Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åbner på stribe i Aalborg: Her er de nye madsteder du skal kende

Af Michael Qureshi
Wildebeest Gastropub
Wildebeest Gastropub

I tirsdags åbnede El Mariachi Aalborgs første mexicanske gastropub.

Faktisk er det andet sted med et mexicansk udgangspunkt, der på kort tid er dukket op i byen, hvor man ellers længe har sukket efter noget kvalitet fra lige præcis den del af det globale køkken.

Der er faktisk åbnet så mange spændende madsteder i Aalborg, at det kan være svært at huske dem alle, og hvad de egentlig står for.

Derfor denne service.

Vi har på redaktionen samlet 10 nye spisesteder i forskellige kategorier, som du bør besøge.

Tabu

Michael Miv Pedersen skaber kunst ude i køkkenet på den nye restaurant. Allerede nu rangeres den blandt Danmarks bedste restauranter i den anerkendte White Guide, og er faktisk også med på listen over Nordens bedste restauranter i White Guide Nordic. Det er gourmet i topklasse, og det tætteste Aalborg kommer på en Noma-oplevelse.

Vesterå 5, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder det nye Tabu: Et nordjysk mesterværk

Tabu i Aalborg
Michael Miv Pedersen uden for Restaurant Tabu

Nam

Det er ikke gourmet i samme klasse som med Tabu. Det er fingerfood og social dining på et absolut topniveau. Også med store roser i White Guide, som er the place to be for restauranterne. Prisniveauet er virkelig fordelagtigt, uden at de forærer det væk, som man har set tidligere i Aalborg. Det er lækkert, enkelt og rykker på byens gastronomiske niveau.

Vesterbro 74, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder Aalborgs nye hit: Nam er fingerfood i topklasse

Nam

El Mariachi

Virkelig spændende koncept med en mexicansk gastropub. Fokus på autentisk mexicansk mad, hvor man selv vælger, hvor spicy det skal være – og det kan blive rigtigt spicy. På drikkevarerne er der masser af specialøl og kvalitetsvine, hvilket gør det til en udsøgt oplevelse, hvis man kun er ude og drikke og hygge sig. Den åbnede i tirsdags, så man bør relativt hurtigt give dem en chance.

Ved Stranden 1, 9000 Aalborg

Spicy i Aalborg: Nu er dette mexicanske koncept åbnet

El Mariachi AalborgWildebeest Gastropub

Vi har selv været der, og hørt om rigtig mange med gode oplevelser. Placeret på Østerbro i det nye kulturcentrum i Aalborg. Maden er udsøgt og anderledes, end hvad man ellers er vant til at smage i byen. På øldelen og vinene er der også gjort meget ud af det i stil med det, man kendetegner som en gastropub. Deres burgere er fantastiske, og deres sliders er noget man ikke må snyde sig selv for.

Østerbro 12, 9000 Aalborg

Gourmet-mad i pubmiljø: Officer åbner gastropub i Aalborg

Gastropub i Aalborg
Wildebeest Gastropub

Holy Cow

Det er svært at overbevise folk om et ambitiøst projekt, når det er placeret i et storcenter. Men i Shoppen forsøger Holy Cow sig med at øge niveauet på City Syd. Det er perfekt til en date-aften i Shoppen før biotur i Nordisk Film Biografen lige ved siden af. Køkkenchef Jan Krogh har været på den københavnske Era Ora gourmetrestaurant og andre kvalitetssteder. Han har blandt andet en ambition om at lave Danmarks bedste greasy burger.

Vandmanden 5-7, 9200 Aalborg SV

Vil lave Danmarks bedste greasy burgere: Spændende restaurant åbner i Shoppen

Holy i Aalborg

Vaca

Mexicansk med kvalitet. Det var en succes i Aarhus, og har fået en forrygende start i Aalborg. Det er primært take-away, men der er også nogle siddepladser i det hyggelige lokale. Her kan man sagtens hente mad udefra uden den dårlige samvittighed. Vaca har ramt et hul i markedet i byen, og åbner i starten af det nye år nummer to i Østerågade.

Reberbansgade 14, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder Vaca: Mexicansk mad der sparker r..

Vaca Aalborg

Peace Take Away

Sandwich, salater og tapas-boxe på højt niveau. Skønt sted lige at snuppe en hurtig frokost med i hånden. Eller aftensmaden når tiden er løbet fra en på jobbet. Anne Kønig har formået at skabe samme stemning og kvalitet i maden som på selve Café Peace. Maden er en god balance mellem det sunde og så det lækre med lidt til den søde tand også.

Boulevarden 6, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder Peace Take Away: De små detaljer gør forskellen

Take Away Aalborg
Peace Take Away i Aalborg

Applaus

Mads Hyllested får lov til at snige sig med på en dispensation. For Applaus har faktisk snart et halvt år på bagen, men mange har endnu ikke fået øjnene op for topniveauet dernede. Det er 10 skarpe serveringer med smagsoplevelser der vil køre dig rundt i manegen til 395 kr. Det bør i sig selv give stående applaus!

Ved Stranden 9, 9000 Aalborg

Michelin-restauranter på cv’et: Mads er manden bag hotte Applaus

Applaus i Aalborg
indehaveren Mads Hyllested foran Applaus

De åbner snart

We Feat

Boulevarden får her om nogle uger en ny foodbar med et spændende koncept. Frederik og Benjamin har åbnet Joe & Juice butikker flere steder rundt omkring i verden. Nu er de klar med en foodbar, der ikke ligner noget, som Aalborg har set tidligere. Det bliver slet ikke som Joe & Juice, men et Take Away sted hvor du får den sunde fyldige salat med, som indeholder alle de ting, som kroppen har brug for i et godt lækkert måltid. Der bliver også mulighed for at sidde og nyde den gode kaffe i selve lokalerne.

Boulevarden 12, 9000 Aalborg

Har åbnet steder i New York og Singapore: De står bag Aalborgs nye foodbar

Aalborg We Feat
Stifterne af Boulevardens nye Foodbar Frederik Løwe (til venstre) og Benjamin Hvid

Maggie Mae

Den 22. november er noteret i kalenderen. Der får Aalborg sit allerførste creperie, og det gør det ikke mindre fantastisk, at det er Lisa Søgaard (Penny Lane & Abbey Road), der står bag det. Lokalerne støder op til Penny Lane, og man kan enten komme ind i creperiet via den populære café på Boulevarden eller bestille igennem en luge.

Boulevarden 1, 9000 Aalborg

Aalborgs første creperi: Sådan bliver det

Maggie Mae i Aalborg

Del artikel

Andre læser også