektet står klar i begyndelsen af 2021.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Efteråret er klar i Musikkens Hus: Dem bør du opleve

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Rene Jeppesen
Foto: Rene Jeppesen

Det største og bredeste sæsonprogram nogensinde.

Musikkens Hus har haft fire forrygende år, siden det smukke kulturhus åbnede på Aalborgs Havnefront. Men aldrig tidligere har man præsenteret et program af denne karakter.

Fredag formiddag var programmet færdigt fra trykken, og kan hentes i Musikkens Hus, hvor man kan dykke ned i alle de fantastiske musikalske oplevelser, der venter i løbet af efteråret.

Musikkens Hus præsenterer deres helt eget koncept, som de kalder Musikkens Miks, hvor danske sangstjerner som Stine Bramsen, Steen Jørgensen (Sort Sol) og kometen IAMJJ der bakkes op af Aalborg Symfoniorkester.

Det er sådan en oplevelse, man bør give sig selv og sine nærmeste, fordi rytmisk og klassisk musik smelter sammen i en smuk symfoni.

Derudover er Musikkens Hus genvalgt til de populære tv-shows Alletiders Juleshow og Playlisten som begge sendes på TV 2 i december.

Spænder utrolig bredt

MigogAalborg fangede en stolt direktør for Musikkens Hus mellem møder i Kulturministeriet i København.

“Jeg er især stolt over diversiteten i programmet. Det spænder utrolig bredt, og det er klart det bredeste vi har haft i Musikkens Hus. Det er fantastisk at vi kan hente tre så solide navne til vores egen opfindelse Musikkens Hus.

Det har sjældent fungeret optimalt, når man har forsøgt at lave en crossover med klassisk musik møder rytmisk musik, men med Musikkens Miks, så har vi formået at skabe den her balance, som får det hele til at smelte sammen.

Det var også spændende sidst, vi gjorde det, hvor publikum var meget blandet. Der var de etablerede, og så kom der en hel del fans af Simon Kvamm, og det mix i publikum gav en helt særlig energi,” siger Lasse Rich Henningsen, direktør i Musikkens Hus, til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Det er fedt, at vi er med til at skabe ny musik. Nye oplevelser. Det er den forventning, vi har til os selv, og jeg tror også, at det forventes af os udefra. Vi er meget ambitiøse i alt, hvad vi foretager os.”

Der kan komme flere nyheder

Selv om programmet nu er på gaden, så er det ikke ensbetydende med, at der ikke dukker flere nyheder op i løbet af de næste par måneder.

“Jeg var sammen med brancheorganisationen forleden, og vi debatterede da det fysiske program. For der kommer hele tiden tilføjelser til en sæson. Der opstår nye muligheder, som er for gode til at sige nej til, så derfor er det også vigtigt at vi er gode til at informere løbende, når vi har nyt.

Derfor er programmet også blevet mere et magasin med artikler og lignende,” forklarer Lasse Rich Henningsen.

Her er de fede events

MigogAalborg har gransket programmet i Musikkens Hus for efteråret og har udvalgt en række arrangementer, vi tror, vores læsere vil interesse sig for.

Zulu Comedy Festival
1. september

Fem af Danmarks bedste komikere tager samlet på turné, og runder også Aalborg. Vi kan blandt andet glæde os til lokalt islæt i form af Geo.

Musikkens Udvalgte
14. september: Line Gade
6. oktober: Gregers
16. november: Ginne Marker
30. november Daniel Joy

Det her er virkelig et innovativt koncept i Musikkens Hus. På en række forskellige datoer er der gratis loungekoncerter med nogle helt særlige talenter, som spås en stor fremtid inden for musikken.

Phlake
6. oktober

De seneste år har Phlake udviklet sig til et af landets hotteste bands. Det bliver noget helt særligt, når duoen musikalske talenter udfoldes i den storslåede koncertsal.

Harry Potter III
21. oktober

Filmkoncerterne i Musikkens Hus er et kæmpe hit. Især Harry Potter filmene med live musik fra Aalborg Symfoniorkester er med til at skabe en helt unik filmoplevelse.

Mads & Monopolet
27. oktober

Over en million danskere lytter hver lørdag til Mads Steffensen fra Aalborg og hans vekslende monopol. Nu kan man opleve dem live i Musikkens Hus, dog sendes showet ikke i radioen.

Rasmus Walter
2. november

Med fire soloalbums i ryggen og ny musik på vej, så drager den populære sanger på turné i landet. Han mønstrer mange store hits og formår at bjergtage sit publikum.

Safri Duo
9. november

De fleste af os har helt sikkert hoppet rundt til Safri Duo-sange. Nu kan du opleve duoen på en helt anden måde. De kalder det selv fra Bach til rave-party.

Musikkens Miks
16. november

Måske det mest spændende show i vores optik i efteråret. Stine Bramsen, Steen Jørgensen og fremadstormende IAMJJ fremfører nogle af deres største sange akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester. Det bliver så smukt, at der vil trille tårer denne aften.

Alex Vargas
30. november

Den danske popkomet vender atter retur til Musikkens Hus, og det er altid en fornøjelse at lytte til hans dragende stemme.

TV 2 Alletiders juleshow
28. november

For fjerde år i træk afvikler TV 2 deres populære juleshow. Oplev de kendte værter og gæster, når året løbes igennem med store musikoplevelser live på scenen.

TV 2 Playlisten 2018
29. november

Årets største hits spilles live på scenen, hvor du kan komme helt tæt på nogle af Danmarks største musiknavne. Intimsalen omdannes til en nytårsfest, og der bliver med garanti en fantastisk stemning.

Love Actually filmkoncert
15. december

For mange er dette julefilmen over dem alle. En ægte klassiker hvor Aalborg Symfoniorkester spiller den skønne musik fra filmen. “I feel it in my fingers…”