Åbner på stribe i Aalborg: Her er de nye madsteder du skal kende

Skrevet af: Michael Qureshi
Wildebeest Gastropub
Wildebeest Gastropub

I tirsdags åbnede El Mariachi Aalborgs første mexicanske gastropub.

Faktisk er det andet sted med et mexicansk udgangspunkt, der på kort tid er dukket op i byen, hvor man ellers længe har sukket efter noget kvalitet fra lige præcis den del af det globale køkken.

Der er faktisk åbnet så mange spændende madsteder i Aalborg, at det kan være svært at huske dem alle, og hvad de egentlig står for.

Derfor denne service.

Vi har på redaktionen samlet 10 nye spisesteder i forskellige kategorier, som du bør besøge.

Tabu

Michael Miv Pedersen skaber kunst ude i køkkenet på den nye restaurant. Allerede nu rangeres den blandt Danmarks bedste restauranter i den anerkendte White Guide, og er faktisk også med på listen over Nordens bedste restauranter i White Guide Nordic. Det er gourmet i topklasse, og det tætteste Aalborg kommer på en Noma-oplevelse.

Vesterå 5, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder det nye Tabu: Et nordjysk mesterværk

Tabu i Aalborg
Michael Miv Pedersen uden for Restaurant Tabu

Nam

Det er ikke gourmet i samme klasse som med Tabu. Det er fingerfood og social dining på et absolut topniveau. Også med store roser i White Guide, som er the place to be for restauranterne. Prisniveauet er virkelig fordelagtigt, uden at de forærer det væk, som man har set tidligere i Aalborg. Det er lækkert, enkelt og rykker på byens gastronomiske niveau.

Vesterbro 74, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder Aalborgs nye hit: Nam er fingerfood i topklasse

Nam

El Mariachi

Virkelig spændende koncept med en mexicansk gastropub. Fokus på autentisk mexicansk mad, hvor man selv vælger, hvor spicy det skal være – og det kan blive rigtigt spicy. På drikkevarerne er der masser af specialøl og kvalitetsvine, hvilket gør det til en udsøgt oplevelse, hvis man kun er ude og drikke og hygge sig. Den åbnede i tirsdags, så man bør relativt hurtigt give dem en chance.

Ved Stranden 1, 9000 Aalborg

Spicy i Aalborg: Nu er dette mexicanske koncept åbnet

El Mariachi AalborgWildebeest Gastropub

Vi har selv været der, og hørt om rigtig mange med gode oplevelser. Placeret på Østerbro i det nye kulturcentrum i Aalborg. Maden er udsøgt og anderledes, end hvad man ellers er vant til at smage i byen. På øldelen og vinene er der også gjort meget ud af det i stil med det, man kendetegner som en gastropub. Deres burgere er fantastiske, og deres sliders er noget man ikke må snyde sig selv for.

Østerbro 12, 9000 Aalborg

Gourmet-mad i pubmiljø: Officer åbner gastropub i Aalborg

Gastropub i Aalborg
Wildebeest Gastropub

Holy Cow

Det er svært at overbevise folk om et ambitiøst projekt, når det er placeret i et storcenter. Men i Shoppen forsøger Holy Cow sig med at øge niveauet på City Syd. Det er perfekt til en date-aften i Shoppen før biotur i Nordisk Film Biografen lige ved siden af. Køkkenchef Jan Krogh har været på den københavnske Era Ora gourmetrestaurant og andre kvalitetssteder. Han har blandt andet en ambition om at lave Danmarks bedste greasy burger.

Vandmanden 5-7, 9200 Aalborg SV

Vil lave Danmarks bedste greasy burgere: Spændende restaurant åbner i Shoppen

Holy i Aalborg

Vaca

Mexicansk med kvalitet. Det var en succes i Aarhus, og har fået en forrygende start i Aalborg. Det er primært take-away, men der er også nogle siddepladser i det hyggelige lokale. Her kan man sagtens hente mad udefra uden den dårlige samvittighed. Vaca har ramt et hul i markedet i byen, og åbner i starten af det nye år nummer to i Østerågade.

Reberbansgade 14, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder Vaca: Mexicansk mad der sparker r..

Vaca Aalborg

Peace Take Away

Sandwich, salater og tapas-boxe på højt niveau. Skønt sted lige at snuppe en hurtig frokost med i hånden. Eller aftensmaden når tiden er løbet fra en på jobbet. Anne Kønig har formået at skabe samme stemning og kvalitet i maden som på selve Café Peace. Maden er en god balance mellem det sunde og så det lækre med lidt til den søde tand også.

Boulevarden 6, 9000 Aalborg

Gastromand anmelder Peace Take Away: De små detaljer gør forskellen

Take Away Aalborg
Peace Take Away i Aalborg

Applaus

Mads Hyllested får lov til at snige sig med på en dispensation. For Applaus har faktisk snart et halvt år på bagen, men mange har endnu ikke fået øjnene op for topniveauet dernede. Det er 10 skarpe serveringer med smagsoplevelser der vil køre dig rundt i manegen til 395 kr. Det bør i sig selv give stående applaus!

Ved Stranden 9, 9000 Aalborg

Michelin-restauranter på cv’et: Mads er manden bag hotte Applaus

Applaus i Aalborg
indehaveren Mads Hyllested foran Applaus

De åbner snart

We Feat

Boulevarden får her om nogle uger en ny foodbar med et spændende koncept. Frederik og Benjamin har åbnet Joe & Juice butikker flere steder rundt omkring i verden. Nu er de klar med en foodbar, der ikke ligner noget, som Aalborg har set tidligere. Det bliver slet ikke som Joe & Juice, men et Take Away sted hvor du får den sunde fyldige salat med, som indeholder alle de ting, som kroppen har brug for i et godt lækkert måltid. Der bliver også mulighed for at sidde og nyde den gode kaffe i selve lokalerne.

Boulevarden 12, 9000 Aalborg

Har åbnet steder i New York og Singapore: De står bag Aalborgs nye foodbar

Aalborg We Feat
Stifterne af Boulevardens nye Foodbar Frederik Løwe (til venstre) og Benjamin Hvid

Maggie Mae

Den 22. november er noteret i kalenderen. Der får Aalborg sit allerførste creperie, og det gør det ikke mindre fantastisk, at det er Lisa Søgaard (Penny Lane & Abbey Road), der står bag det. Lokalerne støder op til Penny Lane, og man kan enten komme ind i creperiet via den populære café på Boulevarden eller bestille igennem en luge.

Boulevarden 1, 9000 Aalborg

Aalborgs første creperi: Sådan bliver det

Maggie Mae i Aalborg

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2019

Skrevet af: Redaktionen

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS.

Over 18.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og det har været ekstremt tæt i langt de fleste kategorier.

I år har vi valgt at tage 6 finalister med i hver kategori til AALBORG AWARDS, der afholdes lørdag d. 30. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det bliver en af årets fedeste fester, og det er Vi Elsker 90’erne, der står for et Mega Afterparty. Se her hvilket kæmpe internationalt 90’er navn, der spiller til afterparty.

Du kan selv komme med til den store fest – der kan vælges mellem både siddepladser- og ståpladser. Der er drinks, show og afterparty inkluderet i billetten. Se billetterne her

Men du skal igen hjælpe med at stemme. For læsernes stemme har også en betydning for finalisterne.

Her voterer juryen med en stemme hver, og så tæller læsernes stemme i den her nye afstemning (den starter i bunden af artiklen) også med 1 stemme.

Juryen i år består af;

Gastromand v. Mads Schytte og Anders Damm Christensen
Peter Christian Jensen, direktør Ruths Hotel
Mark Bering, direktør Himmerland Golf & Spa Resort
Tina Mikkelsen, store manager, Magasin Aalborg
Michael Qureshi, redaktør MigogAalborg
Læsernes stemme

Vi har lavet en side om AALBORG AWARDS, hvor du kan læse mere om showet og se vores mange fantastiske sponsorer her

Ellers så er det bare om at stemme, så vi kan få afgjort, hvem der er Byens Bedste i de forskellige kategorier.

powered by Typeform

Så er det i dag: AaB søger indløbsbørn med event i Magasin

Skrevet af: Michael Qureshi

I dag onsdag d. 20. februar kan du møde AaB-spillerne Jores Okore og Kristoffer Pallesen i Magasin i Aalborg.

I den forbindelse søger AaB også børn til at gå med spillerne på banen til forskellige kampe.

Så de er på udkig efter 44 børn, der drømmer om at få en kæmpe oplevelse at gå på Aalborg Portland Park sammen med Superliga-spillerne.

Frem til kl. 16.00 er der nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn, hvis man svinger forbi Magasin.

Mød to AaB-profiler

Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med i konkurrencen om at blive indløbsbarn for AaB, bare man er en dreng eller pige i alderen 6-12 år.

For at deltage skal man fotograferes af en professionel fotograf i stormagasinet.

Billedet kan man efterfølgende få lov til at få med hjem.

Uanset om man er blandt de heldige indløbsbørn eller ej, har alle fremmødte mulighed for at møde to af AaB’s spillere helt tæt på i Magasin.

Forsvarsspillerne Kristoffer Pallesen og Jores Okore er nemlig til stede, og de står klar til at skrive autografer og tage selfies med børnene.

“I Magasin arbejder vi hele tiden på at lave events, overraskelser, konkurrencer, optrædener og andre impulser, som giver liv i byen og skaber glæde og inspiration.

AaB er uden tvivl en af Aalborgs stoltheder, og derfor vil vi gerne være med til at give byens borgere muligheden for at komme helt tæt på klubben og dens spillere,” fortæller Tina Mikkelsen.

De første 50 fremmødte deltagere får desuden en gratis Hummel-cap i ”Goodie”-appen.

Magasins Goodie App har løbende opdateringer om gode tilbud, shoppeweekender med 20 % rabat, events og gratis gaver. Den kan downloades hvor du normalt henter apps.

Stort cadeau: Aalborg Teaters forestilling opføres i Tyskland

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er stor jubel på Aalborg Teater i øjeblikket.

I efteråret 2017 fik Aftenlandet premiere på Lille Scene, og forestillingen opnåede på kort tid stor anerkendelse i Danmark.

Aftenlandet kredser om den aktuelle samfundsdebat vedrørende flygtninge, Europas fremtid, og hvor EU er på vej hen.

Forestillingen blev især omtalt, fordi alle statisterne også er asylansøgere fra nordjyske asylcentre uden for teaterscenen.

Men nu har selve forestillingen også bevæget sig udover Danmarks grænser.

I år kan stykket – i en oversat udgave – nemlig også opleves i Tyskland – og allerede d. 20. marts får det aktuelle værk premiere i München og i 2020 følger endnu et tysk teater efter.

Prisvindende og aktuelt

På trods af det store cadeau fra udlandet, så er det bestemt ikke første gang, at forestillingen har fået store roser med på vejen.

I 2018 modtog forestillingens mor og én af de mest markante stemmer i dansk teater, Julie Maj Jakobsen, en Reumertpris som Årets Dramatiker for netop Aftenlandet.

Tue Bering iscenesatte stykket og løb i den forbindelse også med prisen som Årets Instruktør.

Forestillingen fik 5.3 stjerner i gennemsnit fra publikummet og høstede selvfølgelig også topkarakterer fra anmelderne.

Aalborg Teater genopsætter forestillingen

Nåede du ikke at opleve Aftenlandet, da de spillede i Aalborg? Og synes du, der er lidt langt til Tyskland?

Så er der også gode nyheder.

Fra 16. til 25. maj 2010 genopsætter teateret nemlig forestillingen på Lille Scene, hvor det igen bliver muligt at overvære dagens konfliktfyldte Europa på tætteste hold.

Du kan købe billetter til forestillingen her.

Kæmpe scoop: MØ vender tilbage til Nibe Festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Efter flere års fravær vender den karakteristiske, vokale lyd, vi kender fra verdensstjerne MØ, endelig tilbage til Nibe Festival.

MØ gæstede ellers både Nibe i gennembrudsåret og året efter igen … men siden har festivalen knoklet intensivt for at lokke hende tilbage til Skalskoven.

… og i år er det endelig lykkes!

”MØ er som sagt på ingen måde en artist, som har overrendt de danske festivaler og spillesteder de seneste år.

Derfor er det selvfølgelig en kæmpe sejr og en meget stor glæde for os, at Nibe-publikummet nu skal feteres med fantastiske MØ,” udtaler festivalleder Peter Møller Madsen.

Gigantisk verdensstjerne vender hjem

Siden sit internationale gennembrud har hele verden nemlig været legeplads for MØ, også kendt som Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, hvilket har efterladt et utålmodigt undertryk på de danske scener.

Hun har på ganske kort tid formået at skabe sig en kæmpe musikkarriere, og kan blandt andet skrive samarbejder med Justin Bieber og Major Lazer på sit musikalske CV.

Den fynske pige har altså sat dybe aftryk på den internationale scene – men til sommer vender hun atter tilbage: klar til at få trætoppene til at vibrere med tonsvis af hits!

Lige fra numrene ”Pilgrim”, ”Maiden” og ”Waste Of Time” fra opstarten over MØ-klassikere som ”Don’t Wanna Dance”, ”Kamikaze”, ”Final Song”, ”Nights With You” og ny-hittet ”Blur” til gigantiske, internationale hits som ”Lean On” med Major Lazer & DJ Snake og ”Cold Water” med Major Lazer & Justin Bieber.

Eneste koncert udenfor Sjælland

Onsdag d. 3. juli bliver det MØ’s tur til at shine på Store Scene – og så bliver denne koncert desuden sommerens eneste udenfor Sjælland, hvor MØ også er blandt Roskilde Festivals hovednavne.

Udover MØ kan årets festivalgæster (indtil videre) se frem til: Nephew, Nik & Jay, Suspekt, The Minds Of 99, Gnags, Benal, Christopher, Queen Machine, SAVEUS, Clara, Folkeklubben, Ude Af Kontrol, Fool og Rasmus Bjerg – John.

OBS! Mandag d. 4. marts kl. 10 stiger prisen på både partout- og dagsbilletter på www.nibefestival.dk.

Husk derfor at sikre dig din billet … asap!